Evet hocam aynı akıcılık var , uygulama açış hızları vs , çok iyi hatta gidip s25u baktım standında , olay işlemci değil, tamamen yazılım, algoritma, optimizasyon, OnePlus 7pro dada pat pat açılıyordu, hiç bir gecikme vs yaşamamıştım, pixel9 pro da bu şekilde, Ben çok memnun kaldım Bu sefer Google , rakip olmaya gelmiş iPhone a , bir sonraki cihazım TSMC üretim işlemcili olacak olan pixel 10 olacak netim bunda. Kamerasına bayıldım diyebilirim,gece ayrı,gündüz ayrı güzel çekiyor, < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
GOOGLE PİXEL 9 PRO XL & PİXEL 9 PRO ANA KONUSU (2. sayfa)

-
-
Denemedim, ama senin için bugün deneyip, buraya atmaya çalışırım, ama YouTube videolarında sanırım oluyor deniyordu,
Gece 2x idi sanırım,tabi buraya yüklemede kalite de düşüyor olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada almayı düşünenlerde , eksik yönleri olarak , özelleştirme bir oxygen os,oneui vs gibi değil, en basitinden nfc aç kapa butonu kontrol merkezinde yok 😁 veya gboard altında ki dil değiştirme tuşu /boşluğu kalkmıyor, bunlar için root gerekiyor diyorlar ama benim için sorun değil, çok kurcalayan biri değilim.
Mesela cihazda otomatik parlaklık hep kısık kullanıyordu, buna sinir olmuştum, meğersem cihaz öğrenme sürecinde imiş(otomatik parlaklık bölümünde yazıyor, kişiselleştirilmiş ayara geçiş olacağını ),Siz manuel parlaklığı arttırıyorsunuz , 1 hafta sonra artık cihaz sizin kullanım senaryosuna göre ayarlıyor, şu an 15 gün oldu hiç ellemiyorum parlaklığa ,oturdu düzeni, Bir şekilde cihaz size adapte oluyor ilk haftalar 😁
Bunun yanında Gboard,klavye sesli yazım, inanılmaz keyifli, sanırım saf android olduğu için .Tüm Google uygulamaları akıcı, Günlük kullanım için size gerekli uygulamalar,araçlar sizin alışkanlıklarınızı tanıdıkça adaptif oluyor size, mesela sabah 7 alarm kurdunuz , telefonu da şarja taktınız 06,40 gibi batarya %100 oluyor ,alarm bitimine yakın fulluyor vs , batarya ömrü için sanırım yavaş şarja geçiyor, onun dışında hızlı şarj da mevcut vs
Ekran panel m14 Samsung üretimi, iPhone 16 serisiyle aynı panel ,ve çok net duruyor, s25u ile yanyana koyup baktım, s25uda eski nesil m13 tip panel var(Samsung kendi cihazında son nesil panel kullanmamış tasarruf sebebiyle:))renkler ,ikonlar s25uda soluk gibi, yabancıların tabiriyle yıkanmış/washed gibi duruyor, çıplak gözle görüp karşılaştırma yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız.Ben pixel 9pro XL ekranını çok beğendim, güneş altında da sıfır sıkıntı (3000 nit var m14 panel de )
Bu arada Instagram kullananlar içinde , uygulama açıp insta api snden çekim yapınca HDR çekim oluyor , o iPhone ile arada kalite farkı dedikleri şey kalmadı artık, Google , artık iPhone u almış net karşısına.Snapchat kullananlarda ise pixel,iPhone dan daha iyiymiş,makaleyi bulursam eklerim buraya . Sosyal medya paylaşım işinde Pixel burdayım diyor özetle.Android 16 ile de heryere hdr gelecekmiş sanırım
x (formerly twitter)
Mishaal Rahman (@MishaalRahman) on Xhttps://x.com/MishaalRahman/status/1890113970419175496
x (formerly twitter)
Mishaal Rahman (@MishaalRahman) on Xhttps://x.com/MishaalRahman/status/1851286645846212796
Cihaz benim için akıcı, yüz tanıma /parmak izi s23udan daha iyi çalışıyor, kamera çok çok güzel, hoparlörler ve titreşim motoru kullandığım en iyisi diyebilirim.Batarya yolda bırakmadı hiç, ve s23u dan daha hızlı doluyor gibime geldi nedense. +Olarak cihaz da ısınma yok ,belki mevsimlerden dolayı olabilir, gerçi cihazı zorlayacak oyun oynamadım veya zorlayacak sosyal medya uygulamam yok,standart düz Twitter Youtube Instagram mevcut, bunları da yazılım tarafıyla optimize etmiş Google , sıfır sıkıntı.
Birde kasa /kamera tasarımı kısmına pek değinen görmedim, ama şu kamera tasarımı ,düz ekran ve kasa yapısı mükemmel, çıplak cihaz kullanmayı sevenler çok memnun kalır , cihaz ergonomisi bence süper olmuş, XL bende ki , s23u Tuğla geliyor şu an hem ağırlık hem kasa olarak,Pixel çok daha kavraması kullanmasi keyifli.
Eksi yanı ekran oranları yüzünden,pixel de 20:9 sanırım, s23u daha geniş, büyük cihaz sevenler (arkadaşım Huawei 7.2 " gectii 😁) için üzebilir.
Özelleştirme tarafı eksik , sentetik testlerde işlemci Düşük puan alıyor vs , ama cihazı kullaninca esas hikayenin yazılım/algoritma olduğunu anlıyorsunuz, eksik yönleri sayabilirim bu şekilde bunun yanında cihaz geri kalan kullanımda eksiksiz diyebilirim, çok keyif alarak kullanıyorum.Benimle beraber 3 arkadaşımda da pixel e geçtiler ,onlarda çok memnun.pixel 10 serisinde şu kamera tasarımı değişmeden çıkarsa 9/10 luk cihaz bence 10/10 olacak ,😁 Uzun oldu aklıma geldikçe ekledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 16 Şubat 2025; 8:50:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: 3dboy
Pixel 9 proyu 1 aydır kullanıyorum.Kayıt yapıldı. Kayıt yapıldıktan sonra sıfırlama yaptım güncelleme yaptım sorun olmuyor.Yazılım tamamen orjinal kalıyor o yüzden sorun yaşama şansınız yok gibi.Cihaza gelirsek muazzam batarya ekran kamera stabilite kalite hissiyatı herşey yerinde olmuş. Boyutu da tam ideal. Tavsiye ederim.Root yapın veya custom rom yükleyin. IMEI uçar...
Pixel cihazları biraz da custom rom veya root la kullanım içindir.
Öyle gelişmiş romlar var ki bankacılık uygulamaları da çalışır.
Server denen şeyler zaten Samsung larda da custom rom veya root yapılırsa o kayıtlı olan değiştirilmiş olan IMEI uçar!
En kötüsü eski imei ye de dönmüyor IMEI siz oluyor NULL ... Yani görüşme de yapılamaz oluyor. Yurtdışında bile görüşme yapılamaz oluyor..
Server denen şey temelden sorunlu .
-
Pixel 9 pro karşı bence tek cihaz one plus 13 alternatif olabilir Versusyoutube
OnePlus 13 vs Pixel 9 Pro XL: Which Flagship Should You Buy?!https://www.youtube.com/watch?si=yoIkWoXxko-muijN&v=6_UXU9vnN3I&feature=youtu.be
Güzel bir karşılaştırma, Ben yine de pixel I seçerdim, sebebi de kasa,kamera, ergonomik yapısı daha mobil taşınabilir cihaz , hatta oppo find x8 alıyordum ancak kayıt işi sıkıntıydi, OnePlus 13 u Tr garantili 53k civarı getirdiler diye biliyorum.
Şu arkada ki eşşek kadar kamera 😂 yapısı ,one plus / oppo/ vivo bunları elinize alınca ağırlıktan dolayı arkaya yatıyor, bunu sevemedim.Ama Pixel in yatay kamera adası mükemmel bir tutuş sağlıyor. S23u ve pixel 9pro XL arasinda 10gr pixel daha hafif , rakam olarak çok az ama elinize alınca 2 cihazı , s23u net tuğla gibi bir cihaz olarak kalıyor, alıp yan yana inceleme yaparsanız ne dediğimi net anlayabilirsiniz.
-
13 yıllık iPhone kullanıcısı olarak androide geçme kararı aldım. Arkasında ki koca kameralı androidler değilde tasarımı sade ve ergonomik bir android bakıyordum. Pixel 9 pro çok gözüme çarpmaya başladı. Kayıt oluyormuş ve herhangi bir sorun yaşayan olmamis. Mevcut cihazım 15 düz baz modeli. Yenisine geçmek için üstüne en az 30k falan ekleyip baz model 16 alınması can sıkıcı bir hal almaya başladı. Sade ve düz kullanıcıyım, oyun oynanıyorum ve sanırım google beni mutlu edecek gibi görünüyor. Mardin’de fiyatlar 29k falan civarında. Sadece renginde kararsız kaldım. Bakalım hayırlısı olsun artık. İPhone bir kullanıcı daha kaybetti.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Pixel 7-8-9 kullanıp da imei uçtu mu, deneyim olmadan mı söylüyorsunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam , pixel = iPhone ve fazlası gibi düşünebilirsiniz, imkan varsa hazel / gri rengi alın derim. Bu arada 9 pro ve 9 pro XL inceleyin, ben pro alıp sonra XL e geçtim, pro çok küçük kalıyor, XL tam kıvamında 😁
X100 pro kullanıyorum 6.7 İnç büyük geliyor sırf boyutundan dolayı 9 pro almayı düşünüyorum ama çift tıkla ekran kapatma gibi özellikler olmaması soğutuyor 😂
IMEI değiştirmeye hiç bulaşmadım. Server / IMEI illegal yasadışı deneyimim yoktur.
Server kayıt diye Samsung ile aynı sistemde diyorlar.
Server kayıtlılarda bootloader kilidi açık mıdır ?
Root veya custom rom yüklenirse IMEI gider mi ?
Bence bahsettiğim her koşulda gider.
Bunları bana değil satın almayı düşündüğünüz kişilere vs sorun.
Yani server kayıt yapmış ne root ne custom rom ne de bootloader kilidi açma ( root veya custom rom için şarttır ) .
Şahsen merak etmiyorum ama merak edenler de vardır.
Ben bu şekilde kısıtlanmış özgürcene istediğimi yapamayacaksam tercih etmem. İsterse ucuza veya bedavaya tekrardan yapıyor olsalar da ( böyledir demiyor o raddeye kadar misali ... )
-
Hocam android 16 da gelir belki, başta zor ama alışıyor insan, XL , küçük kalır vivo yanında, sebebi kasa oranı,çok ergonomik olmuş XL kasası benim fikrim,9 pro çok küçük, 9pro XL tam ideal, siz imkan varsa karşılaştırma yapın mutlaka.
Büyük ekran sevmiyorum hocam. Benim için ne kadar küçülürse o kadar iyi. Tabi batarya da önemli. Şimdiye dek 12-13-13pro-14-14 pro-15- 15 pro şeklinde ilerledim. Hazel benimde gözüme güzel göründü ama iPhone’da o rengi sevmemiştim. Yine de beyaz ile hazel arasında kaldım. Tek korkum iCloud verilerini nasıl alacağım konusunda kararsızım.
Google one/drive/fotoğraflar şeklinde 😬tek tek ayar yapıp boş bur günde yedekleri çekmek
Keşke sadece fotoğraflar olsa. Onlar çok umrumda değil. Binlerce bilgi var (%90 gereksizdir eminim) en basit iMessage’da manita ile 150k civarı mesaj var. Peki iCloud değilde bunları iCloud’dan telefona nasıl aktarırım bilgin var mı?
Vivo da Server kayıt var ve bootloader açılmıyor. Bilginiz kısıtlı yanlış yönlendirmeyin. Bu işi yapmıyorum son kullanıcıyım.
Pixel 10 kamera tasarımı mevcut tasarımın dik versiyonu gibi olacak söylentiler baskın ne düşünüyorsun konu hakkında
quote:
Orijinalden alıntı: UmutCAN41
Pixel 10 kamera tasarımı mevcut tasarımın dik versiyonu gibi olacak söylentiler baskın ne düşünüyorsun konu hakkındaHocam onlar konsept, pixel 10 case diye çıktı,
aynı devam tasarım. Çok merak ediyorum bende, Lansman sanırım Eylül 2025, Apple 17 öncesinde olabilir.(iphone 17air, pixel gibi olacak tasarımı , bence pixel tarafında bu tasarım dili çok sevildi, değişmez)Haziran final android 16 gelecekmiş Google tanıtımında, muhtemelen orada netleşir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 17 Şubat 2025; 4:54:37 >
-
Aklıma en kolay yol olarak , boş bir günde, çalışan bir Samsung telefonuna ücretsiz smart switch ile herşeyi aktarmak , sonra kontrol edip herşeyi kopyaladiysa ,
pixel de kuracağınız gmail hesabına bunları samsung cihazı üzerinden Google bulut a aktarmak
, finalde pixel e tek gmail/google one vs kurup esitlenmesini beklemek olabilir.
Konumuz Pixel ve ben Vivo demedim Pixel lerden bahsediyorum.
Başkasıylan mı karıştırdın ?
Bilginiz kısıtlı ve yanlış olabilmesi durumu yoktur
.
Vivo zaten hiç kullanmadım ve deneyim odaklı yorumum bile olamaz :) .
Kendinize gülebilirsiniz :)
-
Bootloader açık mı diye sormuşsun anlamanda sorun var ama üzerine basa basa söylüyorum bootloader kilidi açılmadan, root yapılmadan SERVER Kaydı YAPILIYOR. Server kaydı sonrası da root veya bootloader açılmasa hiçbir sorun yok. Bilgin olmasan çok bilmişçe boş konuşuyorsun. Sen kazıklamaya devam et 😂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsun__ -- 17 Şubat 2025; 12:19:6 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X