Şimdi Ara

GOOGLE PİXEL 9 PRO XL & PİXEL 9 PRO ANA KONUSU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: smart1978 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
18
Favori
6.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam, nereden aldınız, kayıt durumunu nasıl yaptınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benv3kendim kullanıcısına yanıt

Arkadaşım getirdi.Telegram/facebook gibi yerlerden alanlarda var gruplara bakın hocam.

• samsun__ S kullanıcısına yanıt

Bilmedigim sey yuzunden soruyorum. Soru cumlelerini yargi cumlesi tersine algilamissan kendin cal kendin oyna yapmissin akli sira.

Diyorsun ki gecici de olsa bootloader kilidi acilmiyor oyle mi :) ?

Bootloader kilidi acilmadan cihaza mudahele edilmez bu da genel bilgi ...

Senin bu mantiginla o zaman Locked Pixeller malum operator cihazlari da mi ayni sekilde imei si server misali degistiriliyor ?

Bunu yaparken de gecici bootloader kilidi acip sonra kapadi diye iste bak kapali son hali uzerinden mi ele alinacak ? Neticede bootloader acilmissa bir kere o cihazda guvenlik riski olusturabilir...

fastboot modu ve fastbootd modlarina ait ekran gorsellerini paylasir misin ? Ozellikle Server kaydi yapilanlarda.

https://www.hardreset.info/tr/devices/google/google-pixel-9-pro-xl/hizli-onyukleme-modu/

fastbootd biraz abarti oluyor gerci ...

Kaziklamaya devam et derken ? Sen o aklinda ne sandin ? Kaziklama ne hakkinda ? Benim bu islerde direk veya dolayli bir bagim nemalanisim yoktur.

Ben de sahibinden.com dan gorduklerim nedense cogu server kayitli deniliyor Samsung gibi yapiliyor deniliyor.

Ben onlarin yalancisiyim. Tum bu mevzu cihazlari satanlarin ve bu isleri yapanlarin ifadeleri uzerinedir. Onlarin yalancisiyim ...

Kendi capinda neyin kafasindasin bilmiyorum. Ama Samsung Server gibi ise kaziklamalar da vardir ...

Samsung ta KNOX vardir ve gercekten de birseyler calismiyor olabilirse bunu herkes bilmelidir. Yani yanlistir vs am her koyun kendi bacagindan da asilir.

En onemli detay. Bu isleri cihaz acmadan yapildigini iddia edenler varsa linklerini vs nasil yapiyorlar kabaca bahsetsinler...

Ben derim ki cihazlari kendileri tekrardan paketliyorlar veya jelatinliyorlar ( orjinalinde jelatin olmaz ) . Yillardir bircok Pixel cihazini kullandim suan da sahibim. Etrafimda da baka Pixel cihazlari kullananlar da var ...

Sana simdi Nexus lardan beri kullandigimi soylesem neyin bilip bilmedigimi anlarsin ( Nexus5 LG uretiyordu ve resmi Turkiye garantili de almistim ) Nexus 7 ve Nexus 7 2013 ve Nexus 10 bunlari da kullandim .... Pixel XL ilk cikani Pixel 2 XL ... Pixel 3 .... Sonra ara verdim bir sure sonra Exynos lu telefonlarda gorunce orta performans filan biraz uzak durdum. Simdi ise tekrardan Pixel 9 Pro XL e geri donuyorum :) . Kose de birkac Pixel telefonum da ayrica var ...

Custom ROM filan baya bilirim ...

Eskimis Pixel 2 XL e partition yeniden yaparak custom rom Android 15 lisini de yuklettim. Akici ama baya eski destegi kesilen bir cihaz icin sadece ufak bir eglencesinedir....

Bilmedigim birsey varsa o da hic bulasmadigim Server / IMEI degistirilmesidir. Cokta dert etmiyorum ama bazilari kandiriyor olabilir (birsey olmaz filan diye ... ) ...

Custom ROM yaparsan IMEI ne olur ? :D

Root yaparsan IMEI ne olur ? :D

Kacamak cevaplar verilmesin ...

• optimus95 kullanıcısına yanıt

Samsung yillardir guclu donanimlarina ve UFS 4.0 daki yuksek hizlarina ragmen ZSL ( Zero Shutter Lag ) Qualcomm larda her daim vurgulanmistir ve gelistirilmistir. Samsung Exnyos vs yuzunden ve kendi kamera algoristmasi yazilimsal islemelerden oturu ZSL kotu bu yuzden bulanik cekmektedir. Ama Samsung kullanicilari icin 2 saniye gecikmeli denklasore basilmasi bir cozum olabilir. Bas cek ani yakalamada Samsung berbat! Galaxy S25 Ultra aldim onda da islemeler devam ediyor gecikmeler. Bazi ekstr uygulamalariyla bazi oncelikler vardir ama varsayilanda Samsung kamera sistemini telefonlarinda cok berbat ! Ciddi potansiyeli var ... Tipki Sony gibi ... Sony kendi gelistirdigi kameralari kendi Amiral telefonlarinda hakkini vermez ama baskalari ayni sensoru ayni cpu gpu lu bile olsa daha basarili olmaktadir ...

Pixel 10 Pro XL bakalim iddiali olacak mi ? Ben ona da talibim suan meraktan Pixel 9 Pro XL 512 GB modelini de aldim.

Guncellemede vaktinde verilmesi ve daha yuksek RAM cezbediyor ozellikle S25 Ultra ya gore ... Samsung bence bir felakete surukleniyor olsa da elimde ayrica S24 Ultra da tutuyorum. Bakalim nasil gelisecek yazilimda ve guncellemelerdeki vaktinde mi olacak ?

Android 16 Beta si birkac ay sonra Final olacak Mayis ta Final ... Samsung eskimis Android 15 i cikarmaya calisadursun... Google erkene almasinda esas mesele Samsung gibi firmalarin da bari 8 ay erkene alsin 12 ay sonrasina cikarmasin diye ...

Pixel 10 serisi kutucu icinde lansmanda Android 16 Final haliyle cikacaktir. Pixel 9 serisinde malum Android 15 ile gelmedi eskimis Android 14 ile gecen yil cikmisti. Simdi ise Beta Android 16 Final surume sona yaklastilar.

OnePlus hic kullanmadim ama custom romlarda baya populer. Destek son kullanicilarin emekleriylen de cok hatta Pixel lerden de cok custom rom vs var ...

S25 Ultra da bosta RAM fazla birsey yuklenmese de 5GB civarinda malum toplami 12GB ve bir kismi da sistem rezerv dusmesi de imkansizdir... Yer kapladigi alani da her yil artiyor rafine olmuyor Samsung ta ... Pixel de aksine az yer kapliyor Samsung a nazaran ...

S25 Ultra 2 sene sonra o RAM iyle bircok destegi yetersiz denilecek kirpilmis ONE UI 9 la karsimiza cikacak. ONE UI 10 da da daha da vahim olacak ... Suan S22 lerde ne oluyorsa S21 lerde ne oluyorsa ... 7 YIL ama esit ve vaktinde guncelleme sunamayacagi kesin ...

Personeli yetersiz ve asiri seyler bekliyorlar. Eylem vs yaptilar maaslari ekstra mesaileri de verilmiyormus. Onlar da zaruri temel seviyede gerekenleri yapiyor olan biz Samsung cihaz sahiplerine oluyor. Gecen yildan beri cekiyoruz...

Samsung kendisine ceki duzen her alanda vermelidir sonu Nokia gibi olacaktir ...

• samsun__ S kullanıcısına yanıt
    Pixel cihazlar için bahsediyorsaniz server kaydı yoktur pixel cihazlar için ve şimdilik ROOT ve bootloader unlock istiyor işlemlerden sonra ROOT kaldırıp bl kilitleniyor geriye . Tensor işlemcili pixel cihazlarda custom rom yuklemede sorun yoktur .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

Hocam , ben son kullanıcı olarak, pixel de ki akıcılığı s23u da göremedim+ selfie kamerası pixelin kullandığım en iyi android cihaz , bence olay sensörden çok yazılım / fotoğraf algoritmasındaymış, pixel sayesinde farkı gördüm.samsung üretimli, tensor işlemciyi bile yazılımıyla adam ediyorsa Google, TSMC üretiminden çıkacak işlemci de sanırım bugünden %60+70 üzerine koyarak gelecek diye düşünüyorum 😂

• Şu pixel cihazlarda 8 gen 3 veya elite işlemci olsaydı yakardı ortalığı cihazlar .

Apple yolunda ilermek budur.

Gariptir Samsung da Exynos u cikartmasinda esas neden ucuza mal etme olsa da tam kaynak erisimine sahipti . Yillardir da Exynos genelde vasat. Cok seyrek basarili olmaktadir o da o donemlerdeki goreceli dusuk nm den kerametti ... Genel manada Exynos u Samsung beceremiyor... GPU su farkli bir Exynos olan Google Tensor larda TSMC ye uretilirse eminim olumlu artilari da olacaktir.

Pixel de texture basarisi Samsung larda kismen var ama her zaman basarili degil. O iyi yakanana sey birkac saniye sonra ayni sartlarda kotu de cekebiliyor. Bu tutarsiz kalite performansi kamerasinda yillardir var .

Google genel manada Pixel lere yazilimla esit benzer seyler sunmaktadir ona gore donanimlari ortak paydada tutuyor...

S23 Ultra ben de 1 yil kullandim S24U ya gectim sonra dda S25U ama kamera odakli esasli iyilestirmeler pek yok ama yine de hic yoktan var ama yetmiyor.

Keramet biraz da Qualcomm in guclu CPU GPU ve NPU sunda ...

Hocam döküm Samsung olsada, tasarım Google sonuçta, demek ki mühendisleri , argesi geride Samsung tarafının, ben TSMC üretimi ve tasarımı Google tarafından çıkacak pixel 10 u çok merak ediyorum, mutlaka bunun verimlilik/ fotoğraf/ algoritma/yapay zeka ya minimum %50 artış bekliyorum, ki pixel 9 pro bence sorunsuz bir cihaz olmuş Google tarafında.10 ile iPhone u geride bırakacaklar her alanda gibi,Belki diğer firmalar akıbetinin Huawei gibi olacağını bildiği için agresif değiller ama Google durduramazlar sonuçta 😂

Pixel 9 serisi kotunun iyisi diyelim. Ben sahsen gina geldi biktim S25 Ultra da bekletilmesi ve sorunlar. S24 Ultra da duruyor . Samsung yazilimda cuvalladi kendi cihazlarina ozellikle.

Pixel 10 asiri hiz artisi olmasa da kayda deger hizlanacaktir. Google her daim verimlilik odaklidir. Eskiden Qualcomm in en ust modellerini kullanirdi ama hiz carpani kasitli dusuk olarak tercih ederdi ... Bu mantalite devam edecektir.

Ben de Pixel 10 cikar cikmaz kayda deger farklari olursa gececegim. Mayis ta belli olur ...

Hocam nasıl kötünün iyisi, cihaz yağ gibi akıyor :) sen kullanıyor musun gündelik hayatında ?Benim oneplus 7 pro dan sonra kullanmaktan keyif aldığım en güzel cihaz,m14 oled ekran paneli (3.000 nit) hoparlör kalitesi, titreşim motoru, uygulama animasyon, açılış, pürüzsüzlük, selfie kamerası, arka kamera,yapay zeka özellikleri bunlar kusursuz olmuş.Samsung s25u falan elde patlayan bir cihaz ,kalite sorunları , ekran panel sorunları yine s24u gibi, iphone ile kafa kafaya denk cihaz pixel 9 pro serisi ki bir çok yabancı youtube vs de aynı görüşte.

Son eklemek istediğim kasa yapısı ,ergonomisi , 5060 mah batarya ile incelik, ele oturuş, arka kamera adası bence piyasada ki en mobil cihaz.

s23 ultrayı elime aldığımda tuğla hissi veriyor, büyük , geniş ve ağır , ki aralarında sanırım 12 gr fark var (221 gr olan pixel 9 pro xl)

https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/840975-956027/samsung-galaxy-s23-ultra_google-pixel-9-pro-xl/

GOOGLE PİXEL 9 PRO XL & PİXEL 9 PRO ANA KONUSU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 19 Şubat 2025; 10:42:22 >

• Ağzımın suları akıyo @optimus hocam yazdıklarınızı görünce. Resmi kanallardan gelsede bende alsam yav. Birşey daha sormak istiyorum size arkadaşım getirid demiştiniz, benim bildiğim pasaport kimin adınaysa kullanılan hattında o kişinin adına olması lazım faklı bişei varmı vu işin benimde yurtdışıma gidip gelen arkadaşlar varda getirsinler bitsin bu hasret ya

Server kayıt mevcut. Kendiniz imei verirseniz 100 dolar civarına halledersiniz.

Hocam kayıt işi , server kaydı deniyor, forumlarda,telegramda vs biraz araştırın veya sahibinden.comda facebooktaki satıcılara sorun size detaylı açıklarlarGOOGLE PİXEL 9 PRO XL & PİXEL 9 PRO ANA KONUSU 

Bu arada eksik yönleri yok mu elbette var, video kalitesi bir iphone 16 pro max kadar değil (10 üzerinde 10 sa apple ,pixel 8.5 alır şeklinde)veya lens geçişleri hissediliyor, en basitinden mobil şebeke on/off veya nfc aç kapa yı hızlı erişime ekleyemiyorsun.Veya altta sabit kalan google bar widget, veya ekran üstünde kalan bilgi akışı vs bunlar kalkmıyor,çift tık ekran kapatma yok mesela,( kırmızıya boyanan yerler kalkmıyor )

root gerekiyormuş veya başka launcher kullanılıyormuş vs, benim için sorun değil bunlar, gündelik hayatta pek lazım olmuyor.Eksikliğini hissetmedim, Ama alacak kişi için en ufak özelleştirme önemliyse bunları bilip almalı, veya başka cihazlara yönelmeli.Benim kriterim, akıcılık,seri,rafine bir cihaz kullanmak pixel 9 pro XL bugün bunu bana sağlıyor, alternatifleri oneplus 13 veya oppo find x8 serileri, olabilir,

Çok enteresan, s23u , oneuı 6.1 yükselttikten sonra nfc ile ödemede karasızlıklar yaşıyordum, ama pixel 9 pro xl da hiç teklemedi.Veya instagramda reels izlerken, pixel de izlemek sanki hd gibi gösteriyor.s23u en yüksek kalitede ayarlı olsa,pixel de gözümle gördüğüm daha net çıkıyor , yanyana 2 cihazı koyunca anlaşılır ne demek istediğim.Bu tarz ufak artıları ben hissettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 19 Şubat 2025; 10:52:45 >

• Bu arada cihazı alırım 4+4 =8 ay kayıtsız kullanırım durumu yok. Cihazda1 adet fiziksel sim kart yeri ve e-sim var, Ancak e-sim Türkiye'deki operatörlerle çalışmıyor bu yüzden 4ay fiziksel sim hakkınız var.e-sim airalo/flexiroam gibi 3. parti marketten yükledğiniz uygulamalarla çalışıyor onda sıkıntı yok.Sadece Tr operatörleri tanımıyor.

• iPhone 17 air , pixel 9 pro xl tasarımıyla geliyor 😄

Şuan Pixel 9 Pro XL 512GB modelinden cevap veriyorum.

SPen li olmayışı ve çok güçlü bir CPU gpu ile gelmemesi nedeniyle öyle dedim.

Pixel lere yıllardır aşinayım. Yenisini ekledim.

Akıcılığına kimse laf edemez.

Her akıcı olan güçlü olamaz.

Bazı firmalar daha hızlı şarj edilebiliyor. 12 bit panel kullanan cihazlar yıllardır var.

Gibi gibi...

Ama referans cihazı olduğu gerçeği değişmez.

• shunter kullanıcısına yanıt

Eski Nexus telefonları sonra Pixel cihazları bir süre Qualcomm un en güçlüsünü tercih edilirdi ama pip odaklı hızı düşürtülmüşle geliyordu gerçi custom kernel lerle daha da hızlandırılıyordu :) .

Şuan da var ...

Ben şahsen aynen Qualcomm ın işlemcisiyle gelsin derim ama hem maliyet hem de tam açık binary kendisi kısmen de olsa kontrollünde olmasıyla ( CPU Samsung Exynos özelleştirilmişi Modemi de keza ... ) ile esasında doğru bir yaklaşım ama neticede performans odaklı değiller.

Samsung performans odaklı ama yazılımda çuvallıyorlar ... Aynı donanımlı başka cihazlar daha performanslı. Gerçi Samsung " for Galaxy " diye son yıllarda hız aşırtılmış overclocked cpu gpu lu olmasına rağmen o hantal ağır arayüzüne gidiyor . Akıcılığın bedeli biraz da bundan. Yer kaplaması cabası . RAM de de 7-8 GB sırf cihazı açar açmaz kendi silinemez şeylerine rezerv gidiyor...

Pixel de RAM bol ve boşta kullanılabilir RAM bariz daha fazla ...

Oyun odaklı telefonlar piyasada var ama hepsi bir arada zor ... Özellikle kamerası da iddialı olan yani kamera yazılımıyla da iddialı olan yok gibi ...

Hocam siz Türkiye de misiniz? Yabancı memleketten mı yazıyorsunuz cümleler bir garip geliyor bana :)

• Arkadaşlar şunu iyi bilin bu cihazın kaydı server felan değil .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.