Şimdi Ara

GOOGLE PİXEL 9 PRO XL & PİXEL 9 PRO ANA KONUSU (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
26
Favori
17.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben şahsen yüksek grafikli oyunları denemedim. Ortalama grafikli oyunlar oynuyorum, gündelik işlerim de dahil hiç teklemiyor işlemci. Oneplus 11'den geçiş yaptım, snapdragon 8 gen 2 işlemciden ne eksik ne fazla bir fark göremedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yEmreozc kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. Beni cezbeden konu malum kayıt ve doğal fotoğraf çekmesi. Yakın zamanda komple tr e dönüş yapacağım muhtemelen alırım. Rusyada zibil gibi bulunuyor cihaz fakat biraz fiyatı tuzlu. Pro xl modeli S24u ile aynı skalada satılıyor.

Htc 10 kullandığım zamanlar kamerasından çok memnundum, gözle ne görüyorsam onu çekiyordu. Sonra hiç bir cihazda bu tadı bulamadım esasen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @yEmreozc Diğer satıcılara göre dolar bazında %10-15 daha pahalı alternatif satıcıları kontrol edin. @HakGetiren

@serkanky @SoldaTr Resmi olarak gelmeyecek, geçen senelerde çıkan söylentiden ibaretti, global fiyatı bile rakiplerine göre pahalı olan bir cihazın ülkemizdeki vergi politikası ile hiç pazar şansı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 30 Mart 2025; 5:2:0 >
  • HakGetiren kullanıcısına yanıt
    Forumda ikinci el sayfasında bir arkadaş satıyor. Ben ondan aldım. Önce para sonra kargo şeklinde çalışıyor fakat bir problem yaşamadım. @zayifbatarya kullanıci adı.

• Arkadaşlar uzun zaman ios kullaniyordum. Pixel 9 pro ile android alemine gectim. Tavsiye edeceğiniz, olmazsa olmaz dediğiniz uygulamalar var mı?

• M4gn3t!c kullanıcısına yanıt

Çift faktör doğrulama

https://play.google.com/store/apps/details?id=io.ente.auth

Web tarayıcısı,brave browser.

Reklam engelleme DNSnet

https://play.google.com/store/apps/details?id=dev.clombardo.dnsnet

• 15 günlük Pixel 9 pro deneyimim

Artıları

Kayıt olabilmesi

Ekran panel kalitesi (İlk sıralara oynar)

Arka kamera (Kullanılan sensörler eski olsa bile yazılım ile farkını kapatıyor özellikle doğal çekimler isteyenler için eksisi yok)

Ön kamera (Kullanılan sensör ve yazılım için bence çok iyi)

Video (Yazılım kaynaklı titreme ve atlama sorunu mevcut ileride düzelecektir)

7 yıl güncelleme alabilmesi(Yakın dönemde Vulkan API güncellenmesi ile Android ekosistemi de yazılım yönünden rakipsiz olduğunun kanıtı ve uzun süreli cihaz kullanan kullanıcılar için güzel)

Kompak ekran gövde oranı

Ses kalitesi (İlk sıralara oynar)

Titreşim motoru (şuana kadar gördüğüm en iyilerden)

Kasa ve diğer bileşen kalitesi dayanıklılık (Muadilleri ile benzer orta üst)

Pil (bu konuda kararsızım onun için pil testini ekliyorum bana göre ne iyi ne kötü ortalama bir kullanımda 1 günü çıkarıyor)

Şarj (Muadillerine göre yavaş kalsa bile pil değişim döngüsünü azaltacaktır)

Eksileri

Tensor işlemcilerin muadil markalara göre 1 nesil geriden gelmesi (1 nesilde ciddi atılım yapmadıkça bu döngü devam eder)

Depolama kapasitesinin günümüz şartları ile uyumsuzluğu

UFS kaynaklı okuma yazma da muadil markalara göre gecikme

Fiziksel sim slotunun 1 adet olması ve Türkiye operatörlerin de eSIM çalışmaması, Yurtdışı ve romaing de sorun yok (Özellikle iş hattını kişisel telefonunda kullanan 2 veya 3 hat sahibi olanlar için ciddi sorun)

Kullanılan Exynos 5400 modemi muadillerine göre daha yenilikçi üretim teknolojisi ile üretilmiş eski kötü şöhretini biz nebze törpülüyor.

Fiyatlandırma politikası bana göre pixel serisinin en büyük sorunu zira işlemci de nesil atlaması yapmayacağını varsayarak lansman fiyatlarının düşmesi gerekli şuan bir nebze alınabilir fiyatlara düştü yine de yeterli değil.

Hafta da en az 2-3 kere uzun süreli oyun oynayan kişileri tatmin etmeyecektir.

Özet

İPhone kullanıcı olup bu Android sistemine geçmek isteyenler için ideal.

Sıkı oyuncular için üzebilecek, ayda yılda oynayanlar için normal.

Oyunla işim yok ancak günlük her işlemi sorunsuz yapacaklar için ideal.

İş, kişisel nedenlerden ötürü 2 veya 3 hattı kullanmak zorunda olacaklar için tavsiye etmem.

Yazılımı saf sevenler için daha iyisi yok, özelleştirme isteyen özellikle one ui kullananlara tavsiye etmem.

Açıkcası cihazı eksilerine rağmen kullanmak istiyorum ancak eSIM kaynaklı aynı fiyat bandında kayıtlı alternatif cihazlar çıktığında satmayı düşünebilirim.

GOOGLE PİXEL 9 PRO XL & PİXEL 9 PRO ANA KONUSU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 31 Mart 2025; 22:30:37 >

• NewsTR kullanıcısına yanıt

Ekran paneli M14 en iyisi. Kesin ilk sıradadır. Başka markaların 12 veya 10 bit panelleri olsa da renk doğrulukları filan vasat olmaktadır veya aşırı parlak olanları da vardır ama pratikte genelde kaybediyorlar... Tıpkı S24 ULtra ve S25 ULtra da aynı kendi arasında aynı eski panel ama yansıtma azaltılmış olsa da neticede ekranın toplamda ideal olmayışı gibi ...

UFS 3.1 olması piyasadaki UFS 4.1 ( S25 Ultra bile UFS 4.0 kullanıyor ! ) li Qualcomm ın telefonları pratikte kayda değer bir fark yaratmıyor.

Çünkü Samsung örneğinden gidirsek ağır arayüz makyajı ile RAM dahili depolama ve CPU GPU da işlemler ile NET performansı Pixel in gerisinde olduğunu ilk fark edilen yeri de ilk açılış zamanlarıdır. Pixel 9 Pro XL ve S24 Ultra ve S25 Ultra ilen kıyaslandığında net performansta Samsung bariz geridir...

RAM Samsung ta hem düşük hem de arayüz giydirilmiş... Yapay Zeka da zamanla yetersiz kalacak ve Samsung seneye Yapay Zeka odaklı yeni şeyleri RAM yetersiz diye vermeyecek CPU GPU NPU istediği kadar güçlü olsun ...

Pixel de ki 16GB RAM sade arayüzde varsa Samsung larda en az 24GB RAM olması beklenirdi ama yıllardır 12 GB RAM de kaldı... Geçmişte 16GB lı modelleri de vardı hatta ama gerileme yıllardır var... Pixel de tam tersi RAM de ilerleme her daim...

Şarjı aslında hızlı ama tam dolmasına yakın aşırı yavaştan alıyor. Sebebi de aşırı ısınmaya karşı tedbir... Bence aşırı ısınmadan da daha da hızlı şarj edebilir. Custom ROM larla Custom Kernel lerde çözümü olabilir ...

Bu cihaz oyun odaklı değildir özellikle ağır oyunlarda ideal değildir.

NET kullanım deneyimi akıcılıkta ve en önemlisi verimlilikte S25 Ultra dan daha başarılıdır...

Yani oyun odaklı yüksek performanslı olan Qualcomm dakiler S25 Ultra dakiler bu performansı maalesef aşırı yüksek watt tüketimi ile sağlıyor. Meziyet performansı düşük güç tüketiminde verebilmektir.

GOOGLE PİXEL 9 PRO XL & PİXEL 9 PRO ANA KONUSUx (formerly twitter)
    Golden Reviewer (@Golden_Reviewer) on X
    https://x.com/Golden_Reviewer/status/1834633905984725299/photo/2

GOOGLE PİXEL 9 PRO XL & PİXEL 9 PRO ANA KONUSUx (formerly twitter)
    Golden Reviewer (@Golden_Reviewer) on X
    https://x.com/Golden_Reviewer/status/1834633905984725299/photo/3

Yukarıdaki tablo son GPU güncellemeleri de dahil değildir. GPU sürücüleri güncellemesi ile birçok Pixel modelleri ciddi performans artışı sağlatmıştır. Özellikle Vulkan kullanıldığında.

Vulkan kullanılmadığında pratikte bariz fark hissedilmez.

Google Pixel lerde GPU sürücü güncellemeleri sunmasıyla da eşsiz ve öndedir. Rakiplerinden Qualcomm pek güncelleme yayınlamaz veya esaslı iyileştirmeleri yayınlamazlar... Qualcomm çıkaracakta bunu Samsung gibi firmalar ekleyecek .... Zor neticelerdir ama Pixel lerde netice kısa sürede görülüyor...

• NewsTR kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık hocam güzel yazmışsın. 9 pro kullanıcısı olarak ben de kısaca bir şeyler ekleyeyim. E sim kullanılmaması cihazı ne kadar sevsem de beni de zorluyor. Boyut harika ve üst seviye bu boyutta cihaz maalesef çok az bundan dolayı geçtim. Videoda bende bir sorun yok. Çift tıkla kapatma gibi bir iki ufak şey de düzelse harika olacak. Nfc kullanan için cihaz çok çok hızlı :) eksi olarak da ekranda pwm desteği olmasını isterdim. Turkcell kullanıyorum mobil veride 5 saat civarı ekran süresi veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsun__ -- 31 Mart 2025; 23:7:29 >
  • Arkadaşlar Google pixel 9 pro xl ile Samsung s25 ultra arasında kaldım sizce hangisi ?

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.