Şimdi Ara

Google play fatura vergi hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim için önemli bir kaç konu hakkında desteğinize ihtiyacım var

1. Sorum : Google Play den indirdiğim bir oyundan oyun içi satın aldığım içerikler mevcut. Bunların faturalarını alabiliyor muyuz ? Alabiliyor isek kimden talep etmemiz gerekli?

2. Sorum : Bu oyun sahipleri devlete vergi ödüyorlar mı? Şirket kurmadan ben bir oyun tasarlayıp oyunun içinde satılan içeriklerden çatır çatır para kazanabilirmiyim?

3. Sorum : Ben oyunda kendim oynayarak kazandığım içerikleri başka oyunculara satabilirmiyim ? Eğer onlardan satın aldığım ürünler vergisi ödenmeyen faturası kesilmeyen bir içerik ise, bana, oyun içinde kazanıp başka oyunculara sattığım içerikler için dava açma hakkı doğurur mu ?

Saygılar

• Konuyla ilgili bilgisi olan hiç mi yok ?
  • Soruyu da baya erken gördüm:)

1.si faturayı isteyecegin kisi ya da kurum playstore da oyunu satan kisidir. Fatura kesme zorunluluğu var. Eger gondermezse buyuk ihtimalle vergi mukellefi değildir bu yuzden fatura vermiyordur

2.si oyle beleşe catır cutur para kazanilan bi dunya yok :)

Tek seferlik bir alış ya da satış bireysel isleme girdiğinden vergisel olarak bir sorumlulugu yoktur. Lakin bu islemler uzerinden gelir kazandığın an vergisel sorumlulugun başlar. Diyelim ki vergi mukellefi olmadın(sirket kurmadin yani) o zaman herhangi bir zamanda bu islemin tespit edilirse eger kazanca basladigin tarihe gidilir ve resen( yani kendiliginden, mufettisler direkt vergi mukellefi yapar seni) mükellefiyetin tesis olur. Geriye donuk her ay icin beyanname vermedigin icin usulsüzlük cezaları yazilir(2018 icin vermedigin her beyanname cezasi 800 tl. Diyelim 1 sene vergisiz islem yaptin 21 beyanname vermemis oluyorsun. 21*800= 16.000 tl beyanname cezasi gelir. Buna tonla sey daha eklerler emin ol).

3.soruyu unuttum ve okuyamiyorum cevap yazarken :) devlet parasini yedirmez kimseye kardes. Dikkayli ol :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.