Şimdi Ara

Google, Samsung'un Chrome OS işletim sistemli netbook bilgisayarını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google geliştiriciler için düzenlediği I/O Konferansı'nın ikinci gününde Chrome üzerinde durdu. Dün başlayan etkinlikte birinci günü Android üzerine şekillendiren firma, bugün ise Chrome OS olarak bilinen işletim sistemi, Chrome internet tarayıcısı, Chrome Uygulama Mağazası ve Chrome OS işletim sistemli netbook'lar (Chromebook) üzerinde durdu.

alt="Google, Samsung'un Chrome OS işletim sistemli netbook bilgisayarını tanıttı"

Yazılımsal detaylara geçeceğiz ancak önce yeni netbook'lara bakmakta fayda var. Dün etkinliğe katılan tüm geliştiricilere Samsung'un yeni Android 3.0 tabletini hediye eden Google, bugün yaptığı açıklamayla Samsung'un Chrome OS işletim sistemli netbook bilgisayarını tanıttı.

Kullanıcıların diledikleri her yerden internete erişebilmeleri yanlarında ekstra donanım veya aparat taşımadan çalışmalarına kaldıkları yerden devam edebilmeleri için hazırlanan netbook, 12.1-inç büyüklüğünde, 1280 x 800 piksel çözünürlüğünde ve 300 nit parlaklıkğında ekrana sahip.

alt="Google, Samsung'un Chrome OS işletim sistemli netbook bilgisayarını tanıttı"

Intel Atom platformunu temel alan ve spesifik modeli açıklanmayan çift çekirdekli Atom işlemcisinden güç alan sistemde benzer şekilde platforma entegre Intel grafik biriminin kullanıldığı düşünülüyor. Yüksek performanstan öte kullanışlılığın ve uzun pil ömrünün hedeflendiği sistemin tek bir şarj ile 8.5 saat çalışabildiği açıklandı.

Tam boyutlu Chrome klavyeye ve standartlardan daha büyük tam tıklanabilir touchpad'e sahip olan netbook, çift bant WiFi ve opsiyonel olarak dünya modu 3G desteğine de sahip. GTalk üzerinden görüntülü konuşma için entegre HD kamera ve gürültü engelleme özellikli mikrofona sahip olan sistemde harici donanımlar için 2 adet USB 2.0 portu da bulunuyor.

Diğer özellikleri arasında çok formatlı kart okuyucusu ve Mini VGA portu gibi detaylara yer verilen Chrome OS işletim sistemli Samsung netbook'un, 15 Haziran'da Amazon.com ve Best Buy üzerinden satışa sunulması beklenen netbook'un sadece WiFi destekli versiyonu 429$, aynı zamanda 3G desteği de sunan versiyonu 499$ seviyesinden sunulacak.

Bu arada Google tarafından Chrome OS işletim sistemli netbook'lar için altı çizilen bazı özelliklere değinmekte de fada var. Üzerinde durulan ilk özellik "anında internet". Geleneksel bilgisayarların açılışındaki pek çok aşamayı (BIOS, donanım tabanlı, giriş vb.) ortadan kaldıran Chrome OS ile sistem açıkışı sadece 8 saniye sürüyor.

Adobe Flash desteği ile masaüstü bilgisayarlardaki zengin internet deneyimini, tam gün çalışma olanağı tanıyan, anında hazır sistemler ile gerçekleştiren platformlar aynı zamanda "her zaman bağlı" anlayışını esas alıyorlar yani opsiyonel olarak sunulan 3G bağlantı seçeneği ile WiFi olmayan noktalardan hücresel ağ üzerinden internete çıkılabiliyor.

Chrome OS işletim sistemli netbook'lar için belkide altı çizilen en önemli özellik ise "her yerde aynı deneyim" stratejisi. Tüm çalışmalar,ayarlar, uygulamalar... yani bilgisayarınızda tuttuğunuz temel içerik bulut bilişim ile Google'ın G-Server sunucularında barındırıldığında dünya neresinde olursanız olun, çalışmanıza kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Bir diğer önemli detay ise uygulama mağazası. Google'dan yapılan açıklamada Chrome OS işletim sistemiyle gelen tüm netbook'lar (Chromebook), milyonlarda web uygulamasını çalıştırabiliyorlar. Bunlar arasında ofis uygulamalarından fotoğraf editörlerine çok sayıda içerik yer alırken, sistem tüm gücünü HTML5 teknolojisinden alıyor.

• samsung google ıle fazla ıclı dışlı
    mıcrosoft durumdan rahatsızlanır yakında
  • Açık Kaynak yazılımlara destek olalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mac dan daha şık duruyorum bu chrome cihazları
  • Klavyesi çok şık gerçekten ve bilgisayarda dizayn olarak tam bir bütünlük hakim fakat chrome os ilk tanıtımdaki halinden sonra biraz daha gelişmesi lazım yoksa bu dizayn ve özellikteki bilgisayarlar benim için çöpe gitmiş olur.Özelliklerinin iyi olduğunu düşündüğüm dizüsütümde birkaç chrome oyun ve uygulaması denemiştim ama performansı kabul edilebilir değildi kaldı ki bunlar atom d575.
  • Bu işletim sistemlerinde HTML5 tabanlı browser da yaratılmış oyunları oynarsanız belki performans hüsranına uğrayabilirsiniz ancak direk bulut sisteminden görüntü aktarılmasıyla oynanabilecek oyunlarda cihazın performansının hiç bir önemi kalmayacaktır. Örneğin bu cihazda 8 saat crysis 2 yi 40 fps ve üzeri oynayabilirsiniz. Bu bulut sisteminin yapısına bağlı.

Dolayısı ile bulut sisteminin en önemli gücü uzaktaki güçten geliyor dene bilir. Sunucular ne kadar güçlü ise elinizdeki cihazda o kadar güçlü...

Diyelimki bulut sisteminizde bir filim var. netbook da değil. Bu filmi convert etmek isterseniz netbookunuz sadece convert işlemini size bildiren görseli aktaracaktır. Convert işlemi bulut serverlarında gerçekleşir. Bu durumda da 10 numara hızı, düşük güç tüketimiyle ve ucuz bir netbokla sağlanış olursunuz.

Lakin tek sorun USB deki veya DVD deki oyunları buluta kurma sırasında olacaktır. Çok hızlı bir internet bağlantısı ile ancak bu mümkün olacaktır.

Ama bunun dışında browser tabanlu uygulama ve oyunlar zaten sadece netten edinilebiliyor.

• Menow haklı beyler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Menow

Bu işletim sistemlerinde HTML5 tabanlı browser da yaratılmış oyunları oynarsanız belki performans hüsranına uğrayabilirsiniz ancak direk bulut sisteminden görüntü aktarılmasıyla oynanabilecek oyunlarda cihazın performansının hiç bir önemi kalmayacaktır. Örneğin bu cihazda 8 saat crysis 2 yi 40 fps ve üzeri oynayabilirsiniz. Bu bulut sisteminin yapısına bağlı.Dolayısı ile bulut sisteminin en önemli gücü uzaktaki güçten geliyor dene bilir. Sunucular ne kadar güçlü ise elinizdeki cihazda o kadar güçlü...Diyelimki bulut sisteminizde bir filim var. netbook da değil. Bu filmi convert etmek isterseniz netbookunuz sadece convert işlemini size bildiren görseli aktaracaktır. Convert işlemi bulut serverlarında gerçekleşir. Bu durumda da 10 numara hızı, düşük güç tüketimiyle ve ucuz bir netbokla sağlanış olursunuz.Lakin tek sorun USB deki veya DVD deki oyunları buluta kurma sırasında olacaktır. Çok hızlı bir internet bağlantısı ile ancak bu mümkün olacaktır.Ama bunun dışında browser tabanlu uygulama ve oyunlar zaten sadece netten edinilebiliyor.

yani Türkiye'de olmayacak :D

• adsl ve vdsl kullanıcılarının genelde upload hızı olarak 1 mbit kullandıklarını düşünürsek türkiye için bu iş yaş. tabiki superonline kullanıcıları şanslılar.

yalnız fiyatları bana pahalı geldi. neticede bu fiyata türkiye de oyun oynanma ve grafik işleme dışında işleri çok iyi yapabilecek, hatta freedos olarak alabileceğiniz laptoplar bulabilirsiniz. bunlara ubuntu kurabilirsiniz mesela. google chrome os'nin de ubuntu tabanlı olduğunu düşünürsek sorun yok.
  • Google ile Samsungun çok güzel işbirliği var umarım dahada güçlenerek devam eder.
    Atom değilde fusion koysalarmış daha iyi olabilirdi.
  • hayatımda bir yazılımı çok sevdim oda Chrome reklam değil gerçek esnek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

adsl ve vdsl kullanıcılarının genelde upload hızı olarak 1 mbit kullandıklarını düşünürsek türkiye için bu iş yaş. tabiki superonline kullanıcıları şanslılar.

yalnız fiyatları bana pahalı geldi. neticede bu fiyata türkiye de oyun oynanma ve grafik işleme dışında işleri çok iyi yapabilecek, hatta freedos olarak alabileceğiniz laptoplar bulabilirsiniz. bunlara ubuntu kurabilirsiniz mesela. google chrome os'nin de ubuntu tabanlı olduğunu düşünürsek sorun yok.

Google Chrome OS Ubuntu tabanlı mı?
    GNU/Linux tabanlı demek istediniz herhalde...
  • linux ama ubuntu'nun kısıtlanmış hali.

http://www.thebuzzmedia.com/google-chrome-os-based-on-ubuntu/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolf_263

quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

adsl ve vdsl kullanıcılarının genelde upload hızı olarak 1 mbit kullandıklarını düşünürsek türkiye için bu iş yaş. tabiki superonline kullanıcıları şanslılar.

Google Chrome OS Ubuntu tabanlı mı?
    GNU/Linux tabanlı demek istediniz herhalde...

HTML5 tabanlı işletim sistemleri genelde Ubuntu tabanlı oluyor diye biliyorum.-Jolicloud diye bir işletim sistemi denemiştim oradan biliyorum.-

• Google Chrome OS yüklü Samsung'u mu tanıttı yoksa Samsung, Chrome OS işletim sistemli netbook bilgisayarını mı tanıttı ...
    Şayet konunun başlığında "Google, Samsung'un Chrome OS işletim sistemli netbook bilgisayarını tanıttı" deniyor, yani bu durumda Google Chrome tanıtmış oluyor...
    Ama herhangi bir ekran görüntüsü yok ben bişi anlamadım...
  • Fiyatları nasıl olur acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.