Şimdi Ara

Google Sky Sirius yıldızı sansürü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçenlerde araştırma yaparken gözüme ilişen bir konu oldu bu gerçekten merak altında bazı gizemler olduğunu düşünmeye başladım diyebilirim ilk olarak video:http://www.youtube.com/watch?v=9iQ90cRRNgE
    ve
    http://www.google.com/sky/#latitude=-16.6901323976794&longitude=-78.848876953125&zoom=10&Spitzer=0.00&ChandraXO=0.00&Galex=0.00&IRAS=0.00&WMAP=0.00&Cassini=0.00&slide=1&mI=-1&oI=-1
    bakmanızı istiyorum google a bu sansürü sorduğumuzda yazılım hatası olduğunu söylediler ama Microsoftun cıkarttığı ms telescope tada aynı sansürü gördüm nedenine dair bi yanıt alamıyorum sorunca.

ayrıca biraz daha güneşimizin alfa dalgalarının aynısının bu galaksideki bi yıldızdada olduğunu görüyoruz. ve bu yıldızda sansürlenmiş olan sirius yıldızı. esaslı araştırma gerektiren bir konu olduğunu düşünüyorum

• Yazılım hatası olması muhtemel. Paintten yapılmış gibi.
  • bircok "tesadüften" sonra pek yazılım hatası olduğunu düşünmüyorum artık.. ama paintten yapılmış gibi olduğu gerçeğini değiştirmiyor evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: SupradynJR

bircok "tesadüften" sonra pek yazılım hatası olduğunu düşünmüyorum artık.. ama paintten yapılmış gibi olduğu gerçeğini değiştirmiyor evet

Astronomiyle aram pek iyi değildir, Sirius'u bu kadar önemli yapan şey nedir sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kimyacı_~_Na2SO4

quote:

Orijinalden alıntı: SupradynJR

bircok "tesadüften" sonra pek yazılım hatası olduğunu düşünmüyorum artık.. ama paintten yapılmış gibi olduğu gerçeğini değiştirmiyor evet

Astronomiyle aram pek iyi değildir, Sirius'u bu kadar önemli yapan şey nedir sizce?

güneş sistemimize en yakın sistemlerden biri, Sirius-A yıldızının bizim güneşimizle aynı alfa dalgaları yayması gibi birçok şey sayılabilir yakında araştırmalarımı derleyip düzenli birşekilde sunucam zaten. Gözlem tarihçesinin eski mısır hiyerogliflerine kadar dayanmasıda işi ilginç kılıyor açıkçası.. ve Dogon kabilesi var dogonların 1930lu yıllarda sirius hakkında bildikleri bildikleri cidden bütün astronomları şaşırtıcak cinsten diyebilirim. Dogonlar’ın 1930’lu yıllarda bildirdikleri bazı bilgiler, sonradan modern astronomik keşiflerle doğrulanabilmiş. ilkel denilebilicek bir halkın teleskop olmadan bilinmesi imkânsız denilen astronomik bilgileri var mesela şöyle örnek veriyim:
    Dünya yuvarlaktır ve Güneş etrafında döner, Ay da Dünya etrafında döner.
    Satürnün halkaları.
    Jüpiterin uyduları.
    Sirius bir çift yıldızdan oluşur, birbirleri çevresinde 50 yılda bir dönerler, biri çok küçüktür, gözle görülemez ve onun maddesi çok ağırdır. (Bu bilgileri bilebilmek için teleskop da yeterli değil) gibi cidden çok ilginç ve derin bir konu.. dediğim gibi araştırmam tamamlandığında hepsini paylaşacağım

• Leziz. Sabırsızlıkla bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sansürlenmiş.ama neden?
    şimdi o pikseli çok düşük resimde sirius yıldızının üzerinde çok dikkat çekici bir şeymi var ki sansürlenmiş?
    bildiğimiz ışıkmı var?
    bence sansürlenmesi gerektiren birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıYı -- 9 Kasım 2012; 20:44:37 >
  • Çok amatörce sansürlenmiş. Bence sansürleyecek bir şey yok.
  • gezegenlerinde dünyamıza benzeyen bir gezegen ve saha önemlisi yasam formu olabilir belki. suanda bilmiyorum ve neden sansürlendiğinden çok siriusla ilgili bilgiler toplamaya calısıyorum detaylı belki bu konuya dair fikir yürütebilirim diye. Ayrıca adamlar sansür için ne yapsınlar ki öyle profesyonel sansür falan sacma ve uğrastrıcı olmazmı ki.profesyonel sansür ne onu ben bile bilmiyorum :D bana komik gelen sadece "amatörce sansür" kısmı oldu Sansür sonucta haksızmıyım :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.