Son zamanlarda bilgisayarda gereksiz kasmalar olmaya başladı fandan çoook ses gelmeye başladı internetim çok yavaşladı daha sonra görev yöneticisini açtığımda ilk başta cpu kullanımı 100 açtığım gibi hemen 0 a iniyordu ve görev yöneticisi açık kaldığı sürede cpu 1,0,5 falan arasındaydı fan seside normale geliyordu. şimdi diceksiniz görev yöneticisinde gereksiz cpu yiyen şeyleri sonlandır öyle birşey yok işte hepsi gayet normal ben artık bıktım sürekli görev yöneticisi açık bir şekilde bilgisayar kullanmaktan
bilgisayarımın özellikleri : pentium dual core e6300 2.80ghz ati radeon hd7770 ram 2gb kingston drr2 windows 7
edit : eset,kaspersky,malwarebytes anti-malware,avast virüs programlarıyla taradım hiç birşey bulunamadı. edit 2 : çare format biliyorum ama format cd sini taktığımda format atamıyorum yeni cd almaya gidicem gidene kadar belki başka bir çözümü vardır
fanı iyice temizle bi bide termal macunu kontrol et işlemci bu kadar ısınmaması lazım
bakınız size uzun süredir bu işlerle uğraşan bir abiniz olarak derim ki, önce verileri nizi ve gerekkli proğramlarınızı yedekleyeceğiniz harici alınız ardından format atınız..bu döngü de en önemlisi haricideki yedeklerinizin temiz kalmasıdır..zırt pırt hariciyi kullanmayınız..format dediğiniz 35-40 lık bir olay ama sonrasındaki proğramları yüklemek dert..eğer hariciinizde yedekleriniz temiz ve gerektiği gibi güncelse indirme derdinden de kurtulup 30 dakikada onları halledersiniz.. anti virüs hikaye ne yaparsanız yapın eğer nete bağlıysanız 3-4 ayda bir format atmazsanız asla başlangıçtaki performansı alamazsınız.. sisteminizi kurun ve 3-4 ayda bir format atın..başka türlü kurtuluşunuz yok..hoşcakalınız
quote:
Orijinalden alıntı: ramazandeveli
bakınız size uzun süredir bu işlerle uğraşan bir abiniz olarak derim ki, önce verileri nizi ve gerekkli proğramlarınızı yedekleyeceğiniz harici alınız ardından format atınız..bu döngü de en önemlisi haricideki yedeklerinizin temiz kalmasıdır..zırt pırt hariciyi kullanmayınız..format dediğiniz 35-40 lık bir olay ama sonrasındaki proğramları yüklemek dert..eğer hariciinizde yedekleriniz temiz ve gerektiği gibi güncelse indirme derdinden de kurtulup 30 dakikada onları halledersiniz.. anti virüs hikaye ne yaparsanız yapın eğer nete bağlıysanız 3-4 ayda bir format atmazsanız asla başlangıçtaki performansı alamazsınız.. sisteminizi kurun ve 3-4 ayda bir format atın..başka türlü kurtuluşunuz yok..hoşcakalınız
sanırım haklısınız çare format teşekkürler
sonucu paylaşır mısın
quote:
Orijinalden alıntı: sdryvz
sonucu paylaşır mısın
hala format atmadım yarın cd alıp atıcam inşallah
Aynen sıkı bir formatta yarar var.Ancak tek çözüm format değildir her zaman.Sağlam bir antivirüs ve trojan taraması yapabilirsin.