Şimdi Ara

Görüntü bozuluyor yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam beyler 2.el dizüstü bilgisayar aldım. Dün elime ulaştı intetnet üzerinden dizi izlerken birden ekranda resimlerde görüldüğü gibi çizgiler ıluşmaya başladı. Format attım win7 tekrar kurdum driverları silip yüklesemde sorun devam ediyor. Sony servisini aradığımda sorunun ekran kartından kaynaklanabileceğini söyledi. Aldıığım sahısın adresi,çalıştığı yer ve telefonu var böyle bir sorunun olmadığını iddaa ediyor aksam detaylı konışucaz. Elime ulaştığında win8 di 7'ye çevirdim acaba sorun burdan kaynaklanabilir mi?

Düzeltme: Resimleri telden atamadim buyrun;

http://i.hizliresim.com/qlkjgR.jpg

http://i.hizliresim.com/aDQdVz.jpg

http://i.hizliresim.com/6kVrA7.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leziak -- 9 Eylül 2015; 17:58:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran kartından kaynaklı bir sorun malesef
  • BildaBilisim B kullanıcısına yanıt
    Hocam kod 43 hatasi aliyorum internette arattigimda bu sorunla karsilasanlar da win7 kullaniyor o yuzden sormustum. Cevap icin tesekkur ederim anlasilan aksam biraz canim sikilicak :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leziak kullanıcısına yanıt
    Her ekran kartı bir yerden sonra bakımı yapılmassa ölür. Ekran kartını değiştir yada bir tane bilgisayarcıya göster belki bir şeyler yapabilir.
  • malesef problem ekran kartınızda .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Cevaplar icin tesekkurler. Bu arada belki asiri isinmadan yapiyordur diye termal macun surdum duzeldi ama yine 15-20 dk sonra gitti. Bu ozellige nasil bir kart almam gerekiyor . Tavsiyesi olan var mi?

• Sony ise ekran karti chip seti gitmistir ve tamir edilsede yine aynı hatayı verir ilerde 2.el laptopu internetten almakta nasıl bir kafa çözemedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Leziak kullanıcısına yanıt
    Chip lehimleri atmıştır , tamir ediyorlar ama garanti 3 ay veriyorlar .
    aşırı ısınmadan zaman içinde lehimler çatlıyor , harici ekran kartıysa , çıkma temiz ! . bulunabilir . veya tamir ettireceksiniz , gittiği yere kadar .
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    Dur çözmene yardım edeyim 56 yasında ki babam hergun gazetesini okur hafta sonları da mac özetleri izler. Onun dışında bilgisayarı kullanan yok anladın? Ha arada bnde dizi izlerim o kadar.
    Düzeltme: laptop gözle görülmüş kontrolde edilmiştir sorun ısındıktan sonra baslıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leziak -- 10 Eylül 2015; 1:16:44 >
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı dahili özel makinaları oluyormuş yarın arastırıcaaz artık.

• Hasar görmüş bir chipset termal bakım ile duzelmez. Kulaktan dolma saç kurutma makinası ile müdahale etmeye de kalkmayin. Sorun şu, periyodik fan bakimi yapılmayan makinalarda veya laptopun alt hava kanallarını hava alamayacak şekilde kullanıma maruz kalan makinalarda chipset ile anakart arasında yer alan iletken ayaklar iletim özelliğini yitirir. BGA işlemi ile düzelir chipset değişimine kesinlikle gerek yok. Takribi tutar 150-200 lira civarındadır. Yalnız guvendigin veya tavsiye üzerine bir teknik servise gitmen gerekir. Zira chipset ısıtılarak çözüm alınabiliyor fakat kısa vadede nuks ediyor.

• ekran kartından da kaynaklanabilir , ekrana giden flex lcd data kablosundan da... Bende de aynı sorun var ama bende flex sorunlu... ekranın köşesini sıktıgım zaman düzeliyor gidiyor geliyor.. Veya baska monitore çıkış aldıgım zaman sorun yok.. Önce baska monitore cıkış dene ordan anlarsın.. Eğer ekran kartı ise önce bir fırınlamayı dene.. Fırınlama ile bir ihtimal çözebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 11 Eylül 2015; 16:36:19 >
  • sensei_1 S kullanıcısına yanıt
    Evet bir tanıdığın yönlendirmesiyle bga yapan bi yere bıraktım 120tl tamir etti. 3 ayda garanti verdi şuan pc'nin çalıştırabileceği 1-2oyun indiriyorum biraz ekran kartına yüklenecem.
  • Devian kullanıcısına yanıt
    Lcd tv çıkış yaptıgımda görüntü vermedi. Sorun ekran kartının cipindeymis.
  • BGA işlemi yapildiktan sonra verilen 3 ay garantiye aldanma 91. gün bile nuks edebilir. Bundan sonra 6 ayda bir fan temizliği ve termal bakım yaptırmayı ihmal etme ve cihazı aşırı ısıya maruz bırakma gerekirse notebook altı soğutucu düzenek üzerinde kullan. Önemli.

• sensei_1 S kullanıcısına yanıt
    Tmm hocam saol sogutucu kullaniyorum zaten.

Monitor tamiride yaparız abiii
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Monitor tamiride yaparız abiii

Nasa nın uydusu düşse , tamir edip geri göndeririz diyorsunuz yani
    Obama çağırıyor , Air force one göndereyim seni aldırayım ,yok diyorum vatanıma hizmet edeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.