Kartım HD6850 1 sene önce windows'u başlatırken reset atıyordu format atıp sürücü kurunca görüntü vermiyordu.Yeni kart alıp 1sene kullanıp onuda sattım.6850 köşeye koymuştum.Tekrar taktım bu sefer hiç görüntü gelmiyodu windows olağan çalışıyor.Ezbere spotfy'den müziği çalıyor yani kart'taki sorun görüntüyü vermiyor bide fan son hızda dönüyor.Fırınlama işlemini denedim ve sonuç aldım 4 Gün çalıştı gece webde gezerken siyah ekran geldi aynı oldu.Tekrar fırınladım bu sefer fazla tutttum heralde iyi pişmiş gpu yanlarından sıvılar gözüküyodu :D Ve tekrar çalıştı.. Yani sonuç olarak bu fırın işlemi bi miktar götürüyor bunu kalıcı yapmak için kondensetor fln bişey mi değiştirmemiz gerekiyor sorun neyden kaynaklanıyor?Bunu kalıcı yapmamızın bi yolu varmıdır?
ekran çipinin kartla birleşimini sağlayan lehimlerin/bacakların işlevselliğini kaybetmesi , fırınlama işlemi yaptığında lehimler sıcaktan tekrardan erir ve karta tekrar lehimlenir ama kalıcı bir çözüm olması için Re-Balling denilen yöntem uygulanır bu işlemde genelde servislerde yapılır.
söylemiş olduğun kartın modelinden anlaşılacağı üzere garantisi bitmiştir diye tahmin ediyorum, o yüzden sıkıntısız bir deneyim için yeni bir kartla yoluna devam etmeni tavsiye ederim
örnek çalışma
Teşekkür ederim.Artık para bulana kadar fırına devam :)
logat
kullanıcısına yanıt
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme