Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam isletim sistemi olayina ekleme yapayim
    bu hata aldiktan sonra ben sisteme 7 kez format attim hicbir surucu kurmadan direk ekran kartini kurup denedim ekran karardi ama sistem calisiyordu resetlemek zorunda kaliyordum

son yaptigim yuklemede ise anakartin suruculerini sirasiyla acele etmeden kurdum
    windows un tum guncellemelerini erinmeden yaptim
    servis pack1 ide kurduktan sonra en son ekran kartinin surucusunu kurdum ve yaniden baslattim hatta odayi terkettim wundowsun sesini duyunca geri dondum:)) o yuzden windowsun guncelleme olayi benim acimdan devre disi
    yani guncellemesiz hata verdi
    guncelleme sart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • speedser1 kullanıcısına yanıt
    windowsun sağı solu belli olmaz 8.0 çıktığında , win7 32 64 bitleri piyasadan bir anda yok oldu. Ne olacak win7 lere atar bi güncelleme uğraşır dururuz böyle. O yüzden tam emin olamıyorum. Şu an % 70 anakart % 30 da işlemci üzerinde duruyorum. Parçalar bir gelsin, neler yapılmış raporlarını bir okuyum, kendimce testleri bir yapıyım, ona göre şu böyle bu şöyle diyebilirim.

Vatan 'a takip sisteminiz çalışmıyor diyorum, ürününüz hala serviste diyor
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    valla hocam vatan servis de tanidiginiz olmazsa insani acemi yurduna koyuyorlar
    eger benim sistem hatayi tekrar veseydi eve gidince..parcalari direk garantiye yollardim
    yalniz ben ramlerden supheleniyorum
    cunku su an 1333 de calisiyor
    1600 yapmaya tirsiyorum
    tabi su olayda var ramleri oc yapinca windows deneyim dizinindeki puanlama degisiyor
    oc yapmadan once islemci: 7.5...ramler: 7.6
    ramleri oc yapinca islemci: 7.6 ..ramler: 7.9 oluyor
    dolayisile ramler yuksek hiza cikinca islemcide direk etkileniyor

bu uc meret birbirinden etkileniyor ve faturasini ekran kartina odetiyorlar
    guc kaynagi finansor hdd ise olayin gorunmeyen azmettiricisi

• speedser1 kullanıcısına yanıt
    ram leri flash bellek var ise memtest86 ile çok kolay test edebilirsiniz. Ram lere O/C yapmaya hele ki windows puanı için hiç gerek görmüyorum. Zaten otomatik olarak 1333 mhz ler 1600 oluyor falan deniyordu. Ama hata bizde birazda sistem toplarken ekran kartını maksimum tutacağız diye diyerlerini ucuz ucuz alıyoruz, bu şekilde sistemin şişmesi ,hata vermesi çok doğal İstersen R9 295x5 x2 sli tak
  • Arkadaşlar dün akşam aynı sıkıntıyı, laptopda yaşadım. İşlemcisi intel 2 çekirdekli onboard ekran kartlı (harici ekran kartı yok) bir laptop..İlgili hatayı yine online oyun+google chrome açıkken aldım. Asus marka x54c model laptopta oyun esnasında sol fan çıkışından aşırı bir ses ve sıcaklık yükseliyor ,acaba aşırı ısınmadan mı oldu anlamadım. Ayrıca aida64 stres testini de yaparak denedim, fakat hata vermedi. Bu arada laptop,kapak kapalı ve 21.5" samsung monitöre vga girişinden bağlı. Acaba vga kabloda mı sıkıntı var, bunu da ayrıca deneyeceğim. Yani monitörden bile olabilir gibi duruyor, araştırmaya devam..
  • Hocam konuyu baştan sona okudum.'Görüntü sunucusu yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Aynı problemi bende yaşıyorum denediğiniz çoğu şeyi bende denedim fayda etmedi.ama dediğiniz gibi aida gibi programlarda değil sadece steam oyunların da sıkıntı çıkıyor, rastgele bir zamanda oyundan atıp bu hatayı veriyor.Bu zaman zarfı çok değişken bazen 10 dk bazen 1 saat.İlginçtir ki deli gibi BF4,Crysis 3,Metro:Last Light oynadım hiç birinde sıkıntı çıkmadı.Açıkçası yazılımsal olduğunu düşünüyordum ben ama anakartın değişimiyle sorunun ortadan kalkması gerçekten ilginç geldi.Bu hatayı alan kişilerin ortak özelliklerine baktığım zaman ise anakartlar hep asus o da kafamı karıştıran bir durum oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Newresim

Hocam konuyu baştan sona okudum.'Görüntü sunucusu yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Aynı problemi bende yaşıyorum denediğiniz çoğu şeyi bende denedim fayda etmedi.ama dediğiniz gibi aida gibi programlarda değil sadece steam oyunların da sıkıntı çıkıyor, rastgele bir zamanda oyundan atıp bu hatayı veriyor.Bu zaman zarfı çok değişken bazen 10 dk bazen 1 saat.İlginçtir ki deli gibi BF4,Crysis 3,Metro:Last Light oynadım hiç birinde sıkıntı çıkmadı.Açıkçası yazılımsal olduğunu düşünüyordum ben ama anakartın değişimiyle sorunun ortadan kalkması gerçekten ilginç geldi.Bu hatayı alan kişilerin ortak özelliklerine baktığım zaman ise anakartlar hep asus o da kafamı karıştıran bir durum oldu.

Hatanın anakarttan olduğunu tam olarak bilmiyorum. Sadece Vatandakiler anakart değiştirip denemişler ve hata ortaya çıkmamış . Tabi ben onlara aida64 stress testi ile hatanın anında çıkarılacağını gösterdim. Anakart takıp denemişler ve testi geçmiş sistem. Fakat işlemciyi test edememişler ,ellerinde işlemci olmadığından. Hem işlemci hem anakart serviste benim.

Laptopta da -bir önceki mesaj da bahsettim -dün akşam aynı hatayı aldım. Aida64 testini yaptım sorun çıkmadı. Aşırı ısınmadan olabilir , laptopun yanından aşırı sıcak bir hava çıkıyor, hemen hemen elinizi ısıtacak kadar. Yazılım diyelim peki neyin yazılımından çıkıyor bu sorun? Win7 mi? Bios mu? Yazılım diye kendime diretecek olursam aklıma sadece windows7 geliyor. Dediğim gibi 8.1 i deneyeceğim bir de. Ama öncelikle parçaların sağ salim gelmesini bekliyorum. Denemediğimiz veya denemediğiniz şeyler varsa yazarsanız onlarıda deneyim ben.

• windows 8.1 64 bit orjinal kullanmaktayım ben sıkıntı halen sürmekte.Windowsla ilgili olduğunu sanmıyorum belki Anakartın biOS'uyla ilgili olabilir.Vatan'da başka anakartla denendi dediniz o da mı Asustu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Newresim

windows 8.1 64 bit orjinal kullanmaktayım ben sıkıntı halen sürmekte.Windowsla ilgili olduğunu sanmıyorum belki Anakartın biOS'uyla ilgili olabilir.Vatan'da başka anakartla denendi dediniz o da mı Asustu acaba?

Asus olup olmadığını tam bilmiyorum ama, burada tek anakart ve işlemciyi aynı anda ele alıyorum şu an. İşlemcide gitti servise. Bu da; işlemcide, işlemcinin çekirdeklerde, anakartta , anakart işlemci yuvasında v.s. sorun olabileceği anlamına geliyor. İlk etapta aklıma gelen, aşırı ısınmadan devre/devrelerin zarar görebileceği. İşlemciyle çok oynadığımı söylemiştim. Ya kendisine ya da kendisinin bağlı olduğu boarda hasar vermiş olabilirim. İşlemciyi tek stress testine soktuğumda hata vermiyordu, bu yüzden anakart diyorum. Ya da bunların hepsi teori olup yazılım kaynaklıda olabilir. Ama neyin yazılımı ? silip yeniden yüklemediğim bir yazılım veya update yok ki (bios için)

Bugün fırsat bulabilirsem asus servisin numarasını alıp bir arayım bakalım anakarta ne olmuş.. 7-8 gündür serviste bir hata tespit edilmese biosu güncelleyip yollarlardı. Durumu paylaşırım burdan

Tamam hocam bilgilendirirseniz iyi olur takipteyim.Ama OC'u fazla abartsanız bile artık çok zor devrelerin zarar görmesi kendini kitliyor kapıyor bir şekilde işlemci zarar görmesin diye.Ben anakartta problem diye bakıyorum.Bu arada ekran kartını alttaki pci-ex slotuna taktım bir de orada test edeceğim değişim olursa bilgilendiririm.
    hocam isler iyice karisti gibi
    muhtemelen crome bu isin sorumlusu
    senin parcalar geldimi

• Newresim @ Farklı slotta değişecekmi bakalım , ben pek sanmıyorum ama.

speedser1 @ Yok henüz parçaları alamadım malesef. Galiba bir sorun var ki 7 gündür serviste parçalar. Bir arayım diyorum servisi nedir bunun sıkıntısı diye.. Pc de laptopda sorunu yaşadığım sırada chrome açıktı, bu da ayrı bir muamma ben pek ihtimal vermiyorum arama motorundan olacağına
    valla bana gore yazilim kaynakli hala
    cunku yeni sistem kuranda da oluyor bu hata (benim gibi).. daha eski sistemi kullananda da oluyor
    benim basima gelen olay sistem bostayken oldu
    ne internetteyken nede oyundayken olmadi bende
    sistemi temiz kurmak ve yadimci araclar kurmadan hatta aeroyu bile kapatip cozdum bu olayi
    sadece oynumu oynuyorum vesselam...

• quote:

Orijinalden alıntı: speedser1

valla bana gore yazilim kaynakli hala
    cunku yeni sistem kuranda da oluyor bu hata (benim gibi).. daha eski sistemi kullananda da oluyor
    benim basima gelen olay sistem bostayken oldu
    ne internetteyken nede oyundayken olmadi bende
    sistemi temiz kurmak ve yadimci araclar kurmadan hatta aeroyu bile kapatip cozdum bu olayi
    sadece oynumu oynuyorum vesselam...

bana göre büyük ihtimal donanım kaynaklı.bu sorun herşeyden dolayı oluyor yabancı forumlara baktığınız zaman.bende ekran kartıydı sebep ama başklaarında anakart işlemci,hatta güç kaynağından bile kaynaklanabiliyor bu sorun.yani yazılımsal olma ihtimali bana sıfır gibi geliyor.bu sorunu ben 2 kere yaşamıştım biri hd gtx 680 lighting ekran karttında diğeri ise asus 7970 direct 2 cu de yaşadım.umarım sorun anakarttan dolayıdır da hallolmuş olur olay

• Bir sorun karşısında en başta "aero" özelliğini kapatmak, kısmak ,güç tassarrufuna geçmek v.s. hiç uygun görmüyorum. Zaten sistem kurarken bütçeye göre en iyi verimliliği düşünürüz öyle değil mi? Aero yu kıssamda oluyor orası ayrı bir durum ama aero kısınca win7 kullanmanın bir anlamı kalmıyor, yok düz xp kullanırdık.. Ayar ve özellik kısmaya kesinlikle karşıyım zaten

Bence de yazılımsal olma ihtimali çok düşük. Yazılım olarak denenmeyen birşey aklına gelen varsa yazsın da dedim özellikle. Format ve biosu güncelledikten sonra yazılım safhasını komple geçtim. Anakart ve işlemci gibi detaylı parçalardan ufak bir ısı veya voltaj artışı olduğunda bu sorun olabilir gibi geliyor bana.. Ayrıca intel amd invidia ,eski yeni diye bir ayrımıda yok bu hatanın..

Not: Çizgi'yi aradım ama fatura üzerindeki kodu istiyor, yarın arayacağım tekrar. İşlemci de Arena daymış.. Övülüp duruluyor bu 2 firma ama bakalım yanıtları ne olacak.

şunu da ekleyim beni 680 lighting yaşadığım sorun yani "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi......"hatasını sadece dx 11 oyunlarında alıyordum..ama bütün dx11 oyunlarında.onuda söyleyim belki sende de öyledir
  • regujohn kullanıcısına yanıt
    iyide hocam ben yaptigim islemlerden dolayi yazilim diyorum
    yeni kurdugum sistem bu hatayi verdi

yaptigim olaylar sunlar
    ramleri oc ile 1600 de calistirmak
    bios u guncellemek
    ve en onemli olay nvidia denetim masasindan ayarlari fullemek
    ki ekran karti bosdayken 27-28 derecede calisirken ayarlari full yapinca ekran kartinin isisi 44 dereceye cikti
    yani masaustunde ekran kartini oyundaymis gibi calistirmis olduk
    ve o lanet geforce expirese mi ne haltsa ondan o da oyunlari guya optimize ediyormus palavra cunku bf3 ilk girdigimde single playerda tren sahnesinde oyun kasildi kaldi oysaki ekran karti gtx760 nasil olur dedim demeye kalmadi 5. gun bu hatayi aldim
    yani hocam benim hata olayi donanimsal olsa ya ramlerden ya da anakarttandir

• quote:

Orijinalden alıntı: regujohn

şunu da ekleyim beni 680 lighting yaşadığım sorun yani "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi......"hatasını sadece dx 11 oyunlarında alıyordum..ama bütün dx11 oyunlarında.onuda söyleyim belki sende de öyledir

Tamam ama ben singleplayer oyun oynamıyorum ki. Online oyun oynuyorum. Onu da geçtim, format atıp bilgisayara sadece aida64 kurup ( ekran kartını zaten kendi bulup kuruyor) çalıştırdığımda hatayı yine alıyordum. Dx11 de olabilir belki ama bu durumda çoğu kişide olması lazım problemin. Aida64 stres testinin çalışma prensibi nedir ki hatayı anında veriyor belki burdan hareket etmek lazım. GPU test diyor fakat arada anakart ve psu yu da zorluyor mu?

Burada yazıyor, yanlış anlamıyorsam http://forums.aida64.com/topic/592-gpu-stress-test-via-opencl-gpgpu-api/

aida64 testi gpu ,cpu ve apu parçalarının dışında sistemde openCL aygıt ne varsa tümüne yük bindiriyor diyor. O halde test tüm anakart üzerindeki sistemi kapsıyor ise tam olarak gpu tam olarak cpu diyemeyiz , ben zaten gpu ve psu kısmını geçtim.. Yani nerden baksam anakarta çıkıyor işin ucu. Ha tutup vga kablodan , monitörden olursa da şaşırmam, olabilir.

• kardeşim bu konunn cevabı cok basit ekran kartının sucu yok deme cunku ben bu hata yuzunden kafayı yıyodum bı aralar bunun cozumu su sekılde

1- psu yetersızdır msının bı progrmaı var galba ordan sıstemını yazım kac w kullandıgını goruyosun(%20 ihtimal)

ben bu hatayı aldıgımdaaa denedıgım seyler sunlar

1 bılgısayarı komple herseyı guncellestırdım

2 biosa update yaptım

3 eski yenı butun drıverları denedım

4 bellek hızını dusurdum

en kesin cozum vatana goturdum kartın arızalı oldugunu soledım 1 ay gelmedı [7790 kullanıyordum bu arada O/C Li versıyonu] gelmeyıncede bıraz tartıstık sonra paramı gerı aldım gıttım 1 gb sapphire hd7850 aldım ustune para koyup ve herşey düzeldi
    bi ara yıne verdı bu hatayı kartı 4 ay kullandıktan sonra meger yenı guncellemesı cıkmıs raptr dıye bı uygulama var bende ordan dırek o sıteye gırdım ındırdım duzeldı sımdı hiç bi sorun yok bu hata cogunlukla ekran kartının hız asırtmasından veya kartta problem oldugundan kaynaklanıyo

• arkadaslar benim oynadigim oyunlar
    bf3.. assasins creed brotherhood...f1 2013...euro truck simulator2
    ben oyunlarda almadim bu hatayi
    windows bosdayken aldim
    5-10 dakika bosda calisti
    ben o sira kasanin her iki kapaginida acmis fanlara bakiyordum
    ondeki fanlari sokup takma isi yaptim
    sonra gayet gurultulu bi sekilde kapaklari kapatip mouse u elime alinca mouse kilitlendi ekran karardi
    anakartim asus h87-plus
    ramler corsair 2x4gb xms3 modeli
    ekran kari asus gtx760 dc2 oc 2gb
    psu corsair cx600

eger donanimda ise hata ottururum bunlari 2200 lira para verdik
    ben illa de yazilimsal diye diretmiyorum arkadaslar yanlis anlasilmasin
    sonucda donanim yazilimla ortak calisir
    birinde sikinti cikarsa cakisma kacinilmazdir
    su an evde degilim malesef isdeyim
    sali gunu eve gidicem o zaman ramleri ve anakarti bi teste sokabilirim hatta aeroyuda acabilirim
    ama son 1 haftadir bem oglan hergun bf3 oynuyor hergunde soruyorum sikinti varmi diye sorun yok simdilik
    hatta babamda okey oynar aksamlari
    ben anakart ve ramlerden supheleniyorum

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.