Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son durum ne bro? Bizim arkadasın amd kartında da aynı sorun başladı. Ne denedı isek olmadı. Servıse gonderdık
  • ekran kartını mı yolladınız. bios unu güncelleyip yollarlar muhtemelen ben ekran kartında hata olduğunu sanmıyorum çünkü. FArklı gtx 770 bende yine aynı hatayı verdi. Anakart tabanlı bir hata gibi şu an için işlemci ve anakart serviste 3-5 gün içinde gelir haberi. Vatancılar işlemciden neden şüphelendi onu anlamadım ama.
  • Bende sistemi yeni toplamış sayılırım bu hatadan muzdaribim konu takip...
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Yazmayayım diyorumda; her anakart arızası çıkan işlemcisinide mi gönderecek servise... Servisin işi ne, bulsun işlemcisini ıvırını zıvırını. Onlar işlemcinin servisi değil ki işlemci hakkında fikir yürütsünler. Yürütseler bile hiç bir geçerliliği yok. Yetkili servis değiller. İşlemcinde arıza var deyip işin içinden sıyrılmaya kalkabilirler, sakın inanma. Yok öyle bir yetkileri. Kusura bakma ama Vatan biraz çirkefliği haketmiş. Ben olsam yarın arar en fazla 2 gün süre verir işlemcimi vs. geri isterdim. Anakartıda Vatan üzerinden değiştirirdim.

Olmadı Çizgi efendi sorunu çözsün diye tüm sistemi gönderelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 26 Nisan 2014; 1:05:58 >
  • Anakart ile işlemci aynı servise gitmediki, anakart çizgiye gönderildi , işlemci için ayrı bir servis formu düzenlenip kendi servisine yollandı. Vatan'ın işlemciyi test edemediğinden ,belki arıza işlemcide de olabilir diye düşünüp yolladıklarını söylediler. Esasen işlemciyede baksınlar ama işlemcide hata olduğunu sanmıyorum ben, varsa da hata benim. 5.0 ghz'lere 4,6ghz lere kafama göre overclok yaptım çünkü( voltajı yavaş yavaş değil birden verdiğim ya da vermediğim oldu yani ) Değişim yapma şansım bir ihtimal 20 iş gününü geçirirlerse ancak o şekilde olabilir ,veya aynı arızadan 4 sefer servise gönderilmesi halinde.. 3. ihtimal ise 2 parçanında zarar görmüş olabileceği.

Ekran kartı ile psu da bir zarar olmayışı bir nebze iyi oldu, öğrenmiş olduk. Tabi denildiği gibi gpu yazılımı gibi bir sorun sonradan çıkmazsa..

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

üşenmeden tekrar yazarım ben sorun yok bütün sürücüleri sildim. ekran kartını araçlardan kaldırdım (çözünürlük = 600x800 oldu) biosu güncelledim bir öncekine sonra son sürümüne. daha sonra memtest ile ram leri tarattım. combofix ile virüs tarattım. tertemiz.. sonra format attım. realtek lan sürücüsünü kurdum sadece. (ekran kartını windows kendi buldu - yeni donanım bulundu v.s.) tekrar test ettim yine aynı hatayı aldım..

* şu an vatan bilgisayardan geliyorum. Ekran kartımı kasa ve içindekileri aldım. anakart ve işlemci servise gitmiş. İşlemci olmadığı için işlemciyide yollamışlar ne olur ne olmaz diye. Anakartı denemişler hata vermemiş. Sorun anakartta ama emin olmak açısından işlemciyide yolladıklarını söylediler.

Anakartı değiştirip hata almadılarsa sorun anakartta. Ali olmaya gerek yok, 4 önemli parça var kasada...

*ekran kartı
    *işlemci
    *anakart ( bu bence en mühim parça)
    *psu

sıkıntı bunlardan eleye eleye anakartta kaldı şu an için

Ben bu mesaj üzerine yazdım. Bu mesajdan; işlemci işlemcinin servisine, anakart anakartın servisine gitti gibi bir anlam çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 26 Nisan 2014; 13:11:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

quote:

üşenmeden tekrar yazarım ben sorun yok bütün sürücüleri sildim. ekran kartını araçlardan kaldırdım (çözünürlük = 600x800 oldu) biosu güncelledim bir öncekine sonra son sürümüne. daha sonra memtest ile ram leri tarattım. combofix ile virüs tarattım. tertemiz.. sonra format attım. realtek lan sürücüsünü kurdum sadece. (ekran kartını windows kendi buldu - yeni donanım bulundu v.s.) tekrar test ettim yine aynı hatayı aldım..

* şu an vatan bilgisayardan geliyorum. Ekran kartımı kasa ve içindekileri aldım. anakart ve işlemci servise gitmiş. İşlemci olmadığı için işlemciyide yollamışlar ne olur ne olmaz diye. Anakartı denemişler hata vermemiş. Sorun anakartta ama emin olmak açısından işlemciyide yolladıklarını söylediler.

Anakartı değiştirip hata almadılarsa sorun anakartta. Ali olmaya gerek yok, 4 önemli parça var kasada...

*ekran kartı
    *işlemci
    *anakart ( bu bence en mühim parça)
    *psu

sıkıntı bunlardan eleye eleye anakartta kaldı şu an için

Ben bu mesaj üzerine yazdım. Bu mesajdan; işlemci işlemcinin servisine, anakart anakartın servisine gitti gibi bir anlam çıkmıyor.

Evet yazım hatası olmuş , demek istediğim işlemci ve anakart ayrı ayrı servise gitmiş. İşlemci farklı anakart farklı yerlere gitmesinin sebebide , ellerinde işlemci olmaması. Anakart değiştirince hata vermemiş, ama işlemci anakarta hata verdiriyordur belki diye onu da kendi servisine yollamışlar. Bana mantıklı geldi, gitsin gelsin sorun yok , keşke ekran kartıda gitseydi bir revize ederlerdi yazılımını falan.. Nisan'ın 22 sinde gitti parçalar haftaya gelir cevabı

• Sonucu açıklarsan iyi olur arkadaşım bu hatadan illallah etmiş birçok arkadaşımız var.
  • Sealine kullanıcısına yanıt
    Hocam merak etmeyin işin sonunu getirene kadar burdayım ben Şu an anakart ve işlemci serviste. Gelince (yapıldı denilip) ,ayrıca kendim de test edeceğim. Eğer sorun nüksederse tüm işlemler bir daha başlayacak. Sorunun 2 yakından elimle yapıştım çözmeden bırakmam

Vatan'a da ayrıca bugün mail attım, takip sistemleri çalışmıyor .. Çalıştığını idda eden arkadaş var mı ?

Servis kodu .....
    Fat. No .....

GÖNDER

tepki yok ? bunu yaşayan var mı?
  • quote:

Hocam merak etmeyin işin sonunu getirene kadar burdayım ben Şu an anakart ve işlemci serviste. Gelince (yapıldı denilip) ,ayrıca kendim de test edeceğim. Eğer sorun nüksederse tüm işlemler bir daha başlayacak. Sorunun 2 yakından elimle yapıştım çözmeden bırakmam

Vatan'a da ayrıca bugün mail attım, takip sistemleri çalışmıyor .. Çalıştığını idda eden arkadaş var mı ?

Servis kodu .....
    Fat. No .....

GÖNDER

tepki yok ? bunu yaşayan var mı?

tamam hocam takipteyiz

• Umarım düzelir.Böyle büyük paralar verip hata çıkması insanı deli ediyor.
  • arkadaslar bu kervana bende katildim
    3 hafta once sistemi yeni kurdum
    anakart: asus h87 plus
    islemci : i5 4440
    ram : corsair 2x4gb xms3 1600
    ekran karti: asus gtx760 dc2 oc 2gb
    psu : corsair cx600
    windows 7 64 bit yuklu

bu sistemi calistirdiktan 5 gun sonra hatayi aldim 7 kez format attim nafile
    vatana goturdum ertesi gun
    isletim sistemi hasarli ekran kartinda bi sorun yok dediler..sistemi kurup denicez dediler ve 1 saat sonra cagirdilar gittim baktim sorun yoktu eve gittim
    temiz bir kurulum yaptim ve su an 2 haftadir sorun yok

benim teorim sunlar
    1--ilk sistemi kurdugumda anakartin suruculerini asusun sitesinden indirip kurdum dvd yi kullanmadim
    2--ekran kartinin surucusunu de netten indirdim ama ozellikle ingilizcesini indirip kurmustum(vatan servis turkcesini kurdu ve test etti)
    3--anakartin biosunu hata vermeden bir gece once guncellemistim..ayrica bendeki ramlar oc ile 1600 mhz e cikiyorlardi tekrar oc yapmak zorunda kaldim
    4--ve en onemli olay nvidia kontrol panelinden yaptigim ayarlar..ayar yapmadan once ekran kartinin isisi baslangicda 28-29 derece iken..ayar yapinca yani oyunlarda yapilan yuksek ayarlari masaustundede yapinca derece bi anda 43 e cikti..bence olay burda arkadaslar

simdi ise ramlar oc siz
    windows un guc ayarlari yuksek performans modunda
    nvidia kontrol panelinden kesinlikle ayar yapmadim sadece guc ayarini maximuma cektim ve cok sukur 2 haftadir hatasiz gunde 6 saat bf3 oynuyorum
    umarim faydali olmustur bilgiler
    gerci sorunun kaynagini bilmiyorum hala
    neyi duzelttik oda cok karisti
    ama simdilik ekran karti yine baslangicta ve bosda 29 derece oyundan cikinca da
    47-48 derece oluyor

not: ekran kartinin tweak programini kurmadim..nvidia nin lanet Experience mi ne haltsa onuda yuklemedim..ve anakartin ai suite programinida kurmadim..windows un aero yuda kapattim...kafam rahat su an
    sadece aida64 extreme trial den isi degerlerine ara sira bakiyorum
    oc ye felan bulasmadan oyunlari ultra high da keyifle oynuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedser1 -- 29 Nisan 2014; 1:12:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• overlock yaptıgım zaman bu hata banada geliyor :D
  • forumda anakart ustaları anakarttan olmaz - olur demiyorlar ilginç Bu sorun yazılım hatasının donanıma yansıması arkadaşlar, formatla yazılımla çözülmüyor. Biosu ,ekran kartını güncellerken, arada overclock değerlerini kurcalarken donanım hasar alıyor. Aldığı hasara görede sorunun ortaya çıkma vakti uzuyor veya kısalıyor, ben böyle yorumlayabiliyorum şu an. Yazılım cephesinde içini dışını kurcalamadığım hdd kaldı sadece, bir kaç oyun falan var programlar var. En son olmadı onuda çıkarıp test ederim sorun çözülmezse.

speedser1 @ sorunun çözülüp çözülmediğini aida64 ile "sadece gpu" seçerek stress testine sokmanızı tavsiye ederim. Bende çok düzeltim deyip stres testine soktuğumda anında ortaya çıktı bu hata. Düşük güç sarfeden bir ekran kartı da takıp denedim, ilginçtir ki bu hata o kartta çıkmadı, bu taktığım ekran kartı psu'dan direk güç çekmiyor, anakarttan alıyor. O zaman ekran kartı ve psu demiştim ama Vatanda 1e 1 750w psu ve gtx770 ile denenince direkt olarak anakart dedim. Vatancılarda ya anakart ya işlemci dedi. (zaten geriye parça kalmıyor ) ram leri zaten kendim memtest86 ile test etmiştim, üst mesajlarda görüntüleri var.

2245metin @ valla overclock ustalarına sormak lazım, sanırım işlemciler kılcal kanallara sahip içerik olarak, 1 tanesinin fazla voltajdan zarar görmesi nelere yol açar, bilirler galiba. Ben overclock işi ille çok oynadım, hız çarpanını kafama göre 21 lere 23 lere çıkardım, voltaj verdim vermedim, arada bir cızırtı(hasar) oldumu olmadı mı bilmiyorum. Ama sırf O/C yaparken 5.0 ghz yi görüp mavi ekran aldığım için, bilerek ve isteyerek özgür iradem ile işlemciyi bozmuş olabilirim. Bu da hatanın kaynağı olabilir.

Yazılım kaynaklı diyen arkadaşlar rica etsem aida64 tstine sokabilirler mi? Bende anakart -işlemci gelince sorun devam ederse ona göre hdd'nin D ve E disklerini kurcalayım biraz

hocam benim aldigim hata cozuldu birden cok yontemlede olsa
    2 haftadir sorun yok
    oyunlarda sorun yok video izlerkende sorun yok
    ekran kartinin guc gereksinimini hem windows guc ayarlarindan hemde nvidia denetim masasindan maximum duzeye getirdim..bunu herkes yapmiyor
    ben sistemi ilk kurdugumda anakartin ve ekran kartinin tweak progranlarini kurmustum
    hatta hwmonitor de anakartin chipset isisi 114 derece gosteriyordu
    ben o tur programlara inanmiyorum
    kaldi ki aida64 de niye ekran kartini stress testine sokayim ki
    ben bu ekran kartini test etmek icin almadim oyunlarda yuksek grafik degerlerine ulassin diye aldim
    oyunlardada bana sikinti cikarmadi

normal kullanicilarin bench ve stres testi yapmalari zaten yanlis bana gore
    oyunlarda ayni sorun olursa ancak o zaman direk ekran karti olabilir

peki stres testine tabii tuttuk diyelim
    asus demez mi ben zaten tweak programi vermisim siz niye baska program da bu ekran kartini test ediyorsunuz ...

aida64 dun bu ekran kartlarina zarar vermedigi ne malum
    korsan oyunlarin crack dosyalarinda herzaman virus olmasi gibi
    bu yaziliminda hatali olmadiginin garantisi var mi

ekran kartlarini test ettikleri yazilimlarin icinde ben bu mereti gormedim valla
    o yuzden ben stres testine karsiyim hocam ..bizler normal kullanicilariz oyuna girdigimizde yuksek ayarlarda sikinti cikmiyorsa bence donanimsal degil
    zaten direkmen donanim olsaydi microsoft bile yama yayinlamazdi

ekran kartinin ustunde led isik hic kirmizi olmadi bu hatayi aldigimda ki saatlerde
    ha soyle bi ihtimalde var
    evdeki topraklama ne kadar saglikli
    direk saatten bi priz hatti cekip topraklamayida ayri bi sekilde alip deneme yapilabilir
    belkide sebekeden gerekli gucu cekemiyoruzdur

• speedser1 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Vatan daki personelede anlattım, bende de "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" hatası yerli yersiz çıkıyor. Yani 1 saat oyun oynuyorum çıkıyor. 1 oyun + 1 de internet açınca ya da 2 oyun açınca alıyorum hatayı. Aida64 benim bu hatayı anında ortaya çıkardığım keşfimdir. Mevcut hatayı bilgisayarınızda zamanı tespit edilemez şekilde alıyorsanız, ve birine (yetkili servis v.s.) anında göstermek istiyorsanız ilacı Aida64..Yoksa kimse sizin bilgisayarınız başında 1 saat 2 saat beklemez.
    Peki aida64 stress test nedir? Gpu ,ona ulaşan gücü, ve sanırım ekrana yansıyan tüm efektleri sonuna kadar zorlayan bir test sistemi (ben böyle tahmin ediyorum. ) Eğerki bu iletiyi sağlayan parçalardan birisinde yazılımsal -donanımsal herneyse, bir hata var ise sistem sürücünün yanıt vermesini kesiyor. Kim kesiyor? Windows. Burada yazılım tarafında ( dediğiniz güç ayarlarını -dengeli-yüksek performans denediğimide belirtiyim ) en hiç bir sonuç alamadım.

Sadece hdd -ssd içindeki programlar ya da en uç olarak düşündüğüm windowsun bilmediğim bir güncelleştirmesinden kaynaklı yazılım hatası diyebilirim. Bunlar değil ise bu sorun % 100 donanımsal oluyor.

Anakart ve işlemci (eğer sorun olmayıp elime geri gelirse) win 8 kurup, hhd yi komple çıkarıp tek ssd ile deneyeceğim. Bu halde de sorun çıkarsa , suçu yine donanıma atacağım.

Sorunu çözmeden gitmek yok

hatta ilk hata aninda vatani aradim
    servisdeki eleman bana baska bi kopya deneyin dedi
    cunku guvenli modda acip surucuyu kaldirdigimda sistem calisiyor
    eger ekran kartinda kronik sorun olsa
    ekrana goruntu hic vermemesi gerekir
    zaten vatan servisin yaptigida bu
    ekran kartinin direk arizali olmasi icin gorun almamalari gerekiyor
    bu mantikla calisiyorlar
    tutupda ekran kartini veya diger donanim parcalarini teste sokmuyorlar

eger biz direk parcayi garantiye gonderirsek de bizim sistemle test edilmeyecegi icinde ekran karti donanimsal arizali degilse geri yollucaklardir

burda yine zararli cikan biz olucaz
    cunku bu seferde isletim sisteminin kopya olmasindan dolayi haksiz cikaracaklar
    nerdeyse bana windows aldiracaklardi
    neymis bu sorunlar hep kopya yuzunden oluyormus mutlaka eksik dosya oluyormus falan fismekan
    ben yazilimsal olduguna inaniyorum

• speedser1 kullanıcısına yanıt
    Elbette , başından beri yazılımsal olamaz demedim , ama donanımsal yönü bende ağır bastı. Neden derseniz, sorun herkeste var. Amd kullananda intel kullananda asusda msi da, powercolor da, bu yüzden 2 şekilde genelleyebiliriz.

* Win 7 ultimate de güncelleştirmelerden birinde (muhtemelen ilk format attıktan sonra gelen güncelleştirmelerde olabilir) hata var.
    * Donanımda, parçalara ev sahipliği yapan anakartta, ya da işlemcide .. (veya veya hdd. ssd kablolar v.s. ) Kolay bozulabilecek elektronik parçalarda..

Bu yüzden ben Ekran kart , Ram ve Psu aşamasını geçtim.. Bunlarda sorun olmadığını % 100 ispatladım.. Şimdi geriye anakart ve işlemci kaldı, bir kaç güne kadar arızası yok ise haber gelir diye umuyorum.. Arıza çıkarsa zaten sorunun kaynağı belli olmuş olur. ( 22.04.2014 de servise gönderildiler)

Peki sonra hata devam ederse?
    İşletim sistemini komple revize edeceğim ilk önce, çünkü klavyenin başına geçilip yorulmadan yapılacak en kolay iş bu. Yine olmazsa?
    Hdd ve Ssd leri söküp deneyeceğim, monitöre giden Vga, ara kablolar v.s..

• quote:

Arkadaşlar Selamlar,

Sistemi toplayalı 2 kez bu hatayı aldım. " Görüntü sunucusu yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" Ekran karardı 3-5 saniye cızırtı sesi sonra bildirim panelinde bu hata, sonra yola devam..

Bu hatanın sebebi Ekran kartından mı kaynaklı (Asus gtx770- oyunda mak. sıcaklık 64 derece HWİNFO min. 27 max.64) avg. 45 civarı)
    Yoksa O/C li işlemciden mi fazla mı watt harcıyor sistem. (Amd Fx 6300 . 4.6 ghz / 3.41w - 1.31w )

Aklıma gelen ilk şey , ekran kartına voltajın yetmemesi. Çünkü 170w+20w güvenlik payı diyor ekran kartı için. Bende psu watt'ı 456w a tekabül ediyor. İşlemci O/C ile sanırım ya sınırda ya da biraz geçiyor. Kasada toplam 5 fan var ne derece etkiler tam bilemiyorum.
    Önemli olan şu ekran kartında mı bir sıkıntı var, yoksa ceyran mı yetmiyor
    Sıcaklıklar : işlemci 12 / 55 - Ekran kartı: 28 / 64+ (testlerde 70 civarı)

Not : Sürücüler güncel. Asus Gpu-tweak genelde kapalı ama Gaming Mod ayarlarını profil 1 olarak ayarladım. Takılır gibi oluyor o da bazen açtığımda.
    Hata oluştuğunda açık olan programlar

Hwinfo x64
    Msiafterburner
    Core Temp
    Gpu-z
    Asus Al suit 2
    Nvidia Exp.
    Aion Online
    Mozzilla (shockware hatası veriyor bazen)
    Chrome (shockware hatası veriyor bazen)

Bütün driverları silip tekrar mı yüklesem, yoksa 4.6ghz işlemci hızını 4.4-4.5ghz ı düşürsem mi?

Kardeşim benim evdeki laptoptada bu oluyor.Aynısı, neden kaynaklanıyor acaba ?
    Bılgısı olan arkadaslar bılgı verırse ıyı olur

• xxxbilginxxx kullanıcısına yanıt
    Şu an sorunu araştırıyoruz, çoğu şeyi kendim denedim. Format ,ram lerin testi , sürücü güncellemeleri, regedit ayarları. Şu an ki tahminim ( anakart ve işlemci serviste olduğu için) donanımsal. Parçalar servisten çalışır ve sorunsuz geldiğinde , yazılım ve donanımsal olarak bir kaç test daha yapacağım. Sorun devam etmezse işlemci ya da anakartın raporuna göre sorunu sonuçlandıracağım.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.