Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bu Sorunla İlgili Benim Açtığım Konuyu Okuyabilrsiniz.
  • Dark Frost D kullanıcısına yanıt
    eyvallah iyi güzel anlatmışsın ama sorun kart değil ki. kutudan çıkma sıfır 770 de de aynı hatayı verdi ? sökmelik takmalık iş değil bu , hele evde söküyüm takıp deneyim'lik iş de değil. arızaya müdahale için elektronik aksamdan anlamak lazım. macun süreceğim diye çok kişi var ekran kartını geri toplayamayan..
  • Kardeşim Zaten Ben Sana Ekran Kartını Sök Demiyorumki Yazıda, Daha Yeni Almışşın Git Ver Birebir Değişimini Yapsınlar Yoksa Yazık Olur Kartına
    Yazıyı Tam Okusaydın :D
    Garantideki Kartları Gönderin Birebir Değişim İsteyin Yazıyor :)
    Aynı Zamanda Bu Hatalar Fabrikasyon hatası olabilyor.
    Pad'in Biraz kalınını Koymuşlarsa sıkıntı Olabiliyor.
    En İyisi Kartı Değişmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Frost -- 22 Nisan 2014; 19:54:02 >
  • Adamda diyor ki, orada sıfır kullanılmamış bir PSU ve GPU denendi. Aynı hata yine oldu. Yani kartı değişmekte çözüm değil.
  • Dark Frost D kullanıcısına yanıt
    yok kartım diyelim ki 3 yıllık ,arızanın karttan olduğunu nasıl anlayacağız? bu sorun doğrudan karttan dır diyebilen yok şu an zaten. birimiz yazılım diyoruz birimiz sürücü birimiz anakart , psu . net bir şey diyebilen yok yani. bu sorunu önce yazılımsal olarak test etmesi lazım. safyaları okuduysan denenmedik bir şey bırakmadıktan sonra donanım demeye başladım. şu an sorun ekran kartı da değil , anakart mı işlemci mi o da belli değil. Bu sorun ucu açık bir sorun, bence nasıl tespit ederiz sorunu onu anlat derim, bize de bir yol göstermiş olursun
  • Bir Kart Eğer 3 Kereden Fazla Aynı Hata İle Servise Gönderiliyorsa O Kartın Değişimi Tüketici Hakları Kanununa göre Zorunludur.
    Bu Kanuni Maddeyide Unutmayalım Arkadaşlar :)
  • 3 mü

"4077 sayılı kanuna gereği aldığınız üründe garanti süresince aynı arıza 4 kez tekrar ederse, koşulsuz iade hakkına sahipsiniz. bu madde tüketicinin o maldan gereken faydayı sağlayamamasından kaynaklanıyor."

Bunlar nasıl bir deneme yaptıda hem işlemciyi hem anakartı yolladı anlamadım. Acaba işlemciyi ve ankartı değiştirip taktılar da yine mi hata verdi. bunu da şimdi gidersem özellikle soracağım. gayet net sordum sorun kesin bu 2 parçadan mıymış diye, evet dediler. tam bir muamma

başka sorunu yaşayıp farklı testler yapan varmı, donanım kombinasyonu nu değiştrip veri elde eden acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 22 Nisan 2014; 20:05:19 >
  • Daha Ben Kartımın Arzızasını Dün Çözdüm.Sende Bunları Uygulayabilirsin
    1-)Tüm Driver Ve Deriverla İligili Yazılımları Önce Bir Kaldır.
    2-)Sonra Trexy Driver Fusion Yazılımı İle Tüm Driver Kalıntılarını Temizle
    3-)Sonra Nvidianın sitesiniden En Son Driverini İndir Kur
    4-)Daha Hiçbir Farklı Yazılım Yüklemeden FurMark Yazılımını İndir Kur
    5-)Sonra FurMark Yazılımını Aç 960x540 Ekran ayarı Ve En Yüksek Antialasing'e Ayarla Programı kapatmadan
    Gpu-z 0.7.8 indir Programı aç sonra sensörs Bölümünden Log to File'a tıkla txt dosyasını masa üstüne kaydetsin sensör reflesh rate'i 1 e getir Snra Bunuda Kapatmadan
    FurMark Yazılımında Benchmark (User Settings) butonuna tıkla sonra hiçbirşeye elleme Sonra Bu Testleri Ekranının Yarısına Sıgacak Şekilde Tekrarla
    Test Bitene Kadar Eger Ekran Kartın Hata Vermiyorsa Ekran Kartında Sıkıntı Yok Demektir Eger hata verirse gpu-z programını hemen kapat tabi sonra furmark yazılımını masa üstündeki txt dosyasını bi kantrol et bakalım nerede çok ısınma varmış sonra ona göre kartı göenderir veya göndermessin. hata bu şekilde anlanıyor

• Benimde başıma gelmişti ne uğraşmıştım çözene kadar behttp://forum.donanimhaber.com/m_73859687/f_//tm.htm#73859687

Anladığım kadarıyla senin olay ram kaynaklı değil ama 4 sayfayı da okumaya üşendim açıkcası o yüzden fikir belirtemeyeceğim
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    3 Tü 4 E Çıkarmışlar demekki Kusura Bakma :)
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    senin sorunda iyiymiş
  • üşenmeden tekrar yazarım ben sorun yok bütün sürücüleri sildim. ekran kartını araçlardan kaldırdım (çözünürlük = 600x800 oldu) biosu güncelledim bir öncekine sonra son sürümüne. daha sonra memtest ile ram leri tarattım. combofix ile virüs tarattım. tertemiz.. sonra format attım. realtek lan sürücüsünü kurdum sadece. (ekran kartını windows kendi buldu - yeni donanım bulundu v.s.) tekrar test ettim yine aynı hatayı aldım..

* şu an vatan bilgisayardan geliyorum. Ekran kartımı kasa ve içindekileri aldım. anakart ve işlemci servise gitmiş. İşlemci olmadığı için işlemciyide yollamışlar ne olur ne olmaz diye. Anakartı denemişler hata vermemiş. Sorun anakartta ama emin olmak açısından işlemciyide yolladıklarını söylediler.

Anakartı değiştirip hata almadılarsa sorun anakartta. Ali olmaya gerek yok, 4 önemli parça var kasada...

*ekran kartı
    *işlemci
    *anakart ( bu bence en mühim parça)
    *psu

sıkıntı bunlardan eleye eleye anakartta kaldı şu an için

• Anlamadım; "anakartı denemişler hata vermemiş, ama sorun anakartta" nasıl yani?
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    anakartı denemişler , başka anakart ile hata vermemiş , anakartı yollamışlar . işlemcide yapıyor olabilir diye işlemciyide yollamışlar . ben neden dedim işlemci? işlemci yoktu elimizde deneyecek o yüzden garanti olsun diye onu da yolladık dediler. önemli değil o da gitsin ama sorun anakart gibi bu durumda
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Peki sen ne zaman aldın anakartı?
    bütün parçalar ocak şubat ayında alındı. ama dediğim gibi ben yanlış o/c kurbanıyım. acemilik. birden çok zorladım sanırım
  • Madem hata varmış ve madem yeni anakart sorun vermemiş, neden değişim yapmıyorsun / yapmıyorlar?
    yasa gereği bu hak ilk 15 gün için geçerli. 15 gün sonra değişim hakı bitiyor. garantiye verebiliyorsun sadece. ilk 7 günlük süre memnuniyetsizlikten para iadesine kadar alabiliyorsun, 15 günlük süre zarfı içerisinde de değişim hakkın var. eğer 10 iş günü içinde vermezlerde benzeri ya da ikamesini , 20 iş günü içinde servisten dönmezse , para iadesi ya da değişim yapmak zorundalar. Olay bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Arkadaşlar Selamlar,

Sistemi toplayalı 2 kez bu hatayı aldım. " Görüntü sunucusu yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" Ekran karardı 3-5 saniye cızırtı sesi sonra bildirim panelinde bu hata, sonra yola devam..

Bu hatanın sebebi Ekran kartından mı kaynaklı (Asus gtx770- oyunda mak. sıcaklık 64 derece HWİNFO min. 27 max.64) avg. 45 civarı)
    Yoksa O/C li işlemciden mi fazla mı watt harcıyor sistem. (Amd Fx 6300 . 4.6 ghz / 3.41w - 1.31w )

Aklıma gelen ilk şey , ekran kartına voltajın yetmemesi. Çünkü 170w+20w güvenlik payı diyor ekran kartı için. Bende psu watt'ı 456w a tekabül ediyor. İşlemci O/C ile sanırım ya sınırda ya da biraz geçiyor. Kasada toplam 5 fan var ne derece etkiler tam bilemiyorum.
    Önemli olan şu ekran kartında mı bir sıkıntı var, yoksa ceyran mı yetmiyor
    Sıcaklıklar : işlemci 12 / 55 - Ekran kartı: 28 / 64+ (testlerde 70 civarı)

Not : Sürücüler güncel. Asus Gpu-tweak genelde kapalı ama Gaming Mod ayarlarını profil 1 olarak ayarladım. Takılır gibi oluyor o da bazen açtığımda.
    Hata oluştuğunda açık olan programlar

Hwinfo x64
    Msiafterburner
    Core Temp
    Gpu-z
    Asus Al suit 2
    Nvidia Exp.
    Aion Online
    Mozzilla (shockware hatası veriyor bazen)
    Chrome (shockware hatası veriyor bazen)

Bütün driverları silip tekrar mı yüklesem, yoksa 4.6ghz işlemci hızını 4.4-4.5ghz ı düşürsem mi?

sizin sorununuz ule oncekı aylarda bende baya rasgeldim.
    bendeki sorun ışlemcime yapmış olduğum yanlış o.c du.
    2 cı nedenı ıse bazı msi afterburner surumlerı bf3 ve bf4 multıde sorun yaratıyor nvıdıa suruculerınede bağlı olarak.
    ben o.c ayarlarımı gözden gecırerek voltajı bır kademe daha arttırarak cozume mutlu sona kavuştum.

işlemciniz daha cok voltaj ıstıyor olabılır. voltaj artırımana gıdınız ılk etapta. yanı 4.6 ve 4.5 ıcın voltaj degerlerınızı bence gözden gecırınız.
    olmadımı bu sefer işlmcinizi 4.4 yada 4.3 e alınız.
    gene kaldıkı bence 970 chıp setlı anakartlar bence bu o.c ısınde 990 chıp setlı anakartlara gore daha gerıdeler.

kaldıkı sızın sorun farklıda olabılır.
    hem adm işlemci yani fx 6300 kullnıp hemde gtx 770 kullnıyorsunuz vede powerınız 550 wat ve 4 kanal.
    psu nuz geterlı gelmiyor olabılır.
    her zaman dıyorum 750 watt psu ve tek yada 2 kanal wat veren guvenılır psular dıye.

son neden sızınde belırtıgınız gıbı
    Hwinfo x64
    Msiafterburner
    Core Temp
    Gpu-z
    Asus Al suit 2
    Nvidia Exp.
    program cakısması ıle ılgılıde olabılır.

deneme yanılma yolu ıle dedıklerım mı uygulayarak sorunu çözebilirsiniz.
    bence anakart yada ekran kartınızda arıza yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 23 Nisan 2014; 8:23:21 >

• Bu işin yazılım kaynaklı olduğu tarafımca sabitlendi, artık boşuna uğraşmayın :)

Şöyle; kullanmadığım bir HDD vardı ve erinmeyip Windows 8.1 kurdum. Daha sonra yazılımlarımın olduğu diğer 2 diski sisteme ekledim. Tüm donanımların 8.1 sürücülerini kurdum. 3Dmark11 yine +220Mhz civarılarında hatayı verdi.

Ama biz Aida64'ü önemsiyoruz. Kurdum ve çalıştırdım, baktım sorun yok. Bu sefer OC yaptım ve tekrar çalıştırdım yaklaşık 3-4 dakika çalıştı. Ekran görüntüsü almam için yeterli süreydi (ben kapattım, sorun yoktu)

Başlatma ve 3 dakika sonrası;

Daha önce yazdığım gibi Win 7 altında, OC dahi yokken başlatır başlatmaz göçüyordu. Win 8.1'de ise sorun yok. 3Dmark11'de belki çalışacak ama muhtemelen hatalı programlama vs. var. Yeni güncellemede giderilecektir. Durum gösteriyor ki yeni ekran kartı yeni kurulum istiyor. Şu an benim sıkıntım yok. Yeter miktarda voltajsız OC altında istediğim gibi oyun oynayabiliyorum, masaüstü vs. uygulamalarda bir sıkıntı yok. O yüzden anakart değişene dek işletim sistemine dokunmaya niyetm yok. Benim içim problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 23 Nisan 2014; 23:20:56 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.