Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen , Anakart artık çekmiyor veya işlemci , net bilemiyorum. 750watt + 770 lutusundan yeni çıkarıldı aynı hata pat çıktı, bu halde psu ve ekran kartından olamaz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Aynen , Anakart artık çekmiyor veya işlemci , net bilemiyorum. 750watt + 770 lutusundan yeni çıkarıldı aynı hata pat çıktı, bu halde psu ve ekran kartından olamaz değil mi?

770'ü çıkarıp 4600'u başka bir pcie-slotuna sokmuş olma ihtimalin nedir
    Psuda olamaz sorun ram'de olamaz (diyorsun çünkü genelde ramde olur bu hata) işlemciden bu hatanın olcağını sanmıyorum hiçde yaşanmamış birşey anakartta olabilir sorun
  • Hocam ekran kartı driverini silip driver boosterdan kurmaya çalıştım kurulumun yarısında page fault in nonpaged area dedi ve bu hata GENELLIKLE ram veya video ram hatasıymış acaba bir ilgisi varmıdır ancak biosdan asus optimal aldığım içinde olabilir çünkü ramin frekasını 1437'mü ne yapıyor
  • Parçaları denediğim için artık geriye anakart kalıyor. Ram test edildi , ekran kartı , psu denendi. Ekran kartını diğer slota takma ihtimalim "0" çünkü kasada alt slottaki hdmi ve dvi girişleri kapalı , sökmedim oradaki demirleri. Bu sorun büyük bir ihtimal anakart tabanlı bir hata
  • quote:

Parçaları denediğim için artık geriye anakart kalıyor. Ram test edildi , ekran kartı , psu denendi. Ekran kartını diğer slota takma ihtimalim "0" çünkü kasada alt slottaki hdmi ve dvi girişleri kapalı , sökmedim oradaki demirleri. Bu sorun büyük bir ihtimal anakart tabanlı bir hata

Geriye başka birşey kalmadığına göre anakart kalıyor aynen hadi bakalım bekliyoruz sonuçlarını
  • aynı şey benim de başıma gelmişti.Driver i kaldırıp önceki sürüme dönünce düzeldi.Bir dene bakalım
  • Yazılım driver v.s. bunları denedim ama olmadı. Donanıma yöneldik Vatan Bilgisayarda parçalar tek tek deneniyor şu an. (ekran kartı ve psu'yu beraber denedik serviste) Anakart ya da işlemci tabanlı bir sorun olabilir diye düşünüyorum şu an
  • quote:

Yazılım driver v.s. bunları denedim ama olmadı. Donanıma yöneldik Vatan Bilgisayarda parçalar tek tek deneniyor şu an. (ekran kartı ve psu'yu beraber denedik serviste) Anakart ya da işlemci tabanlı bir sorun olabilir diye düşünüyorum şu an

hocam ekran kartlı bir sorun diyecekler gibi geliyor bana ama bakalım benim tahminim o bakalım ne çıkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: regujohn

quote:

Yazılım driver v.s. bunları denedim ama olmadı. Donanıma yöneldik Vatan Bilgisayarda parçalar tek tek deneniyor şu an. (ekran kartı ve psu'yu beraber denedik serviste) Anakart ya da işlemci tabanlı bir sorun olabilir diye düşünüyorum şu an

hocam ekran kartlı bir sorun diyecekler gibi geliyor bana ama bakalım benim tahminim o bakalım ne çıkacak

Ekran kartı demeleri biraz uzak bir ihtimal. Zaten kapıdan girdim durumu izah ettim. "Abi n'aptın GTX770 'e 550 w psu 'mu takılır?" E iyi deneyelim varsa sizde 750watt . Denedik aynı hata, yeni ekran kartı getirdiler o da GTX770 tabi yine aynı. Demekki bu parçalarda değil sorun. Geriye kalan ya anakart ya işlemci ya da uyduruktan bir şey yazılım ,ssd, hdd v.s. gibi. Bakalım dün epey uğraştılar sanırım bende merak ediyorum bugün ne diyecekler

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    iyi de senin aldığın hata neden ssd den olsunki sanmıyorum.yani çakışmamı var diyeceğim o da uzak bir ihtimal.senin yaşadığın sorunun aynısını Asus 7970 direct II cu da yaşamıştım..bu sorunların çoğu ekran kartından kaynaklanıyor ama tabi bakalım...inş harddiskle kurtarırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: regujohn

iyi de senin aldığın hata neden ssd den olsunki sanmıyorum.yani çakışmamı var diyeceğim o da uzak bir ihtimal.senin yaşadığın sorunun aynısını Asus 7970 direct II cu da yaşamıştım..bu sorunların çoğu ekran kartından kaynaklanıyor ama tabi bakalım...inş harddiskle kurtarırsın

Yo umulmadık bir parçadan da hata çıkabilir demek istiyorum.. Olabilir yani
  • 1 Saniye ama benim hala anlamadığım birşey var

Sizin GTX = ERROR
    Vatan GTX = ERROR
    HD 4600 = PASS

anakartınızın gtx 770'le bir sorunu olabilir mi? gtx 760 - 670 gibi bir kart taktırıp denetebilir misiniz?
  • Tabi olabilir. Bilmediğim şey şu, anakart ile ekran kartı arasında elektriksel bir akım var değil mi?

Gtx 770 gücü psu dan alıyor.
    HD 4600 gücü anakarttan alıyor.

Gtx 770 +psu + anakart = anakartta kondansatör veya devre yandığından hata veriyor olabilir,elektriksel akımı iletmede(işlemciden karta ve tersi yönde) sorun yaşıyor olabilir. Bu durumda voltaj akış yönünde hata olabilir.

HD 4600 gücü anakarttan direkt olarak aldığı için , anakart bu ekran kartını (ort. max. 55w) rahatça besleyebiliyordur. Bu arada işlemci ile iletişimi daha sağlıklıdır. Diye tahmin ediyorum.

İşlemciye çok ya da yetersiz voltaj verdim. Bunun farkındayım ,bu da bu tip hatalara sebep oldu diyebilirim , fakat kesin konuşmam imkansız..

Zaten bir sorun varsa anakartı değiştirdikleri anda farkedeceklerdir. Az önceki mesajımda da demiştim. Bu tip sorunların ucu açık , SSD bile olabilir derken ciddiydim , windows'un akıp gittiği her parçadan şüpheleniyorum açıkcası

• İşlemci ve anakart servise gönderiliyormuş. Anlamadığım mevzu şu "özellikle sordum , sorun bu parçalardamıymış diye. Evet dendi. Deneyip test etdilerse eyvallah bende bu parçalardan şüphe etmiştim bir nebze. Demekki donanımsalmış olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost41

Herkesin hataya düştüğü nokta şurası ,her " goruntu sunucusu yanit vermeyi durdurdu " hatasi alanlarin hepsinin sikintisi tek sebepten olmaz. Bu hata mesajinda oldugu gibi mavi ekran hatasinda yada diger hata mesajlarinda oldugu gibi ayni hata mesajini alanlarin bir kismi yazilim kaynakli olacagi gibi bir kismi donanim kaynakli ayni hata mesajini aliyor olabilir. Donanim kismida ayri bir boyut ekran karti kaynaklida olabilir psu kaynaklida yada anakart kaynaklida olabilir ... bunlar hep deneyerek bulunabilir. Klavye kablosunun bile abuk subuk hic alakasiz hatalara sebep oldugunu yasamayanlara bunu anlatmak cok güç tabii.

Hocam cevabı bulmanıza sevindim. Senin konunda aldıgın hataya sürücüdendir sürücüden diye inatla yazan şahıslara birseyler anlatmak istemistim ama anlamamışlardı.

Neyse gecmis olsun en kısa zamanda kavursun bilgisayarına insallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost41 -- 22 Nisan 2014; 15:46:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ghost41 kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşlarda (sürücüden,psu dan v.s. diyen arkadaşalara) haksız diyemem, neden derseniz bu hatayı google da arattığınız anda, çıkan her yorum video "yazılımdandır" demiş geçmiş.Hatta forumda da aynı başlıkla 2010 yılında çıkan 200bin kez görüntülenen konuda bile hala psu diyen var, fakat sonuç yok? Öneri bol her sayfada sök tak, sil yükle, format at falan ama tel kopmuştur belkide diyen yok Windows bile 2 sayfa doldurmuş. Burdaki arkadaşlarda haliyle psu diyor,sürücü diyor, eyvallah.

Haa şu olamaz asla demiyorum sürücü,yazılım kaynaklı donanımsal hata olabilir. Donanım kaynaklı (psu, ekran kartı v.s.) donanım-yazılım hatasıda olabilir. Her ne şekilde olursa olsun , ekranda kesinti, güç kaybı kapanma gibi olaylarda yazılımın yanısıra donanımda da hatayı aramak gerekir. % 100 sorun bu, çözümde şu diyemiyorum hala fakat sorunun temeli donanımsal. Anakartın üzerinde,devresinde veya çevresindeki ekipmanların minik bir zerresinde ,bozulma varsa ,yazılımla çözülmesi imkansız ötesi.. Zaten sürücülerle ilgili herşeyi deniyor sonuç alamıyorsanız benim gibi, kabloda, devrede ,slotlarda sorun olduğunu anlıyorsunuz arkadaşlar.

• Tamamda sıkıntı neymiş? Bence bir halt bulamadılar. Bulsalar ya işlemciyi ya da anakartı servise gönderirlerdi. "Anakartınızın şu birimi arızalı..." İkisini birden gönderdiklerine göre, demek ki mantıklı bir açıklamaları yok.
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Tabi olabilir 2 sini birden gönderdiklerine göre banada öyle geliyor. Ya bunda ya şunda yapmışlar. İşlemci O/C li olduğundan doğrudan garanti dışı Ama hala anakart olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu tip işlemcileri adamlar sağlam yapıyor zaten , anakart dayanamadı kesin
  • Sonuç:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Vatan'a gidebilirsem , (kasa ekran kartı ram hdd sdd v.s. geriye kalan parçaları almaya ) orada detaylıca soracağım. Bende şiddetle anakarttan diyorum artık , işlemciden olacağını sanmam. Boşa gitti işlemci servise.. Verdim 5ghz'i 4.6 ghz'i anakart dayanmadı sonuç bu muhtemelen. 1.44v -1.39v arası bir sıkıntı oldu yani başka açıklama kalmadı . Denenmeyen de kalmadı. Bilgisayarın "b" sini bilmiyordum sorunlarla uğraşa uğraşa iyce kalfalaştık

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.