Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuda vardır ama sormadan duramayağım, anakart biosuda güncel mi?
  • Modlu bi driver denedinmi cafeciyim bu 2 sene önce bu sekil kurtulmustum
  • driver derken zaten bütün yüklü (ekran kartı için) silip yükledim ,biosu ileri sürüm ve geri sürümlere aldım. en son kökten format ile sıfıra çektim herşeyi yine oluyor. yazılım olamaz yani bendeki sorun. haa yazılımdan da bu sorunu yaşayan vardır elbette. lakin format atıp güncel sürücüler yüklendimi geçecektir.

İnternette dolaşan " regedite gir oralarla oyna"nın yalanı ortaya çıktı en azından
  • Modlu sürücüden kasıt, tam bir linki var mı?
  • Mobildeyim üst konuya bakarsaniz gorursunuz Genelde sürücülerinde sorun cikiyor
  • %99 kullandığın powerın sınırların da dolaşıyorsun, işlemciyi 4gz çek, kasa fanlarından birimize iptal et.
  • herkese ilk etapta powerdan geliyor, olamaz demiyorum psu neden olabilir sorunlara. o/c un ayarlarını azıcık kaçırırsanız herşey olabilir. 4.6 bir kerede yanlışlıkla 5ghz yapmıştım. 5 ghz de tabiki mavi ekranı aldım , bu arada belki bir parçayı bozdum. olabilir. ama bu hata öyle bir şey ki insanı delirtiyor uyurken kulakta sinek vızıltısı gibi. Bakalım Vatan arayıp ne diyecek pazartesi
  • Yabancı forumlarda baya bir çoğunluk 314.22 driverini yükleyerek çözmüş driveri modladım yükledim 3 saniyede bir ekranı görüyorum ekran kararıyor 337.61 ftw
  • Sürücüden olsa bu bütün herkeste olur, ya da bütün nvidia kart kullananlarda olur. Bence birileri bol keseden atıyor o forumlarda işlemci ,işlemci yuvası,anakart,anakart slotları v.s. bunlardın üzerinde mekanik,elektronik hatalar olabilir. Ben hala donanım kaynaklı olduğunu , hatta voltajı zorlayarak donanıma kendimin zarar verdiğini düşünüyorum. Yazılım olsa yazılımı formatla sıfırladık zaten. Sizde deneyin atın formatı görüntü sürücüsünü otomatik yüklesin windows kurun aida64'ü deneyin, o safhada da hata veriyorsa donanıma yönlenin benim gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Sürücüden olsa bu bütün herkeste olur, ya da bütün nvidia kart kullananlarda olur. Bence birileri bol keseden atıyor o forumlarda işlemci ,işlemci yuvası,anakart,anakart slotları v.s. bunlardın üzerinde mekanik,elektronik hatalar olabilir. Ben hala donanım kaynaklı olduğunu , hatta voltajı zorlayarak donanıma kendimin zarar verdiğini düşünüyorum. Yazılım olsa yazılımı formatla sıfırladık zaten. Sizde deneyin atın formatı görüntü sürücüsünü otomatik yüklesin windows kurun aida64'ü deneyin, o safhada da hata veriyorsa donanıma yönlenin benim gibi

Ancak işte problemin ilk başladığı yerde geforce experience tam olarak çalışmıyordu bende tamamen uninstall yapmıştım driveri yeni driveri yüklerken nvidia installer failed demişti 5-6 versiyon denemiştim hepsinde öyle demişti ekran kartının cdsinden kurdum daha sonra bu hata çıktı 8.1 yükledim windows bütün driverler yüklendi ancak bu hata hala devam ediyordu, yani yazılımdan kaynaklanan donanım sorunu olabilir çünkü bazı driverler donanımlara zarar verebiliyor.

• kaynağı yazılım mıdır bilmiyorum ama, bu sorunla ilgili internetteki bütün yönergeleri denemiş biri olarak sorunun donanımda olduğuna eminim. Yanılmışım evet ilk başta ekran kartı e psu demiştim. Ekran kartı ve psu taş gibi çalışıyor maşallah.. 750watt psu da ve kutusundan sıfır çıkarılmış gtx 770 de de bu hatayı verdi. Şimdi internete bu sorunu yazıp arattığınızda (koskoca windows dahil) donanımdan kaynaklandığına dair bir şey dememişler. Hep yazılım kaynaklı olduğunu belirtmişler , bu yüzden de 1 hafta yazılımla uğraştım, regedit ,sürücüler, driverlr ,bios sürümleri , en sonunda da format attım boşu boşuna.. Ben hiç duymadım ve okumadım sorunun "anakarttan işlemciden" kaynaklanabilir dendiğini.. Demekki her bilgi doğru bilgi değilmiş..Bakalım yine de olmayabilir kesin konuşmayım...Çok lanet bir problem artık pc kasasından deseler şaşırmayacağım yani

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Ne oldu, anakart için bir şey dediler mi?
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Yok hocam şimdi -yanlarında değilim n'apıyorlar bilemiyorum ama ,dediklerine göre parçaları test edecekler. Ekran kartı ve psu yu beraber denedik onlarda sorun yok. Bugün sanırım işlemci + anakart + ram yuvaları v.s. velhasıl tüm parçaları deneyecekler. Aslında direkt işlemci+anakart bağlantılı bir sorun var kesin. Nerden biliyorsun dersen, işlemciyi 5 ghz yapıp voltajı 1.43 yerine 1.40 verince o arada bir şeyler oldu diye tahmin ediyorum. Birden saat hızını artırıp düşük voltaj verince anakart çekmedi galiba. İşlemci yuvasında da sorun olabilir .. az sonra gelir haberleri Birde demesinler kasa power-led-reset'leri yanlış bağlamışsınız diye forumu terkedip giderim

• quote:

Yok hocam şimdi -yanlarında değilim n'apıyorlar bilemiyorum ama ,dediklerine göre parçaları test edecekler. Ekran kartı ve psu yu beraber denedik onlarda sorun yok. Bugün sanırım işlemci + anakart + ram yuvaları v.s. velhasıl tüm parçaları deneyecekler. Aslında direkt işlemci+anakart bağlantılı bir sorun var kesin. Nerden biliyorsun dersen, işlemciyi 5 ghz yapıp voltajı 1.43 yerine 1.40 verince o arada bir şeyler oldu diye tahmin ediyorum. Birden saat hızını artırıp düşük voltaj verince anakart çekmedi galiba. İşlemci yuvasında da sorun olabilir .. az sonra gelir haberleri Birde demesinler kasa power-led-reset'leri yanlış bağlamışsınız diye forumu terkedip giderim

Bende büyük ihtimalle işlemci çıkmaz çünkü 1 kere o.c yaptım onuda gerek yok şimdilik diyip iptal ettim stok voltajda 200-300 mhz arttırdım öyle kullandım oda kasayı ilk aldığım dönemlerdeydi işte sorun herkezde başka çıkabiliyor peki sorun ne yaptıktan sonra başladı sizde kasaya bir darbe olur elektrik kesilmesi olur ne?

• Ya ekran karti yada işlemci ama ilk gurudan modlu driver indir dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sorun kontrolsüz o/c ile başladı denebilir. Ekran kartına gaming mode profil 1 e kaydettim bu sanırım sorun olmadı. Ama işlemcide saat hızlarını ve voltajı bir anda artırıp düşürme yaptım belkide anakart kadırmadı. Üst düzey bir işlemci ve anakart değiller zaten. Yanlışlıkla 5ghz yaptım açılmadı zaten pc. Muhtemelen tam burda bir hasar verdim diye tahmin ediyorum. Bakalım 1 kaç saat sonra haberi gelir , eli kulağında bakalım Vatan cılar ne diyecek.
  • quote:

Bende sorun kontrolsüz o/c ile başladı denebilir. Ekran kartına gaming mode profil 1 e kaydettim bu sanırım sorun olmadı. Ama işlemcide saat hızlarını ve voltajı bir anda artırıp düşürme yaptım belkide anakart kadırmadı. Üst düzey bir işlemci ve anakart değiller zaten. Yanlışlıkla 5ghz yaptım açılmadı zaten pc. Muhtemelen tam burda bir hasar verdim diye tahmin ediyorum. Bakalım 1 kaç saat sonra haberi gelir , eli kulağında bakalım Vatan cılar ne diyecek.

İstersen 100 ghz yanmaz ve fazla bir sorun çıkmaz ama voltaj sorun çıkarır ben kendi kasamda elediklerim: Psu, Ram, İşlemci
    Sorun ya ekran kartında (sanmıyorum) yada anakartta anakartta kaliteli bir anakart 5 yıl garantili sabertooth 990fx r2.0 içimden bir ses pci-e slotunda bir sorun var diyor

• Şimdi size saçma gelecek belki; sorunun çoğunlukla sebebi mikrofost ve çözümü de yok.

İlk 4-5 yıl (belki daha eski) evvel bu iletiyi gödüğümüzde baya bi araştırıp uğraştık. O günden bu güne gerek kutusundan yeni çıkmış laptop gerek toplama bilgisayar gerekse markalı teneke bilgisayarlar olsun, tümünde gördük bu sorunu. Bazen bir yaptı bir daha rastlamadık, bazen de günde 2-3 kez yaptı, sövdük saydık. En son sorunsuz çalışan laptop'ımda rastlaştık. Beni sinir edince ie yerine chrome kullanarak aştım. Ama bu arkadaşla gene kesişecek yollarımız, çok iyi biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartta ama pcı slotu olamaz, o zaman başka karttada yapması lazım. daha önce hd 4600 ile denediğimi söylemiştim onda yapmadı bu hatayı. Anakartın bence voltaj girişlerinde bir parçalanma-yanma v.s. birşey var. Bakalım.. Ram %100 değil ekran kartı ya da psu zaten değil. Anakart -işlemci - işlemci slotu(anakarta geliyor zaten)

rabitelli @
    zaten belli belirsiz çıkıyor. Belli bir şekilde ortaya çıkarmak için aida64 stres testini kullanıyoruz. Şu an Vatan da çalışan akadaşlarda aynı testi kullanıyor. Parçalar birer birer test ediliyor değiştirilerek. Testte zaten ilk etapta start verdiğiniz an ekran kartı çakılıyor. İşlemci devam ediyor bazen. Yoksa beklersek 3 günde 1 de verebilir günde 3 kez de.. Testle zamanını kendimiz belirliyoruz.

Şimdilik Görüntü Şu Şekilde

*PSU = X
    *Ekran Kartı = X
    *Anakart =
    *İşlemci=
    *Ram= X
    *Diğer=
    *Yazılım=

• quote:

Anakartta ama pcı slotu olamaz, o zaman başka karttada yapması lazım. daha önce hd 4600 ile denediğimi söylemiştim onda yapmadı bu hatayı. Anakartın bence voltaj girişlerinde bir parçalanma-yanma v.s. birşey var. Bakalım.. Ram %100 değil ekran kartı ya da psu zaten değil. Anakart -işlemci - işlemci slotu(anakarta geliyor zaten)

rabitelli @
    zaten belli belirsiz çıkıyor. Belli bir şekilde ortaya çıkarmak için aida64 stres testini kullanıyoruz. Şu an Vatan da çalışan akadaşlarda aynı testi kullanıyor. Parçalar birer birer test ediliyor değiştirilerek. Testte zaten ilk etapta start verdiğiniz an ekran kartı çakılıyor. İşlemci devam ediyor bazen. Yoksa beklersek 3 günde 1 de verebilir günde 3 kez de.. Testle zamanını kendimiz belirliyoruz.

Şimdilik Görüntü Şu Şekilde

*PSU = X
    *Ekran Kartı = X
    *Anakart =
    *İşlemci=
    *Ram= X
    *Diğer=
    *Yazılım=

Diyorsun senin 770 ile yapıyor 4600 ile yapmıyor vatandaki 0 770 ile yapıyor diyorsun

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.