Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erinmedim orijinal biosu attım, Aida64 aynı.

Aida64; endüstri standardı değil, ekran kartı ve chip üreticilerinin oy birliği ve kabulü ile %100 güvenilirdir diye sertifika almış bir yazılımda değil. Aida64 ne derse doğrudur dedikleri bir uygulama değil. Çoklu yazılımlarda aynı hatayı almıyorsanız, tek bir yazılımın sonuçlarını çok fazla dikkate almayın derim ben.

3Dmark11 ise daha düşük saat hızlarında çakıldı. Yani modlanmış bios daha stabil. Yani biosa görede değişebiliyor. Çok daha öncesinden açmış olduğum şu başlığıda bakabilirsiniz;

http://www.overclock.net/t/1467045/display-driver-has-stopped-any-solution

Genel olarak donanımsal bir problem olmadığı ile ilgili cevaplar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Nisan 2014; 17:09:02 >

• cybernoid kullanıcısına yanıt
    Tamam da ufak teknik bir arızayı voltaj vererek aşıldığını zannediyorda olabilirsiniz yanılıyor muyum? Bu aynı cızırtılı gösteren televizyonun tepesine yumrukla vurup düzeltmek gibi. Bence Gpu , O/C yapıp donımdaki kopukluğu es geçiyor olabilir. Dediğim gibi sorunu net anlamak için yazılımsal testlerden ziyade donanımsal ölçümlerde yapmak gerekebilir.

Benim burada kurtarıcım Aida64 stres testi oluyor yarın Vatan Bilgisayar servisine(ya da bu akşam) uğradığımda farklı bir psu taktırıp stres testine alacağım. Fikrimce yine hata verecek ,ekran kartını bırakıp çıkacağım. Olay bu. Ekran kartı 2 pervane 1 işlemci değil ,karmaşık bir logaritması var. Ben sorunun donanımsal olduğunda iddalıyım hala yarın akşam netleşecek burdan da paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 18 Nisan 2014; 17:20:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

10 - 15 kalem yazılımsal ve donanımsal test yapıp işin sonuna geldim sayılır sorun karşısında. Sorunu çözmeden de rahat edemeyeceğim. Psu nun 750w veya 1000w olmasıyla alakalı bir durum değil bu bence. Bu Ekran kartı ya da psu daki (farklı birşeyde olabilir) bir arızadan. Mutlaka ve mutlaka temin edebilirseniz farklı ekran kartı ve farklı psu ile deneyin. Psu 750w olsa bile bozulabilir değil mi? Ekran kartıda ne kadar stabil olursa olsun arızalanabilir. İşte meselenin özü bu gibi.

Yazılım falan olsa formatla silinip giderdi % 100
    (format ile sıfır windows'a sadece realtek ve görüntü sürücüsünün normal donanım yazılımı (Format sonrası windowsu güncellerken zaten kendi kuruyor bu donanımı algılayıp?) yükleyip aida64 ile bu hatayı veriyorsa , hatanın yazılım kaynaklı 1 milyonda 1 ihtimaldir)

İşte dediğim gibi pci-e slotundan olabilir onu deniyeceğim en yakın zamanda olup olmadığını size bildiririm çünkü bu hata durduk durmadan çıkması niye çıksın ki? kasa darbe vs'de almadı

• Eve geçtiğimde uzay sistemini bende deneyim bakalım ekran kartı slotunu da değiştiriyim bakalım ne olacak
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    İyi de her iki biosu zaten voltaj vermeden testledim. Her ikiside 1.187V maksimum olacak şekilde ayarlıydı. Tek fark Power Limit ayarı orijinal biosta +6 olacak şekilde kısıtlı.

Sorun donanımdan çıkmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Nisan 2014; 17:50:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

İyi de her iki biosu zaten voltaj vermeden testledim. Her ikiside 1.187V maksimum olacak şekilde ayarlıydı. Tek fark Power Limit ayarı orijinal biosta +6 olacak şekilde kısıtlı.

Sorun donanımdan çıkmayacak

İyide dostum kaç kere format attı arkadaş değişik driverler yükledi biosla oynadı bios update vs yaptı (mı?) nasıl donanım çıkmasın daha ne var yazılım kısmında
  • anakartınızın intel tabanlı olduğu için son sürümünü bilemiyorum. Bende amd tabanlı m5a97 r.02 , 2301 son sürümü. Bİr önceki ise 2201. 2 sinide denedim. işlemci O/C li O/C siz değişen bir şey olmuyor. Aida64 de hemen verdiği hatayı zamana yayıp oyun içinde de veriyor. Vatan da Oyun açıp oynayamayacağım için aida64 hatayı görselleştirmek açısından daha iyi olacak. Kartın dediğim gibi unheaven benc. 3d mark 11 , gpu-z stress testlerinde sorunu yok. Bunlarda sorun olmadığı için psu olabilir diyorum bu yüzden. Psu içindeki kondansatörlerde hasar görmüş olabilir. Eğer böyleyse işi şansa bırakmamak gerekir Israrla donanım diyorum bende

• @okanbey1

AIDA64'ün kendisi. "AIDA64 göçüyor" diye bir arıza şekli yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Nisan 2014; 17:58:08 >
  • aida64 yazılımınıda kaldırıp yine hata vermesini bekleyeceğim bu akşam. yazılım babında bios güncellemeleri format yazılım güncelleme,sürüm güncelleme, viris taratma, ram taratma v.s v.s. aklıma ne geldiyse ,sitelerden ne bulduysam yaptım. Yok yine olmadı, hata tam gaz devam etti..

1 ekran kartı değiştirdim (Radeon HD 4600 serisi )sistem stabil çatır çatır çalıştı. Oyunda açtım , oyunlara beraber aida64ü de açtım bunlar açıkken forumdan konulara yazı yazdım, tıkır tıkır işledi balans. (kart modeli malum fps düşüktü ama hata vermedi)

Şimdi benim yerimde olsanız "sorun yazılımda" deme şansınız bin de bir lere düşüyor haliyle Maşallah yazılım açısından denenmedik şey bırakmadım . Haa şunu da yap diyeceğiniz yazılımsal bir şey varsa hodri meydan, söyleyin, önerin yapıyım

• Peki sen bana söyle; Aida64 OC yapmadığım halde (hem orijinal bios 876mhz - hem modlu 1040Mhz) bu hatayı verir iken, Crysis 3 gibi sistemi ve kartı son derece zorlayan bir oyun, 2560 x 1440 Ultra ayarlarda 1240Mhz'de nasıl çökmüyor :)

Yazılımdan kasıt, denenilen (ki bu aida64) yazılımın stabil olmaması ile ilgili. AIDA64 kabul görmüş ve endüstri standardı tek yazılım değil ki buna dayanarak donanım hatalı diyelim.

Sen gittin Vatan'da aida64'ü çalıştırdın ve göçtü... Adamlarda bir de oyun deneyelim dedi ve göçmedi.

Adam neye göre karar verecek? Arıza raporuna ne yazacak? "AIDA64 göçüyor"

Peki AIDA64 neden göçüyor? İade edemezsin demiyorum, müşteri memnuniyeti için bile alırlar. Ama arıza vardır diyemeyiz.

Arıza vardır diyebilemiz için; her yazılımda, sana belirtilen değerler içerisinde aynı hatayı veriyor olması gerekir.

Belki AIDA64 normal şartlar altında, kartın hiç bir şekilde yüklenmemesi gereken bir yerine yükleniyor? Ya da hatalı yazıldığı için ya da ne bileyim Nvidia ile uyumsuz olduğu için ya da yeni sürücüler ile iligili bir güncellemesi olmadığı için hata veriyor.

Benim yazılımdan kastım bu; test yapılan yazılımın kendisinin hatalı olması.

Misal AIDA64'ü hiç araştırdın mı? Neden böyle yapıyor acaba diye bir baktın mı?

http://aida64.helpmax.net/en/preferences/stability/

http://www.sevenforums.com/bsod-help-support/169619-bsod-after-installing-aida64.html

http://www.overclock.net/t/1262914/aida64-gpu-stress-full-stability-test-shuts-off-monitor-signal-after-2-min

Ben bu mevzuyu senden önce açtım overclock.net'te ve deflarca araştırdım; sorunun donanıma dayandığını gösteren kesin bir şey bulamadım. Sorun yaşayanlara kimse şunu değiştir bunu değiştir dememiş. Kaldı ki winsows bile fix dosyası yayınlamış. Demek ki yazılımsal olabileceğine dair durumlar var ki böyle bir şey yayınlamış. Kiminde işe yaramış kiminde yaramamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Nisan 2014; 18:52:35 >

• cybernoid kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ben aida64 de güvendiğim övdüğüm yok. Geldim eve aida64 ü sildim. 2 online oyn açtık 1 saat sonra tık hatayı aldım. Bu hatanın yerini ve zamanını bilemedğimden aida64 ü kullanıyorum. Şimdi Vatan gitsem saatlerce oyun oynayamam hatayı gösterecem diye. Çok ısınınca bellek çok kullanınca hata vermiyorki , birden yerli yersiz çıkıyor hata. Aida64 ile saniyesinde hatayı aldığım için " işte böyle oluyor" diyeceğim Ekran kartını değiştirdiğimde de olmuyor diyeceğim. Suç ya psu da ya da kartta alın 2 sinide olay bu

Aida64 elim ayağım benim şu an :)

anarmollik var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 18 Nisan 2014; 22:19:52 >

• quote:

Yok hocam ben aida64 de güvendiğim övdüğüm yok. Geldim eve aida64 ü sildim. 2 online oyn açtık 1 saat sonra tık hatayı aldım. Bu hatanın yerini ve zamanını bilemedğimden aida64 ü kullanıyorum. Şimdi Vatan gitsem saatlerce oyun oynayamam hatayı gösterecem diye. Çok ısınınca bellek çok kullanınca hata vermiyorki , birden yerli yersiz çıkıyor hata. Aida64 ile saniyesinde hatayı aldığım için " işte böyle oluyor" diyeceğim Ekran kartını değiştirdiğimde de olmuyor diyeceğim. Suç ya psu da ya da kartta alın 2 sinide olay bu

Aida64 elim ayağım benim şu an :)

anarmollik var mı?

Baya anormallik var 465W nasıl çekiyor gtx 770 + 479.500V'de çalışan bir ekran kartı 0.0000000000000000000001 saniyede eriyip kül olması gerekir + boştayken 18w power çekipte 1.2v'da o core/memory hızlarında nasıl çalışyıor o okumalar yanlış başka bir program kullanınız msi afterburner gibi yada asus gpu tweak
    ÊDIT= Ha birde vrm temp'in 836 derece olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 18 Nisan 2014; 23:24:09 >

• O değerler program hatası hocam çoğu kez gpu-z sensörleri bu tür anlamsız değerler gösterebiliyor.Karttan aldığı sensör verilerini tam senkron edemediğinden kaynaklanıyor.Bendede böyle gösteriyor yoksa 1 sn sürmeden kartların kül olması gerekirdi o kartın 460 w çekmesi için en az 1700 mhzlerde olması lazım Msı afterburner veya evga precısıon x programları hemen hemen aynı işlevleri görüyorlar(ufak farklar dışında)ve bu tür yanlış okumaları olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 18 Nisan 2014; 23:42:55 >
  • Yalnız çok ilginç birşey farketmiş bulunmaktayım sensör loglarında denemek için custom lol maçına girdim 10 dk oynadım sorun yok oha dedim ( google açılması bile mucize geliyor ) tabi o sırada arkada log tutuyor sensörler metin defterine sonra bu hata geldi pc baya donmaya fln başladı reset attım şimdi baktım loglara 2014-04-18 23:39:33 , dan sonrasına fan 0rpm yani yaklaşık 1 dakika boyunca fan 0rpm dönmüş ondan sonra donmuş 20 saniye sonrada reset atmışım ancak büyük ihtimalle okuma hatası buda çünkü ekran kartı ısısı 46 dereceden 47 derece olmuş sadece

EDIT= Bios'dan power saving mode alınca dahamı ne stabil oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 18 Nisan 2014; 23:47:38 >

• bakıyorum bakıyorum bende anlamıyorum. bu programda çöp desenize evga nı programı nedir en azından onu indiriyim
  • quote:

bakıyorum bakıyorum bende anlamıyorum. bu programda çöp desenize evga nı programı nedir en azından onu indiriyim

Evga Precison X ama tavsiyem MSI Afterburnerdir
  • msi afterburner var da orda değerleri nerde gösteriyor ki
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Sanırım ilk resim boşta ikinci ise yükteki değerler.

Öncelikle boştaki sıcaklık baya yüksekmiş aynı karttan kullandığım için biliyorum yaz aylarında bile boşta 28-30 c yükte ise max 67 c geçmeyen bir karttı.Vrmlar ise gpudan bir 10 c daha fazla sıcak çalışıyordu yani olması gereken ideal değeri ise boştaki sıcaklığınıza göre 56 c civarı.

Bir önceki mesajımdada yazmıştım konu derine gittikçe iyice karışmaya başladı biraz daha derine giderse sorun ne psuda ne kartta aıda64 ün kendisinde çıkacak gibi görünüyor

Aıda64 ün şu an en son ki sürümü 4.30.2900.(Betasıda var ama resmi olan son sürümü budur)

@BORUBEY06

Hocam sizden ricam bu sürümü indirip tekrar kartı yüke alabilme imkanınız var mı?Sürüm farkı tabi ki etki eder mesela haswell işlemciler için prime95 in 28.x sürümleri stok hızda bile işlemciyi 80 c lere çıkarabiliyor halbuki stok voltaj+hızda bunu yapabilecek bir programın olması neredeyse imkansız şimdi ben buna göre hareket etsem işlemcimi garantiye vermem gerekir değil mi?Ama aynı programın 25.xx sürümleri ise tam tersine yükte 55 c geçirmiyor buna görede bir sorun görünmüyor.Halbuki prime95 hemen hemen herkes tarafından kabul görmüş-onaylanmış(acaba bu tür programları onaylayan bir kuruluş(windows için microsoft dışında) yada bir standart var mı orasını bilemiyorum)bir program ama bu tür sorunları yaşatıyor o yüzden ister aıda64 olsun isterse kabul görmüş prime olsun hepsi aynı kefedeler.

Testi 10 dk yaptım ve anlık olarak inceledim gpu kullanımı sabit tam olarak yüklenmiyor bellek tarafı ise zaten gördüğünüz üzere neredeyse hiç yüklenmemiş gpu testi açısından tercih etmediğim(bende durum ne görmek için ilk defa kullandım gpu testini) ama cpu için sıkça kullandığım bir program.Gpu testini uzmanına yani 3d mark-Unıgıne lere bıraksak daha iyi gibi

Eğer ki sağlam bir windows ısosuyla windows kurup bütün sürücü vs leri eksiksiz yüklediyseniz ve işlemciniz %100 stabilse geriye sorun olan iki donanım kalıyor biri psu(ya yetmiyor ya voltaj sorunu var yada işlemci-ekran kartı için güç geçişlerini ortak kullanıyor bazı psularda 8 pinlik güç soketinde cpu/pcı-ex yazar o soketten hem cpu için hemde pcı-ex için güç alabilirsiniz demek)diğeride doğal olarak ekran kartı.Aynı testi son sürüm aıda64 ile ocyi kökleyerek yaptım ama ne sürücü hatası nede başka bir şey oldu.

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]  görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]  görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]  görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

AIDA64 bir kaç öncesine kadar özellikle işlemci tarafında yüke almakta kararsızdı yani tam yüklenmiyordu cpuya sonra bu sürümü çıkardılar hem işlemciyi %100 hem bellekleri %100 hemde tüm disk-gpu vs. hepsini %100(normalde 3d marklar olsun heavenler olsun hepsinde gpu kullanımı max %99 aıda64 de ise %100 ilk ve tek bu program %100 e alabiliyor oyunlardada %100 olduğunu hiç görmedim) yüke alabilen başka bir programın olduğunu sanmıyorum varsada arkadaşlar belirtsinler.

Siz asus gpu tweakten gamıng mode vs yide iptal edip kartı fabrika hızlarındayken yine aynı program yada diğerleriyle yüke alın(ki zaten çoğuyla denemişsiniz) eğer stok hızında bile yine hata veriyorsa büyük ihtimalle sorun kartınızda.Bu hata sadece gpuyla ilgili yani gpuda bir takım kararsızlık-tutarsızlıklar var ki sürücü bu hatayı vermekte.Kartın voltajı karttaki dıgı+vrm kadar sürücüylede bağlantılı kartın vddc kontrolünü windows üzerinde sürücünün kendisi yapıyor ve eğer voltajda kartın hızına göre bir tutarsızlık varsa bu hatayı hiç bekletmeden verebiliyor.Psuda sorun olmadığından eminseniz sorun ekran kartında aramanız daha mantıklı şu ana kadar denediklerinizden bunu çıkarmak en doğru sonuç gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 19 Nisan 2014; 0:21:28 >

• Sacima aklar düştü sorun fiziksel ama dinleyen yok bizi:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detonator-58

Sanırım ilk resim boşta ikinci ise yükteki değerler.

Öncelikle boştaki sıcaklık baya yüksekmiş aynı karttan kullandığım için biliyorum yaz aylarında bile boşta 28-30 c yükte ise max 67 c geçmeyen bir karttı.Vrmlar ise gpudan bir 10 c daha fazla sıcak çalışıyordu yani olması gereken ideal değeri ise boştaki sıcaklığınıza göre 56 c civarı.

Bir önceki mesajımdada yazmıştım konu derine gittikçe iyice karışmaya başladı biraz daha derine giderse sorun ne psuda ne kartta aıda64 ün kendisinde çıkacak gibi görünüyor

Aıda64 ün şu an en son ki sürümü 4.30.2900.(Betasıda var ama resmi olan son sürümü budur)

@BORUBEY06

Hocam sizden ricam bu sürümü indirip tekrar kartı yüke alabilme imkanınız var mı?Sürüm farkı tabi ki etki eder mesela haswell işlemciler için prime95 in 28.x sürümleri stok hızda bile işlemciyi 80 c lere çıkarabiliyor halbuki stok voltaj+hızda bunu yapabilecek bir programın olması neredeyse imkansız şimdi ben buna göre hareket etsem işlemcimi garantiye vermem gerekir değil mi?Ama aynı programın 25.xx sürümleri ise tam tersine yükte 55 c geçirmiyor buna görede bir sorun görünmüyor.Halbuki prime95 hemen hemen herkes tarafından kabul görmüş-onaylanmış(acaba bu tür programları onaylayan bir kuruluş(windows için microsoft dışında) yada bir standart var mı orasını bilemiyorum)bir program ama bu tür sorunları yaşatıyor o yüzden ister aıda64 olsun isterse kabul görmüş prime olsun hepsi aynı kefedeler.

Testi 10 dk yaptım ve anlık olarak inceledim gpu kullanımı sabit tam olarak yüklenmiyor bellek tarafı ise zaten gördüğünüz üzere neredeyse hiç yüklenmemiş gpu testi açısından tercih etmediğim(bende durum ne görmek için ilk defa kullandım gpu testini) ama cpu için sıkça kullandığım bir program.Gpu testini uzmanına yani 3d mark-Unıgıne lere bıraksak daha iyi gibi

Eğer ki sağlam bir windows ısosuyla windows kurup bütün sürücü vs leri eksiksiz yüklediyseniz ve işlemciniz %100 stabilse geriye sorun olan iki donanım kalıyor biri psu(ya yetmiyor ya voltaj sorunu var yada işlemci-ekran kartı için güç geçişlerini ortak kullanıyor bazı psularda 8 pinlik güç soketinde cpu/pcı-ex yazar o soketten hem cpu için hemde pcı-ex için güç alabilirsiniz demek)diğeride doğal olarak ekran kartı.Aynı testi son sürüm aıda64 ile ocyi kökleyerek yaptım ama ne sürücü hatası nede başka bir şey oldu.

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]  görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]  görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]  görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

AIDA64 bir kaç öncesine kadar özellikle işlemci tarafında yüke almakta kararsızdı yani tam yüklenmiyordu cpuya sonra bu sürümü çıkardılar hem işlemciyi %100 hem bellekleri %100 hemde tüm disk-gpu vs. hepsini %100(normalde 3d marklar olsun heavenler olsun hepsinde gpu kullanımı max %99 aıda64 de ise %100 ilk ve tek bu program %100 e alabiliyor oyunlardada %100 olduğunu hiç görmedim) yüke alabilen başka bir programın olduğunu sanmıyorum varsada arkadaşlar belirtsinler.

Siz asus gpu tweakten gamıng mode vs yide iptal edip kartı fabrika hızlarındayken yine aynı program yada diğerleriyle yüke alın(ki zaten çoğuyla denemişsiniz) eğer stok hızında bile yine hata veriyorsa büyük ihtimalle sorun kartınızda.Bu hata sadece gpuyla ilgili yani gpuda bir takım kararsızlık-tutarsızlıklar var ki sürücü bu hatayı vermekte.Kartın voltajı karttaki dıgı+vrm kadar sürücüylede bağlantılı kartın vddc kontrolünü windows üzerinde sürücünün kendisi yapıyor ve eğer voltajda kartın hızına göre bir tutarsızlık varsa bu hatayı hiç bekletmeden verebiliyor.Psuda sorun olmadığından eminseniz sorun ekran kartında aramanız daha mantıklı şu ana kadar denediklerinizden bunu çıkarmak en doğru sonuç gibi görünüyor.

hah aynen anlattığınız gibi işte, denedim ama mesele aida64 değil. onu sadece sorunu hemen ortaya çıkarmak için kullanıyorum. Sizinde deiğiniz gibi benchmarklarla falan sorunum yok. psu ya da güç kaynağım arızalı bunuda yarın vatanda ön test yaptırıp doğrulatacağımı düşünüyorum Aida64 pc den kaldırınca da hatayı alıyorum.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.