Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşletim sistemim Win7 Ultimate 64 bit bizim mahalledeki bilgisayarcıda formatladık 20 TL gibi bir rakama. Bu sorun işletim sistemiyle alakalı olabilir mi? Ben hala donanımsal olduğu konusunda iddalıyım. Evet driverler yüklü değilken. Bilgisayar formattan sonra ne oluyor, ekran kartını kendi bulup kuruyor. Realtek i internet için mecbur asus cd sinden yüklüyorsun bu kadar. Grafik sürücüsünü kendi yüklemezse zaten çözünürlük 800 x 600 oluyor asustu biostu başka bir şey yüklemeden aida64 ü kurduğunda GTX770 ile hatayı alıyorum. Başka ekran kartı takıyorum hatayı almıyorum.
    1 ekran kartından hatayı alıp diğerinden almıyorsam bu yazılım hatası mı? Akşam bilgisayarcıya gidip psu yu deneyip sonucu buraya yazacağım.
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    yıl 2014, bu forumda yazıyorsunuz ve bilgisayarcıya 20 lira vererek format mı attırdınız?yapmayın hocam, bu kadar basit bir işi yapabilmenize rağmen neden güvensiz kaynaktan format attırıp üstüne bir de para veriyorsunuz. forumlarda görüyoruz, 10-15 yaşındaki çocuklar bile yapıyor artık bu işi. ayrıca formattan sonra win 7 için ekran kartı vs. sürücüleri yüklemez, sizin ayrıca yüklemeniz lazım. şimdi ben size kendi hesabımdan orjinal Win 7 ultimate sp1 x64 bağlantısı atayım. yaklaşık 3 gb dosya boyutu var. indirdikten sonra isterseniz usb bellek ile isterseniz dvd'ye yazdırarak gönül rahatlığıyla formatınızı atarsınız. özel mesajdan gerekli olan bütün bağlantıları, resimli anlatımları atarım size.

• yasin.25 kullanıcısına yanıt
    İyi hoşta orjinal olmayan windowslarda güncelleştirmeler hep kapalı dikkat eddiyorum. Bende full açık ne güncelleme gelse kuruyorum. Anlamıyorum orjinal olmasa hata vermiyor mu bu meret?

Eskiden de benim yeğen XP cd si ile gelir kurar giderdi ondan güncelle deyin geri sayıma geçerdi. Onda tamam orjinal değildi Xp ler.

Windows u ilk kurduğunda ekran kartını yüklüyor değilmi,realteki yüklüyorsun + aida64 ü ben yüklüyorum ve test ediyorum. Akabinde de hatayı alıyorum. Bu bilgisayarcının yüklediği yazılım orjinal olmasa bile bu hatayı yazılımdan vermez. Bak özellikle resimde çekeceğim psu değiştirip test ettiğimde hata verirse sorun % 100 ekran kartında yok vermezse psu da bir bozukluk var.
    formattan sonra ekran kartı ve diğer birçok sürücü yüklenmez. sizin yüklemeniz lazım. orjinal olmayan Windows güncelleme ile yasal olmadığı anlaşılılabilir fakat tekrardan etkinleştirebilirsiniz. ben size özelden atacağım.
    Windows dan değiil . şu an hala test devam ediyor ve hiç bir sorun yok. işte ss : kart HD 4600 bu kartı etkilemiyor mu yazılım? Şimdi gidiyorum psu için bilgisayarcıya gelinca yazacağım sonucu
     görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

• selamun aleykum

belki cevap veren olmuştur bilemiyorum. benim hd 6850 ekran kartımda da aynı sorun oluşuyordu. dx 9 dx 11 ikileminden kaynaklıydı diye hatırlıyorum.

sanırsam dx 11 modunda bazı oyunlar bu sorunu yapıyordu. dx 9 ve dx 11 modlarında oyunu ayrı ayrı oynayın aynı hatayı almazsanız sorunun kaynağı budur diyebiliriz.
  • Popüler konularda gördüm de geldim. Aynı sorunu çok sık olmak üzere yaşıyorum. Ama benim başıma daha çok Youtube videolarını açarken geliyor. PSU yetersiz konusu doğru olabilir çünkü kartın minimum önerdiği güç değerine sahibim.
  • yaklasik 1 saat icinde psu mu ekran kartimi anlayacagiz bakalim :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    selam almak farzdır, kimse cevap vermemiş. ve aleykümselam.
  • Mobildeydim Aleyküm Selam,

Ne yazık ki bilgisayarcıda yok güç kaynağı ,olanlar benimkinden kötü. Vatan a gidip meseleye orda baktırıyım iyisimi
    kısa sürede bu sorunu da çözersiniz inşallah.
    yo çözerim sorun konusunda emin gibiyim erken konuşmayım da yinede. Saolasın Yasin inşallah bakalım.
  • Selamlar,

Konu derine daldıkça dahada çıkılmaz bir hale doğru gitmeye başlamış haliyle neredeyse tüm çözüm yolları forumdaşlarımız tarafından önerilmiş.Bu tip"sıkıntılı" hatalar yani çözümünü bir türlü bulamadığımız ve onca para veripde bir türlü sistemden verim alamadığımız zaman gerçekten çok üzülüyoruz ve eminim bir çoğumuzda bununla uğraşmak üstüne gitmek yerine ne varsa satıp çamurdan grafiği olsun ama sorun yaşamayayım mantığıyla konsollara yöneliyorlar.Haliylede pc ye olan ilgide bu tür sorunlardan dolayı gün geçtikçe azalıyor.

Siz bunu tercih etmeyerek sevgili forumumuza danışmakla en doğrusunu yapmışsınız.

Böyle bir sorun yaşasaydım kendim sorunu çözmek adına ne uygulayacaksam sizede onları paylaşmak istiyorum. Yazımı iki kısma ayıracağım ilki sistem bileşenlerinizde sorun olmadığını varsayarak diğeride sorun olduğunu varsayarak olacak.

Tüm sistem bileşenleriniz sorunsuzsa;

İlk olarak anakartınızın BIOSU mutlaka son sürümde olsun.Bıos güncellemeyi windows üzerinden değil bıos üzerinden yapın.Eğer son sürüm yüklüyse ayarları defaulta alıp aynı bıosu bir kez daha yazdırın.

Bıos güncellemeyi/tekrar yazmayı hallettikten sonra sorunsuz güvenilir bir kaynaktan işletim sistemi ısosu edinin.Nette bir çok sitede sağlam kaynaklar var mahalle bilgisayarcısına 20 tl kaptırmak yerine kendiniz bu işi halledin.(Sonuçta oda netten indirdiği bir ısoyu kullanıyordur.Sizin yapacağınızdan farklı bir işlem uygulamıyor.)Bulduğunuz ISO an itibariyle güncel olsun bir sürü güncellemeyi sonradan yüklemekle uğraşmayın.İlave olarak pre-activated ıso yerine kendiniz sonradan etkinleştirin.Daha fazlasına girmeyeyim.

Sistemi formatlamadan önce mevcut donanımlarınıza ait en son çıkmış sürücüleri edinin ve bir diske/cd ye kaydedin.(Klavye,fare gibi harici bileşenler içinde varsa onlarıda indirmelisiniz.)Böylece format sonrası sürücü güncellemek yerine doğrudan en güncellerini kurmuş olacaksınız.Isoyuda elde ettikten sonra anakarttaki ayarların hiç birinde değişiklik yapmadan windows kurulumunuzu yapın.(Eğer ssdeye kurulum yapacaksanız bıosdan sadece AHCI modunu etkinleştirin ayrıca harici bir ses kartınız varsa onboard sesi kapatın tabi onboard gpu varsa onuda kapatın diğerlerini değiştirmeyin)Kurulum esnasında diski formatlayın yani eski windowsun üzerine doğrudan kurmayın eğer windows 7 kuruyorsanız sistem diski 100 mb ayrılmış alan ve geriye kalan şeklinde iki parça olmalı (kurulum esnasında ssd varsa zaten bölme yapmayacaksınız ama hdd ise yapmış olduğunuz bölüntüler görülecektir) Windowsu kurduktan sonra ilk olarak anakart yani çipset sürücülerini daha sonra varsa usb sürücülerini kurun.Bunlarda restart isteyebilir yeniden başlatmaları es geçmeyin.......Ekran kartı sürücüsünüde kurduktan sonra en sona ethernet sürücüsünü kurun.İnternete erişim başladığında otomatik olarak windows update devreye girer ve varsa gereken güncellemeleri indirir.Tüm sürücü ve güncellemeleride yaptıktan sonra artık tertemiz bir sisteme sahip olursunuz.Kullandığınız programlarında en son sürümlerini indirerek kurunuz.

Daha çok aıda öne çıktığı için bu program üzerinden gideceğim. Aıda64 ün en son sürümü olan 4.30.2900 indirin(Eski sürümlerinde sorun yaşanabilir)Ekran kartına hiç oc(gpu tweak dahil hatta hiç kurmayın ) yapmadan sadece gpu testini çalıştırın sorun var mı kontrol edin.Yoksa bu seferde işlemci+gpu yani orda ne işaretlenebiliyorsa hepsini yüke alın hata var mı kontrol edin.Bu kadar işlemin ardından yine sorun varsa sorunun yazılımsal olma ihtimali çok düşüktür psu+ekran kartı ikilisine odaklanmanız gerekiyor.

Sistemde sorun olduğunu düşünüyorsak;

Sistemin kapalı tek kutusu psu içinde ne olup bittiğini kendi kendini ele vermezse bilmemiz oldukça zor ya sistem kendini kapatacak ya psudan ses gelecek ki anlaşılabilsin.Psu içinde her ne kadar yine yazılımsal olsada 12 v 3.3 v ve 5 v değerlerini ister aıda ister nette bulabileceğiniz monitorıng programlarla kontrol edin.Bunlarda oluşan en ufak dalgalanmalar bu tür hatalara yol açabilir.Mesela 12 v attığınız gpu-z de 12 .38 v görünüyor ama diğerleri hangi değerlerde ?Kart yüke girdiği anda kartın gpu voltajı ve 12 v değerlerinde ani değişikler oluyor mu bunları gözlemleyin.

Ekran kartına gelirsek aynı karttan bir süre kullandım güç tüketimi konusunda board power değerine oc altında bile ulaşmayan bir karttı(oc li iken %110 power target değeri ayarlı iken oyun içinde maksimum %80 civarı güç tüketimi vardı)Kart fabrika çıkışı yani default güç tüketiminde 228 w power targeti ise %110 yapıncada maksimum 251 w tüketecek şekilde bıoslanmış buda demek ki 1280 mhz gibi bir değere oc yapsanız dahi yaklaşık %80(200-210 w arası) güç tüketiyor anlamına gelir.Ocsiz ise doğal olarak bu değerin altında bir tüketime sahiptir Önemli olan bir durumda kartın boşta yani bekleme durumunda hata verip vermediği eğer boştada yapıyorsa o zaman ekran kartı daha öncelik taşıyor.Pcı slotunda yada anakartta sorun olmadığını başka kart denemenizden ve sorun olmamasından anlayabiliriz.(Bu arada diğer kartı takarken eski sürücüleri temizliyorsunuzdur umarım:))

Uzun sözün kısası sizin yukarıdaki windows kurulumu vs. yi yaptıktan sonra son yazdıklarımı bir gözden geçirin programların güncel versiyonlarıyla testleri yapın eğer çözüm alamadıysanız ilk ekran kartından başlayın garanti işine çünkü her ne kadar kalitelide olsa bunlar insan yapısı nerede nasıl bir hata verebileceğini kestirebilmek gerçekten imkansıza yakın.Umarım bir an önce sorunun asıl kaynağını bulur ve kökten çözersiniz.Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 17 Nisan 2014; 1:15:57 >

• Yeniden format atmak mı gerek diyorsunuz acaba? Hemen hemen format dahilinde ,biosta bütün yenimeleri yaptım. Combofix memtest86 gibi yazılımlarla sorun aradım ama bulamadım. Buraya arkadaşlara yardımı olur diye tekrardan yazayım. İlk sorun ekran kartına gaming mode değerleri profil 1'e save etmemle başladı diyebilirim.Tabi bu arada işlemcide 4.6ghz ile kararsız çalışıyor 1.41 voltajında 4.5 de stabilde de olabilir emin değilim tam.
    Bundan sonra;
    *Cpu ve Gpu yu çeşitli testlere tabi tuttum(unh.benchmark- 3d mark 11 - gpu-z ve aida64 ile)
    *Combofix ive norton ile virüs taraması yaptım.
    *Denetim masasından Nvidia ile ilgili ne varsa sildim, sadece kartın yüklü sürümünü silmedim. Ekran kartını "araçlar"dan kaldırdım.
    *Regeditden HEY_LOCAL_MAHCINE .. grafik kart kısmına yeni bir ikon ekledim (64 bit)
    *windosw sitesinden "fix it " adlı programı kurdum.
    *biosu bir önceki sürüme güncelledim(2201) bu vesile ile işlemci O/C default olarak 3.5ghz ye gerilerdi.
    *disk birleştirme ve disk temizleme yaptım
    *Asus al suit 2 yi kaldırıp yeniden orjinal sitesinden indirdim.
    *Bilgisayar kasasını açıp yanık,kırık,çıkık var mı kontrolünü yaptım,enerjiyi kesip parçalar üzerideki ısıları elimle kontrol ettim(psu'nun)
    *Bilgisayara temiz bir format atıldı,internet driver (realtek) yüklendi. Wİndows sürücü yazılımını yükledi. Burada ilk açılışta 600x800 ölçekli görüntü veriyor,ekran kartını algılayıp sürücüsünü kurunca 1980x1200 lere falan değer atayabilir hale geliyorsunuz.
    *Biosu 2301 olan son sürümüne güncelleyip, orjinal sitesinden all suit 2 yi kurdum yine.
    *Hiç bir şey yüklemeden, aida64 ile tekrar teste tabi tuttum ve yine hatayı aldım.
    *Bu hatasının işlemci ile hatası yok diyerek işlemciyi 4.4ghz ye çektim ve tek işlemciyi stres testine tabi tuttum sorun çıkmadı.
    *ram'lerden olabilir diyerek 1 saat memtest86 testini uyguladım, hiç bir hata (error) vermedi..
    *Tek gpu'yu teste tabi tuttum, yine hata verdi.
    *prizdeki fişleri tek tek sökerek yerlerini değiştirdim. (biri demişti denemeden geçmeyim dedim)
    *Daha sonra internetten gpu-z falan indirip yine gpu'yu test ettim herhangi bir sorun olmadı.

Not: Denemelerimde atladığım yazamayı unuttuğum olabilir, fazlası var eksiği yok arkadaşlar

Genelde oyunda (online oyun) belli belirsiz bir zamanda 1 kere mutlaka aynı hatayı alıyorum, yeri ve zamanı belli olmuyor. Bu yüzden aida64 iyiki var. Stres testine alır almaz hatayı veriyor. Yani demek istediğim aida64 olmasa bile zamanı belli olmamak kaydıyla hatayı 1 kere muhakkak alıyorum.

Son çare olarak elimde bulunan "Ati Radeon HD 4600 serisi" ekran kartını takıp denemek istedim. Belki sorunu aramam gerekn yeri daraltırım maksadıyla. çalıştırdım hemen aida64'ü açıp teste start verdim. Hiç bir sorun çıkmadı. Durdurup "start"lama işlemini bir kaç kez yineledim. Hata vermedi. Oyuna girip baktım ,yine hata vermedi.. (tabi fps 19 bile olmadı ) Elimdeki ekran kartı eski ve güç tüketimi araştırdığım kadarıyla 55-60W civarı.
    Bu sebeple bende şu an 2 olasılık üzerinde duruyorum;
    1- Ekran kartı teknik-donanımsal açıdan bozuk (-pervanelerin 2 side dönüyor, anakart bozuk olamaz öyle olsaydı eski ekran kartında da aynı hatayı verirdi)
    2- Güç kaynağı bozuk (ya da yetmiyorda olabilir 456 watt gerçek çıkış ama ölçümlemedim psularda zamanla verim kaybı olabiliyormuş?)

Bu 2 olasılık üzerinde durmamın sebebi ,yazılımsal olarak çoğu şeyi deneyerek hatta sıfırlayarak sonuç elde edemeyip, donanımsal açıdan , ekran kartı değişimiyle aldığım net sonuçlar neticesinde vardığım kanılarımdır.

Bilgisayar içerisindeki kasa dahil, tüm parçalar 1-2 aylık.Sanırım sorunu Vatan Bilgisayara gidip ya psu 'yu ya da ekran kartını servise bırakarak çözeceğim.

• Biri şöyle demiş;

FINALLY I SOLVED THE PROBLEM!

I switched my Graphics card to a different PCI slot on my motherboard! My GPU was a little loose, and I believe that constant motion of travelling with my rig and doing work inside caused either damage or dirt buildup on the connectors in the PCI express slot that I kept my graphics card on. As soon as I moved it to another slot, my problem has been resolved and my NVIDIA card works perfectly. If you have tried all of the fixes (including re-installing Windows even) but still have constant blackouts, just open your rig case, and switch your Graphic Card to an open slot and reboot and allow your system to identify it, reboot again and I can almost guarantee it will work!

Anakartta bir başka PCI slotu varsa ona takmayı deneyin bir de. Bu aslında aklıma gelen bir yöntemdi ama hiç denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Nisan 2014; 2:55:04 >
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı için bir slot daha var anakart üzerinde . Bugün ya da yarın Vatan'a gideceğim için, (sonuçları detaylıca yine burdan paylaşacağım.) deneme yapmayacağım artık.

Ben mekanik ve donanımı yakından gözlemlediğim için sorunu az buçuk kestirebiliyor gibiyim. Büyük bir ihtimal Ekran kartı arızalandı. Dün akşam yine bilgisayarda, online oyunu açtım aynı hatayı aldım.Sıcaklıkta ,bellek kullanımı ya da fps lerde fazla bir değişme olmadan ..
    Bakalım sonuç ne çıkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Ekran kartı için bir slot daha var anakart üzerinde . Bugün ya da yarın Vatan'a gideceğim için, (sonuçları detaylıca yine burdan paylaşacağım.) deneme yapmayacağım artık.

Ben mekanik ve donanımı yakından gözlemlediğim için sorunu az buçuk kestirebiliyor gibiyim. Büyük bir ihtimal Ekran kartı arızalandı. Dün akşam yine bilgisayarda, online oyunu açtım aynı hatayı aldım.Sıcaklıkta ,bellek kullanımı ya da fps lerde fazla bir değişme olmadan ..
    Bakalım sonuç ne çıkacak

fiş priz değiştimeyi denedin mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Bakalım sonuç ne çıkacak

evet değiştirdim. Yani kendimin yapabileceği herşeyi denedim. En son ekran kartını değiştirince hata vermedi. 3-4 kez stres testi yapıp zorlamama rağmen değiştirdiğim eski ekran kartından hata almadım. Bu sebeple sorun ya ekran kartı ya da psu , ama ilk ekran kartı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Bakalım sonuç ne çıkacak

evet değiştirdim. Yani kendimin yapabileceği herşeyi denedim. En son ekran kartını değiştirince hata vermedi. 3-4 kez stres testi yapıp zorlamama rağmen değiştirdiğim eski ekran kartından hata almadım. Bu sebeple sorun ya ekran kartı ya da psu , ama ilk ekran kartı

zaman garantiye ver gitsin

• cobi C kullanıcısına yanıt
    Önce orda bir denettiriyim bakalım. Ordan bir psu takıp baksınlar. Aida64 ile anında hatıyı alabildiğim için sorun yok. Farklı psu takıp bakacaklar hata anında ortaya çıkacak, ha çıkmazsa demekki sorun güç kaynağında
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.