Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "display driver stopped" yazın zilyon tane sonuç çıkar. Bu adamların hepsi mi düşük güç kaynağı kullanıyor!?

Bakındım şöyle bir, 1000W'lık güç kaynağı kullanan adam bile almış hatayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Nisan 2014; 14:26:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Yazılım ve O/C olamaz

Ekran kartını sadece asus gpu tweak ile gaming mod a aldım. Bu da O/C sayılmaz bence. Hadi O/C olsun.
    Yazılım olamaz bütün driverleri silip yeniden yükledim. Hadi yazılım olsun diyelim.

Bilgisayara format attıp ne driver kaldı ne yazılım ne sürücü. Herşey kutudan çıktığı hale döndü. Ama sorun devam etti. Bu tip sorunlar yazılımsal olamaz demiyorum elbette arkadaşlar ama bendeki durum sanırım donanımsal. 2. sayfada sanırım tek tek neler yaptığımı yazmıştım. İlk denilenler doğrultusunda yazılımdan çözmeye çalıştım ama sonuç alamadım..

Peki ne yapmanız lazım şuan
  • Yo güç kaynağının watt ından kaynaklıdır demiyorum. Küçük bir hesap yaptım kendim için 12v*3a= 456w net değer. 250w ekran kartı 100w işlemci 50w anakart 400w yapar. Hadi 450w olsun kabaca. yine de yeter. Ben bir bozukluk mu var diyorum. Kilit noktalar gücün girdiği ve çıktığı noktalardır benim fikrim. Az biraz terleme, oksitlenme v.s. durum olduğunda elektronik melektronik dinlemez 3watt olur sana 30watt . Anlatmak istediğim yetersizlikten ziyade parçalarda bir bozukluğun olabileceği. Yani donanıma odaklandım ben iyce , yazılım olsa 1 - 2 denemede çözülür ,ya da sorun daha çok kişide olurdu..
  • quote:

Yo güç kaynağının watt ından kaynaklıdır demiyorum. Küçük bir hesap yaptım kendim için 12v*3a= 456w net değer. 250w ekran kartı 100w işlemci 50w anakart 400w yapar. Hadi 450w olsun kabaca. yine de yeter. Ben bir bozukluk mu var diyorum. Kilit noktalar gücün girdiği ve çıktığı noktalardır benim fikrim. Az biraz terleme, oksitlenme v.s. durum olduğunda elektronik melektronik dinlemez 3watt olur sana 30watt . Anlatmak istediğim yetersizlikten ziyade parçalarda bir bozukluğun olabileceği. Yani donanıma odaklandım ben iyce , yazılım olsa 1 - 2 denemede çözülür ,ya da sorun daha çok kişide olurdu..

aynen düşündüğüm şeyi düşünmüşsünüz bende diyecektim her deneme başarısız sonuçlanıyor ama bunun olması imkansız bence de hata parçalarda çünkü denediğiniz sonuçlarda illa ki başarıya ulaşmanız lazımdı.

• Zaten en başta diyorum format attığım zaman windows dahil tüm sürücüler yenileniyor . İşlemci O/C olayı da biosu güncellediğiniz anda sıfırlanıyor. Ama yazılımdan kaynaklı da olabilir , olamaz demiyorum ama bendeki durum yazılımdan değil.

Tek başına ekran kartıdır da diyemiyorum çünkü heaven benchmark + 3d mark 11 gpu-z stres testinde sorun yaşatmıyor. Ama aida64 de anında hatayı alıyorum. Galiba aida64 stres testi gpu ile birlikte voltajada yükleniyor. Bu halde de sorun %60 oranla güç kaynağına geçiyor.. Mantık parende atmaya başladı bende
  • quote:

Zaten en başta diyorum format attığım zaman windows dahil tüm sürücüler yenileniyor . İşlemci O/C olayı da biosu güncellediğiniz anda sıfırlanıyor. Ama yazılımdan kaynaklı da olabilir , olamaz demiyorum ama bendeki durum yazılımdan değil.

Tek başına ekran kartıdır da diyemiyorum çünkü heaven benchmark + 3d mark 11 gpu-z stres testinde sorun yaşatmıyor. Ama aida64 de anında hatayı alıyorum. Galiba aida64 stres testi gpu ile birlikte voltajada yükleniyor. Bu halde de sorun %60 oranla güç kaynağına geçiyor.. Mantık parende atmaya başladı bende

Sorununuzu net bir şekilde anladım, sonuçlarınızı bekliyorum mutlaka, işin içinden ben çıkamadım.

• Ben de diyorum ki bir şey bozuksa hep bozuktur. X yazılımda bozuk Z yazılımda sağlam olamaz. Bir tanesi düzgün çalışıyorken diğer yazılım çöküyorsa donanım sağlama çıkar. Her tür oyun bench vs. aynı OC ayarlarında aynı şekilde göçse idi donanım derdim.
  • Bence güç kaynakları çok güven vermiyor diyebilirim. Yani gelen güç ile ekran kartı arasında da sorun olabilir. Yazılımsal olduğunu varsayalım. Yazılım hataları formatla gidebilir mi? parçadan başlayıp tüme doğru tüm yazılımları sıfırladım.

*ekran kartını komple sildim,denetim masasından nvidia ile ilgili herşeyi de sildim (araçlardan) yeniden başlat v.s.
    *biosu bir önceki sürüme aldım (2201) sonra tekrar 2301 e aldım (son sürüm)
    *yine olmadı format attım,windowsa ne geldiyse güncelledim. dil paketi ,güvenlik v.s.

yazılım olarak bir hata dahi olsa bunun bu yöntemlerle ortadan kalkması gerekiyor. (buna voltaj o/c hataları da dahil)

Dün akşam Ati Radeon Hd 4600 serisi kartı takarak aida64 ü denedim hatayı da almadım. Bugün tekrar deneyeceğim. Ama bendeki sorunun donanımsal olma ihtimali çok yüksek. Bence sizde bir format atın temizce aynı hatayı alıyormusunuz kontrol edin. Eğer sizde yine oluyorsa donanımsaldır. Güç kaynağı yetersiz olamaz elbette ama teknik bir arıza olabilir.

• ben bu hatayı bir kaç kez ''sadece'' ets 2 oynarken gördüm.. ilk görüşüm de o idi. onun dışında oynadığım hiç bir oyunda bu hatayı almadım. (bf3 dahil, ha o da oyundan atıyor gerçi arasıra ama olsun)

steam ets 2 forumlarında driverı güncelle, phsyx i güncelle vs gibisinden yazılar vardı bend e onları yaptım sonra bir daha karşılaşmadım hatırladığım kadarıyla..
  • Hocam sizden rica etsem sorun giderildikten sonra BF4 gibi oyunlarda CPU ve GPU kullanımını gösteren video çekebilir misiniz? Forumdaki darboğaz yapar lafı bitsin istiyorum artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımın kendisinde hata varsa, stabilite problemi varsa. Sen aynı şeyi 100 kez kaldır kur, hiç bir şey değişmez. Oyunlar için patch neden çıkar? Varsa bir hata giderilsin diye. 3Dmark vs gibi yazılımlarında güncellemeleri geliyor, falan filan düzeltildi diye ekleniyor not bölümüne. Hemen donanım diyerek maceraya girmeyin.

Anladığım kadarı ile sen de Aida64 yapıyor, programlanmasından kaynaklı bir sorun olamaz mı? Hatalı yazılmış bir yazılımı sürekli kurman neyi değiştirir?

Aida64 eski kartla çalışıyor olabilir. Yeni kart ve yeni sürücü demek eski yazılımın tanımadığı bir kart demek. Nasıl davranacağını bilemiyor demek. Olamaz mı böyle bir durum, olur. Asus'un GPU tweak yazılımını sürekli güncelliyorlar; Titan eklendi, 780 Ti eklendi vs. yazıyorlar. Neden yapıyorlar bunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Nisan 2014; 15:02:12 >
  • Aida64 bende de yaptı, denedim şimdi (üstelik OC yokken). Kart mı bozuk PSU'mu, hemen götürüp iade mi edeyim? Onca şey sorunsuz çalışırken yazılımda hata olabileceğini neden düşümüyoruz?

2.30.1900 sürümü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Nisan 2014; 15:09:29 >
  • Dunn @ BF4 oyunu yok ama başka oyunlarda denerim ve ss lerini koyarım buraya.

cybernoid @ hayır yine anlatamadım ben kusuruma bkmayın , ben yazılım olamaz demiyorum ama yaptığım işlemlere göz atarsak denemeler beni donanıma yönlendiriyor. Asla güç kaynağımın yada sizdekinin yetersiz olduğunu söylemiyorum. Ütü bağlasanız onu da çalıştırır ama ben donanımsal bir bozukluk-arıza olabileceğini düşünüyorum diyorum.

Ha bir bakmışsınız windows un bir güncellemesi yüzünden yaşıyorda olabiiriz , bu konuda mutabıkız.

Aida64 ile denememin sebebi ise şu. Hatanın anında ortaya çıkmasını sağlıyor. Ben 2 adet online oyun açtığımda /fps/ısı/cpu kullanımı ve gpu kullanımı minimal değerden maksimal değere ulaştığında da alıyorum. Ama Aida64 stres testi ile belleklere cpu ve gpu ya (gerçi tek gpu denmemde de hatayı anında verdi) yük biner binmez hatayı alıyorum. Bu durumda da aklıma güç girişlerinde bir hasar olma ihtimali geliyor. Çünkü aşırı yüklenmede hata anında ortaya çıkıyor. Yazılımsal olsa durduk yere de çıkması lazım. Bunlar benim mantığımla kurguladıklarım tabiki hepsi geçersiz de olabilir.

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    kendimde ve uğraştığım birçok sistemde karşılaştım. bu sorunun birçok sebebi olabilir, yazılımsal veya donanımsal olarak. Bu hata tam olarak bir ekran kartına, markasına-modeline veya kullanılan işletim sistemine bağlı değildir. Sorunun kaynağı ekran kartı, bellek, işlemci, yapılan overclock, farkedilmeyen anakart arızası, güç kaynağı, hdd, hatta ilginçtir sata kablosu bile olabilir. Bu sorunun çözümünü işletim sistemi-sürücü değiştirerek, ram-anakart değiştirerek, güç kaynağı veya ekran kartı güç kablosu değiştirerek, hız aşırtmayı iptal ederek, hdd-sata kablosu veya portu değiştirerek bulanlar var.

önerim,
    -anakartın en güncel bios sürümünü yani 2301 nolu sürümünü kullanın.

-ekran kartının 335.23 nolu WHQL, Windows tarafından test edilmiş ve onay almış sürücüsünü kullanın.

-sistemde overclock varsa veya bios da herhangi başka bir değişiklik varsa iptal edip, biosu default ayarlarda kullanın. ayrıca sistemde biosa-ekran kartına müdahale eden Ai Suite, gpu tweak gibi yazılımları Iobit uninstaller gibi gelişmiş bir yazılım kaldırma programıyla kaldırıp, derin tarama yaparak kayıt defterindeki kalıntılarını temizleyin.

-İlgili programları kaldırdıktan ve basitinden CCleaner veya Windows onaylı Systweak RegClean Pro gibi bir programla da kayıt defteri temizliği yaptıktan sonra Program Files klasörlerinde eğer varsa Asus klasörlerini silin ve klasör seçeneklerinden gizli klasörleri göstererek C: sürücüsü yani sizdeki sistem kurulu olan sürücüdeki Program Files klasörlerinin yanında bulunan Program Data klasörünün içerisindeki Asus klasörlerini de silin.

-denetim masası/sistem ve güvenlik/yönetimsel araçlar/hizmetler veya bildiğiniz gibi başlata hiz.. yazsanız gelir zaten, buradan Asus'a ait olan bütün hizmetleri durdurup ayrıca sağ tık/özelliklerden başlangıç türünü devre dışı olarak ayarlayın. sistemde herhangi bir kontrol, doğal olarak biosda herhangi bir kontrol gerçekleştirmemesi için. aynı şekilde Nvidia sürücüsünü özel kurulumdan temiz kurulum seçeneği işaretli olarak kurulum yaptıktan sonra hizmetlerde Nvidia olarak geçen ne kadar hizmet varsa eğer başlamamışsa başlatın ve özelliklerden başlangıç türünü otomatik olarak ayarlayın.

-sistemi tekrar tekrar yeniden başlatarak yaptığınız ayarların etkin olduğundan emin olun. özellikle hizmetlerde yaptığınız değişikliklerin.

-işletim sistemi orjinal değilse ve güvenmediğiniz bir kaynaktan indiyse, özelden ulaşın kendi bulut hesabımdan orjinal Hash değerli Win 7 Ultimate SP1 64 bit MSDN sürümünün bağlantısını ve en temiz iş gören lazım olan diğer şeyi atayım. Bios ayarlarını default yaptıktan sonra yani overclock falan da iptal edilmiş halde tekrardan format atıp üreticinin sitesinden işletim sistemini seçtikten sonra Ai Suite hariç en güncel lazım olan sürücülerin kurulumunu yapın.http://www.asus.com/Motherboards/M5A97_R20/HelpDesk_Download/ ve önerdiğim ekran kartı sürücüsünü -sizde mevcuttur büyük ihtimalle- temiz kurulumdan yükleyin. format attıktan sonra temiz kuruluma ne gerek var diye bir soru sorulabilir, alışkanlık.http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/73819

konuya biraz baktım birçok şeyi denemişsiniz. Şöyle de bir çözüm yolu bulunabilir, genelde bilgisayar hatalarında başvurulan bir yöntem. Bilgisayar da ve çevresinde en son hangi değişiklikten sonra bu hatayı almaya başladınız? Belki biraz hatırlayarak sorunu bulup çözebilirsiniz. Kesin olarak ekran kartında, güç kaynağında, anakartta, yapılan overclockta gibi bir varsayım yapamayız aynı şekilde kesinlikle ekran kartında değil, güç kaynağında değil veya yapılan overclokta değil de diyemeyiz. Yazımın başında da dediğim gibi bu sorunun birçok sebebi hatta çok basit bir sebebi de olabilir. Fakat kesin olmadığı için bu hatayı sizin bulmanız lazım. Mümkünse sistemi tek tek test edip sorunlu kısmı bulmanız lazım. Öncelik olarak ekran kartını başka bir sistemde örneğin arkadaşınızın sisteminde garanti olması açısından birkaç gün test etmesini sağlayın. Eğer sorunsuz bir şekilde çalışıyorsa anakart, ram, güç kaynağı gibi diğer parçalara yönelirsiniz. sistem yeni olmasına rağmen birçok sorun yaşadınız ve sorunları çözmek için sayfalarca uzayan konularınız oldu. umarım bunu da kısa sürede çözersiniz.

• Takip

• yasin.25 kullanıcısına yanıt
    Hatanın başlangıcı şu şekildedir, ekran kartı yazılımında olan gamin modu birebir profil 1e almamdan sonra başladı. Yani ben ordan sonra diye hatırlıyorum. Değerler bire bir aynıdır. Burdan sonra işlemci o/c + ekran kartı o/c ye ( 250watt+153watt kabaca 403 diğer parçalarla beraber) sanırım psu yetmedi. Çıkış 456w çünkü.. Oluşan arıza ya psu da ya da ekran kartında arızaya sebep olmuş olabilir. Yazılımsal olduğunu pek düşünmüyorum artık.

Bios güncel bir süre işlemciyi 3,5ghz de kullandım ama hatayı alınca tekrar 4.4ghz ye çektim. işlemciyi tek başına test ediyorum stabil çalışıyor sıcaklıklar normal ve sorunsuz.Formatta attım. Ekran kartını değiştirip aynı testi (aida64 stres testi) yaptığımda hatayı almadım. Ekran kartı HD 4600 çok güçlü olmadığından ek olarak diğer testleri yapmadım. Bugün imkanım olursa farklı bir psu ile kartı test edeceğim. Galiba sorunun ne olduğu bu sayede ortaya çıkacak.

Edit: Vallaha haklısın ha konular alıyor başını gidiyor. Benim bu teknolojide yüzüm hiç gülmüyor sorun bendemi ne anlamadım. Ağaç işlerine yönelesim var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 16 Nisan 2014; 16:25:05 >

• Aynı hatayı alıyordum eski ekran kartımda yepyeni almıştım vatandan geri verdim fan bozulmuş geri aldılar

eğer sorunu çözemezseniz önceki mesajımda detaylı olarak anlattıklarımı uygularsınız. orjinal Win 7 ile temiz bir format atılıp sadece lazım olan anakart sürücüleri ve ekran kartı sürücüsünü yükleyerek test yaparsınız. kesinlikle overclock yapmamalı, Ai Suite, Gpu Tweak vb. program yüklemezsiniz birkaç gün. bu sayede sorunun yazılımda mı yoksa donanımda mı olduğu daha da anlaşılır olur.

Ağaç işleri ne hocam.siz zaten çalışmıyor musunuz?
  • quancore @ Şu an aynı hatayı veriyor mu? Vermiyorsa sorun donanımsal

cybernoid @
    Psu da olmayıp ekran kartında sorun olabilir mi?

yasin.25 @
    Yo çalışıyorum da teknoloji bana ters baksana sıkıntı üstüne sıkıntı Yasin bilgisayarı formatladım. Sıfır yani driver ların d si bile yüklü değilken teste soktum aynı hatayı aldım Bu da benim sorunumun yazılımsal değil donanımsal olduğunu ispatlamaz mı sence?

Donanımsal derken güç kaynağım yetmiyor demiyorum quancore @ arkadaşımn dediği gibi gpu pervanesi dönüyordur ama soğutma özelliğini kaybetiştir gibi ,psu nun devreleri terleme yapmıştır gibi diyorum. Verimli çalışamama yani.

Not:
    Gpu ve psu pervaneleri vızır vızır dönüyor kontrol ettim.

acaba işletim sisteminiz orjinal mi?yok değilse internetten indirilen sürümlerde sistem dosyaları değiştirilmiş, bozuk sürümlerde olabilir hatta arkaplanda kötü amaçlı uygulamalarda çalışabilir. Bu nedenle hash değerleri tutan MD5 ve SHA-1 değerleri birebir aynı olan orjinal sürüm ile format atmanız lazım. zaten önceki mesajımda da sormuştum ve eğer lazımsa kendi bulut hesabımdan bu sürümün bağlantısını atayım demiştim.ayrıca driverların d'si bile yüklü değil derken zaten bir yanlış söz konusu. sürücülerin hepsini ,özellikle de yonga seti ve ekran kartı sürücüsünü yüklemeniz lazım yani aygıt yöneticisinde tanınmayan hiçbir donanım kalmamalı. aynı hatayı almanız sorunun donanımsal olduğunu da ispatlamaz. henüz birşeylerin ispatı için her yol denenmiş değil.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.