Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xxxone

4600 ü kullan işte biraz hata vermiyorsa soruna yaklaşırız.

Şimdi radeon 4650 yi taktım kasada sinek gibi kaldı testlerde sorun çıkarmazsa 2 seçenek kalıyor. 1. si ekran kartı 2. psu
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

Şimdi radeon 4650 yi taktım kasada sinek gibi kaldı testlerde sorun çıkarmazsa 2 seçenek kalıyor. 1. si ekran kartı 2. psu

Hadi bakalım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

Hadi bakalım.

Aida64 testinde kart yağ gibi akıyor 30 TL lik karta bak yahu. Ah bi de 750 watt psu olsaydı, kesin sonucu anlardım. Şu an testi geçti. Demekki ortaya 2 sonuç çıkıyor :

1. Psu yetmiyor GTX770 230 watt güç tüketen bir kart. diğer bileşenlerle 550watt + 80 plus tırıs oluyor yani.
    2. Ekran kartı bozuk. Belki psu yetersizliği kartı bozdu.

Sonuç olarak her 2 sini de Vatan bilgisayara versem 1 ay rahat belerim (20 iş günü) bakalım artık sorunu epey bir eledik gibi

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    O zaman şimdi ikinci aşama ... Birinden güzel bir psu ödünç al ya da tanıdık bilgisayarcı internet kafeci falan varsa dükkanında 5 dakika takıp bakıver.
  • quote:

O zaman şimdi ikinci aşama ... Birinden güzel bir psu ödünç al ya da tanıdık bilgisayarcı internet kafeci falan varsa dükkanında 5 dakika takıp bakıver.

oyle yapacam artık hocam fps muazzam yalnız 19 demedi daha
  • Ben şurdan işlemci OC hesabıda yaptırarak hesaplattım - 649W çıktı (o da önerilen)

İşlemci 4500Mhz'de 153W çekiyormuş.

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Tek tek sayayım; inanmayan hesaplasın

i72600k 4500Mhz
    4 slot DDR3 RAM (16GB)
    GTX 780Ti
    1 adet Firewire ses kartı (harici ses kartı)
    4 adet 7200rpm SATA HDD
    1 adet SATA SSD
    USB bağlantılı MIDI klavye (müzik için)
    USB klavye (normal PC klavye)
    USB fare
    BluRay sürücü
    4 adet 140mm fan
    3 adet 120mm fan (ledli)

Hatta sırf test olsun diye dün DH'nin yaptığı MARS II ayarları ile yaklaşık 1 saat CrySis 3 oynadım. Bunlarda ayarlar; en ufak bir artifact, bozulma, kilitlenme ya da bu sorun meydana gelmedi. Kartta işlemcide OC. Ortlama 40-45 fps ile oynadım. Tabi sitenin hesaplayıcısında GPU OC yok, hadi 100W daha binsin diyelim...

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

Çökse CrySis'in bu ayarlarda kesin çökmesi gerekiyordu. Ben hala bazı yazılımlarla + windows ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Dipnot : daha önce dikkatimi çekmedi. Techpowerup Physx filan göstermemiş, sürücü beta olduğu için olabilir belki!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Nisan 2014; 0:23:07 >

• Şunuda ekleyeyim; ben ekran kartına +200Mhz verene dek bu hatayı almıyorum (ki oda 1-2 yazılım veriyor) +190Mhz'de göçmeyen PSU +10Mhz'de mi yetmez oluyor!? Artifact vs. de görmüyorum. Yani ekran kartının sınırlarına gelmiyorum ki, küt diye 3Dmark11 göçüyor. Ayrıca yetmeyecek olsa benim bildiğim PC reset atar, hiç bir şey olmamış gibi masaüstüne dönmez. Windows bir tamir dosyası yayınladığına göre (ki işe yaramıyor) sorun bir çok kişide meydana geliyor. PSU sebepli savı devre dışı kalıyor bana göre.

NOT : Özel mesajlara, cevap yazılan cevaplarıma bakamıyorum. Uyarı geliyor ama tıkladığımda gitmiyor, açmıyor. Sitede mi sorun var anlamadım. O yüzden alıntı yaptığınızda ya da ÖM attığınızda okuyamayacağım (ben kendim girip ilgili konulara bakmadıkça). Yanlış anlamasın kimse. 2 gündür böyle. adbclk ile mi ilgili bilemiyorum. Ama hiç kusura bakmasın yönetim, kapatamam. Tiksindim artık reklamdan, ordan burdan fırlayan pencerelerden. Kusturacak hale getirdiniz siteyi. Adını bile yazdırtmıyorsunuz o eklentinin, yuh...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Nisan 2014; 0:22:17 >

• Not:Çözüm bulunamadı.

Klasik Windows bulsa şaşarım :)
  • Asus'un yazılımını kaldırıp denediniz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığım işlemler:
    *sürücü yazılımlarını ve windowsu güncelledim ( nvidia 335.37 - 335.23 falan yükledim - windows explorer günc. yükledim. v.s.)
    *parçaların tek tek giriş ünitelerini kontrol ettim
    *sistemde o/c ile ilgili (gpu tweak dahil) sildim.
    *biosu hem 2201 hemde 2301 son çıkan sürümlere güncelleyip sıfırladım. (yani default moda aldım)
    *direkt olarak araçlar menüsünden ekran kartını silip, yeniden yükledim.
    *windows "fix it" kurdum.
    *regeditten internet sitelerinde belirtilen küçük ayarı denedim. (grafik sürücüsüne ek dosya atadım)
    *memtest86 ile ram leri test ettim. (sorun yok)
    *bütün sıcaklık değerlerini kontrol ettim (sorun yok)
    *format attım
    *ssd güncellemesini yaptım (firewire böyle bir şey)
    *ekran kartının hız ve saat ayarlarını artırıp azalttım.

Belki bir kaç işlem daha yapmışımdır,tam çıkaramıyorum yukardaki yazılarımda olabilir. Ama ne yaptıysam Aida64 ile cpu ve gpu yu çift ya da sadece gpu yu tek stres testine aldığımda " görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu" hatasını almaktan kurtulamadım.

Dün en son eskiden kalma "4600" serisi ekran kartını taktım. Boşta 43 derecelerde geziyor kart. Sonra direkt olarak stres testine soktum. Hata vermedi.

Şu an ki sonuç:

Hatanın güç kaynağı ya da ekran kartından kaynakladığı hususuna iyice yaklaştım. 2 sinden biri muhakkak bozuk ya da yetersiz.
    En son olarak bir yerlerden güç kaynağı temin edebilirsem ekran kartını bir de öyle denemek istiyorum.

to be continued..

• Açık ve net. Güç kaynağı yetmiyor.
  • cato16 kullanıcısına yanıt
    Tespit doğru olabilir. Güç kaynağı yetiyor ama arızalı da olabilir. Ya da ikiside olmayıp ekran kartı sorunlu olabilir. Neden olabilir diyorum , çünkü 860watt güç kaynağı olan bir arkadaşında bu sorunu yaşadığını 2-3 mesaj yukarıda görebilirsiniz. Direkt Psu yetmiyor tezini çürütüyor , bozuk/yetersiz desek daha doğru . Veya suçu ekran kartına da atabiliriz.
  • Güç kaynagı hesapladıgın ve yetmesi gereken voltajı veremiyor olabilir psu degistirip denemelisin ilk önce.Birde anakartı incele bakalım kondansatörlerde şişme falan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost41 -- 16 Nisan 2014; 10:45:14 >
  • ghost41 kullanıcısına yanıt
    hocam tüm parçalara baktım. sonuç olarak görünürde birşey yok anakartta şişme patlama olsa görüntüyle ilgili hata vermesi ne derecedir net bilmiyorum. Bu sorunun ana kaynağı yaptığım testler ve denemeler neticesinde , güç kaynağı ve ekran kartı ile ilgili.

1. si güç yetmiyor ( 38amper x 12 volt = 456 watt çıkış. / 230w+20 güvenlik payı 250w ekran kartı tek başına harcıyor. Kalan= 206w?)
    2.si güç kaynağı bozuk/bozulmuş olabilir. Bu da istenen wattı 12volt kanalından çıkaramıyor şeklindedir muhtemelen.
    3.sü ekran kartı bozuktur, kondansatörler güç giriş birimleri v.s. arızalanmış olabilir. Yüksek güçte kaldıramayıp gpu kendini kapatıyor olabilir.

Yani internetten bu hatayı aratıp bulacağınız ilk yanıt ,ya regedit'den yapın ya da aero kapatın gibi saçma sapan şeyler.. Ama canlı deneyimlerim sonucu işin içine donanımın da girebileceğini ve sonuç alınabileceğini görmüş olacağız. Herkesin başına gelebilir.

• Bu nvidianın kartlarında olan bir sorundu ama yeni driverlar ile bu sorun giderildi benim notebook da bu hatayı çok veriyordu ama driver guncelleyince geçti.bu arada işlemcinin ocli olmasıyla yakından uzaktan alakası yok.bir tek ekran kartını fazla oc yapınca bu hatayı verir pc oda kartla ilgilidir guç kaynağı vs. alakası yoktur.

• Güç kaynağından olduğunu sanmıyorum, zira bir önceki PSU'da Thermaltake XT 775W idi ve aynı şey onda da oldu. Onu da sattım, alan kişiden olumsuz bir dönüş olmadı. Ki o PSU'da taş gibiydi ve ben onda çift 7970 DCU II kullandım.

3DMark'ta bellekleri 7900Mhz'e kadar OC yapıp testlemiştim. İmzamdaki incelemede mevcut. Keza işlemcisini +250'ye kadar testlemiştim çökmedi. Bu hızdan sonra zaten kilitleniyor, bu hata meydana gelmiyor.

Eminim bu sisteme 1200W taksam yine aynı hata olacak :)
  • Internetle zaman kaybetme derim ben. Yakinlarinda varsa bilgisayari olan bi arkadasin yada bir bilgisayarci farketmez kasayi gotur guc kaynagini bi degistirip dene direk cikar zaten ortaya. Bilgisayarci denemeye para almaz adama anlat derdini.

• Hocam, sana faydası olur mu bilmiyorum ama benim laptopta da aynı sıkıntı vardı. Ekranda yeşil kareler vs. çıkıyordu, çoğu zaman görüntü gidip, bilgisayar kitlenip kalıyordu. Görüntü geri gelir ise "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu." yazıyordu. En son garantiye verdim anakartı değiştirdiler. Şu ana kadar yaklaşık 1 yılı geçti o hatayı hiç almadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Alper- -- 16 Nisan 2014; 12:46:05 >
  • Ben 25 senedir bu pc denen cihazla yatıp kalkıyorum herhangi bir sorunda senin kadar emin konusup tek seferde teşhis koyacak kadar tecrube edinememisim demek ki. Tebrikler.

• ghost41 kullanıcısına yanıt
    Yok kardeşim onudan değil bu durum yamanında benimde canımı çok sıkmıştı bu sorun için baya bir araştırma yapmıştıp edindiğim bilgiler doğrultusunda bu sonuca vardım sebep guç kaynağından olsa benim notebook un guç kaynağı yetersizmi kalıyor sizce bu mantıklı mı bir diğeri ise bu sorun araştırdıma göre sadece nvdia kartlarda oluyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.