Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fds14

quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

soğutmadan kaynaklı bir problem var

Soğutmadan mı, ekran kartının soğutmasından mı?

kasanın genel soğutması ve ekran kartı (verdiğiniz değerler çok yüksek ekran kartı için)
    yükte çalışırken bu hatayı vermesi olağandır

70 - 73 derece çokmu yüksek ekran kartı için ? Ne dediğinizin farkındamısınız hocam. 95 Derece ile stabil ekran kartı kullananlar var. Ekran kartlarından bahsediyoruz bilginize. Hatta arkadaşın sıcaklık derecesi çok çok iyi. Bende MSI R9 290 var O.C yapıp sömürüyorum kartı 83 derecelerde coşuyor yük altında ve gayet normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 18 Nisan 2014; 10:14:28 >

• BR9 kullanıcısına yanıt
    hocam kullanılır ona bir şey demiyorum zaten, -10 derece de kullanmayla +70 derece de kullanma arasında bir fark olacaktır sizde takdir edersiniz ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam kullanılır ona bir şey demiyorum zaten, -10 derece de kullanmayla +70 derece de kullanma arasında bir fark olacaktır sizde takdir edersiniz ki

Hayır stabilite anlamında hiç bir fark olmayacaktır ne gibi bir fark olur size söyleyeyim mi ben. -10 Derece ile yaptığınız overclock +70 dereceye göre daha verimli olacaktır ve kart +70 dereceden daha hızlı çalışabilir bir hale gelecek. Lakin herkes overclock yapmıyor ki overclock yapılmadan kartlar çok iyi sonuçlar verebiliyor zaten. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Kendi kartım ila yaptığım overclock sonucunda max 83 dereceyi gördüm ve benzeri kartları heaven benchmark testinde güzel bir şekilde geçtim aralarında 70 dereceyi geçmeyenler'de vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 18 Nisan 2014; 10:29:59 >

• Genelde ısınma elbette hiçbir zaman iyi değildir. Isınan bir maddenin ömrü de ona göre az olur. Isı radyasyonu ,parçaların moleküler olarak yer değiştirmesi v.s. bunlar başka başka konular. Özetle ısınma bir problemdir bu konuda hem fikiriz. Fakat ısınmayla olabilecek en kötü şey o parçanın yanması olur, bu da onu tamamen kullanılmaz yapar.

Gpu görüntü biriminde ısınmadan kaynaklı bir sorun olsa bu hatadan başka bir durum söz konusu olacaktır. Ben bu hatayı kendimce şöyle yorumluyorum "Voltajın gereğinden fazla ya da eksik gelmesinden kaynaklı tespit edemediğim bir parçanın arızalanması" Ya da başka sebeplerdendir, burada parçasal deneme yapmak gerekir.
  • quote:

Genelde ısınma elbette hiçbir zaman iyi değildir. Isınan bir maddenin ömrü de ona göre az olur. Isı radyasyonu ,parçaların moleküler olarak yer değiştirmesi v.s. bunlar başka başka konular. Özetle ısınma bir problemdir bu konuda hem fikiriz. Fakat ısınmayla olabilecek en kötü şey o parçanın yanması olur, bu da onu tamamen kullanılmaz yapar.

Gpu görüntü biriminde ısınmadan kaynaklı bir sorun olsa bu hatadan başka bir durum söz konusu olacaktır. Ben bu hatayı kendimce şöyle yorumluyorum "Voltajın gereğinden fazla ya da eksik gelmesinden kaynaklı tespit edemediğim bir parçanın arızalanması" Ya da başka sebeplerdendir, burada parçasal deneme yapmak gerekir.

Isı hakkında bilgilendirmeniz için teşekkürler lakin burada tartışılan konu 70 ila 100 derece arasında ki ısının kartın performansını düşürüp düşürmediği yönündendi.

• quote:

Genelde ısınma elbette hiçbir zaman iyi değildir. Isınan bir maddenin ömrü de ona göre az olur. Isı radyasyonu ,parçaların moleküler olarak yer değiştirmesi v.s. bunlar başka başka konular. Özetle ısınma bir problemdir bu konuda hem fikiriz. Fakat ısınmayla olabilecek en kötü şey o parçanın yanması olur, bu da onu tamamen kullanılmaz yapar.

kast ettiğim şeyin bilimsel açıklamasını yapmışsınız, teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sürekli 83 derecede performansın olumlu ya da olumsuz etkilenmesi , zamanla belli eder kendini zaten ısı=ısı radyasyonu=fizyolojik değişmeler v.s. v.s. . Sonuç olarak "sürekli" fazla ısı iyi değildir. Benim yaşadığım bu sorun bile ısıdan olabilir. Ekran kartı ya da psu bozuk olabilir diyorum, kondansatörler voltajın verdiği fazla yük ile ısınmış arıza yapmış olabilir. Elektronik malzemeler ısıya çok duyarlı olabiliyorlar malum. Gerçi ekran kartını fırınlayanlar var çivi çiviyi söker diyerek , o da ayrı bir bilim dalı

• quote:

Sürekli 83 derecede performansın olumlu ya da olumsuz etkilenmesi , zamanla belli eder kendini zaten ısı=ısı radyasyonu=fizyolojik değişmeler v.s. v.s. . Sonuç olarak "sürekli" fazla ısı iyi değildir. Benim yaşadığım bu sorun bile ısıdan olabilir. Ekran kartı ya da psu bozuk olabilir diyorum, kondansatörler voltajın verdiği fazla yük ile ısınmış arıza yapmış olabilir. Elektronik malzemeler ısıya çok duyarlı olabiliyorlar malum. Gerçi ekran kartını fırınlayanlar var çivi çiviyi söker diyerek , o da ayrı bir bilim dalı

Yok canım sürekli 83 olmaz bu işlem oyundan oyuna vsync'yi açıp açmamana göre değişen bir durum. Mesela fifa 14 70 ila 76 derece arasında gidip geliyor vsync kapalı haliyle fps uçuk rakamlarda fakat vsync açınca sıcaklık 60 ila 65 arasında değişiyor. Max Payne 3 için durum daha değişik gibi gibi.

Dediğiniz gibi ısı bu kartlara çok etki etmiyor ama firmalar garanti olarak en fazla 2 yıl (asus 3 yıl veriyor sanırım) veriyor. Bu garanti süreside büyük ihtimal ısı ile alakalı. Bu kullanım süresince sıcaklık problemlerini sorun etme diyor yani firmalar. 60 70 80 normal değerler.
  • quote:

Dediğiniz gibi ısı bu kartlara çok etki etmiyor ama firmalar garanti olarak en fazla 2 yıl (asus 3 yıl veriyor sanırım) veriyor. Bu garanti süreside büyük ihtimal ısı ile alakalı. Bu kullanım süresince sıcaklık problemlerini sorun etme diyor yani firmalar. 60 70 80 normal değerler.

2 3 yıl içerisinde ne kartlar çıkar hocam bu kartlar iptal olur doğal olarak :)
  • aynı problemi gtx780 ile ben yaşadım (güncel driver ile) yabancı bir forumda eski driveri yükleyin diye bir yazı okumuştum ve driveri pc den tamamem kaldırdım ekran kartı ile gelen cd deki driveri yükledim 1-2 saat o şekilde kullandım sonra son driveri yükledim problem çözüldü
  • Aynı hatayı z510'da alıyorum bazen.
  • driver yükleme format v.s. bu hatanın alınma süresine etki edebilir bilemiyorum. Eğer imkanınız varsa aida64 netden indirip cpu ve gpu'yu ayır ayrı test edin derim. Hatanın tammen çözülüp çözülmediğini bu programla test etmeninizi öneririm
  • quote:

driver yükleme format v.s. bu hatanın alınma süresine etki edebilir bilemiyorum. Eğer imkanınız varsa aida64 netden indirip cpu ve gpu'yu ayır ayrı test edin derim. Hatanın tammen çözülüp çözülmediğini bu programla test etmeninizi öneririm

Teşekkürler hocam.Deneyeyim bakalım.Eğer yine olmazsa servise yollarım gibi.
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Ben 2. PCI yuvasına takıp denedim, sonuç değişmedi.

Senin kart OC yapınca mı oluyor sürekli mi var bu durum? Fabrika hızlarında bu durum yaşanıyor mu? Belirli oyun ya da yazılımlarda mı yapıyor?

Diğer yandan ben kendi durumuma tam bir açıklık getireyim.

Benim kart fabrika hızlarında bu sorunu yaşamıyor. Tek sorun yaşadığı yazılım Aida64 (2 versiyon test ettim)

Bunun dışında kartın durumu tam olarak şu; kartın normal fabrika saat değerleri

GPU Boost Hızı : 928 MHz
    GPU Hızı : 876 MHz

Ben modlanmış bios kullandığım için boost kapatıldı ve direkt 1046Mhz çalışıyor. Burdan üzerine +170Mhz koyalım bir kere. Kart masaüstünde bile normal çalışma hızının 170mhz fazlası ile çalışıyor. (tabi çalışan bir uygulama yoksa kart çalışma hızını oldukça geriye çekiyor - 324mhz)

Fakat ben bunun üzerine bir daha OC yapıyorum ve voltajsız olarak +180 ekliyorum. Bu da şu demek; kart fabrika çıkışı hızının 350Mhz fazlası ile çalışıyor.

Yani aslında bakarsak, ben kartın limitlerini epey zorluyorum ve bu problem öyle meydana geliyor. Bu çalışma frekanslarına rağmen ısı 83 dereceyi zor görüyor. Ki bu sıcaklık firma tarafından normal olarak belirtilmiş. 90-95'e kadar da yolu var.

Senin kartın normal şartlarda bu problemi yapıyor mu? Yapmıyorsa ne kadar OC yapınca başlıyor?

Aida64 1046mhz'de sorun çıkartan tek yazılım olması sebebi ile, şimdilik ciddiye almıyorum. 1.si kart modlu, 2.si tek yazılıma güvenmem.

3Dmark, 3Dmark11, 3Dmark Vantage, U.Heaven, U.Valley, MSI Kombustor, Furmark gibi tüm yazılımlar 1046Mhz ya da 1226Mhz'e kadar sorunsuz çalışmakta (Performans ya da Ekstrem farketmeksizin) Prime95 sorunsuz çalışmakta. Bunlardan herhangi biri Aida64 gibi davransa idi, o zaman bu hatayı önemserdim.

Belki kartın orijinal bisounu yüklesem Aida64 sorun çıkartmayacak. Ya da şu da olabilir, yorum tabi; kartın gideri var aslında ama güç yetmiyor. Bu da güç kaynağından dolayı değil, 6+8 pin olmasından. 8+8 olsa belki o yazılımda da sorun çıkmayacak. Ama sonuçta adam bu OC değerlerinde çalışsın diye üretmemiş kartı. Benim aralığım 876-928 demiş. Biz üzerine çıkıyorsak, adamın vaad ettiğinden fazlasını yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Nisan 2014; 15:18:56 >

• Face Of Melinda @ Ben vatanın mağaza servisinde ufak bir test yaptıracağım. Vatan dan aldıysanız bu yöntemi öneririm.

cybernoid @
    Genelde masaüstü,internet ,video , müzik gibi güç istemeyen durumlarda almıyorum bu hatayı. Ekran kartı O/C siz, asus gpu tweak da sadece gaming mode var. Ondan da +10 oynanmış hızlarla,fanlar autoda hep.

Bende de 2 şekilde hata ortaya çıkıyor :
    1.
    Aion Online oyun açtığımda : Bu oyundan masaüstüne winmode da 2 tane açılabiliyor 3e izin vermiyor yapımcıları bu şekilde ayarlamşlar. 2 oyun açtığımda bellek: %55 gpu sıcaklık:54-64 maksimum 71 (çok nadir) cpu 4.4 O/C : 44-55 civarı oluyor. Sıcaklık ve değerler normalken belli belirsiz bir yerde yapıyor ,daha sonra ne kadar yüklenirsem yükleniyim oyuna yapmıyor. Yani 4-5 saat içerisinde 1 kere bu hatayı alıyorum oyunda.

2.
    Aida64 ile stres testini başlattığım an. Öncesinde sonrasında ,oyun açıkken ya da değilken, ne zaman başlatırsam başlatıyım anında alıyorum bu hatayı. HD 4600 ile de denedim oyun açık-kapalı hata vermiyor.

Bende karta O/C yapıp denedim stok hızlarını düşürüp denedim nafile. Oyun boyunca 1 kere aida64 testi ile her seferinde hata çıkıyor.

Galiba chip set ya da diğer mekanik bir arıza var kartta. Bu sizde de olabilir bence başka bir kart ve psu ile deneyin derim. Psunun iç aksamında da bir arıza olabilir. Ama ilk şüphen ekran kartı yönünde

• Tam cevap alayım; kartın normal saat hızlarında iken, Aida64 ya da bir başka oyun, yazılım ile bu hatayı alıyor musun almıyor musun?

Kartın arızalı olabilir diyorsun ama; ben gidip adama ne diyeyim? Aga kartı 350Mhz fazlası ile çalıştırıyorum ve böyle bir şey oluyor. Ne derler sence :)

Şu tamam: kartın kutusunda, açıklamlarında belrtilen değerler arasında bu sorun varsa değişim/iade eyvallah. Ama sana belirtilenlerinin dışına çıkıp yaşıyorsan pek hak iddia edilemez. Sana Gaming Mod diye bir şey vermişse ve sen o moda alınca sorun yaşıyorsan (yani özelliklerinde belirtilen bir şeyi yerine getiremiyorsa) tabiki hakkını ara.

Ben kendi kartım için böyle bir şeyin peşine şimdilik düşmüyorum. 1 - aynı marka-modeli bulamam, 2 - bulsam bile böyle OC olanı bulamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Nisan 2014; 15:38:41 >
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    içine ben psu'yu da katıyorum. Bu sıkıntının oyunda v.s. 1 kere yapmasıda düşündürücü. Ayrıca hata butonunda yazan kernel 335,27 sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyor. Bu da gelen güçte dalgalanma olabileceğini düşündürüyor.

Mesela ; unheaven benchmark testinde 73 dereceye çıkıyor maksimum sıcaklık ama bu hatayı almıyorum. GPU-z 0.7.8 ile test ediyorum yine sorun yok. Oyunda belirli belirsiz bir yerde ( yani sıcaklık 55 ya da 65 ken cpu 43 ya da 55 ken , okuma/bellek %40 ya da %55 ken farketmiyor) 1 kere yapıyor bir daha yapmıyor. Aida64 de testin yüklendiği parçaları tam bilmiyorum, yani gpu da çipsetlere mi baskı yapıyor anında veriyor. veya psu + gpu ya aynı anda veriyor stresi o da olabilir. Ama muhakkkak parçalardan birinde ısınma ,şişme olayı gibi bir durum var. Tahminim bu yönde. Siz O/C değerlerini artırdığınızda bu kısmı direkt es geçiyor olabilir.
  • Hocam çözerseniz banada söyleyin 3 haftadır bu sorunla uğraşıyorum benim youtubeda video izlerken hatta masaüstü idle'da iken bile arada oluyor bu hata psu'dan şüphelenmiyorum 750w zaten ancak yukarıdaki bir arkadaşın yazdığı gibi başka bir pci-e slotunda deniyeceğim ekran kartını şu an güvenli moddayım onboard takılıyorum.
  • 10 - 15 kalem yazılımsal ve donanımsal test yapıp işin sonuna geldim sayılır sorun karşısında. Sorunu çözmeden de rahat edemeyeceğim. Psu nun 750w veya 1000w olmasıyla alakalı bir durum değil bu bence. Bu Ekran kartı ya da psu daki (farklı birşeyde olabilir) bir arızadan. Mutlaka ve mutlaka temin edebilirseniz farklı ekran kartı ve farklı psu ile deneyin. Psu 750w olsa bile bozulabilir değil mi? Ekran kartıda ne kadar stabil olursa olsun arızalanabilir. İşte meselenin özü bu gibi.

Yazılım falan olsa formatla silinip giderdi % 100
    (format ile sıfır windows'a sadece realtek ve görüntü sürücüsünün normal donanım yazılımı (Format sonrası windowsu güncellerken zaten kendi kuruyor bu donanımı algılayıp?) yükleyip aida64 ile bu hatayı veriyorsa , hatanın yazılım kaynaklı 1 milyonda 1 ihtimaldir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 18 Nisan 2014; 16:44:47 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.