Arkadaşlar selam. Bir haftadır Asus'un MG279Q ürününü kullanmaktayım. Monitör IPS, 27" ve 1440p ve 144hz. Flicker-free özelliği de bulunuyor.
10-15dk kullanımdan sonra ekran, gözlerime bir yorgunluk hissi veriyor ve yakmaya başlıyor. Monitör harika yalnız bu konuyu bir türlü aşamadım. Parlaklık değerini 10'a indirdim, yazıların sharpness değerini arttırmak için FPS modunu açtım, Windows görünümünü %125 yaptım, biraz azaldı fakat tam olarak düzelmedi. Monitörde bir sıkıntı olabilir mi yoksa gözlerim bu ekran büyüklüğünü kaldıramıyor mu? Önceden kullandığım 23" IPS monitörümde hiç sıkıntı yaşamamıştım. Belki Windows ile ilgili yapılması gereken güç ayarları bulunuyordur. NVIDIA control panelinde single display ve maksimum performans seçeneklerini de işaretledim.
60hz veya 120hz yapınca sanki daha rahat bakabiliyorum gibi geliyor. 144hz de ise yakma 15 dakika sonra başlıyor. Acaba göremediğim bir flickering olabilir mi?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
fts
kullanıcısına yanıt
ips ekrankara çok yakından bakın bu tarz problemler olabiliryor bence nedeni aşırı yoğun renkten dolayi gözlerimiz aciyor.benim evde ips tv var LG onda oyun oynadiğim şekilde göz yakma durumu mevcut biraz uzaktan oynayarak bu durumu aştim joystick almiştim bunun için ama monitör kadar yerini tutamiyor bu yüzden tn panel kullanıyorum monitör
Yüksek renk ve çözünürlük veren ekranlara yakından bakmamak gerek. Siz büyük ihtimalle masaüstüne koydunuz monitörü önünüzde klavye o şekilde kocaman ekranın tüm renklerini emiyorsunuz gözlerinizle tabiri caizse? (: 27" monitörlere 2m mesafeden bakılmalı bence. Hele birde parlaklığı kontrastı renkleri vs fullde ise, ozaman bu şekilde olmanız çok normal.
Grafikerim, Mx239H kullandım senelerce, lakin sürekli en düşük ışıkta neredeyse. Sadece oyunlarda bastım ışığı vs ki o monitörde kandelası mı yüksek IPS olduğundan mıdır nedir mükemmel bir ışık ve renk doygunluğu vardı. Şuan ofiste 23" mac te 5. kademede ışık kullanıyorum.
Demem o ki oyun ve film harici gözlerinizin yorulmaması için bir yazılı A4 kağıdını yapıştırın monitöre, arkadan ışık nekadar çok sızarsa okadar gözleriniz yaşarır (:
uzun süreli kullanımlarda düşük mavi ışık modunu açın.