Şimdi Ara

Göz (LAZER) Ameliyatı Oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
21.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Lazer göz ameliyatı oldum.

Yaşım 21. Göz numaralarım sağ: 5.25 sol:5.50 astigmatta var. Göz numaram 3 senedir değişmemekte.
    Bu ameliyatı olabilmeniz için göz numaralarınızın durmuş olması gerekiyor.

Dünya Göz Hastahanesinde İntralase LASIK yöntemiyle oldum.
    Fiyat: Normalde 3000tl. Ben, bu ayın sonuna kadar indirim olduğundan 1750tl ödeyeceğim. taksit falan yapılıyor.
    SSK ameliyatta geçerli değil, estetik operasyon olmasından dolayı.

Bu ameliyata uygun olup olmadığınızı kontrol etmek için muayene ücreti normal 220tl Ssk lıya 150tl.

Lazer ameliyatına gelmeden önce ve ameliyat bittikten sonra yapmam gerekenleri kağıda yazılmış olarak verdiler.
    Resimleri çekip atıyorum.

Göz (LAZER) Ameliyatı Oldum Göz (LAZER) Ameliyatı Oldum Göz (LAZER) Ameliyatı Oldum

Ameliyattan sonra alınacak ve kullanılacak olan ilaçlar.
     Göz (LAZER) Ameliyatı Oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 11 Aralık 2013; 21:29:09 >

• oldun mu nası sonuçlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin.135

oldun mu nası sonuçlar

Ameliyatı olalı 1-1,5 ay kadar olmakta ve şuan çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 10 Aralık 2013; 14:39:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exocoetidae

quote:

oldun mu nası sonuçlar

ameliyat olduktan sonra bi kaç hafta kırmızı iz olmuyomuş doğru mu--sonra geceleri ışıklardan daha çok etkileniyomuşun--nerde kaç para ve hangi doktor--doktor iyi davran dı mı---he bide şey diyolar ameliyat kısa ama doktor göze baskı uyguluyo falan--sonraki gün falan çok acı çekiyomuşun doğru mu bunlar?
  • quote:

quote:

quote:

oldun mu nası sonuçlar

ameliyat olduktan sonra bi kaç hafta kırmızı iz olmuyomuş doğru mu--sonra geceleri ışıklardan daha çok etkileniyomuşun--nerde kaç para ve hangi doktor--doktor iyi davran dı mı---he bide şey diyolar ameliyat kısa ama doktor göze baskı uyguluyo falan--sonraki gün falan çok acı çekiyomuşun doğru mu bunlar?

-Kırmızı iz falan olmadı ben de.
    -Evet, geceleri ışıklar daha çok parlıyor şuan. Göz de ışığa duyarlılık artıyor. Ama doktor ilerleyen zamanda yavaş yavaş düzeleceğini söyledi.
    İlk ameliyat gününden bugüne kadar biraz parlama azaldı. Bakalım ilerleyen zamanda nasıl olacak.
    -İstanbul-Altunizade-Dünyagöz hastanesinde 1750tl. Ameliyat yapan doktor: Dr. Methiye Önder
    -Yani iyi davrandı.
    -Ameliyat iki göz için toplam 15dk falan sürüyor. Ameliyatta ilk evre için göze baskı yapan bir alet var.
    Baskı olduğu zaman biraz ağrı oluyor ama çok değil. Baskı 30 saniye falan sürüyor tek göz için.
    -Acı çekme olayı yok. Ama ilk gün ve sonraki gün göz de sulanma ve batma hissiyatı oluyor. Daha sonrasında geçiyor.
    Benimle birlikte bir kaç kişi daha ameliyat olmak için ameliyathaneye girdi. En son ben çıktım ameliyathaneden.
    Dışarı çıktığımda diğer ameliyat olanların gözleri aşırı sulanmıştı. Ama ben de fazla sulanma yoktu. Yine herkeste farklılık gösterebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 11 Aralık 2013; 21:24:38 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

oldun mu nası sonuçlar

-Kırmızı iz falan olmadı ben de.
    -Evet, geceleri ışıklar daha çok parlıyor şuan. Göz de ışığa duyarlılık artıyor. Ama doktor ilerleyen zamanda yavaş yavaş düzeleceğini söyledi.
    İlk ameliyat gününden bugüne kadar biraz parlama azaldı. Bakalım ilerleyen zamanda nasıl olacak.
    -İstanbul-Altunizade-Dünyagöz hastanesinde 1750tl. Ameliyat yapan doktor: Dr. Methiye Önder
    -Yani iyi davrandı.
    -Ameliyat iki göz için toplam 15dk falan sürüyor. Ameliyatta ilk evre için göze baskı yapan bir alet var.
    Baskı olduğu zaman biraz ağrı oluyor ama çok değil. Baskı 30 saniye falan sürüyor tek göz için.
    -Acı çekme olayı yok. Ama ilk gün ve sonraki gün göz de sulanma ve batma hissiyatı oluyor. Daha sonrasında geçiyor.
    Benimle birlikte bir kaç kişi daha ameliyat olmak için ameliyathaneye girdi. En son ben çıktım ameliyathaneden.
    Dışarı çıktığımda diğer ameliyat olanların gözleri aşırı sulanmıştı. Ama ben de fazla sulanma yoktu. Yine herkeste farklılık gösterebiliyor.

gece telefona bakarken ya da bilgisayara sorun oluyor mu--çünkü bilg. müh okuyorum eğer öyle bişi varsa kalıkışmayım--memnuniyetlerin neler?--bi de ameliyat uzun sürmüş sanki ben 4 dk bi göz 4 dk diğer göz diye biliyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin.135 -- 12 Aralık 2013; 11:15:58 >

• metin.135 M kullanıcısına yanıt
    -Sorun olmuyor.
    -Ben de bilgisayar başında mimari çizimler yapıyorum. Bilgisayar ekranına eskisinden daha uzaktan bakabiliyorum. Çünkü net gözüküyor.
    Ama şöyle bir şey var. Oda karanlık sadece bilgisayar ekranı açık olursa normal olarak da parlama olabilir. Zaten bu durum yanlış bir durum.
    Karanlık ortamda bilgisayar ekranına bakmak gözleri daha çabuk bozar. Önce ki mesajımda da bahsettiğim gibi ortam karanlıkken ışıklar biraz daha parlak oluyor.
    Ama geçer dedi zamanla.
    -Şu an için her şey gayet iyi durumda. 13-14 senedir gözlük kullanan biri olarak, gözlüksüz her yeri net olarak görebilmek çok güzel.
    -Uzun sürmesi ameliyata benimle birlikte bir kaç kişi daha ameliyata girdi. Haliyle ilk evreden sonra onları biraz bekledim.
    Normal de bir göz için 6 dk falan sürüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ve burun ameliyatı oldum
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

-Sorun olmuyor.
    -Ben de bilgisayar başında mimari çizimler yapıyorum. Bilgisayar ekranına eskisinden daha uzaktan bakabiliyorum. Çünkü net gözüküyor.
    Ama şöyle bir şey var. Oda karanlık sadece bilgisayar ekranı açık olursa normal olarak da parlama olabilir. Zaten bu durum yanlış bir durum.
    Karanlık ortamda bilgisayar ekranına bakmak gözleri daha çabuk bozar. Önce ki mesajımda da bahsettiğim gibi ortam karanlıkken ışıklar biraz daha parlak oluyor.
    Ama geçer dedi zamanla.
    -Şu an için her şey gayet iyi durumda. 13-14 senedir gözlük kullanan biri olarak, gözlüksüz her yeri net olarak görebilmek çok güzel.
    -Uzun sürmesi ameliyata benimle birlikte bir kaç kişi daha ameliyata girdi. Haliyle ilk evreden sonra onları biraz bekledim.
    Normal de bir göz için 6 dk falan sürüyor.

gece mecburi karanlıkta olmam lazım--parlak derken nası parlak-görükmüyo mu yoksa gözünü mü alıyo(bakmak istemiyo musun)-ya da araba farlarındaki gibi mi göz alıyo-ya da sen bi örnek ver

ayrıca gözündeki parlamaların geçtiğini ve ya azaldığını hissedersen buraya yazar mısın ya da face'ten gönder lütfen(pm olarak atıcam şimdi fb adresimi şimdidende ekleyebilirsin-teşekkürler)

Ameliyat olduktan sonra kullanılan göz damlaları var.
    Bunların yan etkisinde gözde hafif bulanık görme ve ışık çevresinde halelenme oluşumu görülüyor.
    Bu damlalar 10 gün falan kullanılıyor.
    İlk haftalar gece, ışıklar normal de araba farlarından biraz daha fazla göz alıyor. Ama yavaş yavaş azalıyor bu etki.
    Şuan neredeyse eski haline döndü gibi.

Aslında sizin doktorlara görünmeniz de fayda var.
    Yani eğer ameliyat yaptırmak istiyorsanız gidip bir kontrol olun.
    Ayrıca bu gibi sorularınızı aklınıza not edin ve hepsini sorun.

Not: Facebook kullanmıyorum.
  • quote:

Ameliyat olduktan sonra kullanılan göz damlaları var.
    Bunların yan etkisinde gözde hafif bulanık görme ve ışık çevresinde halelenme oluşumu görülüyor.
    Bu damlalar 10 gün falan kullanılıyor.
    İlk haftalar gece, ışıklar normal de araba farlarından biraz daha fazla göz alıyor. Ama yavaş yavaş azalıyor bu etki.
    Şuan neredeyse eski haline döndü gibi.

Aslında sizin doktorlara görünmeniz de fayda var.
    Yani eğer ameliyat yaptırmak istiyorsanız gidip bir kontrol olun.
    Ayrıca bu gibi sorularınızı aklınıza not edin ve hepsini sorun.

Not: Facebook kullanmıyorum.

bende ameliyat olucam ama yaş 20 1 yıl daha bekliyim diyorum ama kornea mın ince çıkm asından korkuyorum ve göz ilerlemesi durmasada yapıyorlarmı ameliyat ve bunu doktordan ögrenebiliyorsunuz değilmi o anda ilerleme durmuşmu diye?

• Sokrat_St S kullanıcısına yanıt
    Ben üniversiteye girdiğimden beri değişmemişti, yaklaşık 3-4 yıl.

Sen kendin hesaplayacaksın durmuş mu durmamış mı diye.
    En son numaran kaç ve kaç yıldır o numaradasın.
    Ve orada ölçülen numaraya göre karşılaştırılacak.

Numara durmasa bile yaparlar ama sonuçta yeniden yükselecek numara.
    Doktordan öğrenebilirsin.

Sonuçta göz ameliyatı bu yani, adamlardan en iyisini istemelisin. Onlarda en iyisini yapmalı.
    Senin görmeni engelleyecek bir işe kalkışamazlar zaten.
    Ameliyata girmeden önce bir form veriyorlar, bazı işlemler falan filan, bunları okuyup imza ile onaylıyorsun.
  • quote:

Ben üniversiteye girdiğimden beri değişmemişti, yaklaşık 3-4 yıl.

Sen kendin hesaplayacaksın durmuş mu durmamış mı diye.
    En son numaran kaç ve kaç yıldır o numaradasın.
    Ve orada ölçülen numaraya göre karşılaştırılacak.

Numara durmasa bile yaparlar ama sonuçta yeniden yükselecek numara.
    Doktordan öğrenebilirsin.

Sonuçta göz ameliyatı bu yani, adamlardan en iyisini istemelisin. Onlarda en iyisini yapmalı.
    Senin görmeni engelleyecek bir işe kalkışamazlar zaten.
    Ameliyata girmeden önce bir form veriyorlar, bazı işlemler falan filan, bunları okuyup imza ile onaylıyorsun.

peki bu prk ameliyat ile lasik ameliyatı arasındaki fark nedir acaba ? bilginiz varmı
  • Sokrat_St S kullanıcısına yanıt
    Aslında araştırsanız öğrenebilirsiniz bunu.
    Benim pek bilgim yok prk hakkında
  • bende tam konu açmıştım Allah çıkardı sizi benim karsıma :) bende 93dogumluyum 4yıldır numaralarım sag 3.50 sol 3.75 aynı sabit kaldılar ve 6aydır lens kullanıyorum. kendi gözümle net görme hissini tadınca lenste bende ameliyat olmak istiyorum. lens kullanmak için yapılan kontrolle ameliyat için olan kontrol aynıymış zaten kornea tomografisi çekildi kalınlıgı ölçüldü falan lensi alırken doktor gözün lazer ameliyatınada cok uygun istersen ameliyatta olabilirsin dedi. fakat benim içimde hep bi korku vardı ama o korkuyu bu aralar yendim sayılır :) lenstede kullanmadan önce arkadaslarım hep gözün kuruyacak batacak gece sulanacak dediler korkuttular ama çok sükür hiçbir problem yasamadım lens kullanımında. benim sormak istedigim bikaç soru var size ameliyatı geçirmiş bir kişi olaraktan:
    -ameliyattan sonra yakın görüşte bozulma cok rahatsız edici oluyormu ve bu bozulmaya göz alısıyormu acaba yoksa bozulma düzeliyormu?
    -uzak görüşünde bence en net şuan lens sonra gözlük, ameliyat sonrası netlik durumunu eski gözlüklü hale göre kıyaslarsanız nasıl?
    -ameliyat sonrası olan uzun süreçte ameliyat oldugunuzu hatırlatacak bir agrı veya görüntüde bi farklılık(mesela sola bakarken bozulma veya farklı cisimler görmeye baslama gibi) oldumu ?

yardımcı olursanız bana cok mutlu edersiniz beni :) bu gözlüklerden lenslerden kurtulmak istiyorum malum yaz geliyor sahillerde kör kör dolanmaktan bıktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opxah93 -- 21 Aralık 2013; 18:44:19 >

• opxah93 kullanıcısına yanıt
    -Ameliyat sonrası yakın görüşte bulanıklık oluyor. Fakat çokta rahatsız edici değil. Bu durum yavaş yavaş geçiyor. Yakını eskisi gibi görebiliyorsunuz.
    Ameliyattan sonra ilk gün kitap okumak, herhangi bir yazı okumak, TV izlemek, bilgisayar ekranına bakmak falan yasak.
    Yakında bulanıklılık durumu kullanılan göz ilaçlarından ve yeni ameliyat olduğunuz için gözün yeni numarasına alışmasından dolayı olmaktadır.

-Eski göze kıyaslarsam gayet iyi görüş netliği var. Ama bu ameliyatlarda gözleri 0.25 numarasına kadar çekiyorlar.
    Şuan benim göz numaralarım 0.25. Benim göz numaralarım büyük olduğundan, yeni numaraya gözün alışması biraz uzun sürdü.
    2 ay sonra tekrar kontrole gideceğim, göz numaralarım da değişme var mı yok mu diye.
    Ben de lens kullanmıştım. Lens tam göz numarama göre ve gözüme tam oturmasından dolayı çok net gösteriyordu.

-Evet, bazen sanki ağrı oluyor. Görüntüde farklılık yok.
    Ben de astigmatta var, sanırım ondan ağrı oluyor biraz.
    Bazen yatarken gözümü kapattığım da sanki karıncalanma gibi görüntü oluşuyor. Ama her zaman değil. :)

Not: Benim babam (yaşı 52) da 10 sene önce falan göz ameliyatı oldu. Şuan hala gayet iyi görmekte. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 21 Aralık 2013; 19:34:13 >

• quote:

-Ameliyat sonrası yakın görüşte bulanıklık oluyor. Fakat çokta rahatsız edici değil. Bu durum yavaş yavaş geçiyor. Yakını eskisi gibi görebiliyorsunuz.
    Ameliyattan sonra ilk gün kitap okumak, herhangi bir yazı okumak, TV izlemek, bilgisayar ekranına bakmak falan yasak.
    Yakında bulanıklılık durumu kullanılan göz ilaçlarından ve yeni ameliyat olduğunuz için gözün yeni numarasına alışmasından dolayı olmaktadır.

-Eski göze kıyaslarsam gayet iyi görüş netliği var. Ama bu ameliyatlarda gözleri 0.25 numarasına kadar çekiyorlar.
    Şuan benim göz numaralarım 0.25. Benim göz numaralarım büyük olduğundan, yeni numaraya gözün alışması biraz uzun sürdü.
    2 ay sonra tekrar kontrole gideceğim, göz numaralarım da değişme var mı yok mu diye.
    Ben de lens kullanmıştım. Lens tam göz numarama göre ve gözüme tam oturmasından dolayı çok net gösteriyordu.

-Evet, bazen sanki ağrı oluyor. Görüntüde farklılık yok.
    Ben de astigmatta var, sanırım ondan ağrı oluyor biraz.
    Bazen yatarken gözümü kapattığım da sanki karıncalanma gibi görüntü oluşuyor. Ama her zaman değil. :)

Not: Benim babam (yaşı 52) da 10 sene önce falan göz ameliyatı oldu. Şuan hala gayet iyi görmekte. :D

belki baban o sorunlarla yaşamaya alışmıştır--bi sorsan ona-artık alıştığı bi rahatsızlığı var mı--gece ışıkları falan olsun(10 yıl geçtiği için soruyorum--ilerde ışıklar düzeliyomuymuş neymiş)---ben şundan korkuyorum düşünün artık ışıkların öyle olduğunu düşüneceksiniz-geceleri ışıklar böyledir diye bileceksiniz--bazı gerçekler sizin için farklı olacak--bi sorsan ?

Yani babam bana ameliyatı olduğu günden sonra çok iyi görmeye başladığını söylemişti.
    Zaten ben de ona güvenerek oldum. Şuan herhangi bir sorunu yok. Geceleri de gayet iyi görüyor.
    Benim gece görüşümde eskisiyle aynı sayılır.
  • Geçmiş olsun, bence çok iyi bir iş yapmışsın :) Miyoptum, 7 yıl önce lasik ameliyatı oldum. İlk günkü ağrı ve sonraki birkaç ay ilaç kullanma zahmeti dışında hiçbir sıkıntım olmadı. Geçen bunca yıldan sonra, iyi ki yaptırmışım diyorum. Her geçen yıl daha da iyi görüyorum. Günde 12-14 saat bilgisayar başında olmamı gerektiren bir işim var ama hiçbir ekranda sorun yaşamıyorum. Kişiden kişiye değişebilir, onu da doktorunuz anlatır zaten.
  • Onora kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam.
    İnşa-Allah ben de ilerleyen zamanlarda kötü bir durum meydana gelmez, sizin gibi daha da iyi olur.
  • quote:

Yani babam bana ameliyatı olduğu günden sonra çok iyi görmeye başladığını söylemişti.
    Zaten ben de ona güvenerek oldum. Şuan herhangi bir sorunu yok. Geceleri de gayet iyi görüyor.
    Benim gece görüşümde eskisiyle aynı sayılır.

nası yani daha fazla parlıyo falan demişlerdi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.