Şimdi Ara

Lazer ameliyatı olacağım. Gözlükten kurtulma için - Ameliyat oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

https://forum.donanimhaber.com/ilasik-yontemi-ile-lazer-goz-ameliyati-oldum--134420052#134420052

Ameliyat oldum

Tekirdağ Çorlu dünya göz hastanesinde ameliyat olmayı düşünüyorum.

Siz veya yakın çevrenizde ameliyat olan var mı ?

16 Temmuz 2018 pazartesi muayene oldum

Muayene ücreti 130₺ tutuyor, bende tamamlayıcı sağlık sigortası olduğundan 15₺ ödedim..

Yaklaşık 16 yıldır gözlük kullanıyorum. Şu anda sol göz 6 derece sağ göz 6 derece , Ameliyat olursam sol göz tembelliği olduğundan en fazla 1.5 dereceye kadar düşecek. Sağ göz 0.50 söylendi...

Şu anda ameliyat olma düşüncem %90...

3400₺ ameliyat ücreti, ödeme konusunda 2 taksit yapılıyor. Ayrıca bankada da taksit yapılabiliyor.

Rapor olarak 10 gün + 10 gün daha verilebiliyor. Hastane yetkilisi; Tamamlayıcı sağlık sigortası bu konuda indirim yapmayacağını ve bu durum özele girdiğini söyledi.

Hastaneye gidince göze damla akıtılıyor yaklaşık 3 saat gözlerin yakını bulanık görüyor ve yakını görmekte zorluk yaşıyorsun. Damla ilk akıtıldığında telefonda hiç bir şey göremedim bile.

Hastane genel olarak bakarsak aşırı ilgi ve alaka göremedim. Devlet hastanesi kıyasla iyiydi. Zaten hastanede ben gittiğimde yaklaşık 25 kişi vardı ve sürekli biri gidip geliyordu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymadak -- 2 Temmuz 2019; 10:7:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oldun mu

• Ameliyat oldum. Ağustos ayında

• Ben de 3 temmuzda no touch lazer ameliyatı oldum.

Ameliyattan sonraki ilk gece ağrılı batmalı yanmalıydı ancak sonraki günlerde kayda değer bir ağrı sızı hissetmedim.

Her geçen gün daha da iyi göreceksin dediler... Aslında bence 7. günden sonraki görüş kalitemde çok da bir gelişme sağlanamadı. Ancak giderek bu görüntüye alışıyorum dolayısıyla gözlerimin bu yeni halini kabul ediyorum sanırım.

Özellikle sabah kalktığımda gözlerimin dinlenmiş haliyle çok daha güzel görüyorum ancak günün ilerleyen saatlerinde damlaları almama rağmen görüntü bulanıklaşıyor. Öğlen uyumak bile bulanıklığı azaltıyor. Umarım bu süreç son bulur bir an önce.

Şuanda 19. gün ve beklediğim netliği yakalayamadım. Ancak gözlüksüz yaşam bir harika oluyormuş. Terlemek spor yapmak her açıdan çok daha bağımsız olmak güzel şey. Bu sabah erken kalkıp kontrol için randevuya gideceğim. Umarım her şey yolundadır.

• mfbmfb kullanıcısına yanıt
    Merhabalar kardeşim öncelikle durumlar nasıl ? En son baktıracağım demişsin baktın mı şu an nasıl bir sıkıntı var mı ?
    Birkaç sorum olcak yanıtlarsan sevinirim.
    1-Olduğunda kaçtı şu an kaç ve hangi hastalıklar vardı ?
    2-En sağlıklı yöntem bu mu ? Daha iyisi yok mu ?
    3-Aradan zaman geçince tekrar olma ihtimali var mı ?
    4-Bende de 2-2.5 civarı miyop astigmat var yapmayı düşünüyorum 1 ay sonra.Devlet yapıyor mu ? Yapıyorsa devlet mi mantıklı özel mi ? Arada fark var mı ve fiyatlar nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: BratPitt

Merhabalar kardeşim öncelikle durumlar nasıl ? En son baktıracağım demişsin baktın mı şu an nasıl bir sıkıntı var mı ?
    Birkaç sorum olcak yanıtlarsan sevinirim.
    1-Olduğunda kaçtı şu an kaç ve hangi hastalıklar vardı ?
    2-En sağlıklı yöntem bu mu ? Daha iyisi yok mu ?
    3-Aradan zaman geçince tekrar olma ihtimali var mı ?
    4-Bende de 2-2.5 civarı miyop astigmat var yapmayı düşünüyorum 1 ay sonra.Devlet yapıyor mu ? Yapıyorsa devlet mi mantıklı özel mi ? Arada fark var mı ve fiyatlar nedir?
    Doktor her şey yolunda demişti sonrasında 1 er aylık sürelerde tekrar kontrollerde de her şey yolunda gitti.
    1) sağ 3 sol 2.25 astigmatım vardı. Şuan sağ 0.5 sol 0.0
    2) Bu konuda bilgim yok ama no touch yöntemiyle ameliyat olduğum için kornea kalınlığımda incelme olmadı tekrar 3-4 kere daha ameliyat olabilecek kornea kalınlığım varmış.
    3) Tekrar olma ihtimali ile gözlük takarken göz numaranın ilerleme ihtimali aynı dolayısıyla x numara gözlüğün varsa ve 5 yıl sonra ekstar bir y numara eklenecekse bu lazer olsa da olacak olmasa da ki olsa bile tekrar ameliyat olarak bu durumu düzeltebilirim.
    4) Devlet yapıyor mu bilmiyorum ama ben özellerden dünya göz ve veni vidide bir çok şubede farklı doktorlara randevu aldım her biriyle görüştükten sonra ancak karar verebildim venividiye. Fiyatlar doktordan doktora şubeden şubeye değişken ben ilaç masrafları dahil toplam 3000'i aşmadım.

• Benim hiç bir sorun şikayetim yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ağır bir ameliyat oldum..
    12 yıl önce açıldı
    Ve burun ameliyatı oldum
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfbmfb

Doktor her şey yolunda demişti sonrasında 1 er aylık sürelerde tekrar kontrollerde de her şey yolunda gitti.
    1) sağ 3 sol 2.25 astigmatım vardı. Şuan sağ 0.5 sol 0.0
    2) Bu konuda bilgim yok ama no touch yöntemiyle ameliyat olduğum için kornea kalınlığımda incelme olmadı tekrar 3-4 kere daha ameliyat olabilecek kornea kalınlığım varmış.
    3) Tekrar olma ihtimali ile gözlük takarken göz numaranın ilerleme ihtimali aynı dolayısıyla x numara gözlüğün varsa ve 5 yıl sonra ekstar bir y numara eklenecekse bu lazer olsa da olacak olmasa da ki olsa bile tekrar ameliyat olarak bu durumu düzeltebilirim.
    4) Devlet yapıyor mu bilmiyorum ama ben özellerden dünya göz ve veni vidide bir çok şubede farklı doktorlara randevu aldım her biriyle görüştükten sonra ancak karar verebildim venividiye. Fiyatlar doktordan doktora şubeden şubeye değişken ben ilaç masrafları dahil toplam 3000'i aşmadım.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun. Hangi şube ve hangi doktora ameliyat oldunuz? Ve şu an bir sıkıntınız var mı? Kuruluk vb.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasankurtcebe

Geçmiş olsun. Hangi şube ve hangi doktora ameliyat oldunuz? Ve şu an bir sıkıntınız var mı? Kuruluk vb.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler. Atalar şubesinde sultan hoca. Açıkçası kendisinden pek memnun değilim, çok fazla müşterileri var ve tok satıcıyı oynuyorlar. Soru soruyorsun doğru dürüst cevap vermiyoralr ağızlarından cımbızla alıyorsun bilgiyi resmen.
    Benim gözlerim bana özeldir. Bu doktorlar bir günde belki 100 ameliyat yapıyor farazi konuşuyorum ama gerçekten bu iş seri üretime dökülmüş durumda. Onlar için çok normal yaptır geç işte kardeşim sorgulama modundalar.
    Allaha şükür herhangi bir sıkıntım yok ancak no touch lazer yöntemi öyle söylenenler gibi 1 2 ayda 6 ayda pek etki göstermedi bende. 1.5 yıl oldu neredeyse şimdi asıl rahatladım diyebilirim. 6 ay sonunda da güzel ancak genel bir ışık bulanıklığı vardı gece vakti aya bakarken net görememe yada siyah backgroud'u olan ekranlarda beyaz yazıya bakarken oluyordu. Yazılım mühendisi olduğum için tüm sistemlerimi beyaz backgroud'a geçirerek çözüm buldum ama şuanda çok rahatım. Allah mühendislerde yazılımcılardan yapay zekacılardan razı olsun umarım yakın gelecekte bizleri doktorlardan tamamen kurtaracaklar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.