Şimdi Ara

Göz tansiyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 5-6 ay önce göz muayenesine gittiğimde doktordan göz tansiyonumuda ölçmesini istedim ve bana önceden göz tansiyonu teşhisi konulup konulmadığını sordu daha sonra göz tansiyonumu ölçtü . Sol 17 - Sağ 19 çıktı ve ideal derece 10-21 mm arası . Sağ gözüm sınıra yakın bu sıralar içimi korku bastı . Acaba göz tansiyonu sebepsiz ya da belli bir nedenden yükselebilir mi ? Göz tansiyonu olanlar ilgilenirlerse sevinirim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancher -- 13 Temmuz 2009; 15:57:16 >

• belki heyecan yapmışsındır ya da bu tarz bir şey olmuştur benim 21 in üstünde çıkmıştı, yaklaşık 1 saat sonra çok daha değişik bir aletle ölçtüğünde ise normal değerde çıkmıştı
  • Göz tansiyonu diğer adı glokom. Sen anlamadan yükselir alçalır. Nedeni ise göz içi sıvısının fazla yoğunlaşması. Ancak farkı şöyle anlaşılır; Işığa baktığında etrafını siyah görüyorsan yada bir noktaya dikkatli baktığında onu göremeyip etraftaki nesneleri görüyorsan göz tansiyonun yükselmiştir. Benim babam 2 gözündende ameliyat oldu(glokomdan değil zaten ameliyatı yoktur) sağ gözünün glokomu 24 iken vermiş olduğu bir damlayı 3 ay boyunca kullandı ve ortadan kalktı. Göz tansiyonu ihmale alınmamalı. Körlüğe kadar gidebilir. Ufacık bir damlayla bu sorundan kurtulursun. Ehr hafta git bir gözlükçüye baksınlar bedavaya.
  • Gözlükçülerde mi bakıyor ?
  • geçmiş olsun.
    Göz tansiyonu körlüge kadar gidebilir.Aksatmamak sizin açınızdan iyi olacaktır.
  • Hepten korkmaya başladım . Hafta sonu göz hastanesine gidicem .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sancher

Hepten korkmaya başladım . Hafta sonu göz hastanesine gidicem .

Ben 2 gündür kötü oldum yataktan çıkamıyorum o kadar yani , inşallah çözüm bulunur sene 2013 oldu bakalım yarın gideceğim ancak sizlerin tedavileri hangi derecede ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KEDİ GÖZ HASTALIĞI
    9 yıl önce açıldı
    Göz Tansiyonu (Glokom) Nedir?
    18 yıl önce açıldı
    göz orgazmı
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostplanetp

Göz tansiyonu diğer adı glokom. Sen anlamadan yükselir alçalır. Nedeni ise göz içi sıvısının fazla yoğunlaşması. Ancak farkı şöyle anlaşılır; Işığa baktığında etrafını siyah görüyorsan yada bir noktaya dikkatli baktığında onu göremeyip etraftaki nesneleri görüyorsan göz tansiyonun yükselmiştir. Benim babam 2 gözündende ameliyat oldu(glokomdan değil zaten ameliyatı yoktur) sağ gözünün glokomu 24 iken vermiş olduğu bir damlayı 3 ay boyunca kullandı ve ortadan kalktı. Göz tansiyonu ihmale alınmamalı. Körlüğe kadar gidebilir. Ufacık bir damlayla bu sorundan kurtulursun. Ehr hafta git bir gözlükçüye baksınlar bedavaya.

Dostum gerçekten zor bir durum , hastalığın ne duruma geldi ? Göz damlası etkili oldumu?

• quote:

Orijinalden alıntı: XaeDoS

quote:

Orijinalden alıntı: lostplanetp

Göz tansiyonu diğer adı glokom. Sen anlamadan yükselir alçalır. Nedeni ise göz içi sıvısının fazla yoğunlaşması. Ancak farkı şöyle anlaşılır; Işığa baktığında etrafını siyah görüyorsan yada bir noktaya dikkatli baktığında onu göremeyip etraftaki nesneleri görüyorsan göz tansiyonun yükselmiştir. Benim babam 2 gözündende ameliyat oldu(glokomdan değil zaten ameliyatı yoktur) sağ gözünün glokomu 24 iken vermiş olduğu bir damlayı 3 ay boyunca kullandı ve ortadan kalktı. Göz tansiyonu ihmale alınmamalı. Körlüğe kadar gidebilir. Ufacık bir damlayla bu sorundan kurtulursun. Ehr hafta git bir gözlükçüye baksınlar bedavaya.

Dostum gerçekten zor bir durum , hastalığın ne duruma geldi ? Göz damlası etkili oldumu?

Göz damlası zaten tek tedavisi diyebiliriz. Kornea tabakasının şişmesi ve göz için sıvısının artması sonucu oluyor dediğim gibi. Damla bunu ayarlıyor. Babama gelince sağ gözünde retina dekolması oluştu. Biraz komik durum etrafı yamuk görmeye ardındanda bir bölümünü tamamen karanlık denecek kadar az görmeye başladı. Tedavisi göz içinde silikon ve gaz tedavisiyle gerçekleşti fakat kurtalrılamadı göz. %85 kayıp oluştu. Nedei ise retina dekolmanı olduğunu yani etrafı yamuk görmeye başladığını anladğını ada doktora gideceksin. 3 gün müşahade altına tutyorlar. Babam 1 ay sonra gitti göz için, iş işten geçmişti. Ama sol göz nazarlarda saklasın görüyor. Sol göz için 6 ayda bir kontrole gidiyor. Birşey olmasın diye.

• Bendede cikti arkadas en iyisi doktira gitmemek biri diyor normal biri diyor damla sart biri diyor buna damla gereksiz gizune zarar verir damla isin icinden cikamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktora gitmemek mi ? O arkadaşına güvenme bence seni düşünmüyor !!

Keşke damla ile düzelse diye dua etmen gerek
    Damla ile düzelmez ise 10 dk lık laser ile müdahele ediyorlar,Eğer düzelmez ise göz içindeki sıvıyı boşaltmak için ve ekstra bir çıkış noktası oluşturarak ameliyat edecekler.

Doktora gitmez isen yavaş yavaş görme alanın daralır,daha sonra ASLA VE ASLA eski haline dönülmez,ölen sinirlerin geri dönüşümü mevcut değil.İNŞAALLAH DAMLA İLE DÜZELİR,KESİNLİKLE TAKİP ET,Doktor seçimini ise göz tansiyonu konusunda 10 larca hastası olan doktor seç,Tecrübe baya önemli bu hastalıkta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnizkimse -- 14 Ağustos 2015; 6:48:02 >
  • doktora gitmek tabiki şart üstte yazdıklarımı arkadaşım demedi yanlış anladınız .

her gittiğim doktor farklı birşey söylüyor 4 doktor değiştim şu ana kadar hepsi farklı bişey söylüyor .
  • Virgül kullanımdan kaynaklı olmuş

Benim tansiyonum 35 36 larda 25 lere indirildi laser ile,
    Daha da düşüremezsek mecburen ameliyat olacağım,lakin hala düşünmekteyim damlalarımı aksatmıyorum.
    Ayrıca her fırsatta doktora gidiyorum 2 ayda bir falan tansiyonumu ölçtürüyorum.Tansiyonunuzu üflemeli cihazla değilde dokandırarak ölçen cihaz çok daha doğru ölçmekte,
    2-3 yıldır uğraşıyorum,Zaten ömür boyu süren bir hastalık kurtulmak mümkün değil sadece kontrol altında tutmak mümkün.
  • Arkadaşlar biraz hortlattık konuyu kusura bakmayın ama sağlık sonuçta. Benimde göz tansiyonum sınırdaydı fakat yine artmış.

Sağ: 24.4
    Sol: 27.9

Hemen dünya gözü aradım muayene ücreti 213 TL.... Devlet hastanesine gitsem iyi bakarlar mı ? yoksa öyle böyle bu parayı verip dünya gözemi gideyim ?
  • Dostum kornean kalin oabilir brnimde oyle bi sorum cikti korneam kalinmis o yuzden oyle cikmis sikintisi yokmus 2 farkli muayne daha olman lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

Arkadaşlar biraz hortlattık konuyu kusura bakmayın ama sağlık sonuçta. Benimde göz tansiyonum sınırdaydı fakat yine artmış.

Sağ: 24.4
    Sol: 27.9

Hemen dünya gözü aradım muayene ücreti 213 TL.... Devlet hastanesine gitsem iyi bakarlar mı ? yoksa öyle böyle bu parayı verip dünya gözemi gideyim ?

yuh. özel hastenelere bi fiyat sor medicana da 60 tl ye muayene olmuştu kardeşim mesela.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.