Şimdi Ara

Göz kırpan lambalar kafayı yedirtti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
12.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunden yaklaşık 1-2 hafta önce odamdaki tasarruflu ampül göz kırpmaya başladı neyse ampulu değiştirdim, yeni aldıgım ampulde 1-2 gün sonra göz kırpmaya başladı ve sonunda ses çıkararak patladı. Heralde apartmanın tesisatıyla ilgili birşey diye düşündüm yeniden bir ampul alıp taktım yaklaşık 1 saat önce sorunsuz çalışırken birkaçkere göz kırptıktan sonra oda bozuldu. Neyse şimdi el feneri var onu açtım el feneride alakasız aralıklarla göz kırpıyor. Yepyeni duracell pil taktım ancak hala göz kırpıyor. Ampulleri anlarım evin tesisatıyla ilgilii problem olabilir peki bu el fenerleri neden göz kırpıp duruyor gece gece sinirim bozuldu. Bu arada el fenerinin lambası led lamba. Gözün bozuk demeyin gözlerim sağlam çünkü diğer odalarda bu sorun olmuyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lamba ve Ampullerin Göz Kırpmasının Nedenleri ve Çözümleri

Lamba ve ampullerin göz kırpması yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Bu can sıkıcı durum, evinde veya iş yerinde dikkatinizin dağılmasına ve göz yorgunluğuna neden olabilir. Peki, lambaların göz kırpmasının nedenleri nelerdir ve nasıl düzeltilebilir?

1. Tasarruflu Ampul Göz Kırpıyor

Tasarruflu ampuller, geleneksel akkor ampullere göre daha enerji verimli olsa da, zamanla göz kırpabilirler. Bunun nedeni, içlerindeki elektronik balastın arızalanması olabilir. Balast, ampulün doğru şekilde yanması için gerekli voltajı sağlar. Arızalı bir balast, ampulün titrek veya göz kırparak yanmasına neden olabilir.

2. Ampul Neden Göz Kırpar?

Ampullerin göz kırpmasının başka bir nedeni de gevşek bağlantılar olabilir. Duyunuzdaki veya lambadaki gevşek bağlantılar, ampule giden elektrik akışını kesebilir ve göz kırpmasına neden olabilir.

3. Lamba Neden Göz Kırpar?

Lamba armatürlerindeki gevşek bağlantılar veya hatalı kablolar da lambaların göz kırpmasına neden olabilir. Lamba armatüründeki gevşek bir bağlantı, lambaya giden elektriği kesintili hale getirebilir ve bu da göz kırpmasına neden olabilir.

4. Ampul Göz Kırpıyor

Ampulün kendisindeki bir sorun da göz kırpmasına neden olabilir. Ampulün filamenti gevşemiş veya hasar görmüş olabilir veya ampulün içindeki gaz sızmış olabilir. Bu sorunlar, ampulün titrek veya göz kırparak yanmasına neden olabilir.

5. Evde Lambalar Göz Kırpıyor

Evinizdeki birden fazla lambanın göz kırpması, elektrik sisteminizde bir sorun olduğunun işareti olabilir. Gevşek bağlantılar, aşırı yüklenmiş devreler veya hatalı kablolar, evinizdeki lambaların göz kırpmasına neden olabilir.

6. LED Ampul Neden Göz Kırpar?

LED ampuller genellikle uzun ömürlü ve enerji verimli olsa da, zamanla göz kırpabilirler. Bunun nedeni, LED sürücüsünün arızalanması olabilir. LED sürücüsü, LED ampulün doğru şekilde yanması için gerekli voltajı sağlar. Arızalı bir LED sürücüsü, ampulün titrek veya göz kırparak yanmasına neden olabilir.

Lambaların Göz Kırpmasının Çözümleri:

Lamba ve ampullerin göz kırpmasını çözmek için birkaç şey yapabilirsin:

• Gevşek bağlantıları kontrol et ve sık.
    • Ampulü değiştir.
    • Lambayı farklı bir prize tak.
    • Elektrik sistemini bir elektrikçiye kontrol ettir.

Lambanın veya ampulün göz kırpması devam ediyorsa, daha fazla hasarı önlemek için kullanmayı bırak ve bir elektrikçiyle iletişime geç.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sana göz kırpan başka şeyler var. Mesajı öyle iletiyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fıstıklı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelecekteki sen kara delikte bug a düşmüş sinyal veriyo mors alfabesiyle

• Bizim bi arkadaşa da oldu. 4 gün sonra helvasını yedik. Helvan kajulu olsun.

• Hocam beden olculerini yaz istersen, islemleri daha hizli hallederiz. Bu arada fistikli olsun bence.

• LANNNNNN DONUMA EDECEM ŞİMDİ. TELEFONLA VİDEOYA ALIYIM DEDİM ŞİMDİDE GÖZ KIRPMASI DURDU
  • Ampuller genelde yanıp yanıp söner ama bu o kadar kısa aralıklarla olur ki yakınında ki lambaların bunu yaptığını anlayamazsın ancak uzaktan baktığın zaman bunu görebilirsin belki evin tesisatında belki de senin gözlerinde problem var

• Mal varlığını yakınlarına pay et sonra kan davaları çıkıyor.

Şaka bir yana retina yırtıklarına işaret eder. Bu linke bak

http://www.isikgoz.com.tr/pages/bilgi/retinavevitreushastaliklari.html

• quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

Ampuller genelde yanıp yanıp söner ama bu o kadar kısa aralıklarla olur ki yakınında ki lambaların bunu yaptığını anlayamazsın ancak uzaktan baktığın zaman bunu görebilirsin belki evin tesisatında belki de senin gözlerinde problem var

hocam led lambalar doğru akımla çalışıyor diye biliyorum yani göz kırpmasının nasıl bir açıklaması olabilir. İlginç olan şey fenerle diğer odaya geçince orda göz kırpmıyor elektromanyetikmidir ruhmu cinmi nedir bu anlamadım tırsmaya başaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygtygt47

quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

Ampuller genelde yanıp yanıp söner ama bu o kadar kısa aralıklarla olur ki yakınında ki lambaların bunu yaptığını anlayamazsın ancak uzaktan baktığın zaman bunu görebilirsin belki evin tesisatında belki de senin gözlerinde problem var

hocam led lambalar doğru akımla çalışıyor diye biliyorum yani göz kırpmasının nasıl bir açıklaması olabilir. İlginç olan şey fenerle diğer odaya geçince orda göz kırpmıyor elektromanyetikmidir ruhmu cinmi nedir bu anlamadım tırsmaya başaldım.

led ve dc akım çalışma prensibine çok hakim değilim bir şey diyemeyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: 1000000

Gelecekteki sen kara delikte bug a düşmüş sinyal veriyo mors alfabesiyle

Odadaki yer çekimini sormamışsın

• Dc akım da frekans yoktur.buna göre o ledin kırpma yapması başka bişeye işaret. Ac akım ile çalışsaydı aşıri düşük voltaj düşümleri 180 volt fikan olsa kırpar gelir.Helvayı hazırlayın

• Elektrik müh. olarak söylüyorum el lambası ve led kırpışıyosa sorun sende 1ader

• Pamuk benden helva senden..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1000000

Elektrik müh. olarak söylüyorum el lambası ve led kırpışıyosa sorun sende 1ader

Aynen hocam bazı led fenerler de kırpma oluyor hızı ayarlanabiliyor hatta arkadaş ona basmış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.