Şimdi Ara

Göze yumruk yemek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
2.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 aydır felan boksa gidiyorum,kafama karnıma felan yediğim darbeler ne kadar sert olursa olsun o anlık hissediliyor ve benim için hiçbir sıkıntısı yok.Ama şu gözüme antreman sırasında felan ufacık bir darbe gelse bile çok kötü yanıyor,1-2 dakika gözümü açamıyorum,hele 2 gün önce maç yapıyorduk çok sert bir sağ direk yedim bildiğiniz su boşaldı gözümden,2 gün boyunca gözüm dalgalanıyodu ara ara o derece :) Ne yapabiliriz acaba bunun için ? Pro boksörler felan maçta gözlerine o kadar sert yumruk yiyince nasıl dayanıyolar ? Ben gözümü bile açamıyorum bi 5 dk felan acıdan.Şuana kadar beni bokstan soğutan tek şey bu oldu,göz sağlığım açısındanda sıkıntı yarattığını düşünüyorum,bugun kazara ufacık bir darbe yedim,gözüm hala hafiften yanıyor şuanda..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Göze Yumruk Yemek: Bilmeniz Gerekenler

Göze Yumruk Atılırsa Ne Olur?

Göze yumruk yemek, önemli göz hasarına neden olabilecek ciddi bir yaralanmadır. Yumruğun şiddeti ve etki ettiği bölgeye bağlı olarak, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli sonuçlara yol açabilir:

• Kornea çizikleri: Gözün en dıştaki şeffaf tabakası olan korneadaki çizikler.
    • Lens yaralanmaları: Gözün doğal merceğindeki yaralanmalar.
    • Retina dekolmanı: Retinanın gözün arkasından ayrılması.
    • Göz içi kanama: Gözün içinde kanama.
    • Görme kaybı: Geçici veya kalıcı görme kaybı.

Belirtiler

Göze yumruk yedikten sonra?????lar görülebilir:

• Şiddetli ağrı
    • Bulanık görme
    • Işık hassasiyeti
    • Gözde kızarıklık ve şişme
    • Morluklar

Tedavi

Göze yumruk yedikten sonra hemen tıbbi yardım almak çok önemlidir. Tedavi, yaralanmanın şiddetine bağlı olacaktır ve şunları içerebilir:

• Göz damlaları veya merhemleri
    • Antibiyotikler
    • Cerrahi

Önleme

Göze yumruk yemekten kaçınmanın en iyi yolu, çatışmadan kaçınmak ve kendinizi koruyabileceğiniz teknikleri öğrenmektir. Ayrıca, gözlerinizi koruyan gözlük veya yüz koruyucuları takmak da faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bahar alerjisinin de etkisi olabilir. Ben hic alerji olmam normalde ama bu sene gozlerim boyuna yasli. Dinlendircen iste gozlerini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dikiş yerimden hafif kan geliyo
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.