Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (631. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.685
Cevap
641
Favori
2.412.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
142 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 629630631632633
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam merhaba bugün visionart anateo için 12.500 tl fiyat aldım. Birde kampanyasının bittiği söylendi.Gözlükçünün önerisi novax trion oldu. Onun içinde 10.000 tl dedi. Sizce fiyatları nasıl ve hangi camı seçmeliyim.

• shrapci S kullanıcısına yanıt

Merhaba, ikisi de güzel camdır. Fiyat farkından dolayı trion tercih edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En en en hafif gözlük çerçevesi hangisi, yok mu 5 gramlık falan çerçeve, ilk başta hafif geliyor birkaç ay sonra alışınca yüzümde bir ağırlık hissediyorum rahatsız oluyorum, 10 yıldır gözlük kullanıyorum alışamadım alışamıyorum şu Nalet şeye

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dgknn89 kullanıcısına yanıt
    Kemik çerçeve kullanmak isterseniz ulthem malzemeli çerçeveler var. Epey hafif oluyor. Genellikle mat renkli olurlar.

Metal tarzında kullanıyorsanız titanyum alabilirsiniz. En hafif çerçeveler ince titanyum çerçevelerdir.

Çok fazla tavsiye etmemekle birlikte titanyum - çerçevesiz (faset-rimless) gözlükler, kullanabileceğiniz en hafif çerçevelerdir. Tavsiye etmememin sebebi ise çabuk yamulabiliyor, çerçeve olmadığı için çok dikkatli kullanmak gerekir.

Sırf denemek için öylesine titanyum faset gözlük yaptım kendime. Yüzümde olduğunu unutuyorum ağırlığı yok gibi bir şey.

Dereceleriniz uygunsa lens kullanmayı da deneyebilirsiniz. GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLegendary -- 14 Mart 2025; 8:19:9 >

• xLegendary kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yarım çerçeve de olsa çerçeve olsun, çerçevesiz sevmiyorum, bu durumda titanyum çerçeveler mi en hafifi

• dgknn89 kullanıcısına yanıt
    Evet titanyum en hafifidir. Tam - yarım çerçeveli modeller de titanyumdan yapılabiliyor. Birkaç optikçiye gidip titanyum çerçeve deneyebilirsiniz baya fark ediyor.

Teşekkür ederim 🥳

• faith_388 F kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar numaralım değişti bundan dolayı cam arayışındayım acaba

Essilor Crizal Rock ile Hoya 1.6 HVLL arasında hangi camı önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: H4-

MİNERAL GÖZLÜK CAMLARI HAKKINDA:

https://forum.donanimhaber.com/mineral-gozluk-cami--160354356#160354356
    Mineral gözlük camıyla ilgili bilgisi, fikri, deneyimi bulunan var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oist O kullanıcısına yanıt

Pazartesi günü essilor grubu tüm camlarına zam gelecek. İkisi de güzel cam.İki cam kıyaslandığında 1.6 Crizal rock daha pahalı olacaktır. Hem marka olarak daha üst seviye hem de fiyat daha düşük olacağından Hoya tercih ederdim

• H4- H kullanıcısına yanıt

Hocam mineral cam üretimini çoğu firma durdurdu. O yüzden de isteseniz de bulunmayabilir. Kırılma riski yüksek ve ağırdır. Avantajı çizilmesi daha zor olacaktır. Mineral camlar Abbe değeri en yüksek camlardır.

• faith_388 F kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim.

Benim göz numaram biri 0.50, diğeri 0.25 olduğu için camlar benim durumumda pek kalın/ağır olmayacaktır ve organik cam ile bu açıdan ciddi bir kalınlık/ağırlık farkı da olmayabilir diye düşünüyorum?

Cam çizilmesinden ve bunun için aralıklarla camı yenilemekten bıktım, mineral cam bu anlamda daha iyi olduğu için alıp geçmeyi düşündüm. Fiyatı da uygun diye biliyorum. Optikçi mineral camda odağı ayarlamada sorun yaşar mı onu bilmiyorum.

Hocam selamlar. Camı çok sık çizilen müşterilerime mineral cam veriyorum. Organik cama kıyasla 5 6 kat daha dayanıklıdır. Tornavida ile çizmeyi denediğimde çizemiyorum optisyen arkadaşlar da deneyebilirler.

Dezavantajı ise bulmak için birkaç optikçi gezmeniz gerekmekte. Odakları ayarlaması zor olmayacaktır. Genelde kaplamasız halde oldukları için daha çok parlama yansıma yaparlar. Yine de bi denenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLegendary -- 15 Mart 2025; 19:55:44 >
    Merhabalar, teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Ben yıllar önce optikçime mineral camı sorduğumda kalın ve ağır olduğu, takınca arkasındaki gözü büyük gösterdiği, ayrıca otomobil kullanırken antirefle kaplaması olmadığı için kaplamalı organik cama kıyasla gözü yoracağını söylemişti. Ben sorduğumda mineral cam hakkında bilgi sahibi değildim, çizilmeye karşı dayanıklı olduğu bilgisine de vakıf değildim öylesine sormuştum o sebeple çok da önemsemedim o zaman.

Antirefle kaplama için yapılacak bir şey yok, ancak ilk iki söylediği yani kalın ve ağır olacağı ile gözü büyük göstereceği, benim 0.50 ve 0.25 göz numaralarımı düşününce pek geçerli olmayacaktır diye tahmin ediyorum, o bahsedilenler daha yüksek derecelerde geçerlidir diye düşünüyorum, ancak emin değilim. Bu konuda bilginiz varsa paylaşır mısınız?

Bir de mahsuru yoksa hangi şehirde olduğunuzu yazar mısınız? Aynı şehirdeysek gelip sizden alayım.

Yani daha yüksek numaralarda göz büyük-küçük gözükür, sizin numaralar varla yok arası bir şey farkı olmaz. Tabi yapısı gereği camlar biraz daha ağır ve organik camlar kadar rahat olmuyor. Çok az bir ağırlık farkı olur fakat uzun süreler takıldığında küçük farklar dahi rahatsız edici olabiliyor. Yine de denemeye değer derim.

Şu anda benim bildiğim markalarda opaklens (gp plus) ve clex firmalarında stok mineral camlar var. Fiyatı çok değişkenlik göstermekle birlikte 1000 lira civarlarındadır. Diğer çoğu firmada stokta bulunmadığı için üretim oluyor ve 3 4 katlarına çıkar fiyatları. Bu yüzden birkaç yeri gezip stoklardan bulmanız gerek.

Ben nazilli/aydın şehrindeyim. Forum hocalarımızdan faith ise mersinde.

Tekrar teşekkürler. Bu aralar yoğunum, fırsat bulduğumda optikçileri gezeceğim. Hem kendim hem de bir yakınım için alacağım. Eğer bulunduğum şehirde bulamazsam sizlere göz numara değerlerini yazabilirim, siz bulabilirseniz çerçeveleri ve ücreti size gönderirim, siz camları takıp kargoyla alıcı ödemeli gönderirsiniz eğer sizin için de uygunsa.

İyi akşamlar, sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 15 Mart 2025; 21:1:13 >
    Her zaman beklerim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Forumdan birçok arkadaşa kargo ile gönderim yapıyoruz.

• Arkadaşlar, yakın gözlüğü için, 2.75 e 3.25 zeiss inceltilmemiş cam ücreti ne şuan

• quote:

Orijinalden alıntı: oist

Hocam selamlar numaralım değişti bundan dolayı cam arayışındayım acaba

Essilor Crizal Rock ile Hoya 1.6 HVLL arasında hangi camı önerirsiniz?

Çok teşekkür ederim eski mesajlarınızı gördüm  Fratelli Rossetti gözlükler satıyormuşsunuz klips li modellerini önerir misiniz nasıldır kalite olarak?

• oist O kullanıcısına yanıt

Fratelli Rossetti marksini tavsiye ederim. Firma sattığı ürünün arkasında , garanti konusunda sıkıntı yaşatmıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 629630631632633
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.