Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (632. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
12.685
Cevap
641
Favori
2.412.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
142 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Yarın cam sipariş vereceğim.Tek odaklı NOVAX marka.Aqua kaplama 1.67 kalınlık.Derecem -4.50 miyop.Ancak ASFERİK ve Bİ-ASFERİK olayını anlamadım.Bİ-ASFERİK daha doğalmış sanırım.Ne dersiniz Bİ-ASFERİK tercih etmeli miyim? Yardımcı olabilir misiniz?

• halit2828 H kullanıcısına yanıt

Astigmat varsa ve ileri ise bi asiferik tercih etmeniz daha net, az kırılmaya sahip bir görüş sağlar. Ben 2 astigmat standart cam a alışamadım mesela kenarlarda çok fazla balık gözü efekti gibi bükülmeler ve yüzme oluyordu. Şuanda asiferik camla rahatım, bi asiferik muhtemelen konforu daha da ileri taşırdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhabalar dostum

Bİ-ASFERİK cam doğru bir tercih olmuş

Estetik olarak dışardan bakan biri kendi göz büyüklüğünüzü görecektik olduğu gibi

göz bebekleriz de -4.50 diyoptiriden dolayı kücülme olaaktır onun önüne geciyor.

DUBLE ASAFERİK DİZAN İLE FREE FROMM TEKKOLOJİSİ İLE HEM ÖNDEN HEM ARKADAN CAMIN HER YERİNE ODAKLAR DAĞILIYOR DOĞRU Bİ TERCİH

İYİ GÜNLERDE KULLANIN

• Optisyen Mustafa Samed O kullanıcısına yanıt

Malesef Bi asferik cam alamadim.Tek cam fiyatı 12 bin tl.Ayrica Novax Aqua kaplamayla birlikte toplam çift cam 28 bin tl ye geliyordu.Novax Asfera cam, Aqua kaplamayla 1.67 index ,cift cam 17 bin tl ye anlaştım.

1.74 index cam almış olabilirmisiniz biraz pahalı geldi 1.67 cama o fiyat

• Ben 3 yıldır Novax Nucleo 4D progresif kullanıyorum. Değiştirme zamanım geldi siz ne kadara aldınız bu yeni cam Nucleo 4D den daha iyi mi acaba Novax sitesinde göremedim

• Herkese merhaba gözlük numaralarım

Sağ -5,25 sol -2.75 -3.50 astigmat var ,son 5 yıldır numara değiştirmedim ancak görüşüm çok iyi değil özellikle akşam şuan kullandığım camlar Gp antrfle normal camları var gözlüğü çok dikkatsiz kullanan biriyim gün içerisinde pamuklu t-shirt silerim optikci 4 yıldan fazla bir cam için çok iyi dedi

Birçok optik gezdim her biri farklı şey söylüyor aynı marka için çok farklı yorumlar yapınca kafam karıştı .

Benim şöyle özel durumum var 2006 da lazer oldum gözüm sıfırlanmadı ve retinam da izler kaldığı için tekrar lazer oldum ve retinam da izler halen var ve doktorlar retinanın ince olduğunu net bir görüş alamadigimi söylüyorlar.Bende bu sebep ile 5 yıldır düşük numara kullandım ancak artık trafik levhalarını bile Gün içerisinde bazen gün ışığında rahatsızlık hissediyorum gece araba kullanırken görüşüm daha da kötüleşiyor gerekmedikçe akşam araba kullanmıyorum .

Bir çok optikciye gidince aklımda bazı cam modeli oluştu

Esilor elements blue filtre sağ 1.67 sol 1.6 inceltme 3000 TL

Kodak City lens blue+drive+uv420 1.61 inceltme 5.000 TL

Hawk phontom 1.6 inceltme 6 .000 TL

Eskiden gözlük aldığım ve yeni gittiğim samimi gelen optikci transtion fotokromik cam kullanmamı tavsiye etti sol gözümde 3.50 astigmattan dolayı Özel üretime giriyor fiyat yükseliyor özellikli de Hoya markayı önerdi yaklaşık 12 bin üstü olur dedi gözüm için iyi olacaksa tabiki vermeye çalışırım

Benim önceliğim görüş kalitemin artması bu konuda tavsiye verirseniz çok memnun olurum,şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4426aslan -- 23 Mart 2025; 21:44:8 >

• faith_388 F kullanıcısına yanıt

Selamlar,

Hangi kriterlere göre HOYA' yı ESSILOR' a göre daha üst seviye oalrak gördünüz acaba?

Merak ettiğimden soruyorum.

Bu arada Rodenstock ile ilgili görüşlerinizi de merak ederim

• faith_388 F kullanıcısına yanıt

Şu an hangi markalarda var, biliyor musunuz? Zeiss ya da HOYA da glass diye bölüm var katalogta yanlış hatırlamıyorsam. Bunlar mineral cam oluyor.

• 4426aslan 4 kullanıcısına yanıt

Yaşınız kaç bilmiyorum ancak paylaştığınız belirtiler retina distrofisine işaret ediyor.

Retine konusunda uzman bir doktora görünmenizi öneririm.

Türüne göre ilerleyebilen bir hastalık. Muhtemelen -benim gibi- gözlük taksanız da az görüyorsunuz.

• genesa G kullanıcısına yanıt

Hocam nucleo ile karşılaştırmasını bilmiyorum. Ama zannedersem trion 3d nin yükseltilmiş hali nexus 4d. Ben Trion 3d camları zam gelmeden önce 6 bin liraya aldım çiftini. Liste fiyatı tek cam icin 7500 liraydı o zaman. Nexus lar icin ekstra para ödemedim optisyenim ve firma sağolsun. Şimdiki camlarımdan memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustaac -- 21 Mart 2025; 9:28:11 >
  • eyes-on-you kullanıcısına yanıt

44 yaşındayım dediğiniz gibi gözlükle az görüyorum,doktorlar retinam da izler kalmış ve ince olduğu için risk grubunda olduğunu söylediler

Özelde görüştüğüm doktor beklenenden daha erken katarakt olabileceğimi söyledi

• Sol 2 sağ 2.5 miyop birine ortalama çerçeveyle beraber toplam ne kadara yeni cam ve gözlük gelir yardımcı olabiliri misiniz ne önerirsiniz

• Merhabalar,

Özellikle online toplantı ve video çekimlerinde gözlüğümün yansımasından şikayetçiydim.

Bir optikle görüştüm bana Seiko 1.67(%60) SRB önerdi nasıldır önerir misiniz?

Fiyat Seiko için 14500, zeiss için yukarıdakinin muadili 20bin dolaylarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih52 -- 22 Mart 2025; 20:16:2 >
  • emirzaferucar E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. En uygun çerçeveler olarak

Kemik
    Plastik= 700₺
    Ulthem (daha hafif ve estetik) =1200₺

Metal
    Yuvarlak = 1500-3000₺

Civarı düşünebiliriz.

Cam olarak ise

Hmc = 800₺ (uv 380 koruması, parlama yansıma engelleme, daha kolay temizleme)
    Yerli uv400 = 1500₺ (100% uv koruması, parlama yansıma engelleme, çok daha kolay temizlenme)
    Yerli uv420 Bluecut = 2000₺ (dijital ekranlardan gelen zararlı mavi ışığı keser, uv400 camın tüm özelliklerini kapsar, dezavantaj olarak hafif sarımtırak gösterir. Sarı görüntüyü minimize etmek için yeşil antirefleye sahip bir bluecut almak gerekli)

İthal camlarda fiyatlar değişecektir. Birkaç örnekle

Essilor crizal sapphire (fransız) = 3850₺
    Nikon ecc = 2500₺

Aşağı yukarı bu şekilde fiyatlar. Çok üstünkörü şekilde yazdım fikir sahibi olmanız için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• xLegendary kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler.

• melih52 kullanıcısına yanıt
    Derecelerinizi paylaşabilirseniz daha iyi tavsiye verebiliriz

Dereceler şu şekilde, desteğiniz için teşekkürler.

atasun essilor satıyor sizde essilor satıyorsunuz siz marka model olarak örnek veriyorum essilor crizal rock diyebiliyorsunuz atasun en azından benim bulunduğum şehirde bunu diyemiyor siz mi daha üst segment cam satıyorsunuz atasun mu bilginiz var mı bu konu hakkında ?

• bosunaokuma21karakter kullanıcısına yanıt
    Atasun essilor ve seiko için kendisine özel model ürettiriyor. Ve o camın hangi cam olduğunu (en azından ben orada çalışırken bilmiyordum) kimse bilmiyor. Biraz daha genel kitleye hitap ettiği için, insanların anlaması daha kolay olsun diye kolay terimlerle camları pazarluyorlar. Detaylara girmiyorlar Yalnızca bunu söyleyebilirim.

• 
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.