< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLegendary -- 22 Mart 2025; 21:42:43 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (633. sayfa)

-
-
Selamlar, değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Essilor Crizal Sapphire'i inceledim ve yansıma olarak hoşuma gitti, şuan kullandığım gözlük bunun belki 5-6 katı yansıma yapıyor :) Mavi ışık korumalı olanını alabilirim ama tabii ondaki yansıma nasıl olur acaba, onun incelemesini bulamadım.
İstanbul'da olsaydınız gelip görüşmek isterdim ancak yeriniz Aydın'daymış.
-
Büyük ihtimalle sitesinden ya da reklamlarından incelediniz. Tabi ki her şeyde olduğu gibi camların reklamında da abartı özellikler belirtiliyor. Orada gördüğünüz gibi bu camlar 0 yansıma sağlamaz. Fakat diğer kaplamalara göre yansıma performansı daha iyidir.
Beyaz sapphire ile mavi ışık filtreli sapphire'in yansıması aynı olacaktır. Çünkü mavi ışık filtresini kaplama ile değil, camın yapıldığı (blue capture uv) hammaddesi ile sağlıyor.
Şu an kullandığınız camın ismini biliyor musunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar zeiss cam, yakın 2.75 ve 3.25 için bir çift cam inceltme olmadan ne fiyat çıkar?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Karşılaştırma videolarına da baktım hocam benim için gayet yeterli duruyor.
Mavi ışık yansımayı değiştirmiyorsa zaten bilgisayar mühendisiyim hayatım monitöre bakmakla geçiyor mavi ışık filtreli olan çok daha mantıklı olacak gibi.
Şuan kullandığım da essilor olması lazım ama tam modelini bilemiyorum.
-
Merhaba,
5,5 yaşındaki çocuğum için gözlük reçetesi verildi ve 6-8 ay sonra camlar değişecek dendi. Gözlük camı için tavsiyelerinizi alabilir miyim?
-
Merhaba, hocam Hawk plus 1.56 55 çap camını önerebilirim. Stokta bulunabilir bir cam. 55 çap olduğu için cam ince de çıkar. Momentum da olabilir ama cam biraz kalın çıkar
Bunlar uv400 filtreli , asiferik dizayn camlardır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar essilor crizal rock cam bakıyorum kalite olarak nasıldır acaba bide camı gördüm biraz sarı renk geldi sizin düşünceniz nedir?
-
Dijital ekran karşısında uzun süre vakit geçiren müşterilerime veriyorum. Ben kendim günlük hayatta kullanamadım hafif sarılık rahatsız etti. Çoğu müşterim memnun ama kullanınca alışıyorlar. Bilgisayardayken crizal rock, günlük hayatta crizal sapphire tercih ediyorum.
Sapphire kaplamanın dayanıklılığını da arttırdılar. Yansımaları da minimum. Tercih edilebilir.
Bence yakın gözlüğü için zeiss almaya gerek yok. Kolay silinebilmesi açısından yerli üretim shmc, uv400 bir cam almanız yeterli gelir.
Zaten sürekli takılmayacağı için uv filtresinin çok da önemi kalmıyor. Yakın gözlüğünü sürekli ekran başında kullanacaksanız o zaman filtreli camlar düşünülebilir.
20bin'e ZEISS aldım tam model numarasını bilmiyorum ama 5 bin fark var farka değer dedi optikçi arkadaş bilemiyorum artık ama, umarım doğru bir karar vermişimdir.
-
Herkese merhaba gözlük numaralarım
Sağ -5,25 sol -2.75 -3.50 astigmat var ,son 5 yıldır numara değiştirmedim ancak görüşüm çok iyi değil özellikle akşam şuan kullandığım camlar Gp antrfle normal camları var gözlüğü çok dikkatsiz kullanan biriyim gün içerisinde pamuklu t-shirt silerim optikci 4 yıldan fazla bir cam için çok iyi dedi
Birçok optik gezdim her biri farklı şey söylüyor aynı marka için çok farklı yorumlar yapınca kafam karıştı .
Benim şöyle özel durumum var 2006 da lazer oldum gözüm sıfırlanmadı ve retinam da izler kaldığı için tekrar lazer oldum ve retinam da izler halen var ve doktorlar retinanın ince olduğunu net bir görüş alamadigimi söylüyorlar.Bende bu sebep ile 5 yıldır düşük numara kullandım ancak artık trafik levhalarını bile Gün içerisinde bazen gün ışığında rahatsızlık hissediyorum gece araba kullanırken görüşüm daha da kötüleşiyor gerekmedikçe akşam araba kullanmıyorum .
Bir çok optikciye gidince aklımda bazı cam modeli oluştu
Esilor elements blue filtre sağ 1.67 sol 1.6 inceltme 3000 TL
Kodak City lens blue+drive+uv420 1.61 inceltme 5.000 TL
Hawk phontom 1.6 inceltme 6 .000 TL
Eskiden gözlük aldığım ve yeni gittiğim samimi gelen optikci transtion fotokromik cam kullanmamı tavsiye etti sol gözümde 3.50 astigmattan dolayı Özel üretime giriyor fiyat yükseliyor özellikli de Hoya markayı önerdi yaklaşık 12 bin üstü olur dedi gözüm için iyi olacaksa tabiki vermeye çalışırım
Benim önceliğim görüş kalitemin artması bu konuda tavsiye verirseniz çok memnun olurum,şimdiden teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhabalar. Sağ ve sol göz için, kalınlığı dengelemek adına farklı index cam almanızı tavsiye etmem. Abbe değerleri ve kırıcılıkları farklı olduğu için afallatabilir.
Gündüz daha rahat etmeniz için mavi ışık filtreli cam tavsiye etmek isterdim. Fakat geceleri de rahatsız olduğunuzu belirttiğiniz için mavi ışık tercih etmemenizi tavsiye ederim. Uv400 korumalı camlar daha çok işinizi görecektir. Cam tavsiyelerime gelirsek.
Bütçe dostu stok camlar
-45% ince-
1.6 Hawk Hmc = 2500 ₺
1.6 Multifree Hmc = 2500 ₺
-55% ince-
1.67 Hawk Hmc = 3500 ₺
1.67 Hawk Vianit = 6000 ₺
1.67 Multifree Hmc = 3500 ₺
Özel üretim camlar.
-45% ince-
Kodak rx 1.6 As CNC Drive = 9000₺
Nikon rx 1.6 As SCC Drive = 11.500₺
Essilor rx 1.6 Ormix Crizal Drive = 9500₺
Hoya rx 1.6 Nulux HVLL = 10.000₺
Hmc kaplamalar ekonomik kaplamadır. Hawk vianit camda firmanın özel Steel AR kaplaması vardır hmc ye göre daha iyidir.
İhtiyacınız doğrultusunda eğer bütçeniz elveriyorsa kodak-nikon-essilor camlarını tercih etmeniz daha mantıklı olur.
(Fiyatlar ortalama çift cam bedelleri için tahmini değerlerdir. Gidilen optikçiye göre daha az ya da daha fazla fiyat çıkabilir)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLegendary -- 23 Mart 2025; 22:57:18 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Çok teşekürler
Kodak City lens blue+drive+uv420 1.61 inceltme 5.000
Esilor elements blue filtre içinde 3000 civarı fiyat aldım sizce hangisi daha iyidir
Bir optikci birbirine yakın camlar esiloru al fiyat farkına değmez dedi.
Transiton fotokromik camlar için ne düşünüyorsunuz,görme kalitesini artırır mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar. Gün içinde çok fazla bilgisayar başında durmak zorunda kalıyorum. Bu sebeple mavi ışık filtreli numarasız bir gözlük camı arıyorum. Essilor markasını duydum. Bizim burdaki optiğe sordum, Prevencia ve Rock serileri için 7000 TL ama numarasız olduğu için 5000'e yardımcı olayım size dediler. Fiyatlar uygun mudur?
Bir de ekrana baktığım için Rock serisini önerdi ama benim internette araştırdığıma göre Prevencia yararlı mavi ışığı geçirip zararlı olanları engelliyor sadece. Ekran için Prevencia diyenleri gördüm. Hangisini seçmem gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
-
Transition camlar görüş kalitesinden ziyade, güneşte koyulaşarak güneş gözlüğü şeklini aldığı iöin ışıklardan koruma sağlar.
Kodak city lens için stok camı fiyatı vermiş sanırım Astigmatınız 2 değerini geçtiği için üretim olması gerek. Orada hata yapmış olabilir.
Elementsde sadece mavi ışık filtresi olduğu için geceleri görüşünüz kodak kadar berrak olmayacaktır. Bu yüzden kodak tercih etmeniz daha mantıklı.
Eğer sizin derecelerinizde kodak total blue + drive camını 5.000 ₺ ya yapacaksa, hiç düşünmeden tercih edin.
Merhabalar. Eğer çok fazla koruma istiyorsanız
Essilor elements 1.56 (daha uygun fiyat)
Essilor crizal rock 1.56 (daha dayanıklı kaplama)
Kodak city lens 1.56 (mavi ışık + ekstra gece kullanımda konfor)
Tercih edebilirsiniz.
Gözlükçünün dediği gibi daha hafif korumalı cam isterseniz
Essilor Crizal Prevencia 1.56
Nikon 1.56 Ecc Blue
Camları tercih edilebilir. Fiyat olarak bir tık daha pazarlık yapılabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLegendary -- 24 Mart 2025; 12:58:5 >
quote:
Orijinalden alıntı: xLegendary
Merhabalar. Eğer çok fazla koruma istiyorsanız
Essilor elements 1.56 (daha uygun fiyat)
Essilor crizal rock 1.56 (daha dayanıklı kaplama)
Kodak city lens 1.56 (mavi ışık + ekstra gece kullanımda konfor)
Tercih edebilirsiniz.
Gözlükçünün dediği gibi daha hafif korumalı cam isterseniz
Essilor Crizal Prevencia 1.56
Nikon 1.56 Ecc Blue
Camları tercih edilebilir. Fiyat olarak bir tık daha pazarlık yapılabilir.Öncelikle teşekkürler cevabınız için. Günde 8-10 saat bilgisayar başındayım. Hem çalışıyorum hem de öğrenciyim. Siz bana hangi camı önerirsiniz? Bir yerlerde "yararlı mavi-turkuaz ışığı geçiren cam alın gözünüzün o ışıklara ihtiyacı var." şeklinde şeyler okudum. Essilor'un Rock serisi direkt ikisini de kesiyor sanırım çünkü optikte deneme yaptı ve arkaya hiç ışık geçmedi. O sebeple Prevencia daha mı iyi olur acaba diye düşündüm ben de.
Kısacası günde 8-10 saat ekrana maruz kalan birisi için sizin cam öneriniz ne olur?
-
Valla ne yalan söyliyim prevencia ile rock arasındaki mavi ışık filtresi farkını yıllardır anlayamadım. Yabancı makalelere vesaire de baktığımda sonuç aynı. Lazer ışığı hafif geçiren mavi ışık filtreli camlar ile ışığı hiç geçirmeyen filtreli camların açıklamasında aynı şeyler yazıyor. Birisi mavi ışığı komple keserken diğeri bir miktarını geçiriyor. Belirtilen tek fark bu fakat hangisinin daha faydalı olacağını hiçbir makalede bulamadım.
Küçük çıcuklarda mavi ışığı az da olsa alsın diye prevencia tercih ediyorlar. Tamamen tahmin üzerine konuşursam, bence hepsini kesenden almak daha mantıklı. Kendim city lens kullanıyordum evde, şimdi crizal rock a geçtim. İkisi de bilgisayar kullanırken baya fayda ediyor. Citylens in gece görüş kalitesi bir tık daha fazla.
Binlerce soru bendede vardı optikçi arkadaşım olmasına rağmen bir şeyleri kafamda kesinleştiremedim ama şöyle bir yorum atayım
seiko 5500 diyor erzurum piyasası biasiferik mavi filtreye tek cam parasına çift cam kampayalı
arkadaşım 3500 dedi ankarada seiko için optikçi
kodak 2500 çift cam mavi filtre artı araç için kaplamalı erzurum fiyatı
essilor 4800 buldum en ucuz Crizal rock çift cam erzurum fiyatı
ayrıca 6000 gözlük camıyla verende vardı 4 cam şeklinde erzurum fiyatı
çerçeve soruyorum erzurumsa silhouette 13-14 gibi rakamlar konuşuluyor tüm erzurumda
sonrasında girdim atasuna aynı çerçeve 8500 dedim essilor da atasunun piyasaya verdiği cam ile kendi camı daha düşük kalite olmaz yaptırdım çıktım
birde kırmızı etiket dolce gabbana çerçeve vardı 1300 geldi onada güneşte kararan essilor yaptırdım 1 sene sonra koşulsuz değişim ile 21000 2 gözlük çerçevesi 4 tanede cam aldım essilor marka
eğer aynı essilor marka cam ile çerçeveleri dışarıdan alsaydım 30 luk olurdum tahminimce
eğer çerçeve almayacak olsaydım zeisss clear view di sanırım 19000 tutuyordu çift cam mavi filtreli onu alırdım sözde dünya görüşün değişiyor diyorlar ama deneyimlemeden yorum yapmak zor eğer imkanınız varsa bunu bir araştırın
edit bu arada gün içinde ortlama 16-18 saat arası pc başında oturuyorum işten kaynaklı uyumadığım her an pc başındayım diyebilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosunaokuma21karakter -- 24 Mart 2025; 14:23:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X