Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (634. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.685
Cevap
641
Favori
2.412.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
142 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 631632633634635
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkinize de teşekkürler. Şimdi farklı bir sorum var.

Ben Atasun'da Essilor Prevencia'yı sorduğumda 3600 lira demişti. Bugün optikler bana 7000 fiyat verdiğinde onlara Atasun'da 3600 olduğunu söyledim. Birisi bana "Onlar patentini alıp kendileri üretiyor camı. O yüzden uygun oluyor ama daha kalitesiz." dedi. Benim aklıma pek yatmadı açıkçası. Böyle bir şey mümkün mü? Yani Essilor'dan patent alıp kendisi üretebiliyor mu? Eğer üretiyorsa daha mı kalitesiz?

Yüksek ihtimal Essilor Rock alacağım. Fakat buradaki optikçiden 5000'e mi almalıyım yoksa Atasun'dan daha uyguna mı almalıyım karar veremedim.

• enessozic E kullanıcısına yanıt

acelen yoksa biraz beklersen bende

novax mavi filtre ayrıca

seiko mavi filtre

Hawk mavi filttre camlar var atasundan essiloruda perşembe mi cuma mı ne sipariş verdim

geldiğinde tam olarak söylebilirim farkları benim numaram değişmiyor sadece çiziliyor fırlattığım için gözlükleri yatağa girerken yada eve girince umursamıyorum çok çizilmesini :D .

ben açıkcası essilor'un optikçelere 1.sınıf atasunda 2.sınıf sattığına pek inanmıyorum :D kendi malını niye kötülesin kendi markasını ucuza verecek tabiki optikçiden diye düşünen bir kafadayım :)

kafa karışıklığı olmaması adınada atasundan cam alan adam bizim kadar araştırmıyor iyi kötü orta diye veriyorlar geçiyorlar :D

ayrıca sizin essilor için aldığınız fiyat gereksiz fazla piyasadan ben erzurum gibi küçük gibi şehirde bile 4500 çift'ini bulduysam pazarlıksız 4800 demişti yada 6k 4 cam fiyatı vermişti 2 optik 2 güneş gözlüğü şeklinde sizin istanbulda çok rahatlıkla 3-3500 bandına crizal rock bulmanız lazım diye düşünüyorum :) bu arada 2. gözlük çerçevesi ve cam da %50 indirim olmasaydı çerçeveyi atasundan camları dışarıda yaptıracaktım

edit atasun asla bizim cam şu marka model demiyor zaten çalışanlarda bilmiyor listede yazan essilor prevencia işte adam sana bunu satıyor ama ne kadar essilor ne kadar şey gelince görücez zaten ben 15 saat pc de oturacağım için geldiği gün farkı anlarım şuan novax ile oturuyorum sorun olmuyor yada extra bir rahatsızlığım yok göz kuruluğum zart zurt hiç olmadı bugüne kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosunaokuma21karakter -- 24 Mart 2025; 14:58:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bosunaokuma21karakter

acelen yoksa biraz beklersen bende

novax mavi filtre ayrıca

seiko mavi filtre

Hawk mavi filttre camlar var atasundan essiloruda perşembe mi cuma mı ne sipariş verdim

geldiğinde tam olarak söylebilirim farkları benim numaram değişmiyor sadece çiziliyor fırlattığım için gözlükleri yatağa girerken yada eve girince umursamıyorum çok çizilmesini :D .

ben açıkcası essilor'un optikçelere 1.sınıf atasunda 2.sınıf sattığına pek inanmıyorum :D kendi malını niye kötülesin kendi markasını ucuza verecek tabiki optikçiden diye düşünen bir kafadayım :)

kafa karışıklığı olmaması adınada atasundan cam alan adam bizim kadar araştırmıyor iyi kötü orta diye veriyorlar geçiyorlar :D

ayrıca sizin essilor için aldığınız fiyat gereksiz fazla piyasadan ben erzurum gibi küçük gibi şehirde bile 4500 çift'ini bulduysam pazarlıksız 4800 demişti yada 6k 4 cam fiyatı vermişti 2 optik 2 güneş gözlüğü şeklinde sizin istanbulda çok rahatlıkla 3-3500 bandına crizal rock bulmanız lazım diye düşünüyorum :) bu arada 2. gözlük çerçevesi ve cam da %50 indirim olmasaydı çerçeveyi atasundan camları dışarıda yaptıracaktım

edit atasun asla bizim cam şu marka model demiyor zaten çalışanlarda bilmiyor listede yazan essilor prevencia işte adam sana bunu satıyor ama ne kadar essilor ne kadar şey gelince görücez zaten ben 15 saat pc de oturacağım için geldiği gün farkı anlarım şuan novax ile oturuyorum sorun olmuyor yada extra bir rahatsızlığım yok göz kuruluğum zart zurt hiç olmadı bugüne kadar

Marka 2. kalite ürün vermiyor, direkt Atasun, Essilor marka camların patentini alıp kendisi üretiyormuş. Ben inanmadım zaten pek.

Fiyat olarak da başka optikçilere de sorayım ben en iyisi. Teşekkürler.

Şimdi araştırdım. Atasun Optik zaten 2021 yılında Essilor'un da bünyesinde olduğu EssilorLuxottica şirketine dahil olmuş. Yani Essilor ile Atasun'un çatı şirketleri aynı. Sanırım bu yüzden Atasun'da daha uygun Essilor cam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enessozic -- 24 Mart 2025; 15:6:43 >

essilor markası' atasun'u satın aldı zaten dostum :) atasun essilor'un alt şirketi gibi artık o yüzden zaten essilor atasunda ucuz ama işte buradaki optikçi arkadaşlar yada piyasada genel olarak şu muhabbet dönüyor atasunda satılan essilor camlar 2. sınıf bizdekiler 1. sınıf :) düşünsene dünyadaki büyük cam üreticilerinden birisin türkiyedeki en yaygın gözlükçü şirketi bünyene dahil ediyorsun tabi ki kendi camın piyasadan ucuz olacak kendi mağazanda matematik doğru çalışıyor :) ama işte kimse bunu kanıtlayamaz bize dandik cam mı veriyorlar yoksa iyi cam mı gelince görücez

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosunaokuma21karakter -- 24 Mart 2025; 15:9:10 >

• bosunaokuma21karakter kullanıcısına yanıt

Evet öyle olmuş ben de şimdi gördüm. Cam ne zaman ulaşır elinize tahminen? Ona göre bekleyebilirim ben de.

• valla max 1 hafta demişlerdi ama şartlar şimdi istanbul gibi değil burada zaten kargo 2 gün sürüyor o yüzden en geç cuma elimde olur diye düşünüyorum

@nhtgrck dostumuz inatla atasunun sattığı essilorların çöp olduğunu yazmış ama bende bugün gördüm bu konuyu o yüzden sizi yanlış yönlendirmek istemiyorum :)

ama ben dediğim gibi essilor'un optikçilere 1.sınıf kendi mağzasında 2.sınıf mal sattığına inanmam gelince görecez :)

• Ben de Eskişehir atasuna gittim direk standart cam tablosunu gösterdiler markası ne diye sorunca Atasun dedi satıcı .
    Kendi tanıdığım optikci Zeiss önerdi üst düzey cam almayacaksan git Atasun dan al piyasadan daha ucuza veriyorlar dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bosunaokuma21karakter kullanıcısına yanıt
    Objektif olmak gerekirse atasun daha çok pazarlamaya yönelik camlar sattığı için güvenilmez. Tablosundaki verilere bakıyorsun, camın özelliklerini yazmak yerine müşterinin ikna olacağı şekilde sallamasyon özellikler yazılıyor. Atasunda çalışırken kendi markası altında sattığı camların çok kalitesiz olduğunu bizzat deneyimledim. Essilor ve seiko camları ile kendi sattığı camlar arasında 10 gömlek fark var.

Fakat bu essilor ve seiko camlarında da aynı sıkıntı var. Camların isimleri, indexleri ve özelliklerinin ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yoktu. Mesela essilorun progresif camlarda liberty, comfort, physio, comfort e, comfort x ve comfort xr camları var. Fakat atasundan essilor progresif aldığınızda (essilor geniş kanal 45% ince) gibi şeyler yazıyor camın zarfında.

Çerçeve konusunda atasuna güvenim sonsuz. Çünkü içerideki her ürünün orjinal olduğunu biliyorsun, ve de fiyat olarak kişiye göre muamele olmadığını (yani kazıklanmayacağını) biliyorsun. Özellikle kendi markaları olan inesta markası, diğer markaların çok satan gözlüklerini taklit ederek yapılmış. Çok daha uygun fiyata ve kaliteli gözlükler çıkarmışlar.

Tabi cam konusunda atasuna güvenilmez dedim ama, yerel esnafa güvenmek çok daha zor. Çünkü esnafta kişiye göre muamele olayı çok fazla var. Senin 20 bine aldığın bir camı, başkası 5 bine de alabilir. Hatta şöyle örnek vereyim, essilorla çalışmak isteyen yerel esnafa multifree kataloğu da veriliyor, aynı şekilde zeiss ile çalışmak istersen novax kataloğu veriliyor. Bazı çok zeki esnafımız, novax cam satarken zeiss diye, multifree cam satarken de essilor diye pazarlıyorlar. Özellikle benim bulunduğum yerde çok fazla duyuyorum.

İşte tam burada forumdaki kâr amacı gütmeyen bizler devreye giriyoruz. Size sunulan camlar, fiyatları yorumlayarak doğru ürünü doğru fiyata almanız için yardımcı olmaya çalışıyoruz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: xLegendary

Objektif olmak gerekirse atasun daha çok pazarlamaya yönelik camlar sattığı için güvenilmez. Tablosundaki verilere bakıyorsun, camın özelliklerini yazmak yerine müşterinin ikna olacağı şekilde sallamasyon özellikler yazılıyor. Atasunda çalışırken kendi markası altında sattığı camların çok kalitesiz olduğunu bizzat deneyimledim. Essilor ve seiko camları ile kendi sattığı camlar arasında 10 gömlek fark var.

Fakat bu essilor ve seiko camlarında da aynı sıkıntı var. Camların isimleri, indexleri ve özelliklerinin ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yoktu. Mesela essilorun progresif camlarda liberty, comfort, physio, comfort e, comfort x ve comfort xr camları var. Fakat atasundan essilor progresif aldığınızda (essilor geniş kanal 45% ince) gibi şeyler yazıyor camın zarfında.

Çerçeve konusunda atasuna güvenim sonsuz. Çünkü içerideki her ürünün orjinal olduğunu biliyorsun, ve de fiyat olarak kişiye göre muamele olmadığını (yani kazıklanmayacağını) biliyorsun. Özellikle kendi markaları olan inesta markası, diğer markaların çok satan gözlüklerini taklit ederek yapılmış. Çok daha uygun fiyata ve kaliteli gözlükler çıkarmışlar.

Tabi cam konusunda atasuna güvenilmez dedim ama, yerel esnafa güvenmek çok daha zor. Çünkü esnafta kişiye göre muamele olayı çok fazla var. Senin 20 bine aldığın bir camı, başkası 5 bine de alabilir. Hatta şöyle örnek vereyim, essilorla çalışmak isteyen yerel esnafa multifree kataloğu da veriliyor, aynı şekilde zeiss ile çalışmak istersen novax kataloğu veriliyor. Bazı çok zeki esnafımız, novax cam satarken zeiss diye, multifree cam satarken de essilor diye pazarlıyorlar. Özellikle benim bulunduğum yerde çok fazla duyuyorum.

İşte tam burada forumdaki kâr amacı gütmeyen bizler devreye giriyoruz. Size sunulan camlar, fiyatları yorumlayarak doğru ürünü doğru fiyata almanız için yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Xlegendary hocamın dediklerine katılıyorum. Bu devirde araştırmadan , bilmeden alınan her şeyde aldanırsınız.

Bizim forumda Atasun konusunda mesajlarımız mevcut.

Atasun hakkında şikayetlerin çoğu kendi zarflarını bastırdıkları camlarda oluyor. Bu sorunun çoğu odaklama ve montaj yüzünden kaynaklanabiliyor.

Bizim 15dk yapıp teslim ettiğimiz gözlüğü 1 haftada teslim ediyorlar.

Cam konusuna yeniden gelelim. Daha önce de yazmıştım. Essilor'un için ekonomik kaplamalı camlarda var üst seviye camlarda var. Atasun'un Prevencia harici ne sattığını söylemiyor. Bunlar fiyatı değiştiren şeyler.Essilor diyip Elements camını satarsak fiyat daha makul oluyor.Camın İndeksini söylemeyip, ince daha ince, ultra ince gibi kelimeler söylesek hangi inceltme oranında yapıldığını da bilemeyiz.

Başka şeyden örnek verelim ; İphone alacaksınız hangi modeli istiyorsak onu satın alıyoruz. Siz bu telefon 12 mi 13 mü ? diye sorduğunuzda bilmiyoruz ne gönderdiklerini deseler kabul eder misiniz ?

• Merhaba arkadaşlar, optik işleri gerçekten canımı sıkıyor. Her yeni gözlük almaya gittiğimde bir önceki aldığım camı yerin dibine koyuyorlar daha iyisini öneriler ve bir öncekinden kazıklandığımı söylüyorlar. Bilene sorayım dedim, yardımcı olursanız çok sevinirim.

9 Yaşındaki oğlumun ölçümlerini aşağıya yazıyorum. Şu an kullandığı 1.56 Asp Esilor Prevencia Mayıs 2024'te 5000 TL civarına almıştık, girdiğim gözlükçü bayağı yüksek fiyata aldığımı söyledi (kazıklanmışım), zeiss önerdi camlar için 4000 TL fiyat verdi. Novax 2500 TL. Farklı optiklere gittiğimde akıllı dedikleri gözlük şeklinden bahsettiler. Esilor Stellest, Zeiss Myocare ve Hoya markalarından bahsettiler fakat fiyatlar çok uçuk. 5-6 ay sonra tekrar almak zorunda kalacağımız için pek yanaşmıyorum ama miyopun yükselmesini engellediğini söylediler. Hatta miyop artışı 0,5 dereceden fazlası olursa yenisini vereceklerini, garantili olduğunu söylediler.

Hangisini tavsiye edersiniz şimdiden teşekkür ederim.

Mayıs 2024;

Sağ: Sph: -1.25 // Cyl: -0.75 Sol: Sph: -1.25 // Cyl: -1.25

Mart 2025;

Sağ: Sph: -2 // Cyl: -1 Sol: Sph: -2 // Cyl: -1.25

• faith_388 F kullanıcısına yanıt

Bugün tekrardan başka bir Atasuna gittim önce standart cam tablolarını gösterdiler İşbir grup dedi

Ben sorunca esilor ve Seiko markalarda olduğunu söyledi kaplamalarının diğer gruba göre daha kaliteli olduğundan bahsetti,peki esilorun hangi serisi dedim bizim için üretiyor orjinal gelince zarfında yazıyor görebilirsiniz dedi.

Ben transiton fotokromik cam sordum kaplama olarak yapılıyor cam fiyatı üzerine 8000 TL dedi.

İçiniz rahat olsun cama alışamazsaniz 1 hafta içinde koşulsuz iade hakkınız var.

Başka optikciler transtion camın özel üretim camın hammaddesinde olduğunu söylüyor .

Hocam benim numaralar sağ -5.25 sol -2.75 -3.50 astigmat

Esilor elements camlara 2 optikci stokta yok derler bulunur dedi 1.6 inceltme 3.000-3.500 arası fiyat verdi

Başka optikciler sol göz silindirik numarası kurtarmıyor özel üretim olur deyip daha yüksek verdiler sizce hangisi doğru ?

• xLegendary kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, Bilgisayar başında çalışıyorum tüm gün ekran karşısındayım Gözlükçü mavi ışık koruması var dedi zeiss önerdi. İnceltme olmadan 5.500 fiyat verdi. Normal mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4426aslan 4 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin kafayı iyicene karıştırmışlar. Transitions cam kaplama olarak yapılmaz, camın hammaddesi transitions.

1.6 inceltme stark veya elements camı olarak stokta vardır. Elements camını şimdi kontrol ettim, stoklarda var. Bu cam için piyasa fiyatı 4-6 bin lira.

Transition cam alacaksanız da onun iki çeşidi var ona dikkat edin. Transitions classic var, transition gen8 veya genS var. Classicin koyulaşma ve açılma süresi daha uzun zaman alıyor. Yani gen8 ya da genS tercih etmeniz daha iyi. En son çıkan versiyonu genS.

• Mixenon kullanıcısına yanıt
    Zeiss kataloğum yok ama aynı kalitedeki camların satış fiyatlarından yola çıkarsak fiyat gayet normal. Umarım memnun kalırsınız :)

• Fortaylan F kullanıcısına yanıt
    Hocam 6-18 yaş arası çocuklar için miyopi camları 67% ye kadar yavaşlattığı iddia ediliyor. Çocuğun sağlığı için almaya değer diye düşünüyorum. Miyop artışı 0.5 den fazla olursa yenisini verme durumunu ilk kez duydum. Eğer doğruysa çok kârlı bir iş olur.

Şu an bizim bulunduğumuz yerde essilor stellest camı 6-8 bin arasında satılıyor. Camlar yurtdışı üretim oluyor ve tahminen 15 günde bize ulaşıyor. Bi araştırın derim ben tavsiye ediyorum miyopi camlarını.

• xLegendary kullanıcısına yanıt

Hocam Atasun daki birde mağaza müdürü olduğu söyledi transiton camın kaplama olmadığını duymuştum özellikle sordum kaplama olduğunu fark olarak standart 8000 TL aldıklarını söyledi

Esilor 1.6 inceltme 3.000 fiyat aldım veren optikci Zeiss Hoya üst cam almayacaksan esilor elements işini rahatlikla görür dedi

Transiton camın özel üretimi çok yüksek olacağını söylediler özellikle transiton camda Hoya önerdi benim numaralara yeni nesil transiton gen s camlar maliyeti ne olur?

Tamamdır olayı çözdüm. Normalde atıyorum mavi ışık filtreli cam alacaksanız, bu camı direkt olarak mavi ışık filtreli cam olarak o fiyattan alırsınız. Transition cam alırsanız direkt transition cam olarak gelir fabrikadan.

Atasunda pazarlama taktiği olarak trans cam almanız için, önce gümüş paket cam alıcaksınız, artı özellik olarak atıyorum +7500 liraya transitions özellik ekleyeceksiniz. Bu şekilde pazarladıkları için mağaza müdürü transitions camın sonradan eklenen bir şey olduğunu düşünüyor.

Faith hocamın örneğini çok sevdim oradan gidiyorum. Adamlar sana direkt iphone 15 satmak yerine, iphone 13 500 lira, +2 eklersen 7500 lira olarak satıyorlar. Tabi pratikte böyle bir şey imkansız.

Elements camı baya f/p bir cam. 100% uv koruması + mavi ışık filtresi ve shmc hidrofobik kaplaması bulunuyor. Sarı görüntü de çok minimal. Fiyat olarak da çok uyguna vermişler. Eğer dijital ekran karşısında çok fazla kalıyorsanız tercih edilebilir.

Transitions cam için fiyatlar çok dalgalı. Essilor kısmında transitions kullanılırken, hoyada sensity, zeisste photofusion kullanılıyor. Performans olarak hepsi birbirine çok yakın. Bu cam için fiyat söylemem ne kadar doğru olur bilemiyorum ama tahmini fiyat aralığı 8-15 bin arasında. Birkaç yerden fiyat almanızda fayda var.

cam elime ulaştı 1 tane güneşte kararan essilor şimdi test'e çıkıyorum birde normal essilor almıştım mavi kaplamalı

numaram çok çok az değişmesine rağmen güneşte karararan essilor hiç gözlük numarası değiştirmiş hissiyatı vermesede mavi kaplamalı olan çok farklı geliyordu 2-3 saat sonra düzeldi o 2-3 saatte avmde kahve içerken gittim sordum

bu gözlük ile diğeri doğru kesilmiş mi diye birebir aynılar abi dedi

açıkcası gördüğüm en büyük bariz fark novax camlar takılıydı gözde novax ben bağırıyordu fotoğraf felan çekerken ben mavi filtre cam'ım ve sen foto çekerken bu gözlüğü çıkaracaksın diye iphone da

essilor ile bu bi tık daha zor

görsel olarak dün ya görüşüm değişmedi gün içi aktif kullanımda fark var mı daha iyi anlatırım

dün gece 4'e kadar essilor mavi kaplamalı ile oturdum bunu yazarken güneşte renk değişen'e geçtim

şunu diyebilirim ki mavi filtre kesinlikle düzgün çalışıyor kalite olarakta novax ile fark yok belkide daha iyi benim novaxlar 3 senelikmiş ölmüş olabilir

köpeğimi yürüyüşe çıkarıp şimdi güneşte değişeni test edicem bakalım

Xlegendary hocam cevaplamış. Dediği gibi Transitions camlar kaplama değil hammadde olarak üretiliyor. Sol derecenizde astigmattan dolayı özel üretim olur.

Elements , Multifree Stark , mavi ışık filtresi olmasın istiyorsanız da Multifree Momentum tercih edilebilir.

• @xLegendary Merhabalar. Bir konuda bilgi edinmek istiyorum.

Gözlük reçetesi Miyop Astigmat

Sağ cam Sferik -0.25 Silindirik -1.00 Aks 20

Sol cam Sferik -0.50 Silindirik -1.00 Aks 160

5 sene önceki reçetemde şu şekilde

Sağ cam -0.25 -0.75 20

Sol cam -0.25 -0.50 165

Zeiss ve Seiko için 2700TL fiyat verdiler. Pazarlık yapmamıştım. Daha önceden iki çerçevem için yerli üretim kullanmıştım. Herhangi bir şikayetim olmamıştı. Gene yerli üretim tercih ettim. 1000TL ödedim. Görsellerde gözüken markayı kullanmışlar. Nedir, ne değildir bilmediğimden iyi mi yaptım kötü mü yaptım ikilemde kaldım. Bir de iki paket ayrı olunca içime kurt düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belirlenemeyen -- 27 Mart 2025; 19:31:45 >

• 
Sayfa: önceki 631632633634635
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.