Şimdi Ara

Gözlük camı temizliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
17
Favori
51.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya benim gözlüklerdede buhar gibi izler kalıyor önce suyla yıkıyıp sonrada verdiği spreyi sürüp yanında verdikleri bezle siliyorum yinede iz kalıyor uyuz etmeye başladı bunun çözümü nedir
  • @3ndorfin arkadaşım aynı durum bende de var. sağolsun gözlüğü aldığım arkadaş buhar tutmaz organik falan filan anlattı. camlara iyi de para verdim ama bütün gün siliyorum. güderi gibi sarı iki bez. ve elimde fısfıs. silmemle bembeyaz oluyor. camlar çok ince. bozulur diye arap sabunu falan riskli geldi. paranoya olmaya başladı iyice. şu an bunları yazarken bile yüzde 10 luk temiz bi alan buldum oradan görüp yazıyorum.
  • hort
  • ne komik bişi bu hot olayı çok güldüm okuyunca şimdi birileri kızacak hehe insanın hortlatma dürtüleri geliyor

ölmüş konular hortlatılır
  • gözlük camı filitreli organik suya tutarsak filitre zarar görmezmi? usandım ben de yağlanma olayından..
  • Valla bende sıvı sabunla yıkayıp elime duruluyorum böyle gıcır gıcır ses gelıcek ondan sonra atletime siliyorum, inanın atletlerimi artık sadece gözlük silmek ıcın kullanıyorum
    Mikrofiber mi neyim varmıs onu arastırcam
  • Evet benim de gözlük bezi yerine kullandığım bir atletim var :) ama gözlükcüm ıslak silme kaplaması gider demişti. Aslı var mıdır acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 6 aydır suya tutup beziyle kuruluyorum hiçbir şey olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hybrid Theory*

Yaklaşık 6 aydır suya tutup beziyle kuruluyorum hiçbir şey olmadı.

Ok ben de öyle yapayım artık bişey olmuyorsa :)

• organik camlar camda buğulanma geciktirir diye sigortadan yeniden yararlandığımdan kışın değiştirmiştim
    bu camda nedense yağlanma olayını daha çok yaşadım ve eski yöntem bulaşık sabunu
    hem buğuyu önler hemde camı pırıl pırıl yapar
  • Alkollü ıslak mendiller var gözlük camları için üretilmiş.Onları kullanıyorum.Çok memnunum.
  • aman diyim kaynar suya buhara falan tutmayın camlarınızı maf edersiniz. Ben garantiden değiştirdim neyse buhara tutmak gibi bi aptallık yaptım

Tavsiyem, herhangi bir sıvı el sabunu olur pahalısı ucuzu fark etmez yetereki iyi durulanan bişey olsun. Az bişey alın suyla birlikte ovalayın sabunlu haldeyken suya tutun üstündeki suyu direk atacaktır zaten cam kaliteli ve hiç çizik yoksa. Daha sonra hafifi akan duru su da ben gözlüğü yatay şekilde geçiriyorum ve kup kuru oluyor bezla silmeye hiç gerek yok. Aynı zamanda lens taktığım için activex sabun kullanıyorum fakat bir çok marka sabun denedim hepsi oluyor. İşe yaramayanlar ise, standart katı beyaz sabun, duş jeli ve şampuan.
  • Bu işinizi görecektir kolay gelsin.

Gözlük camı temizliği

Admin merhaba
  • ben sabunu köpürtüp gözlüğü yıkıyorum miss gibi oluyo hergün yıkamak lazım benimde ten yağlı ondan hemen yağlu oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamalak

Evet benim de gözlük bezi yerine kullandığım bir atletim var :) ama gözlükcüm ıslak silme kaplaması gider demişti. Aslı var mıdır acaba?

öyle bir saçmalık yok. yalnız atletle silersen gözlük çizilebilir.

herkes "yağlanma" sorunundan bahsetmiş. açıklamak isterim.
    gözlük camı kendi kendine yağlanmaz. siz gözlüğü gözünüze yani, kirpiklerinize çok yakın şekilde ayarlarsanız kirpikleri gözünüzü kırpıştırdığınızca cama sürter ve kirpiklerdeki yağ aynen cama geçer.
    çözümü kendiniz üretin. ya gözlüğü biraz daha uzak ayar yapın ki kirpiklere cama değmesin ve gözlük yağlanması derdinden kurtulun. yada günde 2-3 kere elinizi yüzünüzü sabun ile güzelce yıkayın.

gözlük temizliği husus ise basit. sıradan bir el sabunu ile el sabunlanır hafif ve gözlük camı yuvarlak parmak hareketleriyle silinir. sonrasında güzelce durulama işlemine tabi tutulur. en son "gözlük bezi" yada "mikrofiber bez" ile gözlük silinir.
    buradaki "püf" nokta, gözlük bezinin "su çeken" cinsten yani pamuk katkılı olması. naylon tipi parlak bezler su çekmez ve gözlüğü çizer.
    sıradan gözlük bezleri de kullanmazsanız iyi olur.

ayrıca, gözlükler için özel üretilmiş gözlük "mendilleri var". sıvı alkol içerir. onunla da gayet güzel ve çiziksiz bir şkeilde temizleyebilirsiniz.

umarım ki faydası olmuştur.

• Gözlük temizleme sıvısı var.

• gözlük camını önce çeşme altında yıkayın, tozu aksın ondan sonra slersiniz. tabi yumuşak bir bezle.
    kuru kuruya silerseniz, cama yapışan toz, camı çizer.
    sıvı sabun en iyisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: efexy

quote:

Evet benim de gözlük bezi yerine kullandığım bir atletim var :) ama gözlükcüm ıslak silme kaplaması gider demişti. Aslı var mıdır acaba?

gözlük camı kendi kendine yağlanmaz. siz gözlüğü gözünüze yani, kirpiklerinize çok yakın şekilde ayarlarsanız kirpikleri gözünüzü kırpıştırdığınızca cama sürter ve kirpiklerdeki yağ aynen cama geçer.
    çözümü kendiniz üretin. ya gözlüğü biraz daha uzak ayar yapın ki kirpiklere cama değmesin ve gözlük yağlanması derdinden kurtulun. yada günde 2-3 kere elinizi yüzünüzü sabun ile güzelce yıkayın.

gözlük temizliği husus ise basit. sıradan bir el sabunu ile el sabunlanır hafif ve gözlük camı yuvarlak parmak hareketleriyle silinir. sonrasında güzelce durulama işlemine tabi tutulur. en son "gözlük bezi" yada "mikrofiber bez" ile gözlük silinir.
    buradaki "püf" nokta, gözlük bezinin "su çeken" cinsten yani pamuk katkılı olması. naylon tipi parlak bezler su çekmez ve gözlüğü çizer.

ayrıca, gözlükler için özel üretilmiş gözlük "mendilleri var". sıvı alkol içerir. onunla da gayet güzel ve çiziksiz bir şkeilde temizleyebilirsiniz.

Bu alkoller hemen uçuyor mu leke bırakmadan ? Nerelerde bulaiblirim ? Fotoğra makinesi temizliğinde de kullanmak istiyorum böyle bişey mikrofiber bez falan alayı leke bırakıyor objektifi de yıkıyacak halimiz yok lcd temizleme solisyonları falan da uçmuyor sulu ve yoğun olduğu için

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orijinalden alıntı: efexy

quote:

Bu alkoller hemen uçuyor mu leke bırakmadan ? Nerelerde bulaiblirim ? Fotoğra makinesi temizliğinde de kullanmak istiyorum böyle bişey mikrofiber bez falan alayı leke bırakıyor objektifi de yıkıyacak halimiz yok lcd temizleme solisyonları falan da uçmuyor sulu ve yoğun olduğu için

büyük marketlerde oluyor genelde.. lakin, lensin mercek yapısına bir ihtimal etkileşime geçip belli/belirsiz hasar/iz bırakabilir.. mendilin üzerini iyi okumanı öneririm hocam.. sonra sakata gelme

• quote:

Orijinalden alıntı: Momo-Oz

ben sabunu köpürtüp gözlüğü yıkıyorum miss gibi oluyo hergün yıkamak lazım benimde ten yağlı ondan hemen yağlu oluyo

benim de tenim yağlı.

Ya bir de size bir tavsiyem var beni gibi sürekli gözlüğüm kirli mi diyip de ışığa falan tutmayın, acayip moraliniz bozulur ve takıntı edinip sürekli benim gibi delirircesine gözlük silersiniz. Gözlüğü takınca gözünüzde rahatsızlık duymuyorsanız kir olarak devam edin.

Bu arada bir şey soracağım, gözlüğü yıkadıktan sonra bir damla falan camın altında kalıyor onu neyler alabilirim, peçeteyle denedim mahvediyor bir damla suyu her tarafa yayıyor, gözlüğün yanında verilen bezi denedim o da aynı şey o da mahvediyor, saç kurutma makinesiyle kurulasam mı acaba?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.