Şimdi Ara

Gözlük camı temizliği (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
17
Favori
51.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yorumlari okudum da yok cami yikamayin sabunla yok buhar tutmayin falan demissiniz. Ben gozlugu alirken 2012 yilinda tum maasimi yatirarak aldim asagi yukari 1000 euro civari alan adam bunu al 30 sene gider dedi iyi dedim. kazak,t shirt , gomlek , pantolon a mi tutmadim. yere mi dusurmedim , temizlemek icin her seyi denedim canim sikilinca degisik yollarla temizliyorum camini parfum falan sikarak hala tas gibi ne cizik var ne yaglanma oluyor ne de baska birsey. Tavsiyem o ki alirken kaliteli bi gozluk alin vallaha pisman olmuyorsunuz. Annem her yil aliyor 90 tl ye falan yilda bir degistiriyor kadincagiz benim 3. yili dolucak hala ilk gunku gibi. ayrica belki yorumu okuyan olur gozluk alirken mutlaka ama mutlaka plastik verceveli beya direk cercevesiz alin karizma gorunsun diye buyuk cerceveli aliyorsunuz gozlugun agirligindan basiniz agriyor soylemedi demeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tides Of Blood -- 13 Aralık 2014; 20:12:48 >
  • HORT hort HORT hort HORT hort HORT hort HORT hort HORT hort HORT hort

Arkadaslar, yanimda sprey gezdirmek filan zor oluyor. Sabun tamamda sokakta nereden bulacagiz ilik suyu sabunu. 40 ya da adetli paketlerde tek kullanimlik satilan temizleme bezleri var. Bunlari kullanan ya da hakkinda bilgisi olan var mi acaba? Temizlemesi iyi ise , yag birakmiyorsa yeterli benim icin. Gozlukleri yurtdisi bir siteden cok ucuza aldigim Aslinda cerceveyi 10 $ a aldim. Adamlar yansimasiz camlari bedavaya veriyorlar. Ayni gozluge burada yuz dolar fiyat cekiyorlar iyi mi. Yani bir yil sonra yok kaplamasi atar bilmem ne onemli degil. Yedegi var zaten. Iki yil sonra numara degisebilir zaten. Ayni gzlugu 30 yil kullanirim umuduyla 1000 bilmem kac lira baglamak da cok mantikli gelmiyor bana. Camlari muayene oldugum doktora gosterdim, kaliteli sorun olmaz dedi.

HORT hort HORT hort HORT hort HORT hort HORT hort HORT hort HORT hort

Not : Yeni konu acmayip HORTlattim ki buralara ziplayip kendini tatmin edenlere de bir faydamiz olsun arada. :D

• Bende geçen gün bi optik mağazasına gittim... Dedim ben gözlüğümün camlarını temizlemek için iyi bi temizleme losyonu istiyorum dedim. Optik mi dedi . Hayır dedim. Güneş gözlüğü mü dedi. Hayır dedim. :) Camları sarı, oyuncu gözlüğü dedim. Steelseries Gunnar dedim.i-amp lens dedim. Tabi nerden bilicek kadın steelseries i falan :) Yani bilemedim dedi bizim losyonlar belki zarar verebilir camlara değişik bişi sanırım dedi. Verdi elime bi gözlük bezi. Hediyemiz olsun dedi gönderdi :) Eczaneden bahsetmiş olduğunuz ürünü alıp onunla bi deniycem. Herhalde bi fark yoktur diğer gözlük camlarıyla arasında die düşünüyorum :) Konu çok iyi bu arada hep hortlamalı bence :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılanlardan anladığım buradaki sorun yağlanma veya kirlenme değil. Öyle olsa sabunla yıkandığında çıkması gerekir.
    Organik camların üzerindeki kaplamada sıcak suya sokma gibi şeyler yapıldığında micro çatlaklar oluşuyor. Buğulanma, yağlanma gibi görünen budur.
    Yapılabilecek fazla bir şey yok. Kaplamayı kaldırıp yeniden yapmak lazım. Bunu da hem her yer yapmıyor, hem de pahalı bir işlem. Yine de camlar yeniyse ve pahalıysa araştırılabilir. Aksi takdirde camları değiştirmek daha mantıklı olabilir.

• Yazılanların bir kısmını okudum, 0.75 miyop gözlük kullanmaya başlayalı 1 hafta olmadı. İlk gün efsane net görüyordum , diğer günler cam yağlandığı için ne kadar bezle silersem sileyim camın üzerindeki leke gitmiyor, daha demin suyun altına sokup bezle sildim değişen bir şey olmadı, sabunlu su kullanmaya korkuyorum. Söylediğiniz madde çok mu iyi, tecrübeli arkadaşların cevabını bekliyorum. Camın üzerinde Anti-refle kaplama mevcut. Hatta bu kaplama ucuz olanın bir üst kalitesinde damla tutmama özelliği varmış sanırım. Net görmek için gözlük aldık o da yağlandı hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: aseke

Yazılanlardan anladığım buradaki sorun yağlanma veya kirlenme değil. Öyle olsa sabunla yıkandığında çıkması gerekir.
    Organik camların üzerindeki kaplamada sıcak suya sokma gibi şeyler yapıldığında micro çatlaklar oluşuyor. Buğulanma, yağlanma gibi görünen budur.
    Yapılabilecek fazla bir şey yok. Kaplamayı kaldırıp yeniden yapmak lazım. Bunu da hem her yer yapmıyor, hem de pahalı bir işlem. Yine de camlar yeniyse ve pahalıysa araştırılabilir. Aksi takdirde camları değiştirmek daha mantıklı olabilir.

Alalı 1 hafta olmadı bu yağlanmalar gün yüzüne çıktı, elim deydi 1-2 defa oradan yağlanmıştır diye düşünüyorum ama söylediğiniz doğru olabilir

düzenleme: ancak herhangi bir sıcak suyla teması olmadı gözlüklerimin, hatta su haricinde bir sıvı da bulaşmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yağsız Makarna -- 19 Aralık 2016; 17:17:38 >

• Horttt

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağsız Makarna kullanıcısına yanıt
    İlk zamanlar yaptığım bir hatadan bahsedeyim. Gözlüğüm gözüme pek ayarsızmış, burun kısmıyla biraz oynayarak ayarladım ve gözümden uzaklaştırdım. Kirpiklerim falan değiyor bunlar da yağlanmasına etmen. Bi de cama elleşmemeye özen göster, fiberli bezinlede düzenli aralıklarla hatta canın sıkıldıkça tatlı tatlı silersen mutlu olursun diye düşünmekteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrren

Bende geçen gün bi optik mağazasına gittim... Dedim ben gözlüğümün camlarını temizlemek için iyi bi temizleme losyonu istiyorum dedim. Optik mi dedi . Hayır dedim. Güneş gözlüğü mü dedi. Hayır dedim. :) Camları sarı, oyuncu gözlüğü dedim. Steelseries Gunnar dedim.i-amp lens dedim. Tabi nerden bilicek kadın steelseries i falan :) Yani bilemedim dedi bizim losyonlar belki zarar verebilir camlara değişik bişi sanırım dedi. Verdi elime bi gözlük bezi. Hediyemiz olsun dedi gönderdi :) Eczaneden bahsetmiş olduğunuz ürünü alıp onunla bi deniycem. Herhalde bi fark yoktur diğer gözlük camlarıyla arasında die düşünüyorum :) Konu çok iyi bu arada hep hortlamalı bence :)

Merhaba hocam
    Musaitseniz gozluk hakkinda bilgi alabilir miyiz. Uzun saatler bilgisayar basinda oturuyoym faydasi olur.mu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DgnByz

İlk zamanlar yaptığım bir hatadan bahsedeyim. Gözlüğüm gözüme pek ayarsızmış, burun kısmıyla biraz oynayarak ayarladım ve gözümden uzaklaştırdım. Kirpiklerim falan değiyor bunlar da yağlanmasına etmen. Bi de cama elleşmemeye özen göster, fiberli bezinlede düzenli aralıklarla hatta canın sıkıldıkça tatlı tatlı silersen mutlu olursun diye düşünmekteyim

Sildim ama geçmedi pek hocam, ıslatıp sildim yine bulanık

• quote:

Orijinalden alıntı: pi10

quote:

Orijinalden alıntı: shez

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

çerçeveli hocam ama silikon çerçeve o yüzden rahatım birazda direk tutuyorum suya :) ayda bir aklıma gelirse de atasun 'da ultrasonic temizlik yaptırıyorum.

ultrasonik nasıl bişi? denemeyi düşünüyorum

bır kucuk plastık kutuda sıvı var gozlukte bezın yetısemedıgı yerlerı tertemız yapıyor.

@Yazılımcı Online Bu arada hocam benım gozluklerde atasundan lombardo marka sılıkon cerceve ama korkuyorum ya basına bısey gelırse o kadar para verdım dıye bısey gelmıyor yanı gonul rahatlıgıyla tutabılırız demı ? Bu arada ılgınız ıcın tesekkur ederım.

Edit:İmla.

lombardo made in turkey CE metal ( titanium asla ) gözlük çerçevesi çok kötü deformasyonda mükemmel netice ile geri kazanılabiliyor harika ürün.

ultrasonic yıkatıcı imkanı yoksa erişilemeyen noktalara ılık su, sıcak değil, bulaşık sıvı sabunu, yumuşak kıllı resim fırçası ile darbecikler şeklinde uygulama yapın, sürterek değil.

• Ne takıntılı bir milletiz yahu.Al bezi sil,tak gözüne keyfine bak.

• bu yorumu yaptıysan büyük ihtimalle ya gözlük kullanmıyorsun ya da kullandığın gözlük yağ ve pislik içinde farkında değilsin
  • Olay "al bezi, sil tak" degil. Gozluk kullanmayanlar anlayamaz. Gozlugun milimetrik sap ayari bile duzgun degilse insanin canini sikmaya yetiyor :) gozlugu silme olayina gelirsek, ben gunde 2-3 kez suyun altina sokup iyice islatip sonra kaliteli bir gozluk.bezi ile siliyorum. Bulasik detarjani ile temizleme gibi yontemler olsa da ben bis suyu tercih ediyorum :)

• Valla tüm yorumları okudum. Eski gözlüğümü hep sabunlu suyla yıkardım çok kötü bi yöntem sanırdım yeni gözlüğümü sabuna hiç temas ettirmeyi düşünmüyordum ama opmardan almış olduğum bilgiye ve buradaki yorumlara göre sabunlu ılık-soğuk suyla yıkayıp bezle silmeye devam

• Tabiki once tüküruk sonra silme daha ne olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgennyk

Valla tüm yorumları okudum. Eski gözlüğümü hep sabunlu suyla yıkardım çok kötü bi yöntem sanırdım yeni gözlüğümü sabuna hiç temas ettirmeyi düşünmüyordum ama opmardan almış olduğum bilgiye ve buradaki yorumlara göre sabunlu ılık-soğuk suyla yıkayıp bezle silmeye devam
    yaa opmar ticaret amaçlı sana yalan söylediyse? :D
  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Valla sabunlu suyla yıkasam da yıkamasam da ekstra olumsuz bir tarafını ben görmedim bunca geçen zaman arasında

• evwt E kullanıcısına yanıt
    Bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceannn12 -- 10 Haziran 2020; 22:22:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gözlüğü silmeden önce yıkamanızı tavsiye ederim. Önden su tutun ve sonra çok az bir sıvı el sabunu ile parmakla bastırmadan ovalayıp, daha sonra ovalama yapmadan su ile akıtın. Dizinize vurarak fazla suyu akıtın, ardından kendi özel bezi ile ya da cam için yapılmış özel ipliksiz mikrofiber bezler ile silin.

Normalde alkol zararlı derler ama kaliteli bir cam yaptırdığımız firma yanında hediye olarak ipa içerikli bir solisyon yollamıştı.

Ben evde kendim yapıyorum karışımı. 90ML saf suya, 5ml bulaşık makinesi parlatıcısı, 5ml kadar da ipa ekliyorum. Sıkıp mikrofiber bez ile siliyorum. Zaten camlar eskidiği için çok da önemsemedim. Yeni cam yaptırınca ise yıkayarak temizleme yapıyorum, çok uzun süre dayanıyor öyle. Hatta su itici olduğu için kaplamalar, çok düşük suyun altında yavaşca tutunca silmeye gerek kalmayacak şekilde kuru bir cam çıkıyor ortaya :D
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.