Şimdi Ara

Gözlük camı temizliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
17
Favori
51.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

quote:

Hocam dediğin çözelti ve su olayını yaptım. Çok güzel birde mikrofiber bezim vardı hemen denedim ve sonuca inanamadım. Bildiğimiz su gibi olsa da sanki akollü çözelti gibi silince uçtu gitti ve iz bıraktı nede başka bişey tertemiz yaptı.

Çoğu kiri de söküyor vallahi. PVC de cifle olvalamadan çıkmayan is lekelerini bir bez ile silerek çıakrttı valli.

Hatta aklıma arabanın silecek suyuna bile koymak geldi. Gerçi antifirizli su kullanıyoruz onun içinde kimyasallar vardır ama belki güzel işe yarar

Tekrar teşekkürler bu bilgi için gerçekten çok işime yaradı hocam

Formül nedir ? Yapabilceğimiz birşey mi ? Gözlük camı temizlemek şu dünyadaki en iğrenç şeylerden biri :D

Yukarıda arkadaş yazmış hocam, sadece izotonik sodyum klorür yeterli oluyor. Eczaneden alıyorsunuz. Normalde serum bu, şişede ya da serum torbasında satıyorlar. Şırıngayla çekip çekip koydum ben. Büyük bişey torbası 4.50 lira.

Hocam bu izotonik NaCl yi spreyle cama puskurtup bez ıle sılıyoruz demı ?

• pi10 kullanıcısına yanıt
    Evet, emiciliği yüksek dokusu ise cama zarar vermeyecek şekilde bir mikrofiber bez ile pırıl pırıl oluyor. Ben normalde alkolsüz sıvı sabun ya da bulaşık detarjanı ile yıkar su ile arındırırdım yağmur kaydırıcı sürmüş gibi akardı su kurulama zahmetine bile girmezdim fakat herzaman olmuyor malesef. Evde olmuyorsun dışarda oluyorsun vs.. Birde nekadar kaliteli bezde olsa çiziyor yahu 5 numara miyop'um sırf camlar 300 küsür tutuyor benim. gözüm gibi bakıyorum, halen silmek hep ikinci planda benim için.
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Benımkılerde 3 numara miyop bende dedıgınız gıbı sabunlar sade sekılde akan suyun altında dıkıne tutarak tertemız yapardım>>cercevesız gozlugum varken :)
    sımdı tamamen cercevelı gozluge gectım gene oluyor ama cerceve ıle gozluk arasına su kacar dıye korkuyorum gozluge yazık olur dusuncesındeyım.

sızın gozlugunuz cercevesız mıydı ??
    çerçeveli hocam ama silikon çerçeve o yüzden rahatım birazda direk tutuyorum suya :) ayda bir aklıma gelirse de atasun 'da ultrasonic temizlik yaptırıyorum.
  • quote:

çerçeveli hocam ama silikon çerçeve o yüzden rahatım birazda direk tutuyorum suya :) ayda bir aklıma gelirse de atasun 'da ultrasonic temizlik yaptırıyorum.

ultrasonik nasıl bişi? denemeyi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: shez

quote:

ultrasonik nasıl bişi? denemeyi düşünüyorum

bır kucuk plastık kutuda sıvı var gozlukte bezın yetısemedıgı yerlerı tertemız yapıyor.

@Yazılımcı Online Bu arada hocam benım gozluklerde atasundan lombardo marka sılıkon cerceve ama korkuyorum ya basına bısey gelırse o kadar para verdım dıye bısey gelmıyor yanı gonul rahatlıgıyla tutabılırız demı ? Bu arada ılgınız ıcın tesekkur ederım.

Edit:İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pi10 -- 26 Eylül 2013; 22:00:31 >

Benimki ucuzlardan hocam, 70 - 80 liraya almıştım çerçeveyi, asıl para camlar 250 300 tutuyor :)
  • quote:

Benimki ucuzlardan hocam, 70 - 80 liraya almıştım çerçeveyi, asıl para camlar 250 300 tutuyor :)

sanırım gozluklerımız aynı :) bende 70-80 arası bıseye aldım camlara cok para gıttı beh ınce olması, antırefı, gunes gozlugunun fıltresı
  • gazeteyle de güzel temizleniyor.fazla çizmiyor camı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

quote:

Orijinalden alıntı: evwt

Gözlük Temizleme Klavuzu
    1.Gözlüğünüzü asla Sıvı SABUN,Yağ çöz,Kolonya,CAM SİL... Ve Benzeri Non iyonik ve alkol içeren maddelerle temizlemeyiniz.Bu tip maddeler Camlarınıza Kısa vadede 3-5 silinmeyle bi zarar vermediği sanılır.Ancak Camlarınızın Ömrünü %50 kısaltır.Ve Tecrübeyle Sabittir.Özellikle Non iyonik madde olarak adlandırılan PORÇÖZ'ün seyreltilmiş hali olan maddeler Daha camlarınıza temas eder etmez tepkimeye girer ve Seyreltilmiş olduğu için bu tepkime aylar sonra camlarınızdaki antireflenin pul pul atmasına sebeb olur."1 defadan ne olacak" diye düşünüpte sakın o camlarınızı Hatta gözlerinizi tehlikeye atmayın.
    2.Piyasada Çok sayıda Gözlük temizleme spreyi bulunmaktadır.Bunlar temizleme açısından pratik olsada içeriğinde yine non iyonik maddeler bulunur.
    3.Temizlikte kullanacağınız malzemenin içinde kimyasal bulunmamalı.Üzerinde Gözlük temizlenir yazsa bile.
    4.Musluk suyu Yüksek Kireç oranından dolayı Temizlemede etkili olsada içindeki kireç zamanla elle temas edilemeyen yerlerde tortu birikmesine sebeb olur.
    5.Peki Ne ile Temizleyelim Bu gözlüğü ;?Bakteri ve Yağlanmara karşı en etkili yöntem.%0,09(binde dokuz)orannında İZOTONİK SODYUM klarür en etkili sıvıdır.Tüm eczanelerde 3-5 tl ye 1 litre alabileceğiniz bu malzeme yi bir sprey kaba koyup gönül rahatlığıyla Temizleye bilirsiniz. Ayrıca Saf suya en yakın bir marka su ile yine gözlüğünüzü Temizleye bilirsiniz.Korusu piyasadaki safsu ya en yakın içme suyu markasıdır.(20 mikrosiemens). Aldığınız hazır suyun şişesinin üstünde İLETKENLİK değeri yazar iletkenliği en düşük suyla yapmanız tavsiyemiz.Tabi esas olan SAF SU 0 iletkenlikte kullanılması.Ancak Saf su yağlanmaları gideremeye bilir.
    6.İzotonik Sodyum Klorür PH dengesi ve NaCl ile Hem Yağlanmaları giderir Hemde İyi bir temizlik yapar.Hatta tanıdığınız Eczanelere rica ederseniz Tarihi geçmiş varsa Bedava bile alabilirsiniz.:) Ancak Tarihi Geçenlerde İçinde KRİSTALİE olamamasına dikkat edin. Sıvı Konusu Bu kadar.
    7.Bez Konusunda Gözlükçünüzden Temin edebileceğiniz mikrofiber veya yumuşak pamuklu bez ile kullanınız.Ancak Micro fiber bezlerin özellikle Gözlük için olmasına dikkat edin.Başka maksatla Üretilmiş (Pencere camı silme,tv silme,yer silme...vb) Microfiber bezler Gözenekleri çok açık ve sert malzemeden yapıldığı için Gözlük camlarında Önerilmez.
    8.Son Olarak En az Ayda 1defa Gözlükçünüze Gidip ULTASONİC temizleme cihazıyla Gözlüğünüzü Temizletin.Böylelikle Elinizle ulaşamadınız yerlerdeki Birinkileride temizletmiş olursunuz.
    9.Forumu Okuyunca SICAK SU bahsi Geçmiş onu Gördüm Editleyim.Gözlük Camları Üzerindeki Anti refle ve Camın Kendisi Polimer'e benzer Bir tür Reçineden oluşur.Ve Sıcaklık arttıkça Genleşir.Antireflenin ve Camların Genleşme Katsayıları farklı olduğu için Yüksek sıcaklıklarda 50 C üstünde Antireflenin camdan ayrılmasına soyulmalara Sebeb olabilir.(soyulma tipi antirefle atmaları Garanti Dışındadır.) Ayrıca Myop rahatsızlıklarında Camlarının Ortası İnce Kenarları Kalın olduğu İçin Camlar Genleşince çerçeveye Sığmayacak ve Dışa doğdu Eğilecek Numaralarda Değişlere ve prizmatik etkilere sebeb olacaktır 70 C .O yüzden Gözlükleirnizi Sıcak ortamlarda Özellikle SICAK SUDAN.UZAK TUTUN

1. Maddeyi Örneklerle Açıklanması.Ben Yaklaşık 11 senedir Optisyenim.İlk çalışmaya başladığımda patronumuzda Yeni Bir optik açmıştı 2 tanede optik sektöründe daha önce çalıştımış kişiler işe aldı.Bu KALİFİYE Diye tabir ettiğimiz arkadaşlar en yetkili bunlar olduğu için mağazada CAM SİL ile GÜneş gözlükleriniz Çamaşır Suyuylada optik gözlükleri Silerdi bunlara "Arkadaşlar Böyle olmaz Bakın....vs." anlatmama rağmen Gözlüğü gözüme solarak Hani Siliyoruz Bişi olmuyorya sen nerden bileceksin gibi beni küçük düşürmeye çalıştılar :).Tabi Patron da Bunlara destekçi İlk yıl hakkaten bişi Olmadı Ancak Yeni sezon gelip Geçen sezondan Gelen Gözlükleri Meydana çıkarınca gördülerki bütün gözlüklerin Antireflesi Atmış Rengi Solmuş.O yıl 1000 adet Güneş gözlüğünden 700 tanesi Kullanılamayacak Haldeydi 300 adetini sattık.Onlarında en az 200 tanesi Garantiye gönderilidi falan.Optikler Zaten Olduğu gibi elimizde kaldı Çünkü onları Çamaşır Suyuyla Sildiler.Camların Gördüğü zarar haricinde Birde Metal Kısımları Özellikle Kaynakla birleştirilen kısımlar Çürüyüm kırıldı.HANİ BİŞİ OLMUYODU.:Zaman

Bazi noktalara dokunmadan gecmeyecegim. Kolonya cama ve cerceveye zarar verir. Haklisiniz bu konuda ama ilik suyun ve sivi sabunun hicbir zarari yoktur. Kendimiz de gozlukculuk yaptik, cikmayan kiri ve yagi yikayarak gidermelerini tavsiye ettik. Uzerindeki antirefle kaplama kolay kolay kalkmaz. Ancak icinde agir metaller iceren maddeler mahveder. Artik piyasadaki camlarin hemen hemen hepsi polikarbon olup oldukca dayanikli...

Antirefle ve kaplamalar atsa dahi yeniden kaplanmasi sadece 10 dakikalik bir is. Gozlukculer bunu yapmak yerine yeni cam satmayi tercih ediyorlar. Bu da isin cakalligi. Normalde uzerindeki kaplamayi sokup yenisini yapmasini gerekir...

sen gözlükçülük yaptıysan ben bu mesleği bırakıyorum.Antirefle kaplamanın nasıl yapıldığı konusunda bile fikrin yokken insanları Nasıl yanlış bilgilendiriyorsun.Anlamadım.Neyse Ben bilgimi paylaştım isteyen uygular İstemeyen Sabunla Sıcak suyla yıkamaya yıkamaya devam etsin kolonyayla Yıkamaya.Şahsen Benimde İşime gelir :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

quote:

Gözlük Temizleme Klavuzu
    1.Gözlüğünüzü asla Sıvı SABUN,Yağ çöz,Kolonya,CAM SİL... Ve Benzeri Non iyonik ve alkol içeren maddelerle temizlemeyiniz.Bu tip maddeler Camlarınıza Kısa vadede 3-5 silinmeyle bi zarar vermediği sanılır.Ancak Camlarınızın Ömrünü %50 kısaltır.Ve Tecrübeyle Sabittir.Özellikle Non iyonik madde olarak adlandırılan PORÇÖZ'ün seyreltilmiş hali olan maddeler Daha camlarınıza temas eder etmez tepkimeye girer ve Seyreltilmiş olduğu için bu tepkime aylar sonra camlarınızdaki antireflenin pul pul atmasına sebeb olur."1 defadan ne olacak" diye düşünüpte sakın o camlarınızı Hatta gözlerinizi tehlikeye atmayın.
    2.Piyasada Çok sayıda Gözlük temizleme spreyi bulunmaktadır.Bunlar temizleme açısından pratik olsada içeriğinde yine non iyonik maddeler bulunur.
    3.Temizlikte kullanacağınız malzemenin içinde kimyasal bulunmamalı.Üzerinde Gözlük temizlenir yazsa bile.
    4.Musluk suyu Yüksek Kireç oranından dolayı Temizlemede etkili olsada içindeki kireç zamanla elle temas edilemeyen yerlerde tortu birikmesine sebeb olur.
    5.Peki Ne ile Temizleyelim Bu gözlüğü ;?Bakteri ve Yağlanmara karşı en etkili yöntem.%0,09(binde dokuz)orannında İZOTONİK SODYUM klarür en etkili sıvıdır.Tüm eczanelerde 3-5 tl ye 1 litre alabileceğiniz bu malzeme yi bir sprey kaba koyup gönül rahatlığıyla Temizleye bilirsiniz. Ayrıca Saf suya en yakın bir marka su ile yine gözlüğünüzü Temizleye bilirsiniz.Korusu piyasadaki safsu ya en yakın içme suyu markasıdır.(20 mikrosiemens). Aldığınız hazır suyun şişesinin üstünde İLETKENLİK değeri yazar iletkenliği en düşük suyla yapmanız tavsiyemiz.Tabi esas olan SAF SU 0 iletkenlikte kullanılması.Ancak Saf su yağlanmaları gideremeye bilir.
    6.İzotonik Sodyum Klorür PH dengesi ve NaCl ile Hem Yağlanmaları giderir Hemde İyi bir temizlik yapar.Hatta tanıdığınız Eczanelere rica ederseniz Tarihi geçmiş varsa Bedava bile alabilirsiniz.:) Ancak Tarihi Geçenlerde İçinde KRİSTALİE olamamasına dikkat edin. Sıvı Konusu Bu kadar.
    7.Bez Konusunda Gözlükçünüzden Temin edebileceğiniz mikrofiber veya yumuşak pamuklu bez ile kullanınız.Ancak Micro fiber bezlerin özellikle Gözlük için olmasına dikkat edin.Başka maksatla Üretilmiş (Pencere camı silme,tv silme,yer silme...vb) Microfiber bezler Gözenekleri çok açık ve sert malzemeden yapıldığı için Gözlük camlarında Önerilmez.
    8.Son Olarak En az Ayda 1defa Gözlükçünüze Gidip ULTASONİC temizleme cihazıyla Gözlüğünüzü Temizletin.Böylelikle Elinizle ulaşamadınız yerlerdeki Birinkileride temizletmiş olursunuz.
    9.Forumu Okuyunca SICAK SU bahsi Geçmiş onu Gördüm Editleyim.Gözlük Camları Üzerindeki Anti refle ve Camın Kendisi Polimer'e benzer Bir tür Reçineden oluşur.Ve Sıcaklık arttıkça Genleşir.Antireflenin ve Camların Genleşme Katsayıları farklı olduğu için Yüksek sıcaklıklarda 50 C üstünde Antireflenin camdan ayrılmasına soyulmalara Sebeb olabilir.(soyulma tipi antirefle atmaları Garanti Dışındadır.) Ayrıca Myop rahatsızlıklarında Camlarının Ortası İnce Kenarları Kalın olduğu İçin Camlar Genleşince çerçeveye Sığmayacak ve Dışa doğdu Eğilecek Numaralarda Değişlere ve prizmatik etkilere sebeb olacaktır 70 C .O yüzden Gözlükleirnizi Sıcak ortamlarda Özellikle SICAK SUDAN.UZAK TUTUN

1. Maddeyi Örneklerle Açıklanması.Ben Yaklaşık 11 senedir Optisyenim.İlk çalışmaya başladığımda patronumuzda Yeni Bir optik açmıştı 2 tanede optik sektöründe daha önce çalıştımış kişiler işe aldı.Bu KALİFİYE Diye tabir ettiğimiz arkadaşlar en yetkili bunlar olduğu için mağazada CAM SİL ile GÜneş gözlükleriniz Çamaşır Suyuylada optik gözlükleri Silerdi bunlara "Arkadaşlar Böyle olmaz Bakın....vs." anlatmama rağmen Gözlüğü gözüme solarak Hani Siliyoruz Bişi olmuyorya sen nerden bileceksin gibi beni küçük düşürmeye çalıştılar :).Tabi Patron da Bunlara destekçi İlk yıl hakkaten bişi Olmadı Ancak Yeni sezon gelip Geçen sezondan Gelen Gözlükleri Meydana çıkarınca gördülerki bütün gözlüklerin Antireflesi Atmış Rengi Solmuş.O yıl 1000 adet Güneş gözlüğünden 700 tanesi Kullanılamayacak Haldeydi 300 adetini sattık.Onlarında en az 200 tanesi Garantiye gönderilidi falan.Optikler Zaten Olduğu gibi elimizde kaldı Çünkü onları Çamaşır Suyuyla Sildiler.Camların Gördüğü zarar haricinde Birde Metal Kısımları Özellikle Kaynakla birleştirilen kısımlar Çürüyüm kırıldı.HANİ BİŞİ OLMUYODU.:Zaman

Bazi noktalara dokunmadan gecmeyecegim. Kolonya cama ve cerceveye zarar verir. Haklisiniz bu konuda ama ilik suyun ve sivi sabunun hicbir zarari yoktur. Kendimiz de gozlukculuk yaptik, cikmayan kiri ve yagi yikayarak gidermelerini tavsiye ettik. Uzerindeki antirefle kaplama kolay kolay kalkmaz. Ancak icinde agir metaller iceren maddeler mahveder. Artik piyasadaki camlarin hemen hemen hepsi polikarbon olup oldukca dayanikli...

Antirefle ve kaplamalar atsa dahi yeniden kaplanmasi sadece 10 dakikalik bir is. Gozlukculer bunu yapmak yerine yeni cam satmayi tercih ediyorlar. Bu da isin cakalligi. Normalde uzerindeki kaplamayi sokup yenisini yapmasini gerekir...

sen gözlükçülük yaptıysan ben bu mesleği bırakıyorum.Antirefle kaplamanın nasıl yapıldığı konusunda bile fikrin yokken insanları Nasıl yanlış bilgilendiriyorsun.Anlamadım.Neyse Ben bilgimi paylaştım isteyen uygular İstemeyen Sabunla Sıcak suyla yıkamaya yıkamaya devam etsin kolonyayla Yıkamaya.Şahsen Benimde İşime gelir :)

Bırakabilirsin sıkıntı yok.

• Vustic kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyene sağlık hakikaten Full olmasada Hd Ready görüntü alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1542istanbul

Hocam tavsiyene sağlık hakikaten Full olmasada Hd Ready görüntü alıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izotonik nacl çözeltisindeki nacl bildiğimiz tuz değil mi? tuzlu suyla yapsak olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahit.lafci -- 2 Ocak 2014; 0:11:24 >
  • İşte Türk Mühendisliğinin kimyadaki gücü. Tabiki olur 1 litre Saf su "Çeşme suyu damacana suyu Vs Su değil Saf h2o" içine %0,09 Saf Tuz Karıştırarak Bu çözeltiyi elde edebilirsiniz.Yanlız 1 litre Saf su "Akü suyu diye Benzinliklerde satılır (Ki saflığı tartışılır) 12 Microsiemens" 3 TL.Saf tuzu Temin etmen biraz zor onuda Sofra tuzu katarsan 9 gr ölçüp katacaksın.Onu ölçmek içinde Bir hassas teraziye ihtiyacın var :)...Ticaretini yapacaksan formül açık ama sadece kendi gözlüğü temizlemen için 3,5 Tl ye Kıyıp eczaneden alman daha mantıklı değilmi.
  • quote:

İşte Türk Mühendisliğinin kimyadaki gücü. Tabiki olur 1 litre Saf su "Çeşme suyu damacana suyu Vs Su değil Saf h2o" içine %0,09 Saf Tuz Karıştırarak Bu çözeltiyi elde edebilirsiniz.Yanlız 1 litre Saf su "Akü suyu diye Benzinliklerde satılır (Ki saflığı tartışılır) 12 Microsiemens" 3 TL.Saf tuzu Temin etmen biraz zor onuda Sofra tuzu katarsan 9 gr ölçüp katacaksın.Onu ölçmek içinde Bir hassas teraziye ihtiyacın var :)...Ticaretini yapacaksan formül açık ama sadece kendi gözlüğü temizlemen için 3,5 Tl ye Kıyıp eczaneden alman daha mantıklı değilmi.

haklısınız daha ekonomik fakat işte insan kendi yapınca mutlu oluyor. Saf suyu damıtma yöntemiyle elde edebilirim. Hassas teraziyi de temin edebilirim. Ama eczaneden gidip almak daha mantıklı tabiki

• quote:

Orijinalden alıntı: closek

quote:

Orijinalden alıntı: FroBisher

bilerek konuyu hortlatiyorsunuz neredeyse 2 yillik olacak konuyu hortlatiyorsunuz bravo

konu hortlayınca ne oluyor anlamıyorum. heralde böyle bi ekip var bekliyo konuyu hortlatan olursa aşağılayıcı cevap veriyo.
    hmm bakayım bugün konu hortlatan var mı. aha buldum bi tane. lan senn nnasıll horttlatırsınn lannn!!!

sakin ol kanka, kasma rahat ol :D benim gibi seneler sonra okuyanlar için kaynak bunlar. bak daha çok bilgi edindim hortlatanlar sayesinde. bırak istediği kadar hortlatsın millet sana bir zararı mı var? git başka yerde eğlence bul değil mi.

cidden deli olmaya başladım "bu konuyu niye hortlatıyon? ben sana hortlatma dememedim mi lann!" şeklinde agresif mod takılanlara, eminim türk forumları dışında da böyle bir gelenek yoktur, bizim türklerde var böyle garip acayip anlamsız şeyler

Hocam süper cevap vermişsin tebrikler...

Bu cevabından sonra adam forumu terketti gözükmüyor

• Hala sorun yasayan varsa mikrofiber toz bezlerini öneririm yağ toz silip görüyor 2 sn de

• 7 yıldır takıyorum sadece duş tan duşa yıkıyorum

• Gozlugumu hic suyla yikamadim ya

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.