Şimdi Ara

Gözlüklerim burnumu ağrıtıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
16.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinize selam arkadaşlar, bundan yaklaşık 1 ay önce gözlerim için doktora gittim, sağ gözüm 0.5 ve sol gözüm 1 olmak üzere hipermetrop çıktı, haliyle gözlük verdi, gözlükleri aldım ve taktıktan bir kaç saat sonra burnum ağrımaya başladı.
    İlk aldığım gözlük bunun gibi

Sonrasında artık pek takmamaya başladım ama olmuyor, gözlerim kızarıyor takmazsam, burnumdandır diye doktora gittim ama hiçbir şey çıkmadı, dün yine bu gözlüklerden aldım belki düzelir diye
    sapı beyaz olanından. Yine hiçbirşey değişmedi, artık kendi kendime sinirlenmeye başladım, can sıkmaya iyibe bunalmaya başladım bu işten artık, bana bu konuda yardımcı olacak arkadaş olur diye bu konuyu açtım, inşallah en kısa sürede bu sıkıntıdan kurtulurum sayenizde.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gözlük Takınca Burun Ağrısı: Nedenleri ve Çözümleri

Gözlük takmak, net görüş sağlamanın önemli bir yoludur, ancak bazı durumlarda burnunuzda ağrı veya rahatsızlığa neden olabilir. Gözlük takınca burun ağrısının birkaç nedeni ve çözümü vardır:

Nedenler:

• Uygunsuz Gözlük Boyutu: Doğru ayarlanmamış gözlükler, burun köprüsüne fazla baskı uygulayarak ağrıya neden olabilir.
    • Kalitesiz Burun Pedleri: Sert veya dar burun pedleri burnu tahriş edebilir ve ağrıya neden olabilir.
    • Gözlüklerin Aşırı Ağırlığı: Ağır gözlükler, özellikle uzun süre takıldığında burun üzerinde aşırı baskı oluşturabilir.
    • Alerjiler veya Cilt Hassasiyetleri: Bazı kişiler, gözlüğün malzemesine veya yapıştırıcısına karşı alerjik reaksiyonlar yaşayabilir veya ciltlerinde tahrişe neden olabilir.

• Gözlüklerin Ayarlanması: Bir gözlükçüye başvurarak gözlüklerin burun köprüsüne doğru şekilde oturacak şekilde ayarlanmasını sağlayın.
    • Burun Pedlerinin Değiştirilmesi: Rahatsızlığa neden olan burun pedlerini daha yumuşak veya silikon pedlerle değiştirin.
    • Hafif Gözlükler Seçimi: Ağır gözlükler yerine, hafif çerçevelerden yapılmış gözlükleri tercih edin.
    • Alerji Testleri: Gözlüklerin neden olduğu ağrının alerjilerden kaynaklanabileceğini düşünüyorsanız, bir doktora veya alerji uzmanına başvurun.

Önemli Not: Gözlük takınca burun ağrısı devam ediyorsa veya şiddetliyse, altta yatan tıbbi bir durumun belirtisi olabilir. Bu durumda, derhal bir doktora görünmeniz önerilir.

Gözlük takarken burnunuzu ağrıtan rahatsızlığı gidermek için bu çözümleri uygulayarak daha rahat ve net bir görüşün keyfini çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende de oluyo bu alışamadım bi türlü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalci

Hepinize selam arkadaşlar, bundan yaklaşık 1 ay önce gözlerim için doktora gittim, sağ gözüm 0.5 ve sol gözüm 1 olmak üzere hipermetrop çıktı, haliyle gözlük verdi, gözlükleri aldım ve taktıktan bir kaç saat sonra burnum ağrımaya başladı.

Sonrasında artık pek takmamaya başladım ama olmuyor, gözlerim kızarıyor takmazsam, burnumdandır diye doktora gittim ama hiçbir şey çıkmadı, dün yine bu gözlüklerden aldım belki düzelir diye
    sapı beyaz olanından. Yine hiçbirşey değişmedi, artık kendi kendime sinirlenmeye başladım, can sıkmaya iyibe bunalmaya başladım bu işten artık, bana bu konuda yardımcı olacak arkadaş olur diye bu konuyu açtım, inşallah en kısa sürede bu sıkıntıdan kurtulurum sayenizde.

daha geniş bir gözlük al çok sıkı takma

• 3 gözlük değiştirdim
  • 2.siniftan beri gozluk takiyorum. Su anda 11.siniftayim. burnum yamuldu artik ve her zaman kipkirmizi gozlugun geldigi yerler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lens takin dostlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenslerle uğraşmak istemiyorum, gözlük gibi anında tak çıkar yapılmıyor. Başka yöntem verecek yokmu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mouse bileğimi ağrıtıyor
    4 yıl önce açıldı
    Burnumu Çarptım Acıyor
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biraz paraya kıyarsanız çok hafif çerçeveler var onlardan alabilirsiniz. Model olarak daha klasik durur ama en azından çerçeve ağırlığı falan 10gr olduğu için rahat edersiniz. Cam olarak da numaraları yüksek kişiler bi de orada paraya kıyıp inceltme yaptırabilirler camlarına ve organik cam kullanın mineral cam kullanmayın daha ağırdır.
  • Gözlükler ağır değil, sorunu bir türlü bulamadım.
  • quote:

Hepinize selam arkadaşlar, bundan yaklaşık 1 ay önce gözlerim için doktora gittim, sağ gözüm 0.5 ve sol gözüm 1 olmak üzere hipermetrop çıktı, haliyle gözlük verdi, gözlükleri aldım ve taktıktan bir kaç saat sonra burnum ağrımaya başladı.

Çerçevesiz titanyum olanlardan al ince saplı olanlardan.En hafif en kullanışlı olanlar onlar biraz pahalıdır ama baş ağrısı yapmasından iyidir.Gözlük ne kadar hafif ne akdar ince okadar iyi bu senin gözlükler iyi seçimler değil bence.Çelik demir yada kemik gözlük yerine ince tasarınlı titanyumları seç.

• Hocam ben 8 yıldır takıyorum evet ılk taktıgında alısamıyorsun ama 1 hafta tak valla alısırsın.
  • quote:

Gözlükler ağır değil, sorunu bir türlü bulamadım.

tek çare estetik abi,burun yerine bi odun falan koydur
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinertem

quote:

Gözlükler ağır değil, sorunu bir türlü bulamadım.

tek çare estetik abi,burun yerine bi odun falan koydur

Odun çare olacaksa oda olur :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.