yaklaşık 2 aydır telefonun gps'ini offroad Treking işimde kullanmak için nett dolaşa dolaşa kafam bulandı. ancak çözemedim. Bu dolaşma ve anlamamalarda :) Reis-Eagle ustanın öncülük ettiği (bu konuda katkısı olan başka değerli arkadaşlarada çok tşk) Garmin program tanım ve kurulumlarını uyguladım ve garmin benim telefonda gayet güzel çalışıyor ve bunun içinde size çok çok teşekkür etmek istiyorum.
sorunuma gelecek olursak.
Mesela dağda bayırda dolaşmayı çok seviyorum. telefonumun gps ini bu işde kullanmak istiyorum. 1. İstediğim telefonum katettiğim mesafeyi nokta nokta kayıt etsin ve mesela bir günlük yaptığım yolu kayıt etmiş olsun. 2. gogle earth da kendime rota çizeyim (öyle çok sık noktalar şeklinde değilde mesela aralıklı konumlar) bunu telefona yükleyeyim ve bir noktada bir sonraki noktaya bana doğrultı versin.
netten bulabildiklerim MGMAPS (nasıl kullanılır onu bile çözemedim , Trekbuddy yüksedim ancak telefonda iyi çalışmıyor ayrıca çok kullanışlı değilmiş gibi geldi. Açıkçası bu trekbuddy i bu işler için kulanan birilerini bulabilsem belkide aradığım programın bu olduğunu bana o arkadaş anlatacak ama öyle birilerinide bulamadım.
netice umutsuzluk denizin deki incilerle hemhal olmuşken sana bu maili yazmak içimden geldi. belki tanıdığın birileri vardır o arkadaşlarla bağlantıya geçmemde yardımcı olursun belkim. belkilimde sen zaten benzer işler için telefonunu zaten kullanıyorsundur :)
telefonunuzun modelini yazmamışsınız, ama muhtemelen symbian ı destekliyordur. symbianda kullanılabilecek dediğiniz özelliklerde bir program :