Şimdi Ara

GPU kullanımında bilgisayarın aniden kendini kapatması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayara bi benchmark testi yapayım dedim GPU testi kısmında böyle aniden fişini çekmiş gibi ince bir fısıltıyla kapandı. Oyun açacak olursam da aynı şekilde ince bir "fiuvv" sesi yaparak kendini kapatıyor. Macunları değiştim, fanı temizledim ama sonuç değişmedi. Sebebi ne olabilir ? Ne zaman işin içine GPU girse laptop kapanıyor. Aşırı ısınma falan olmasa bile. Bilgisayarın detaylı özelliklerini aşağıda paylaşıyorum :

• Oyun disinda intel islemcinin icindeki igpu calisir misal masaüstü vs, ama oyun oynarken nvidia ya gecer ve de bu esnada kapaniyorsa ekrankarti yani 960m de problem var demek ki... Bozulmus olabilir, bozulmus olarak suan kadar iki tane 960m laptop konusu gördüm, eger öyle ise bu üçüncü konu olacak. Gpu chip arizasi, lehim arizasi veya baska bir ariza olabilir. Test edilmesi gerekir, bunu yapan kisinin yetkin biri olmasi sarttir.
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-cards/5/204630/laptop-shut-down-immediately-when-playing-game-wit/

Nvidia tarafında da kronik bir sorun gibi görünüyor benim yaşadığımı yaşayan bir sürü kişi var dediğiniz gibi ama çözüme dair bir şey bulamadım.
  • Halis.Senturk kullanıcısına yanıt

Yazilim sorunu olabilecegi aklima gelmedi lakin mümkündür. Driver i komple kaldirip, daha stabil bir sürüm ile denemek lazim, o da olmazsa windows un nvidia driverini windowsupdate kullanarak yüklemeyi deneyebiliriz. Ve hicbir zaman geforce exprerience kismini yüklemeden...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.