Şimdi Ara

GPU'nun Tamamı Kullanılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dizüstü bilgisayarı aldığımda win 8 idi sonra win 10 yükseltim ve bu sorunlar baş göstermeye başladı.MSI Afterburner ile baktığımda %30 %40 bazen %99 kafasına göre takılıyor.Daha sonra win7 kurdum ve aynı sıkıntı devame diyor.Güç yüksek performans seçili durumda ve oyunlarda (lol düşük ayarlar) hiç bişey yokken 110 120 fps alıyorum gpunun %30 -%50 kullanımında ama ani olaylarda birden fps 60ın altına iniyor sonra tekrar toparlıyor bir türlü çözemedim .Isınma sorununda olacak diye düşüyorum ama 60 65 derece civarlarında her ikiside sanırım sıkıntı neyden kaynaklanıyor olabilir sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LorduSs -- 16 Eylül 2016; 23:48:36 >

• Yokmu Yardımcı Olabilecek ?
  • Aslında o bir sıkıntı değil diye biliyorum. GPU modelini yazar mısın? Aynı şey bende GTA 5 te oluyordu ben 970m kullanıyorum. Nvidia Experience nin opmizasyon ayarlarının biraz altında kullanınca ve Fps sabitlemesini kapatınca Gpu kullanımında dalgalanmalar oluşuyor. Muhtemelen yazılımsal bir oto kontroldür. Omtimizasyon ayarlarına alınca GTA 5 i ve fps yi sabitleyince karttın %99 nu kullanıyorum. Umarım yararlı olmuştur.
  • LorduSs L kullanıcısına yanıt
    bataryada mı oynuyosun yoksa sarja takılı mı bataryada kullanınca bende de dalgalanma oluyo birde bende o gpu frekans hızı 1124de hiç ulaşmıyor 540 mhzde devamlı ama performansı etkilemiyor birde nvidia ekran kartı kullanıyorsan optimum ayarları dene
  • LorduSs L kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen pc ECO-Tasarruf vs. bir modda kalmış. Güç seçeneklerine bakmanızı öneririm. Fazla çalışması gerekmeyen yerlerde kendini kısıyor GPU ve anlık olaylarda hıza yetişemediği için FPS düşmeleri oluyor.

Masaüstü olsa darboğaz derdim ama işletim sistemi değiştirince başladı diyorsunuz. Sıcaklıkları da kontrol etmekte fayda var.
  • 840m dizüstündeki gpu , bende sıcaklıktan sandım termal macun filan sıktım ama sanırım güç adaptöründe sıkıntı olabilir mi ? ondan ise nasıl anlarım hep güç adaptöründe oynuyorum.İlk oyun açılınca %99 kullanıyor 240 300 fps civarı ama sonra 10 sonra sonra kendi kendine düşüyor , bu neyden kaynaklanabilir başka?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Receptim

Aslında o bir sıkıntı değil diye biliyorum. GPU modelini yazar mısın? Aynı şey bende GTA 5 te oluyordu ben 970m kullanıyorum. Nvidia Experience nin opmizasyon ayarlarının biraz altında kullanınca ve Fps sabitlemesini kapatınca Gpu kullanımında dalgalanmalar oluşuyor. Muhtemelen yazılımsal bir oto kontroldür. Omtimizasyon ayarlarına alınca GTA 5 i ve fps yi sabitleyince karttın %99 nu kullanıyorum. Umarım yararlı olmuştur.

arkadaşlar lenovo yoga 500 cihazım var v8.0 exp denilen aletten alıp Zotac GTX 1060 mini ekran kartı almayı düşünüyorum
    bilgisayarımın pci arayüzü m.2 2230 pcie x1 wifi ve bluetooth için kullanılıyor bu soket için bangood sitesinde NGFF arayüzlü kablo kullanılmış
    bu arayüzün veri aktarım hızı tahminim en fazla 1gb/sn diye düşünüyorum
    acaba benim bilgisayarıma bu eGPU aparatını bağlayabilir miyim yardımcı olabilir misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebalii

bataryada mı oynuyosun yoksa sarja takılı mı bataryada kullanınca bende de dalgalanma oluyo birde bende o gpu frekans hızı 1124de hiç ulaşmıyor 540 mhzde devamlı ama performansı etkilemiyor birde nvidia ekran kartı kullanıyorsan optimum ayarları dene

arkadaşlar lenovo yoga 500 cihazım var v8.0 exp denilen aletten alıp Zotac GTX 1060 mini ekran kartı almayı düşünüyorum
    bilgisayarımın pci arayüzü m.2 2230 pcie x1 wifi ve bluetooth için kullanılıyor bu soket için bangood sitesinde NGFF arayüzlü kablo kullanılmış
    bu arayüzün veri aktarım hızı tahminim en fazla 1gb/sn diye düşünüyorum
    acaba benim bilgisayarıma bu eGPU aparatını bağlayabilir miyim yardımcı olabilir misiniz
  • Ozan4370 kullanıcısına yanıt
    egpu hakkında bilgim yok maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.