Şimdi Ara

GPU ve MCP Aşırı Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım baya eski bu son günlerde 2-3 haftadır GPU aşırı derecede ısınıyor ve siyah ekran alıyorum reset atınca tekrar siyah ekranda kalıyor güç düğmesinden kapatmam gerekiyor bende ekran kartını söküp termal macunu yeniledim ve soğutma bloğu, fanı iyice temizledim ama ısınma sorunu hala var ne yapacağımı bilemiyorum
    Lütfen ne yapacağımı bilemiyorum

Boştayken bukadar ısınmış şuan baktığımda 99 gösteriyor. (Yalnızca Chrome Açık)
    AIDA64 Sıcaklık Değerleri

• hiç kimse bilmiyor mu koca forumda
  • Bulunduğunuz şehir neresi, malum yaz ayında sıcaklıkların tavan yapması normal.

GPU'nun boşta chrome ile 99 olması tabiki normal değil. Ekran kartınız nedir?

Mcp anakart kaynaklı bir durum olduğundan o ısınıyorsa diğer parçalara da ısı yayıcı bi parça haline gelebilir. Nforce'larda ısınması normal olsa da anakart ve ekran kartını yazarsanız daha faydalı olur.

Kasa çalışırken içine baktınız mı, çalışmayan bi fan vb var mıdır?

anakart kaynaklı bir sorundur diye düşünüyorum şuan için, yada ekran kartı ömrünü doldurmuştur.
  • Shinra- kullanıcısına yanıt
    Diyarbakırda yaşıyorum ayrıca cpu aşırı ısınmıyor sadece MCP ve GPU
    Bazen baktığımda ekran kartı fanı dönmüyor
    ekran kartı GT220 ana kart vb diğerleri bu linktehttps://valid.x86.fr/3lwkj8
    Bugün daha da arttı ısısı ve kapanma sorunu oluştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmed.sizer

Ekran kartı fanı dönmüyorsa ısınması normaldir sorununuzu kendiniz bulmuşsunuz.

Ayrıyetten cpuz dosyasında ekran kartında Windows temel bağdaştırıcı yazıyor ekran kartının driverını yüklemediniz mi monitörün kablosu gt220'ye takılı değil mi ?

Mcp konusunda telaşa düşmeyin anakart üzerinde bir yatay ince geniş bir heatsink var sanırım kuzeyköprüsü üzerinde onu elinizle dokunun bakım ne kadar sıcak muhtemelen Mcp odur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 18 Ağustos 2017; 6:18:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Resmi göremiyorum ama anakart Nvidia chipset ise nforce yongaları genelde 80-90 derecelerde çalışıyor.gt220 fansiz sogumaz zaten, yazıldığı gibi fan dönmüyor ise yüksek sıcaklık sebebi belli

• quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

quote:

Ayrıyetten cpuz dosyasında ekran kartında Windows temel bağdaştırıcı yazıyor ekran kartının driverını yüklemediniz mi monitörün kablosu gt220'ye takılı değil mi ?

Mcp konusunda telaşa düşmeyin anakart üzerinde bir yatay ince geniş bir heatsink var sanırım kuzeyköprüsü üzerinde onu elinizle dokunun bakım ne kadar sıcak muhtemelen Mcp odur

Cpu z dosyasını alırken kartı sökmüştüm termal macun için o an aldım o dosyayı o bakımdan fan dönmemesi im sorunu ne ya da artık kart ömrünü doldurmuş olabilir mi 5 yıldan fazla kullanıyorum yenisini almayı düşünüyorum mi MSI N730 4GD3V2 modelini almayı düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

quote:

Cpu z dosyasını alırken kartı sökmüştüm termal macun için o an aldım o dosyayı o bakımdan fan dönmemesi im sorunu ne ya da artık kart ömrünü doldurmuş olabilir mi 5 yıldan fazla kullanıyorum yenisini almayı düşünüyorum mi MSI N730 4GD3V2 modelini almayı düşünüyorum

Gt730 4gb gereksiz eğer fiyatı 300 tl civarı ise onun yerine gtx1030 almak daha mantıklı ama işlemciniz eski.

Fan ömrünü tamamlamış olabilir aslında kartınızdan memnunsanız oraya bir fan ayarlayın boşuna masraf yapmayın işlemcinizle uyumlu hiç olmazsa

• qaanx kullanıcısına yanıt
    GT 730 Almamdaki amaç hem 4gb hem 128bit gtx 1030 alacak param yok lakin gt 1030 yazmak istemişseniz o da 64 bit ve 2 GB daha ucuza 730 daha performanslı gibi duruyor işlemcim destekliyor diye biliyorum ama yinede bi yardımcı olsanız he şunu söyleyim gt 1030 baya büyük bir kart benim kasan küçük sığmayabilir

• Kartların GB yada bit özelliklerine göre performans tahmini yapılamaz.bunlar farklı mimari kartlar.2gb 64bit gt1030, 4gb 128bit gt730 dan açık ara daha performanslı bir kart.tek konu eğer gt1030 alınırsa ve kullanılan monitör sadece VGA bağlantıya sahipse birde aktif dönüştürücü almak gerekir.bunun dışında eldeki kart yeterli ise masraf yapmamak noktasında fan bulunabilir yada basit bir kasa fanı montajı denenebilir

• usb2.0 U kullanıcısına yanıt
    Gt 220 deki fan palit marka ve ben bulamadım cidden tuhaf bir fan soğutma bloku üzerine takılı sadece video vs yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.