Arkadaşlar elimde gtx870m olan bir laptop var. Cihaz 3 kere falan oyun oynarken kapandı. Sonrasında artık oyun açtığım yada harici gpu devreye giridiği anda pc restart atar hale geldi. Pc açılıyor her şey rahat bir şekilde çalışıyor. Ancak oyun açtığım anda artık pc restart atıyor. Sonrasında format attım ve sistem gene çalıyor ama gpu driver kurulumunda ekranın kararı geldiği aşamada pc gene restart atıyor. Artık driver kurulamıyor. Aida64 gibi sistem donanımlarını görebileceğim programlar aracılığı ile ekran kartını görebiliyor mu ona baktım. Ki görmese nvida kuruluma baslamazdı. Sonra adaptörümden de şüphe ettim, bataryada ikende aynı sonuç var. Farklı işletim sistemleri denedim. sonuç aynı. Isı kaynaklı değil 2 hafta önce termal macunlarını değiştirdim. Hatadan sonra kartı söktüm yuvasında veya kart üzerinde hiç bir toz veya sorun yok. Pinler sağlam. termal macunu tazeledim. Sonuç gene aynı oldu. Ekran kartını kullanırken kapanma sorunu olduğu zamanlarda hiç bir renk bozulması olmadı. Şuan benim size olan sorum şu bu kart donanımsal olarak bozuk. Buna süphem yok. Sizce ekran kartının boardu üzerinde hangi devre elemanında sorun vardır bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi. Yada aynı sorunu yasayan ve bu durumu tamırcı vasıtası ıle halleden birisi oldu ıse deneyimini benim ile paylaşabilir mi.
Lehimde sorun vardır.
hocam dün aksam gpuyu ısıttım yaklasık 90-100 derece kadar oldu soguduktan sonra tekrar denedım sonuc gene aynı çipi tanıyor pc ama kullanmaya gelınce sorun. Bazen calısıyor. 2 dakka sonra restart atıyor pc. Anakart kendısını korumak ıcın yapıyor dıye dusunuyorum. Lehimden kastınız çipin alt kısmındakı topların orası mı.