Şimdi Ara

GPU-Z SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün format attıktan sonra gpuz nin sitesinden gpu-z 6.0 sürümünü indirdim. Sorunum şu aticontrol center açıkken gpu-z yi çalıştırdığımda mavi ekran veriyor ve reset atıyor bilgisayar. Fakat ati control center ı açmadan gpu-z yi açtığımda bir sorun olmuyor. Bu sorun gpu-z nin açılırken pci-ex slotunu okuma sırasında kaynaklanan bir sorun gibi duruyor ama size danışmak istedim. Yeni sürümü beklemelimiyim yoksa ekran kartındamı bir sorun var?

Teşekkürler.

• ekran kartından oldugunu sanmıyorum ..ama test edıp emın olabılrsınız .. buyrun lınke gozatın

http://www.chip.com.tr/konu/pc-niz-icin-zorlu-testler-ekran-karti-testleri_22374_6.html
  • Az önce sorunu başka bir yerdende yaptı bir proğram yüklerken proğramın klasörünün içindeki metin belgesini açarkende aynı hatayı verdi. Bende ram slotunu ve hdd slotlarını değiştirdim ama gene oldu. Anakartın chipset driverı falanda kurulu. Bios güncelleme si yapmayı düşünüyorum fakat bu seferde güncelleme yaparken aynı hatayı verirse bios uçar daha fena.
  • Ekran kartı oyun ve uygulamalarda sorunsuz bir şekilde çalışıyorsa, GPU-Z adlı yazılımın ACCentre ile çakışmasından kaynaklanmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedon

Ekran kartı oyun ve uygulamalarda sorunsuz bir şekilde çalışıyorsa, GPU-Z adlı yazılımın ACCentre ile çakışmasından kaynaklanmaktadır.

Cevabınız için teşekkürler furmark ta test ettim bir sorun yok şu anda fakat şimdi de aticcc yi açınca örneğin fan hızını düşürüyorum gene kitleniyor ve restart atıyor. Bu çakışmanın giderilmesi için bios dan ayar falan varmıdır acaba?
  • Kartı farklı bir bilgisayarda deneme şansınız var mı?
  • quote:

Kartı farklı bir bilgisayarda deneme şansınız var mı?

Maalesef yok. Az önce control centerı sildim tekrar kurdum kurulumdan sonra günlüğü görüntüleye bastım gene aynı hata.

Resmini çektim hatanın
     GPU-Z SORUNU
  • Bu BSOD kodu klasik nVidia-ATI ekran kartlarının karşılaştığı GRAM hatasından kaynaklanır ancak kart sıcaklık değerleri neler bu da önemli? Kartın sıcaklık değerlerini ekleyebilir misiniz? Ayrıca kartı bir şekilde farklı bir sistemde de test ederseniz en kesin sonuca ulaşabilirsiniz. Farklı bir sürücü ile de kesinlikle deneyin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Bu BSOD kodu klasik nVidia-ATI ekran kartlarının karşılaştığı GRAM hatasından kaynaklanır ancak kart sıcaklık değerleri neler bu da önemli? Kartın sıcaklık değerlerini ekleyebilir misiniz? Ayrıca kartı bir şekilde farklı bir sistemde de test ederseniz en kesin sonuca ulaşabilirsiniz. Farklı bir sürücü ile de kesinlikle deneyin.

Kart driver yüklü iken gpu-z 50-55 civarı gösteriyor fan %33 ken. Driver yüklü değilken gpu-z 65 vicarı gösteriyor fan %60 da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimdincer -- 30 Nisan 2012; 18:40:11 >
  • O zaman kartı farklı bir sistemde denemenizi önereceğim. Kartta sorun varsa zaten ortaya çıkacaktır, yoksa ki o zaman sizin sisteminiz üzerine yoğunlaşabiliriz. Ancak bunu denemeden bilemeyiz.
  • Peki yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Farklı bir yerde deneme şansım olunca yaparım artık, şimdi driverlar üzerine yoğunlaşacağım mecbur. Tekrar çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimdincer

Peki yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Farklı bir yerde deneme şansım olunca yaparım artık, şimdi driverlar üzerine yoğunlaşacağım mecbur. Tekrar çok teşekkür ederim.

Selam
    Driver Cleaner programı ile tüm ATI ile ilgili sürücüleri kaldırın ve bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra ATI ekran kartı güncel sürücünüzü yükleyin. Bu şekilde durumun düzeleceğini sanıyorum..
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimdincer

Peki yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Farklı bir yerde deneme şansım olunca yaparım artık, şimdi driverlar üzerine yoğunlaşacağım mecbur. Tekrar çok teşekkür ederim.

Selam
    Driver Cleaner programı ile tüm ATI ile ilgili sürücüleri kaldırın ve bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra ATI ekran kartı güncel sürücünüzü yükleyin. Bu şekilde durumun düzeleceğini sanıyorum..
    Kolay gelsin..

Teşekkürler deneyeceğim şimdi.
  • Yeni birşey farkettim ati control center a girip herhangi bir işlem yapınca veriyor hatayı çok garip

Edit: Tekrar format atıp 64 bit win7 kurdum fakat gene aynı problem oldu ama az önce 3dmark06 testi yaptım başarıyla bitirdi kart testi bir sorun yok. Ati control centerda bir problem var gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimdincer -- 30 Nisan 2012; 23:25:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.