Arkadaşlar merhaba, öncelikle grafik bölümüne yetenek sınavı ile alındığını biliyorum genelde taban puan olarak 140 istiyorlar üniversiteden üniversiteye değişiyor tabi puan durumu bununda bilincindeyim, benim hedefim ygs'den 250-300 arasında bir puan almak ve Ankara Hacettepe ünv. girmek. Ama aklımda bazı soru işaretleri var ben şuan bilgisayar üzerinden grafik tasarımları yapiyorum çizim yapiyorum v.s, el çizimim bayağı kötü bunun için bir kursa yazılıcam ve kendimi geliştiricem. Derdimi şöyle anlatıyım misal bölüme girmek isteyen çoğunluk 200ün altında puan alan insanlar olucak benim puanım üniversiteye girmemi etkilicek mi? mülakatlarda misal 50 kişi giriyorsa 20,30 civarında bi sıralama olsam puanımdan dolayı öncelik tanınıyor mu? ve okulda ders olarak bilgisayar üzerinden programlarda çizimler yapılıyor mu yoksa genel olarak hepsi el çizimi ile mi yapılıyor? grafik bölümü dallara ayrılıyor mu üniversitede seçim yapıyor muyuz bir yerde okumuştum desen,matbaa v.s böyle dalları olduğunu duymuştum yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde son olarak misal yetenek sınavından geçemedim farklı bir üniversiteye tercih yapıp girebiliyor muyum bunun detayını bilen varsa yardımcı olursa minettar kalırım.