Şimdi Ara

Grafik İşlemler İçin Kullanılacak Sistem Tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci-----------> INTEL i7 860 2.80 GHz Quad Core Socket 1156 8MB ------------------------------------------> 651 TL
    Anakart----------> ASUS Maximus III Formula, P55, DDR3, 3X PCIExp, Socket 1156, CrossFireX& SLI ---------------> 606 TL
    Ekran Kartı-------> Powercolor Ati Pcs+ HD4890 1GB 256Bit GDDR5 (directx 10.1) Pci-e x16 2.0 Ekran Kartı ---------> 474 TL
    -------Alternatif-> Sapphire Ati HD5770 1GB GDDR5 (directx 11) 40nm Pci-e 2.1 x16 Ekran Kartı (21163-00-20R) ----> 373 TL
    Ram-------------> Team Xtreem Dark 2GB DDR3 1600MHz CL8 Tek Modül Bellek – TM3XD1600C82G ----------------> 133 TL
    DVD-RW---------> LG GH22NS30-40-50 22X Sata Kutusuz Dvd Yazıcı Siyah ---------------------------------------> 47 TL
    HDD-------------> Seagate 1 TB 7200RPM 32MB Ncq SATA2 Sabit Disk (ST31000528AS) --------------------------> 171 TL
    Kasa------------> Dark Racer Şeffaf Pencereli 3 Fanlı Full Siyah Oyuncu Kasa (dkchracerbbap) ---------------------> 145 TL
    PowerSupply-----> High Power Absolute 650W 13.5CM Fanlı Modüler 80+ Verimli Power Supply HP-650-G14C --------> 216 TL
    Güç Kaynağı-----> BOOST B-650 LINE INTERACTİVE 650VA UPS (AVR) --------------------------------------------> 65 TL

Arkadaşlar hazırladığım bu sistemi sadece grafik işlemlerinde kullanacağım ve sizlere birkaç soru sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Seçtiğim sistemde sadece kasa içi donanım mevcuttur ve maksimum 2300-2500 TL (kdv dahil) verebilirim. Bu nedenle bazı parçaları (ram ve hdd) düşük seçtim, onları daha sonra yükselteceğim.

• İlk sormak istediğim şey işlemci için ayrıca fan almam gerekiyor mu?
    (Gördüğünüz gibi listede ayrıca cpu fanı yok, eklemem gerekiyor mu, yoksa işlemci paketinin içinde geliyor mu?)

• Ekran kartı, işlemci ve anakarta oranla biraz düşük, ekran kartı diğer parçalarla uyumsuzluk yapar mı?
    Seçtiğim ekran kartlarında "powercolor directx 10.1 yazıyor" ve alternatif olarak seçtiğim ekran kartında "sapphire directx 11 yazıyor" ve söylediğim gibi ben bu sistemi sadece grafik işlemler için kullanacağım (eğer directx oyunlar için önmeliyse ben oyun oynamayacağım) hangisini seçmem daha iyi olur?

• Birde bende şu anda Philips 107e6 17" monitör var (onu da daha sonra değiştireceğim) ekran kartı ile uyum sorunu çıkar mı?

• Kasa ve powersupply sistem ile uyum sağlar mı?

• Bilgisayarın gereğinden fazla ısınma sorunu olur mu?

• 650 Watt powersupply, 650 Va bir tanede güç kaynağı seçtim acaba yeterli olur mu? Yoksa daha yüksek bir seçim mi yapmam gerekir?

Bu arada hız aşırtma yapılmayacaktır.

Ben sistemi hepsiburada fiyatlarına göre seçtim. Daha uygun yerler varsa (özellikle Ankara'da) yardımcı olursanız sevinirim.

• 1-) CPU için içinden stock bir fan çıkıyor ama OverClock yapacaksanız(aldığınız CPU'nun iyi veya kötü çıkması şansına göre orjinal cpu fan ile 3.4 ile 3.6Ghz arasında overclock yapabilirsiniz) yeterli gelmeyecektir... CPU soğutucu olarak tavsiyem Corsair H50 sıvı soğutma kiti olacaktır(180TL kargo dahil fiyatı)...
    2-) Önerim RAM'i kesinlikle 2x2GB kit olarak almanız yönündedir, çünkü Dual Channel RAM desteğinin performansa etkisi büyüktür... Ya da 2x1GB kit alıp daha sonra bir 2x1GB kit daha alabilirsiniz ama mutlaka 2'li bir kit alın ki Dual Channel'dan faydalanabilin...
    3-) Ekran kartı olarak kesinlikle artık 48xx serisi bakmayın çünkü eski, 5xxx serilerinden bakın ve 17" monitör için 5770 fazlasıyla yeterli olacaktır ama eğer ilerde daha yüksek çözünürlüklü daha büyük bir monitöre geçecekseniz, ileriye dönük yatırım olması açısından 5850 öneririm... Neden derseniz:
    a) 48xx serileri DX10.1 destekliyor iken 5xxx serileri DX11 destekliyor ki bu gelecek için önemli bir fark...
    b) Güç tüketimi konusunda 5xxx serisi 48xx serisine göre ÇOK daha başarılı ve çok daha az ısınıyor...
    c) Gelecek adına OverClock becerileri 5xxx serisinin çok iyi...
    d) 48xx eski teknoloji, 5xxx serisi yeni teknoloji...
    4-) 650W böyle bir sistem için fazlasıyla yeterlidir... Sadece iyi bir marka ve 80+ sertifikasına sahip olmasına dikkat ediniz...(High Power, Xilence, Thermaltake, Corsair gibi markalara yöneliniz...)
    5-) Kasa olarak Cooler Master, Thermaltake, Lian-Li,...vs gibi kaliteli ve hava akımı sağlıklı bir kasa seçmenizi tavsiye ederim...
    6-) HDD seçimi gayet yeterli, SSD almadığınız sürece Samsung-Western Digital ya da Seagate herhangi bir diski, büyüklüğüne göre seçebilirsiniz... Yeter ki 7200RPM ve SATAII arayüzlü olsun...
    7-) CPU seçiminiz gayet güzel ve ileriye dönük olarak uzun ömürlü... Ama anakart seçiminize baktım da, evet gayet güzel bir anakart ama fazlasıyla pahalı... Tabiki tercih size ait ama bence gereksiz... Asus'un P7P55D serilerine ve/veya Gigabyte'ın UD serilerine bakmanızı öneririm... 606TL sizin amaçlarınıza uygun bir anakart için fazlasıyla pahalı ve gereksiz bir seçim... Ben Asus'un P7P55D Pro ya da P7P55D-LE modellerini öneriyorum, Gigabye UD3 ya da UD4 de olabilir...

8-) Hepsiburada.com son zamanlarda çok problemli olmaya başladı, müşteri hizmetleri bazen aylarca cevap bile vermeyebiliyor, herşeyden öte bazen(özellikle bilgisayar parçalarında) yanlış model gönderme gibi problemler de yaşanabiliyor... Zaten fiyatları da o kadar ucuz değil...

Ankara'da Nova Bilgisayar var, ben İzmir'de olmama rağmen Nova'dan alışveriş yaptım, gayet güzel ve ilgili bir firma... Bir başka güvenilir firma ise SanalMarketim.com... Bir de eğer WorldCard'ınız var ise Vatan Bilgisayar'da bazen çok avantajlı kampanyalar olabiliyor... Ben bütün sistem bileşenlerimi SanalMarketim+Nova Bilgisayar+Vatan Bilgisayar üçlüsünden aldım... Birtek Corsair H50'yi Corsair Türkiye distribütörü olan DijitalTrend'den aldım...

Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugu-R -- 16 Mart 2010; 5:29:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.