Şimdi Ara

Grafik tasarım için 3000 TL sistem tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artık pek takip edemediğim için sistemlerin neyin nasıl olduğunu pek ayarlayamıyorum... Bildiğim ramin, ekran kartının ve işlemcinin yüksek olması gerektiği. Adobe ve 3d yazılımları yeni sürün çıkardıkça sistem yetmemeye başladı. i5, 4gb ram ve 1gb ekran kartı yetmiyor. Önerebileceğiniz sistem tavsiyeleri varsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: promak

Artık pek takip edemediğim için sistemlerin neyin nasıl olduğunu pek ayarlayamıyorum... Bildiğim ramin, ekran kartının ve işlemcinin yüksek olması gerektiği. Adobe ve 3d yazılımları yeni sürün çıkardıkça sistem yetmemeye başladı. i5, 4gb ram ve 1gb ekran kartı yetmiyor. Önerebileceğiniz sistem tavsiyeleri varsa sevinirim.

Grafik tasarımından pek anlamam, ama söylediklerinden yola çıkarak, bütçen de uygun olduğu için, yüksek kapasiteli parçalardan oluşan bir sistem önerisi yapmaya çalışayım.. Daha ayrıntılı ve düzgün sistemleri grafik konusunda uzman arkadaşlar sana tavsiye edecektir..

İşlemci: Intel i3770k ya da AMD FX X8 8350 (Buradaki tercihin çok önemli, zira iki işlemci arasında 320 lira gibi ciddi bir fiyat farkı var)

Anakart: MSI Z77A-GD55 ya da Z77A-GD65 - intel için / MSI 990XA-GD55 ya da 990XA-GD65 - AMD için (ASUS çok pahalı olduğu için ben pek öneremiyorum)

Ekran Kartı: Zotac GTX 680 AMP! GDDR5 2 GB 256 Bit DX 11 (Bu paraya alabileceğin en yüksek performanslı karttır, ASUS ve MSI'nin dengi modelleri bundan da daha pahalı)

RAM: G-Skill 16 (4x4) GB RipjawsZ DDR3 1866 MHz CL9 1.5V Dual Kit (Alabileceğin, sana en uygun, performanslı RAM'ler bunlar)

Sabit Disk: Seagate 3.5" 2 TB SV 35 SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm NCQ (Piyasadaki en yüksek okuma - yazma oranına sahip hard disklerden biri, 2 TB çok olursa 1 TB modelini de alabilirsin)

SSD: Sandisk 120 GB SATA 3.0 Extreme (550 MB O. / 510 MB Y.) (Düşük kapasiteli ama yeterli, gayet iyi performansa sahip, en ucuz SSD, mutlaka almalısın)

Kasa+PSU: Corsair Carbide 400R 80+ 750 Watt MidT ATX Siyah (Bu sınıftaki en kaliteli, PSU'su güçlü, soğutması iyi, içi derli toplu, eksiksiz kasalardan biri)

Şu an için genel bir sistem önerisi tarifi yapmaya çalıştım, ürünlerin fiyatlarını hesaplamadım ve toplamadım.. Ayrıca monitör dahil mi değil mi onu da bilmiyorum.. Tercihlerini ve istediklerini yazarsan bir sistem önerisinde bulunabilirim..

• Çok teşekkür ederim Angelmax... Önerilerini dikkate alacağım. Pek anlamasamda göz gezdirdim bana uygun gibi görünüyor.

Başka öneri verebilecek arkadaşlar var mı?
  • Arkadaşın önerdiği sistemi kesinlike al hiçbir parçasına dokunma 10/10 sistem olmuş. Seni kesinlike yarı yolda bırakmaz.. Render ve grafik işleri için nVidia kartlarından şaşma sakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Artık pek takip edemediğim için sistemlerin neyin nasıl olduğunu pek ayarlayamıyorum... Bildiğim ramin, ekran kartının ve işlemcinin yüksek olması gerektiği. Adobe ve 3d yazılımları yeni sürün çıkardıkça sistem yetmemeye başladı. i5, 4gb ram ve 1gb ekran kartı yetmiyor. Önerebileceğiniz sistem tavsiyeleri varsa sevinirim.

Grafik tasarımından pek anlamam, ama söylediklerinden yola çıkarak, bütçen de uygun olduğu için, yüksek kapasiteli parçalardan oluşan bir sistem önerisi yapmaya çalışayım.. Daha ayrıntılı ve düzgün sistemleri grafik konusunda uzman arkadaşlar sana tavsiye edecektir..

İşlemci: Intel i3770k ya da AMD FX X8 8350 (Buradaki tercihin çok önemli, zira iki işlemci arasında 320 lira gibi ciddi bir fiyat farkı var)

Anakart: MSI Z77A-GD55 ya da Z77A-GD65 - intel için / MSI 990XA-GD55 ya da 990XA-GD65 - AMD için (ASUS çok pahalı olduğu için ben pek öneremiyorum)

Ekran Kartı: Zotac GTX 680 AMP! GDDR5 2 GB 256 Bit DX 11 (Bu paraya alabileceğin en yüksek performanslı karttır, ASUS ve MSI'nin dengi modelleri bundan da daha pahalı)

RAM: G-Skill 16 (4x4) GB RipjawsZ DDR3 1866 MHz CL9 1.5V Dual Kit (Alabileceğin, sana en uygun, performanslı RAM'ler bunlar)

Sabit Disk: Seagate 3.5" 2 TB SV 35 SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm NCQ (Piyasadaki en yüksek okuma - yazma oranına sahip hard disklerden biri, 2 TB çok olursa 1 TB modelini de alabilirsin)

SSD: Sandisk 120 GB SATA 3.0 Extreme (550 MB O. / 510 MB Y.) (Düşük kapasiteli ama yeterli, gayet iyi performansa sahip, en ucuz SSD, mutlaka almalısın)

Kasa+PSU: Corsair Carbide 400R 80+ 750 Watt MidT ATX Siyah (Bu sınıftaki en kaliteli, PSU'su güçlü, soğutması iyi, içi derli toplu, eksiksiz kasalardan biri)

Şu an için genel bir sistem önerisi tarifi yapmaya çalıştım, ürünlerin fiyatlarını hesaplamadım ve toplamadım.. Ayrıca monitör dahil mi değil mi onu da bilmiyorum.. Tercihlerini ve istediklerini yazarsan bir sistem önerisinde bulunabilirim..

• AngelMax'in sistemini alın, ancak aynı ram'lerin 2x8'ini alın. İleride motion graphics ve video montaj kurgu yapmaya başlamaya karar verirseniz 2x8 daha alırsınız. Sonradan ram'leri satıp, yeniden ram alma ile uğraşmayın diye söylüyorum.
  • 16 gb ram render içinde her iş içinde uzun bir süre yeter gibi görünüyor. ve 8x2 ramlerle 4x4 ramler arasında ufakta olsa performans farkları oluyormuş. 4x4 şuan birazdaha mantıklı gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1500 TL Oyun Sistem Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ram leri 32 bıle yapabılırsın bence. 16 gb kullanırken 4-5 sanıye suruyordu 15 gb sının dolması sonra ssd ye yuklenıyordu kullandıgım programlar. tavsıyem 32 gb lı bır sıstem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raSe34

16 gb ram render içinde her iş içinde uzun bir süre yeter gibi görünüyor. ve 8x2 ramlerle 4x4 ramler arasında ufakta olsa performans farkları oluyormuş. 4x4 şuan birazdaha mantıklı gibi

2x4 ile 4x4 arasında neredeyse hiçbir performans farkı göremezsiniz. Onlar eskide kaldı.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Haftasonu vatan indiriminden yararlanıp bu sistemi almayı düşünüyorum.. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Angelmaxın sistemi şahane ellemiyorum
  • rica ederim. hayırlı olsun tekrardan.
  • bende 3dmax cinema 4d ile modelleme ve autocad kullanıyorum işlemcide amd fx8350 seçtim render da hiç bir sıkıntı çekmedim şükür üstelik i7 3770k ile aynı zamanda bitiriyor render rı seçim sizin hayırlı olsun
  • MSI 990XA-GD65 anakarta denk başka hangi anakart önerirsiniz... Vatanda kaç gündür yok.
  • quote:

MSI 990XA-GD65 anakarta denk başka hangi anakart önerirsiniz... Vatanda kaç gündür yok.

Çok üstü bu....

Al.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a99x-evo-r20-m5a99x-evo-r20-amd-990xsb950-am3+-ddr3-2133mhz-(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62237

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

MSI 990XA-GD65 anakarta denk başka hangi anakart önerirsiniz... Vatanda kaç gündür yok.

Çok üstü bu....

Al.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a99x-evo-r20-m5a99x-evo-r20-amd-990xsb950-am3+-ddr3-2133mhz-(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62237

Tamamdır sepete ekledim çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.