Şimdi Ara

grafiker arkdaşlardan yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bir dergi çıkarıyoruz ciddi bi çalışma olacak.
    şimdi biz kendi içimizde dergide kullanacağımız fotoğraflar vs seçerken her fotoğrafı kullanabileceğimizi düşünmüyoruz.hani şimdi internetten bulduğumuz her fotoğrafı kullanabilir miyiz?
    kullanamayız diye dusunuyoruz.şimdi mesela bi karikatür bulduk bunu direk dergiye koyamayız diye dusunuyoruz?bunun prosedürü nedir acaba?

• Bizim okulda Tipografi hocasının yaptığı karikatürü bi adam çalmış ufak değişiklik yapıp yarışmaya katılmış sonra mahkemelik olmuslar falan filan, eğer aldığın resim, karikatür'ün telifi daha önceden alındıysa sıkıntı olabilir.
  • Dergi ücretli olacaksa başınız yanar, ama ücretsiz olacaksa sorun olacağını sanmıyorum. Özellikle Penguen gibi dergilerden, kaynak belirterek alırsan sıkıntı çıkmazdiye düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puzlu Masta

Dergi ücretli olacaksa başınız yanar, ama ücretsiz olacaksa sorun olacağını sanmıyorum. Özellikle Penguen gibi dergilerden, kaynak belirterek alırsan sıkıntı çıkmazdiye düşünüyorum...

Ayrıca söylemeyi unutmuşum, eklemeden önce iletişime geçin. Mesela Penguen dergisinden bir karikatür alacaksanız mail atın. Ne olur ne olmaz...
  • Sırf bu yüzden okulun bir dergi çalişmasından çıkmıştım. Ben yokum dedim. Direk bi siteden alıp kullanıyorlar.
    sonra öğrendimde dergi iptal olmuş çıkartmayacaklarmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stock image kullanmalısınız bildiğim kadarıyla.
  • bu stock image telifsiz resımler mı oluyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kız hakkında yardım lütfen
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fantaa F kullanıcısına yanıt
    Bir nevi,http://www.sxc.hu/ bu sitedeki bütün görseller ücretsiz olarak kullanılabilir.
  • Oynama vs değiştirme yapmadan ve kaynak belirterek koyarsanız problem olmaz.. Bir sanatçının eseri eser niteliğindeyse eğer izinsiz koyamazsınız. Karikatürler içinde bu geçerlidir. Ama mutlaka karikatürist reklamının isiminin olmasını isteyecektir. Siz kabul etmezseniz size ücrtli olarak çizim yapabiliceğimi söyler.. Bunun yanı sıra paylaşılan her fotoğraf yayımlanan her fotograf kullanılabilir yayılabilir bir imza fligran yok ise eğer kullanılabilir. Bunlar ne tür resimler kullanıcağınıza göre değişir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.