Şimdi Ara

GRAM ALTINDA EN UCUZ FİYAT (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
4
Favori
21.079
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumda bu bölümde "altınların kuyumcuya emaneti" tavsiyesini görünce aklıma gelen, haberlerde seyrettiğim aşağıdaki olayları hatırlatmak istedim.
    Gerçi kaç senede bir veya tüm kuyumcular arasında yüzdelik oran olarak nedir bilemem mutlaka küçük bir orandır, ama bu olaylar son zamanlarda kısa aralıklarla oluştu.

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2009/06/13/kuyumcu_mahallelinin_altinlarini_toplayip_kacti

http://www.nethabercilik.com/haber/kuyumcu,-topladigi-altinlarla-kacti.htm

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kel_epir -- 20 Şubat 2010; 1:46:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mtolgae

Bir seçenek daha var özellikle ben "fiziki" altın, mesela ata, çeyrek veya reşat biriktiririm diyenler için. Eğer yakın tanıdığınız bir kuyumcu varsa hurda altın denilen, mesela insanların bozdurdukları çeyrek, tam, bilezik vs. birikim için birebir eğer iyi bir yerde muhafaza edebiliyorsanız. Bunlarda alım satım kaybı hemen hemen hiç olmayacağından direk gram hesabı oluyor. Hırsızdan korktuğum için kendim hiç bu şekilde biriktirmedim ancak bir arkadaşım uzun süredir bu yöntemi uyguluyor (kuzeniydi galiba kuyumcu) ve karlı olduğunu söylüyor.

bu konuyu açar mısınız
    hurda altın nasıl oluyor anlayamadım tam olarak
  • Altın fiyatlarındaki aşırı yükseliş uluslararası piyasalardaki likidite bolluğundan (fazlalığından) kaynaklanıyor. Piyasalarda serseri serseri dolaşan birkaç trilyon dolarlık bir fazlalık var, nereye giderse orayı coşturuyor. Önce petrol, ardından emtia piayasaları, en son da altını coşturdu. Şu aralar yavaş yavaş emtia piyasalarına kayıyor bu para yine, onun için gıda fiyatlarında artış tekrar başlayabilir. Gerçi geçen hafta amerikan merkez bankası faiz arttırma kararı aldı, bu piyasadaki likidite fazlalığının sağa sola kaymasını engellemek için iyi bir tedbir ama birkaç arttırım daha yapılırsa ancak gerçek anlamda fiyatlar üzerindeki enflasyonist baskıyı azaltır.

Eğer orta ve uzun vadeli yatırım yapacaksanız, ve biraz da yüreğiniz sağlamsa 1.5 in altında her seviyeden dolar alınabilir, veya dolar/sterlin çaprazını takip etmeye başlayıp ucuz denk geldikçe sterlin alınabilir derim. Ancak şunu kesinlikle bir tarafa yazın dolar faiz oranları yine %5 ler civarını bulur ve geçerse altın dolar karşısında kesinlikle ciddi bir biçimde (ons fiyatı 900 ün de altında) düşer.

• en güzeli altın hesabı olan bir bankadan hesap açtırın ve gr olarak ordaa biriktirin.Bu sitelerde satılan gr altınlar normal piyasadan çok çok fazla.Arkadaş en başta 59 dan aldığını yazmış.Cuma günü garanti bankasında gr altın bankanın satışı 54,4 gibiydi bankanın alışı ise 54,0 gibi bir rakamdı.Borsanın mesai saatleri içerisinde alım satımda 45 kr gibi bir fark var ama mesai saatleri dışında haftasonuda olmak üzere alım satımda 2-3 lira fark oluyor.

tabiki arkadaş kredi kartına taksitle almış orası ayrı mesele.Ama elinde para olupta birikim yapmak isteyenlere kesinlikle altın hesabı olan bankaları kullanmalarını tavsiye ederim.Hem istediğin vakit altını tl ye çevirebiliyorsun ve hesabına lira olarak geçiyor.Özellikle altın yükseldiğinde kendini akıllı zanneden simsar sarraflarla uğraşmıyorsun.Adamlar altın yükselince elindeki altını bozmuyorlar.Ama banka almıyacam diyemiyor.Sonuçta işlem tek tık a bakıyor.Ayrıca saklama derdin yok.

Kredi kartıyla taksitli altın alıp paraya çevirenlere de saygı duyarım.Bu zamanda kimseden para istenmiyor.Acil ihtiyaçlar için düşünülebilir.

Kuyumcularda gr altın hesabıda açılabilir ama adam batıp giderse birikimde onunla size elveda der.Nakiti olanlar için en güzeli gr altın hesabı.Açtırın internet hesabıda evden alın satın biriktirin.....

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

Ancak şunu kesinlikle bir tarafa yazın dolar faiz oranları yine %5 ler civarını bulur ve geçerse altın dolar karşısında kesinlikle ciddi bir biçimde (ons fiyatı 900 ün de altında) düşer.

Dün tvde de bir altın şirketi yatırımcısı bu yıl için altının ons unun yüksek olduğunu ve düşüş yaşanacağını söylemişti.Geçtiğimiz kasımın sonunda 58 leri görmüştü ama şimdi 54,4 gibi rakamlarda ve aşağıya doğru bir gidişte.Son iki yıldır mart-nisandan sonra düşmeye ve eylülde yavaşa yavaş tırmanışa geçiyor.

yukarıda bir arkadaş bu linki vermiş.Burada gr altın çok pahalı kesinlikle almayın derim ben...

http://www.hepsiburada.com/24-ayar-gram-altin-kulce-altin-/productDetails.aspx?categoryid=530176&productid=eaksiargrmalt

1 gr 66 lira....çok pahalı.....

• quote:

Orijinalden alıntı: alpergndz

quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

Ancak şunu kesinlikle bir tarafa yazın dolar faiz oranları yine %5 ler civarını bulur ve geçerse altın dolar karşısında kesinlikle ciddi bir biçimde (ons fiyatı 900 ün de altında) düşer.

Dün tvde de bir altın şirketi yatırımcısı bu yıl için altının ons unun yüksek olduğunu ve düşüş yaşanacağını söylemişti.Geçtiğimiz kasımın sonunda 58 leri görmüştü ama şimdi 54,4 gibi rakamlarda ve aşağıya doğru bir gidişte.Son iki yıldır mart-nisandan sonra düşmeye ve eylülde yavaşa yavaş tırmanışa geçiyor.

yukarıda bir arkadaş bu linki vermiş.Burada gr altın çok pahalı kesinlikle almayın derim ben...

http://www.hepsiburada.com/24-ayar-gram-altin-kulce-altin-/productDetails.aspx?categoryid=530176&productid=eaksiargrmalt

1 gr 66 lira....çok pahalı.....

kim diyor sana git 1 gr altın diye? 20 gr alırsan gramı 61'e gelir.%10 kazandın bile...

• quote:

en güzeli altın hesabı olan bir bankadan hesap açtırın ve gr olarak ordaa biriktirin.Bu sitelerde satılan gr altınlar normal piyasadan çok çok fazla.Arkadaş en başta 59 dan aldığını yazmış.Cuma günü garanti bankasında gr altın bankanın satışı 54,4 gibiydi bankanın alışı ise 54,0 gibi bir rakamdı.Borsanın mesai saatleri içerisinde alım satımda 45 kr gibi bir fark var ama mesai saatleri dışında haftasonuda olmak üzere alım satımda 2-3 lira fark oluyor.

tabiki arkadaş kredi kartına taksitle almış orası ayrı mesele.Ama elinde para olupta birikim yapmak isteyenlere kesinlikle altın hesabı olan bankaları kullanmalarını tavsiye ederim.Hem istediğin vakit altını tl ye çevirebiliyorsun ve hesabına lira olarak geçiyor.Özellikle altın yükseldiğinde kendini akıllı zanneden simsar sarraflarla uğraşmıyorsun.Adamlar altın yükselince elindeki altını bozmuyorlar.Ama banka almıyacam diyemiyor.Sonuçta işlem tek tık a bakıyor.Ayrıca saklama derdin yok.

Kredi kartıyla taksitli altın alıp paraya çevirenlere de saygı duyarım.Bu zamanda kimseden para istenmiyor.Acil ihtiyaçlar için düşünülebilir.

Kuyumcularda gr altın hesabıda açılabilir ama adam batıp giderse birikimde onunla size elveda der.Nakiti olanlar için en güzeli gr altın hesabı.Açtırın internet hesabıda evden alın satın biriktirin.....

bu hesaplar için hesap işletim ücreti gibi birşey varmı? ben öğrenciyim ve bu tarz bir birikim benim için uygun olur ama ücret alınıyormu? ve hangi bankayı önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: mtt

kim diyor sana git 1 gr altın diye? 20 gr alırsan gramı 61'e gelir.%10 kazandın bile...

doğru herkesin maddiyatı direkt olarak 20 gr almaya yetiyorya....
    Ben 20 gr altını 54,5 x 20=1090 a lıyorum senin hesaba göre 20*61=1220 lira bak sen nasılda kazıklandın % 10 .....
  • quote:

Orijinalden alıntı: syruse

bu hesaplar için hesap işletim ücreti gibi birşey varmı? ben öğrenciyim ve bu tarz bir birikim benim için uygun olur ama ücret alınıyormu? ve hangi bankayı önerirsiniz?

garantiye ait kredi kartım ve internet şubesini kullanıyorum.Altın alım satımı netten yapılıyor.Normalde ücret kesiliyor ama kolayı var.Altın hesabının kullanılmasından para kesilmiyor.Yani senin gr altınlardan gr olarak kesinlikle işlem ücreti almıyor.Ama lira hesabından kesiyor.Bunun da kolayı var...

Şöyleki ben her 3 ayda bir vadesiz hesap açtırıyorum internetten.Zaten internet şubesini kulanırken orada VADESİZ HESAP AÇMA ve KAPAMA bölümü var.ben her 3 ayda bir pcnin başında yeni bir vadesiz hesap açıyorum eskisini kapat talimatı veriyorum.Yeni açtığım hesaba para yatırıyor ve o hesaptaki para ile altın alıyorum.3 ay süre ile o hesaptan altın aldırıyorum.sonra hesapta para yokken tekrar yeni hesap açıyorum.Para yatırdığım zaman o hesaba yatırıyorum.Bu şekilde yaptığın aman para kesemiyor.DENENMİŞTİR....

Hesabın adınıda mesela 21 şubat yazıyorumki 3 ay sonra unutmayayım ne zaman açmıştım diye...

• quote:

Garanti altın hesabından yıllık işlem ücreti almıyor ve bildiğim kadarıyla diğer bankalarda öyle. Bir çok arkadaş açıklayıcı ve yararlı bilgiler vermiş, Acizane fikrim;

Eğer nakit alım yapacaksanız kuyumcudan altın almak yerine bankadan gramla almak daha mantıklı hem saklama derdiniz yok, hem altın spekulatif olarak yükseldiğinde mesala 2-3 ay önce çeyrek 100 Tl.ye dayandığı gibi kuyumcunun şimdi altın alamam demesi gibi sıkıntınız yok. Bankadan 24 saat nakite çevirebilirsiniz.

Bankadaki altını trade etme durumunuzda var mesala günlük %3-4 oynama olduğu günlerde yaklaşık gramda 1-1,5 $ oynamalar olduğu zaman 200-250 gram altında 200$ kar etme durumunuz var, hesaptaki altını sabah bozup öğleden sonra geri alarak yada tam tersi.

İnternetten fiziki altın almak borcu olanlar için iyi 5800 Tl.ye aldıkları altını 5300 Tl.ye bozdurarak borçlarını kapatır parayıda 12 ayda öderler. Bankadan kredi almaya kalksanız hem formalitesi hemde faizi daha fazla.

Fakat kredi kartıyla altını yatırım amaçlı alırsanız en az 1-2 yıl elinizde tutmanız lazım ki kar edesiniz ve daha önce bir arkadaşımın dediği gibi yurtdışı piyasalarındaki hareketleri takip ederseniz zarar etmaden 12 taksit altın alımını yaparsınız daha önce gece 02.00 cıvarı yurtdışı borsalarındaki harekliliği görerek yaptığım altın alışında sabah 6 taksitle aldığım altınla kuyumcudaki gram fiyatı kafa kafaya gelmişti.

29.09.2008 tarihinde 12 taksit 2 X20 Gr chipgold'a 1.556,84 tl vermişim şu anda 1 adet 20 Gr chipgold 1.285,10 Tl
    12.02.2009 Tarihinde 12 taksit 3x20 + 1x10 Gr koçak gold'a 3.778,08 Tl vermişim şimdi 4.347 Tl. Şu anda bozdursam 3.778 Tl.mi alırım zararım 0

Sonuçta hangi amaçla altın alacağınız nereden ve nasıl alacağınızı belirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

quote:

Garanti altın hesabından yıllık işlem ücreti almıyor ve bildiğim kadarıyla diğer bankalarda öyle. Bir çok arkadaş açıklayıcı ve yararlı bilgiler vermiş, Acizane fikrim;

Eğer nakit alım yapacaksanız kuyumcudan altın almak yerine bankadan gramla almak daha mantıklı hem saklama derdiniz yok, hem altın spekulatif olarak yükseldiğinde mesala 2-3 ay önce çeyrek 100 Tl.ye dayandığı gibi kuyumcunun şimdi altın alamam demesi gibi sıkıntınız yok. Bankadan 24 saat nakite çevirebilirsiniz.

Bankadaki altını trade etme durumunuzda var mesala günlük %3-4 oynama olduğu günlerde yaklaşık gramda 1-1,5 $ oynamalar olduğu zaman 200-250 gram altında 200$ kar etme durumunuz var, hesaptaki altını sabah bozup öğleden sonra geri alarak yada tam tersi.

İnternetten fiziki altın almak borcu olanlar için iyi 5800 Tl.ye aldıkları altını 5300 Tl.ye bozdurarak borçlarını kapatır parayıda 12 ayda öderler. Bankadan kredi almaya kalksanız hem formalitesi hemde faizi daha fazla.

Fakat kredi kartıyla altını yatırım amaçlı alırsanız en az 1-2 yıl elinizde tutmanız lazım ki kar edesiniz ve daha önce bir arkadaşımın dediği gibi yurtdışı piyasalarındaki hareketleri takip ederseniz zarar etmaden 12 taksit altın alımını yaparsınız daha önce gece 02.00 cıvarı yurtdışı borsalarındaki harekliliği görerek yaptığım altın alışında sabah 6 taksitle aldığım altınla kuyumcudaki gram fiyatı kafa kafaya gelmişti.

29.09.2008 tarihinde 12 taksit 2 X20 Gr chipgold'a 1.556,84 tl vermişim şu anda 1 adet 20 Gr chipgold 1.285,10 Tl
    12.02.2009 Tarihinde 12 taksit 3x20 + 1x10 Gr koçak gold'a 3.778,08 Tl vermişim şimdi 4.347 Tl. Şu anda bozdursam 3.778 Tl.mi alırım zararım 0

Sonuçta hangi amaçla altın alacağınız nereden ve nasıl alacağınızı belirler.

gene de alpergndz un yöntemi daha karlı değil mi??

• quote:

quote:

garantiye ait kredi kartım ve internet şubesini kullanıyorum.Altın alım satımı netten yapılıyor.Normalde ücret kesiliyor ama kolayı var.Altın hesabının kullanılmasından para kesilmiyor.Yani senin gr altınlardan gr olarak kesinlikle işlem ücreti almıyor.Ama lira hesabından kesiyor.Bunun da kolayı var...

Şöyleki ben her 3 ayda bir vadesiz hesap açtırıyorum internetten.Zaten internet şubesini kulanırken orada VADESİZ HESAP AÇMA ve KAPAMA bölümü var.ben her 3 ayda bir pcnin başında yeni bir vadesiz hesap açıyorum eskisini kapat talimatı veriyorum.Yeni açtığım hesaba para yatırıyor ve o hesaptaki para ile altın alıyorum.3 ay süre ile o hesaptan altın aldırıyorum.sonra hesapta para yokken tekrar yeni hesap açıyorum.Para yatırdığım zaman o hesaba yatırıyorum.Bu şekilde yaptığın aman para kesemiyor.DENENMİŞTİR....

Hesabın adınıda mesela 21 şubat yazıyorumki 3 ay sonra unutmayayım ne zaman açmıştım diye...

3 ayda bir yeni bir hesap mı gerekiyor masraf almaması için?
    Yoksa misal yeni hesap açtınız
    içine gerekli miktarı koydunuz altını aldınız bir dahaki para yatırılışında mı kesiyor masrafı
    o yüzden yeni hesap açıyorsunuz?

ne kadar kesiyor ayrıca

• @owin

"gene de alpergndz un yöntemi daha karlı değil mi?? " demişsiniz ama yöntemi ne onu anlamadım? Eğer bankadan gram altın almayı kast ediyorsanız haklısınız elinizde nakit varsa bankdan almak karlı. Fakat onuda "@alpergndz" dediği gibi 09:00 - 18:00 saatleri arasında almak lazım çünkü o saatlerde bankanın arbitraj işlem saatleri o anlarda piyasada altının gramı 54 tl ise banka alışı 53,50 satışı 54,50 ama saat 18:00'dan sonra anlık güncelleme yapılmadığından piyasanın durumuna göre kapanış değerinin 2 tl aşagısı ve yukarısı olarak fiyat belirliyorlar.

Eğer elinde nakit yoksa uygun fiyatla k.kartıyla taksitle alabilirsin, bundada altın fiyatlarını iyi takip etmek lazım ki zaten pahalıya alıyorsun birde fiyat düşerse gram başına 7-8 tl zarar edebilirsin. Ayrıca siteledeki kampanyalarıda takip etmen lazım bunlar 6 taksitte %5 indirim yada 1000 Tl.lik alışverişe 50 TL chip para gibi. Vede yapılan harcamaya göre bankadan kazancağın chip para, bunlarda maliyeti düşüren şeyler.

Gelelim söylenenleri gerçek (şu anki) fiyatlarla karşılaştırmaya Örnek bankamız Garanti,

Altın gram fiyatı: 54,306
    Banka alış fiyatı: 53,819
    Banka satış fiyatı: 56,084
    Aradaki fark alışta (-0,487) satışta (+ 2.265) olduğuna göre banka altının yükseleceğini düşünüyor.

İnternetten almaya kalkarsak,

Hepsi burda'da 100 Gr külçe altın 6.076,00 TL yani gram olarak 60,76 TL.
    Hizlial'da 10x20 Gr + 1 gr hediye olarak 12.081,10 Tl. yani gramı 60.10 TL.

Anlıcağın bankayla internetin arasında 4 TL fark var, bunuda 12 ayda ödeyeceğini göz önünde bulundurarak hesabını yap...

• quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

@owin

"gene de alpergndz un yöntemi daha karlı değil mi?? " demişsiniz ama yöntemi ne onu anlamadım? Eğer bankadan gram altın almayı kast ediyorsanız haklısınız elinizde nakit varsa bankdan almak karlı. Fakat onuda "@alpergndz" dediği gibi 09:00 - 18:00 saatleri arasında almak lazım çünkü o saatlerde bankanın arbitraj işlem saatleri o anlarda piyasada altının gramı 54 tl ise banka alışı 53,50 satışı 54,50 ama saat 18:00'dan sonra anlık güncelleme yapılmadığından piyasanın durumuna göre kapanış değerinin 2 tl aşagısı ve yukarısı olarak fiyat belirliyorlar.

Eğer elinde nakit yoksa uygun fiyatla k.kartıyla taksitle alabilirsin, bundada altın fiyatlarını iyi takip etmek lazım ki zaten pahalıya alıyorsun birde fiyat düşerse gram başına 7-8 tl zarar edebilirsin. Ayrıca siteledeki kampanyalarıda takip etmen lazım bunlar 6 taksitte %5 indirim yada 1000 Tl.lik alışverişe 50 TL chip para gibi. Vede yapılan harcamaya göre bankadan kazancağın chip para, bunlarda maliyeti düşüren şeyler.

Gelelim söylenenleri gerçek (şu anki) fiyatlarla karşılaştırmaya Örnek bankamız Garanti,

Aradaki fark alışta (-0,487) satışta (+ 2.265) olduğuna göre banka altının yükseleceğini düşünüyor.

İnternetten almaya kalkarsak,

Hepsi burda'da 100 Gr külçe altın 6.076,00 TL yani gram olarak 60,76 TL.
    Hizlial'da 10x20 Gr + 1 gr hediye olarak 12.081,10 Tl. yani gramı 60.10 TL.

Anlıcağın bankayla internetin arasında 4 TL fark var, bunuda 12 ayda ödeyeceğini göz önünde bulundurarak hesabını yap...

altının gramı 54,305 lira iken banka 56,084e satıyor,

bu 54,305 olan kuyumcu fiyatı mı?
    nerdeki fiyat onu anlayamadım kusura bakmayın

• garanti.com.tr ana sayfasında yazar ve o anki altın borsası fiyatıdır yani kuyumcuların baz aldığı fiyat

GRAM ALTINDA EN UCUZ FİYAT

GRAM ALTINDA EN UCUZ FİYAT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangeraus -- 21 Şubat 2010; 22:25:52 >
  • arkadaşlar benim anlattığım bankadaki altın hesabı olayı nakit para için geçerli.Hesabında para var ve mesai saatleri içinde parana göre 0,01 gr ile 999 gr (en fazla 1000gr diye biliyorum) arasında bir altın alabiliyorsun.İstersen mesai saatleri dışında da alıp satabilirsin ama alım satım arasında şu an itibariyle 2,254 lira fark var.Piyasa fiyatları için bişi diyemem.

sayın @ owin

vadesiz hesaba her para yatırılışında para kesmiyor.Misal sen 4 ay yada daha fazla süre vadesiz lira hesabını kullandın ozaman kesiyor.Kesinlikle her para yatırmada değil.Ben her 3 ayda bir hesapta para yokken yeni bir vadesiz hesap açtırıyorum netten ve eski hesap için kapat talimatı veriyorum.Para olsa bile eski hesabında anında havala yaparsın...

bana göre banka altın hesabının artıları...

1-anında altın alım satımı yapabiliyorsun
    2-saklama çalınma derdin yok
    3-evde işte pc başında anlık alabiliyor ve bozabiliyorsun.
    4-olaki gece yada hafta sonu çok acil paraya ihtiyacın oldu.Anında bozdur git bankamatikten paranı çek.
    5-sarraflar altın yükselince bozamam diyebiliyor ama banka diyemiyor.Ben yozgatta görev icabı ikamet ediyorum.Geçen yıl altın 55 e tavan yaptığında okuldaki arkadaş bir çeyreği ne ilçede nede il merkezinde bozdurabildi.

İnternetten k kartıyla alanada saygı duyarım ama bana mantıklı gelmiyor.Alıyorsun 60 dan ama satacak olsan 54 arada 6 lira fark var.Senin bu gr altından kazanman için grmın en az 61 lirayı bulması lazım.Zaten altın 54,5 civarında yükselecekte 61 olacak.

Arıca mesai saatleri içerisinde 45 kr alım satım farkı var.Zaten çoğu sarrafta saat 5-6 dan sonra kapatır.

şuda yapılabilir kendiniz şatlandırırsınız her ay bankaya para atar oradan ne kadar alabiliyorsanız alırsınız.yada karttan her ay belli bir gr alınır hem bonu skazanılır hemde birikim olur.Zaten birikimler azar azar olur.Birden 100 gr yada fazlası beni aşıyor .

• anlaşılmıştır bir an kafam karışmış
    teşekkürler
  • Gram altında alış satış arasında çok fark olduğunu duymuştum acaba ne kadar fark oluyor mesela bugün için altının gram alım fiyatı satım fiyatı ne kadar?
  • öğleyin ben baktığımda banka satış 54,85 falandı banka alış ise 54,40 dı.
  • iş bankası vadesiz hesabım var öğrenci olduğum için hesap ücreti almıyorlar, acaba bunda da oluyormu bu altın hesabı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.