Şimdi Ara

GRAM ALTINDA EN UCUZ FİYAT (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
4
Favori
21.079
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar fiziki altın almayın..hırsızlar cirit atıyor..aklınız orda altında mı kalacak..yatırım için alanlar ki bu fiyatlar aşırı şişkin,bir broker arkadaşınız olarak hisse olarak altın almanızı şiddetle öneririm..

54 e aldığınız altını fiyatlar stabil kalmak şartı ile 53,9 a bozarsınız..sıfır riskiniz var..altın fiyatlarının düşmesi hariç..

ama kuyumcudan altını 54 e alın 5 dakika sonra başka kuyumcu 52 ye zor alır..

konu dışı oldu ama tavsiye verme niyetinde algılayın
  • bende gittigidiyordan 5 gr aldım 300tlye saklıcam bakalm nolcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabaci72

Giitigidiyordan 20 gr 12 taksit 1217 tl ya aldım.. Dün kuyumcuya sorduğumda 1060 tl bozacaktııı...160 lira gibi yıllık fazla ödemem var.. Banka ile uğraşmaktan daha karlı...

24 ayar altın 995 milyendir yani bu şu demek aldığınız altında binde 5 düşüş olacak
    şuan altın fiyatı /24 Ayar Altın Fiyatı alış 54,35 satış 54,75 / görünüyor bu hesapla 20gr altın 0.995*54,35 =1081,50 yapar ama bu fiyata sadece kapalıcarşıda verebilirsiniz ki bence kapalıçarşıya gitmeyde değer ordada araştırmak fiyat sormak gerekir tabiki
  • Ben yatırım için İş Bankası'ndan alıyorum.
    Ayın 15'ini takip eden 3-5 gün biraz yüksek oluyor sonra biraz düşüyor.
    Alış-satış arasında genelde 2-4Tl oynuyor.

Evde saklamaktan daha güvenli, istediğimiz zaman herhangi bir ATM'den paraya çevrilebilmesi de cabası.
  • gittigidiyordan altın almak çok riskli değil mi?
  • Gittigidiyordan alınan herşey riskli.Çünkü orada satış yapan sen ben vs yiz.Kişisel satışlar.
    Hepsiburada hizlial ise kurumdur.

Aldınız altını kargoyu sekretere bıraktılar ve sekreterde aldı kaçtı.Tabiki siz haklısınız.Bu durumne yazık ki kargoyu bıraakn kişiye kalır zannımca.Ya da gönderici ile kargo arasında anlaşmaya bakar ve kesinlikle size kalmaz.
    Ararsınız aldığınız yeri ben böyle bir kargo almadım dersiniz.İmzanızda yok bu sebeple haklısınızdır..

Yukarıdada anlatılmış burada satılanlar pek yatırım için değil.Daha çok beni gibi borç taksitlendirmek için.

Yada bu sıra DSLR makine alacağım 1600 lira.Sahibinden üzerinden get ile alsam.%7 kominyon ile ilan açtırıp taksitlerndiricem ve 1900 lirayı 12 taksitle bulacak.
    Altın alıp satarsam 1820 liraya 12 taksit olacak bana..

Bilen arkadaşlar 54 liraya alınıp 53.9 gibi fiyatlarla satılan altını anlatırsa sevinirin.Nasıl nerden alınır.Taksitle alınır mı?

• necmettin batırel 58 tl olacak demiş bu durumda

12 taksitle 100 gramlık alınsa 6075 e falan bir ay sonra 5800 e satsak

iyi bir kredi çekim olmaz mı

tabii düşerse ne olur bilemem
  • Altın fonuna yatırım altına yatırımın mantığına ters aslında. Altın veya benzeri kıymetli metallere yatırımda esas olan emtianın esas değeridir. Yani altını kıymetli yapan esas olgu fiziksel olarak varlığıdır. Altın fonunda ise x miktar porayı x miktar altın değerine bağlayan bir türev kontrat vardır, yani altının kendisi yoktur x miktar altının değerine bağlanmış bir kağıt vardır. Eskilerin tabiriyle harp veya darp gibi olayların olması durumunda ise elinizde bir güvence olabilecek altın değil bir bankanın size bilmem ne kadar altın karşılığında paranız olduğuna dair bir kağıt (günümüzde kağıt bile yok ama ekran çıktısı veya dekont altığınız varsayalım) olur. O kağıtla da ne karaborsadan ihtiyaç duyduğunuz bişeyi alabilirsiniz, ne de ne bileyim bi balıkçı teknesi tutup kendinizi karşı kıyıya atabilirsiniz. Eğer ciddi anlamda yatırım amaçlı olarak altın düşünüyorsanız (ki benim tercihim ve önerim acil durumlarda kullanılacak bir yatırım olarak düşünülmesidir) fiziksel altın öneririm. 50-100 gram altın iş zora binince bayaaaa bi iş yapar. 3-4 kişilik bir aile açısından ele alırsanız 100 gram altın, 5000 dolar ve 5000 euro gibi, uluslararası kabul görecek bir acil durum fonu pek çok durumda (iç savaş, deprem vs gibi çok ekstrem durumlar veya krizlerde) hayatta kalmak veya uzaklaşmak için yeterli olacaktır.

Getiri elde etmek amacıyla (yani spekülasyon vs için ise) altın (veya kıymetli madenler değil) petrol veya diğer emtia yatırımları daha cazip görünüyor. Getiri volatilite (fiyat oynaklığı) ile yakından alakalı bir kavram. Fiyat ne kadar oynaksa para kazanma ihtimali (kaybetme riski de) o kadar yüksek olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

Altın fonuna yatırım altına yatırımın mantığına ters aslında. Altın veya benzeri kıymetli metallere yatırımda esas olan emtianın esas değeridir. Yani altını kıymetli yapan esas olgu fiziksel olarak varlığıdır. Altın fonunda ise x miktar porayı x miktar altın değerine bağlayan bir türev kontrat vardır, yani altının kendisi yoktur x miktar altının değerine bağlanmış bir kağıt vardır. Eskilerin tabiriyle harp veya darp gibi olayların olması durumunda ise elinizde bir güvence olabilecek altın değil bir bankanın size bilmem ne kadar altın karşılığında paranız olduğuna dair bir kağıt (günümüzde kağıt bile yok ama ekran çıktısı veya dekont altığınız varsayalım) olur. O kağıtla da ne karaborsadan ihtiyaç duyduğunuz bişeyi alabilirsiniz, ne de ne bileyim bi balıkçı teknesi tutup kendinizi karşı kıyıya atabilirsiniz. Eğer ciddi anlamda yatırım amaçlı olarak altın düşünüyorsanız (ki benim tercihim ve önerim acil durumlarda kullanılacak bir yatırım olarak düşünülmesidir) fiziksel altın öneririm. 50-100 gram altın iş zora binince bayaaaa bi iş yapar. 3-4 kişilik bir aile açısından ele alırsanız 100 gram altın, 5000 dolar ve 5000 euro gibi, uluslararası kabul görecek bir acil durum fonu pek çok durumda (iç savaş, deprem vs gibi çok ekstrem durumlar veya krizlerde) hayatta kalmak veya uzaklaşmak için yeterli olacaktır.

Getiri elde etmek amacıyla (yani spekülasyon vs için ise) altın (veya kıymetli madenler değil) petrol veya diğer emtia yatırımları daha cazip görünüyor. Getiri volatilite (fiyat oynaklığı) ile yakından alakalı bir kavram. Fiyat ne kadar oynaksa para kazanma ihtimali (kaybetme riski de) o kadar yüksek olur.

çok güzel anlatmışsınız fakat, bu başlıkta şu anda esas tartışılan bundan ziyade altını bir yatırım aracı olarak görmek sanırım

yani fiziki varlığı daha sıcak haklısınız ama al sat da minimum zarar edicek yöntem veya orta/uzun vadede en karlı olacak yöntem araştırılıyor burda
    bu konuda fikriniz var mı?

kuyumcudan gram gram mı alsak daha karlı?

çeyrek yarım şeklinde cumhuriyetler mi alsak daha karlı

internetten gram mı alsak daha karlı yoksa

bankaların internet fonları var (ki bunlar daha çeşitli, kimisi altının değeri üzerinden işlem yapıp para bazında bozum yaparken, kimisi de geriye fiziki altın verebilir [iş bankası örneğin] )

• quote:

Orijinalden alıntı: omer14

arkadaşlar fiziki altın almayın..hırsızlar cirit atıyor..aklınız orda altında mı kalacak..yatırım için alanlar ki bu fiyatlar aşırı şişkin,bir broker arkadaşınız olarak hisse olarak altın almanızı şiddetle öneririm..

54 e aldığınız altını fiyatlar stabil kalmak şartı ile 53,9 a bozarsınız..sıfır riskiniz var..altın fiyatlarının düşmesi hariç..

hisse olarak altın alındığında sanırım tıpkı hisse senedi gibi iniş ve çıkışlardan çok etkilenirsiniz ama,dahası aracı kurum yada banka komisyonunuda unutmayın bu işin

yılmaz101@ altın borsa yatırım fonunda fiziki olarak altınınız istanbul altın borsasında saklanır yanlışınız var sanırım bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 19 Şubat 2010; 10:48:52 >

• bir duyum var mı tl/gram olarak yükseliş olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

Altın fonuna yatırım altına yatırımın mantığına ters aslında. Altın veya benzeri kıymetli metallere yatırımda esas olan emtianın esas değeridir. Yani altını kıymetli yapan esas olgu fiziksel olarak varlığıdır. Altın fonunda ise x miktar porayı x miktar altın değerine bağlayan bir türev kontrat vardır, yani altının kendisi yoktur x miktar altının değerine bağlanmış bir kağıt vardır. Eskilerin tabiriyle harp veya darp gibi olayların olması durumunda ise elinizde bir güvence olabilecek altın değil bir bankanın size bilmem ne kadar altın karşılığında paranız olduğuna dair bir kağıt (günümüzde kağıt bile yok ama ekran çıktısı veya dekont altığınız varsayalım) olur. O kağıtla da ne karaborsadan ihtiyaç duyduğunuz bişeyi alabilirsiniz, ne de ne bileyim bi balıkçı teknesi tutup kendinizi karşı kıyıya atabilirsiniz. Eğer ciddi anlamda yatırım amaçlı olarak altın düşünüyorsanız (ki benim tercihim ve önerim acil durumlarda kullanılacak bir yatırım olarak düşünülmesidir) fiziksel altın öneririm. 50-100 gram altın iş zora binince bayaaaa bi iş yapar. 3-4 kişilik bir aile açısından ele alırsanız 100 gram altın, 5000 dolar ve 5000 euro gibi, uluslararası kabul görecek bir acil durum fonu pek çok durumda (iç savaş, deprem vs gibi çok ekstrem durumlar veya krizlerde) hayatta kalmak veya uzaklaşmak için yeterli olacaktır.

Bence bankanın batma veya savaş çıkma olasılığı, evde saklanan gerçek altının çalınma ihtihali yanında çok çok düşük bir ihtihal.

Yakınlarım arasında en az 5 aile son 20 içinde ciddi miktarda altınını hırsızlara kaptırdı.

• Bir seçenek daha var özellikle ben "fiziki" altın, mesela ata, çeyrek veya reşat biriktiririm diyenler için. Eğer yakın tanıdığınız bir kuyumcu varsa hurda altın denilen, mesela insanların bozdurdukları çeyrek, tam, bilezik vs. birikim için birebir eğer iyi bir yerde muhafaza edebiliyorsanız. Bunlarda alım satım kaybı hemen hemen hiç olmayacağından direk gram hesabı oluyor. Hırsızdan korktuğum için kendim hiç bu şekilde biriktirmedim ancak bir arkadaşım uzun süredir bu yöntemi uyguluyor (kuzeniydi galiba kuyumcu) ve karlı olduğunu söylüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

quote:

Orijinalden alıntı: omer14

arkadaşlar fiziki altın almayın..hırsızlar cirit atıyor..aklınız orda altında mı kalacak..yatırım için alanlar ki bu fiyatlar aşırı şişkin,bir broker arkadaşınız olarak hisse olarak altın almanızı şiddetle öneririm..

hisse olarak altın alındığında sanırım tıpkı hisse senedi gibi iniş ve çıkışlardan çok etkilenirsiniz ama,dahası aracı kurum yada banka komisyonunuda unutmayın bu işin

yılmaz101@ altın borsa yatırım fonunda fiziki olarak altınınız istanbul altın borsasında saklanır yanlışınız var sanırım bu konuda

komisyon demişsiniz ama burda da 59 liraya satın alınan şey 53 liraya geri alınıyor

aynı şekilde bankanın aldığını burda da kuyumcu almıyor mu

• yaw arkadaşlar bu durumda altın mı alınır? siz aklınızı mı yitirdiniz? 93 lira olmuş çeyrek kaça yükselecek Allah aşkına.. ALTIN ARTIK YÜKSELMEZ!!! ANCAK 60-70İ GÖRECEK SONRA TEKRAR 90-95 GİBİ BİR TAVAN YAPACAK.. BOŞ YERE PARANIZI HEBA ETMEYİN..
  • Altın fiyatları ile ilgili spekülasyonların pek gerçekçi olduğunu düşünmüyorum. Kesin artar - azalır demek çok zor. Kaldı ki günümüzde nice ekonomi profesörlerinin, araştırmacıların öngördükleri belki de nadiren gerçekleşiyor. Aynı borsada olduğu gibi altını da etkileyen bir çok bilinen ve beklenmedik faktör var. Bana kalırsa; altın birkaç ay önce çok artmıştı ve uzun bir süredir de durgun. Artış bile olabilir yakın zamanda. Ben ister insin ister çıksın belirli bir miktar altını her ay kenara atmaya çalışıyorum. Eğer altını bugün al yarın sat gibi değil de uzun vadeli bir yatırım aracı olarak görüp ancak çok aşırı arttığı zaman nakde çevirirseniz karlı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gittigider

quote:

Orijinalden alıntı: arabaci72

Giitigidiyordan 20 gr 12 taksit 1217 tl ya aldım.. Dün kuyumcuya sorduğumda 1060 tl bozacaktııı...160 lira gibi yıllık fazla ödemem var.. Banka ile uğraşmaktan daha karlı...

24 ayar altın 995 milyendir yani bu şu demek aldığınız altında binde 5 düşüş olacak
    şuan altın fiyatı /24 Ayar Altın Fiyatı alış 54,35 satış 54,75 / görünüyor bu hesapla 20gr altın 0.995*54,35 =1081,50 yapar ama bu fiyata sadece kapalıcarşıda verebilirsiniz ki bence kapalıçarşıya gitmeyde değer ordada araştırmak fiyat sormak gerekir tabiki

Gittigidiyordan 20 gr altını 1217 Tl / 12 taksitle aldım.. Bu gün 1080 tl ya bozdurdum.. 137 tl fazla ödeyeceğim 12 ay için.. Borçlarımı kapattım... Kredi kartımı ödedim... kesinlikle yatırırm için almadımm... Bankadan kredi çeksem bundan fazla olurdu masrafı uğraşmasıda cabası... Bu temiz temiz ... Kimseye minnet etmedem ihtiyacımı gördümm..

• Kuyumcularda 1 gram altın 54-55 tl daha bugün aldık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Kuyumcularda 1 gram altın 54-55 tl daha bugün aldık.

iyi de o fiyat sıcak para fiyatı.12 taksit yapsın bakalım kaça verecek..aylık %2-3 fark koyuyorlar.bir de utanmadan "banka alıyor o farkı" diyorlar.
  • fiyat gerçektende uygunmuş
    bugün sarrafa sorduğumuzda 10 gr için axes karta -ki kuyumcu axeste kampanya var demesine rağmen !- 8 taksit için 585 lira fiyat vermişti.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.