Şimdi Ara

Gran Turismo 5 Video İnceleme (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
27.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunla ilgili şikayetlerim şunlar. Gölgeler çok kötü. Çevre detaylarıyla pek uğraşılmamış (özellikle ağaçlar) Genelde istediğimiz araçla istediğimiz yarışa girebildiğimizden çekişme yok. Prologue'daki gibi performans puanı sistemi olsa ya da seçtiğimiz araçlara göre rakipler belirlense tadından yenmezdi. O zaman kimse simülasyon oyunları sıkıcı oluyor dyemezdi. Bazı yarışlar için gerekli standart araçları 2. el bölümünden bulmak zor. Bunlar dışında oyun harika :)

Bu arada inceleme bu kadar gecikince oturup 40. seviye olmaya çalıştınız sandım ama daha dayanıklılık serisi bile açılamamış :p
  • söylediğiyle çelişen inceleme puanları vermiş...... söledigine gore verde mantıklı olsun... hadı herşeye kırıyorsunda oynanabılırlıge nasıl ellıyorsun ben ona şaşıyorum.....
  • Gayet güzel bir inceleme olmuş.
  • Erdinç abinin yokluğu hemen belli ediyo kendini Güzel inceleme.
  • Bu oyuna bu puani veriyorsan oynama zaten oyunu :) kafasına göre puan kırmıs arkadas ne güzel incelemissiniz...
  • Erdinç İyikul nerede ya?Ersin abi sana bir eleştiri yok da yani meraktan
  • Harika inceleme olmuş. Gran Turismo ile uzun yıllar haşır neşir olan biri olarak çok başarılı bir oyun olduğunu söylemek tamamen yerinde olur. 1-2-3 serisini yıllarca bıkmadan sıkılmadan oynadım.
  • baya bir uzun olmuş inceleme ama ben pek begenemedim. Her bir şeyden bahsedilmek istenmiş ama hepsi yarım kalmış gibi oldu.Oyunun official çıkış tarihinden yaklaşık 20 geçti, incelemenin bu kadar gecikmesinin sebebi heralde level atlayarak tam hasarın incelemede yer almasıdır diye düşündüm ama yanılmışım, madem "sadece başlangıç için araç hasarı şöyle, tampon yamuluyor o kadar " deniliyor, 1.si neden o kadar beklendi,2.si tam hasar görünmeden bu puanı vermek ne kadar doğru? ayrı bir nokta oynanabilirlik bu oyunun en büyük kozu, hepimiz biliyoruz, oynanabilirliktir, Bir direksiyon ile başka hiçbir oyunda hissetmeyeceğiniz sürüş hissiyatı bu oyunda mevcut. biz bu oyunun verdiği, sürüş gerçekçiliğine aşık olduk,her gt takipçisi bunu bilir, söyler, Grafik konusunda puan kırılması doğru karardır( karelenme ve gölge kırıkları haricinde bence mükemmel), ama oynanabilirlik puanında bu kadar cimri davranılmamalıydı (8,8 gibi birşey hatırlıyorum, yanlışın varsa düzeltin)

İnceleme standart bir inceleme olmuş, emeğinize sağlık, ama benim beklentim dh ve bsc dan farklılık yaratmasıydı...

Yine de teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar, öncelikle eleştirileriniz için teşekkür ederim. Erdinç'i soran arkadaşlar için söyleyeyim. Erdinç vatani görevini yerine getirmek için askere gitti.

Öncelikle incelemenin neden geç kaldığını açıklayayım. Gönül isterdi ki oyun bizim elimize çıkış tarihinden çok önce gelsinde, bizde ambargosu kalkar kalmaz incelemesi ile karşınızda olalım. Fakat oyunun çıkış tarihinden çok sonra elimize geçtiğinden emin olabilirsiniz. Bu süre zarfında sürekli oynadım ve ondan sonra incelemeyi hazırlamaya başladım.

İkinci olarak level 40'a kadar gelmedim. Gelsemde bir şey değişmezdi. Çünkü gerçek yarış simülasyonu diye iddialı bir çıkış yapan bir oyunda bu tür bir sistem olmaz. Zaten inceleme içerisinde kazalar için bir seviye sistemi kullanıldığını belirtip, bu yöndeki eleştirimi yaptım.

Grafiksel olarak zaten bir şey söylememe gerek yok. Oyunda bariz bir çok eksi var. Gölgelendirmeler, görünmez duvarlar ve standart araçlar. Son olarak oynanabilirliğe gelecek olur isek, sürüş dinamiklerinin çok iyi olduğunu söyledim zaten. Fakat sadece sürüş dinamikleri ile oynanabilirliği değerlendiremessiniz. Grafik kısmında söylediğim görünmez duvarlar bile oynanabilirliğe etki eden unsurlardır. Örneğin oyunda en iyi performansınızı sergilediğiniz açı kokpit görünümü diyelim. şahsen benim en sevdiğim kamera açısı bu. Eminim bir çok oyuncunun da öyledir. Direksiyonunuzu aldınız, oyunun başına geçtiniz. Oyundaki kredi durumunuz yetmedi ve sıradaki yarış için standart bir araç satın almak zorunda kaldınız. Bu oyuncunun standart araç aldığı için farklı bir kamera açısında oynaması bile oynanabilirliği baltalayan bir etkendir. Veya menülerdeki yüklemelerde karşınıza çıkan hantallık dahi oynanışa etki eden bir unsurdur. Sonuçta simülasyon oyunlarında zamanınızın büyük kısmını da menülerde geçirirsiniz. Kısacası oynanabilirliği övdüm, hala da sürüş dinamiklerinin çok iyi olduğunu söylüyorum. Fakat oynanabilirlik sadece sürüş dinamiği değildir.

O nedenle kısım kısım yerine bir bütün olarak bakmanızı rica ediyorum.

tekrar teşekkürler.

• İnceleme güzel olmuş fakat söylediğiniz menüler arasındaki geçişledeki yavaşlık bence oynanabilirlik olarak değerlendirilmemeli her ne kadar zamanın çoğu menüler arasında geçirilse de rakipsiz bir sürüş dinamiğine sahip olduğu için menülerdeki yavaşlığı işin içine katsanız dahi oynanabilirliğin 9,5 veya en azından 9 puanı hakkettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Tabiki bu benim kendi düşüncemdir zaten incelemelerde çoğu zaman inceleyen kişinin kendi görüşünü yansıtır. O nedenle niçin bu kadar puan verdiniz diyemem. Sadece yorum yapabilirim. Diğer verdiğiniz puanlara katılıyorum. Birde hasar sisteminin bu tür bir oyunda yanlış olduğunu söylemişsiniz bence değil. Bu simulasyon olduğu kadar aynı zamanda bir oyun ve oynama süresini arttırma yönünden bazı özelliklerin sonradan açılır hale getirilmesi mantıklı bir hareket böylelikle kaza modellemelerini görmek isteyen bir oyuncu oyun başında daha fazla zaman harcamak zorunda kalacaktır. Bence bu yönden de bakmak gerekir. Genel olarak bakıldığında 8.7 iyi bir puan fakat 8 puan artık incelemelerde vasat diye değerlendirildiği için (nedenini bilemiyorum eskiden böyle değildi) bazı arkadaşlara az gelebilir. Aslında 8.7 çok iyi anlamına gelir. Dediğim gibi oynanabilirlikten puan kırmamış olsaydınız genel anlamda 9 puanı hakkeden bir oyun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Gerek sürüş dinamiği gerekse grafikleri ve yaşattığı gerçekçilik hissi ile şu anda rakibi olmayan bir yarış oyunu olduğunuda belirtmek isterim.

• Oyunu beğendim ve keyifle oynuyorum. Heleki Türkçe olması inanılmaz keyifli.Gönül isterki biz Türk oyuncularıda bütün oyunları Türkçe oynayabilsin.
    Ancak incelemedeki eksilerede katılıyorum. Özellikle 2 şey can sıkıcı oldu benim için. Kaza sırasındaki ses efekti resmen şaka gibi.Hiçmi kimse dikkat etmedi oyun yapımcılarından anlamak mümkün değil.2.'si ise gölgelendirme gerçekten olmamış.Bencede 1.000 araç yerine 500 araç olsaymış ama arkadaşlarında bahsettiği sıkıntılar olmasaymış. Detaylardaki eksikliklerede sonuna kadar katılıyorum. Bence bu puan düşürmeler gayet adil.

Yalnız şöyle birşer var artık buna bir oyuncu olarak dayanamıyorum. Oyun firmaları oyun piyasaya çıkmadan önce acayip güzel grafikler veya oyunla ilgili diğer konularda vaatler veriyorlar.Beklentileri çok yükseltiyorlar. Birde bunlara abartılı oyuncu yorumlarıda eklenince oyun şişiyorda şişiyor. Oyun piyasaya çıkıp oynadığınız zaman ise oyun güzelde olsa hüsran yaratıyor. Bu sarmala girmeyen oyun yapımcısı ve oyuncu nerdeyse yok gibi. Ben 1-2 senedir falan oyun yapımcılarının vaatlerini okuyunca hemen hadi len ordan diyorum artık.

• neye gocunuluyor hala anlamış değilim bende çok sevdim oyunu ama bu eksiklerini görmem,herşeyden önce kendi kendime dürüst olmam için bir engel değil,bir şeyi sevmek eksiklerini inkar etmek ,kör taklidi yapmak değildir ve puanda oldukça objektif,ne bekliyordunuz bu kadar eksiklerle 9,5-10 almasınımı,ne kadar inandırıcı olurduki öyle bi inceleme,ayrıca yaptığınızda çok ayıp yok erdinç nerde yok şu nerde

artı değinilmeyen bir eksik daha var yolda sık sık ağaçlar dağlar vs.kaybolup geri geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampire Lestat -- 14 Aralık 2010; 13:18:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lincourt

İkinci olarak level 40'a kadar gelmedim. Gelsemde bir şey değişmezdi. Çünkü gerçek yarış simülasyonu diye iddialı bir çıkış yapan bir oyunda bu tür bir sistem olmaz. Zaten inceleme içerisinde kazalar için bir seviye sistemi kullanıldığını belirtip, bu yöndeki eleştirimi yaptım.

Grafiksel olarak zaten bir şey söylememe gerek yok. Oyunda bariz bir çok eksi var. Gölgelendirmeler, görünmez duvarlar ve standart araçlar. Son olarak oynanabilirliğe gelecek olur isek, sürüş dinamiklerinin çok iyi olduğunu söyledim zaten. Fakat sadece sürüş dinamikleri ile oynanabilirliği değerlendiremessiniz. Grafik kısmında söylediğim görünmez duvarlar bile oynanabilirliğe etki eden unsurlardır. Örneğin oyunda en iyi performansınızı sergilediğiniz açı kokpit görünümü diyelim. şahsen benim en sevdiğim kamera açısı bu. Eminim bir çok oyuncunun da öyledir. Direksiyonunuzu aldınız, oyunun başına geçtiniz. Oyundaki kredi durumunuz yetmedi ve sıradaki yarış için standart bir araç satın almak zorunda kaldınız. Bu oyuncunun standart araç aldığı için farklı bir kamera açısında oynaması bile oynanabilirliği baltalayan bir etkendir. Veya menülerdeki yüklemelerde karşınıza çıkan hantallık dahi oynanışa etki eden bir unsurdur.

Öncelikle emeğiniz için tekrar teşekkür etmek istiyorum, eleştirdiğimiz inceleme için çok uzun zaman emek harcamışsınızdır. "level 40'a kadar gelmedim. Gelsemde bir şey değişmezdi. Çünkü gerçek yarış simülasyonu diye iddialı bir çıkış yapan bir oyunda bu tür bir sistem olmaz. " demişsiniz, bu yapımcıların tercihi, arkadaşların bahsettiği gibi uzun süre oynanması amaçlandığı için böyle bir tercih olmuş, ben de ilk yarışta tamponun uçmasını görmek isterim, bu konu eleştirilebilir, ancak level 40 ile level 10un aynı olmadığı bir gerçek, yakın zamanda oyunun kurdu arkadaşlar gerekli videoları koyarlar,keşke tam hasar özelliği açılıp da incelenebilseydi, son yapılan patch ile online oyunda mekanik hasar var, inanılmaz bir olay, sağ önden bariyerlere girip, direksiyonun verdiği tepki görülmeye değer...İncelemeyi dün akşam izlediğim için tam hatırlayamıyorum bu konuya değinilip değinilmediğini...

Oynanabilirlik konusunda, evet görünmez duvarlar var, ama bu bir pist oynudur, sokaklarda dolaşma gibi bir opsiyon zaten yok, dolayısıyla bunun oynayışa çok fazla etki ettiğini düşünmüyorum. Menü geçişleri kesinlikle yavaş, ancak menünün bir simülasyonun oynanabilirliğiyle aynı kefeye koymamak gerekir, eğer menü geçişleri oynanabilirliğe dahil oluyorsa, %100 türkçe olması da bu kategoriye dahil edilmeli. Asıl oynanabilirliğe etki eden özelliklerden biri bu. Yol tutuşunuzdan, araç yüksekliğine, frenin ön tekerlere aktarılmasından, şanzıman ayarlarına kadar, yol tutuşunuzu, aracn çekişini kısacası araç dinamiğini bu denli anlamamızı sağlayan oyunun %100 türkçe olması...

Tekrar çalışmanız için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haso_mari -- 14 Aralık 2010; 15:53:46 >

• Güzel bir inceleme olmuş teşekkürler...
  • Oyunda beni rahatsız eden noktalar şunlar. Gölgeler çok kötü. Çevre detayları kötü (özellikle ağaçlar). Yarışlarda çekişme yok. Keşke Prologue'daki performans puanı sistemi kullanılsaydı ya da seçtiğimiz araca göre rakip araçlar belirlenseydi. O zaman işte kimse simülasyon oyunları sıkıcı oluyor diyemezdi. Online yarışlarda ne online seviye sistemi var ne yarışlardan para kazanabiliyoruz ne bişe. Çok amaçsız olmuş. Son olarak da ihtiyacımız olan standart araçları zor bulabilmemiz. Ya araç geldiğinde param olmuyor ya da param olduğunda araç olmuyor :) Epeydir GT Formula aracını bekliyordum param vardı ama şu an 2. el kısmına geldi para yok göz göre göre gidiyor araç :) Bunların dışında oyun çok hoşuma gitti. Herkese iyi oyunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperakg

Anlayan anlar.Hızlı yazdım düzgünlüğünü kontrol etmedim.Türkçe'ye baksak bir kere mi ayrı olur,cümle büyük harfle başlar,bi diye kelime yok,Türkçe t büyük.Bunlara baksak çok sende bir ton yanlış çıkar.Yoruma cevap bulamadın galiba konuyu Türkçe'ye döndürdün.Kabullenemedin galiba gt5 üstünlüğünü :D

offf çok pis laf koymuşsun ya,nası uyuyacam ben şimdi bugün,içime dert olur bu şimdi
    eminim oturmuş sana laf yetiştirmemi,ve üste çıkmaya çalışmamı bekliyorsun,ve bu hamleye yapacağın hamleyi düşünüyorsun,yok yok boşa bekleme,boş işlerle işim yok benim,bir iki bulaştım çünkü sonradan üzüldüm,pişman oldum hiç gerek yoktu diye..yazılanın şaka olduğunu anlayamayacak kadar ard niyetliysen zaten diyecek bişe yok,

GT5 in üstünlüğüne de diyecek bişeyim yok,10 numara olmasa bile mevcut oyunlar içinde en iyisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampire Lestat -- 14 Aralık 2010; 20:22:29 >

• İnceleme için teşekkürler .
    İyki Dirt 2 diye bir yapım var dedim oyunu hiç begenmedim. Oyunda çok fazla araç olması ve TR olması oyunun puanını artırıyor :D
  • İncelem için teşekkürler. Oyun gereçekden çok iyi orkadaşlar. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • videodan izlediğim kadarıyla oyun bence çok sade ve grafik olarak heycan verici olmamış ve oyunun yapısındanda bahsedersem sıkıcı bir oyun gibi geldi,bence grafik ve oyun tarzıyla beklenen bir oyun olmamış bu aralar japon oyun yapımcılarında reklam çok ama icraat biraz geri kalmış , EA önde diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lincourt

Merhaba arkadaşlar, öncelikle eleştirileriniz için teşekkür ederim. Erdinç'i soran arkadaşlar için söyleyeyim. Erdinç vatani görevini yerine getirmek için askere gitti.

Öncelikle incelemenin neden geç kaldığını açıklayayım. Gönül isterdi ki oyun bizim elimize çıkış tarihinden çok önce gelsinde, bizde ambargosu kalkar kalmaz incelemesi ile karşınızda olalım. Fakat oyunun çıkış tarihinden çok sonra elimize geçtiğinden emin olabilirsiniz. Bu süre zarfında sürekli oynadım ve ondan sonra incelemeyi hazırlamaya başladım.

Grafiksel olarak zaten bir şey söylememe gerek yok. Oyunda bariz bir çok eksi var. Gölgelendirmeler, görünmez duvarlar ve standart araçlar. Son olarak oynanabilirliğe gelecek olur isek, sürüş dinamiklerinin çok iyi olduğunu söyledim zaten. Fakat sadece sürüş dinamikleri ile oynanabilirliği değerlendiremessiniz. Grafik kısmında söylediğim görünmez duvarlar bile oynanabilirliğe etki eden unsurlardır. Örneğin oyunda en iyi performansınızı sergilediğiniz açı kokpit görünümü diyelim. şahsen benim en sevdiğim kamera açısı bu. Eminim bir çok oyuncunun da öyledir. Direksiyonunuzu aldınız, oyunun başına geçtiniz. Oyundaki kredi durumunuz yetmedi ve sıradaki yarış için standart bir araç satın almak zorunda kaldınız. Bu oyuncunun standart araç aldığı için farklı bir kamera açısında oynaması bile oynanabilirliği baltalayan bir etkendir. Veya menülerdeki yüklemelerde karşınıza çıkan hantallık dahi oynanışa etki eden bir unsurdur. Sonuçta simülasyon oyunlarında zamanınızın büyük kısmını da menülerde geçirirsiniz. Kısacası oynanabilirliği övdüm, hala da sürüş dinamiklerinin çok iyi olduğunu söylüyorum. Fakat oynanabilirlik sadece sürüş dinamiği değildir.

O nedenle kısım kısım yerine bir bütün olarak bakmanızı rica ediyorum.

tekrar teşekkürler.

bence hemen hemen herseye degınmıssınız guzel ınceleme olmus daha uzun olsa daha tatmın edıcı olurdu tabı ama 20dkda oldukca cok seye degınılmıs zate

ben isterdimki oyunu alma nedenlerınden biriside ONLINE kısmıdır bu oyunda online kısmı oldukca oyunun oynanabılırlıgı cok daha zevklı olur cunku yapay zeka ınsandır online modları nelerdır lag oluyormu her an bırılerı varmı sıstemı nasıldır hanıgı yarısları ypaılır puanlama vss sampıyona varmıdır bunlardanda bahsedıp bırazda onlıne yarıssaydınız gercekten TAM BIR inceleme olurdu

bu arada en buyuk Asker sitenın en onmlı isimlerinden Erdinç iyikul askere gitti onuda bolumsonucanavarında habe yapabılırdınız bence bunu hak ediyor enazında ona iyi dilklerını sunardı donanımhabercıler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 15 Aralık 2010; 23:20:52 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.