Şimdi Ara

Gran Turismo 5 Video İnceleme (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
27.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun heycansız diyenler olmuş bu oyun NFS serisi gibi arcade değil yani viraja 300 de giremezsiniz bu oyun simulasyon. Bence gayet uzun soluklu ve güzel bir oyun inclemede bir o kadar iyi olmuş
  • Lincourt "kısım kısım yerine bir bütün olarak bakmanızı rica ediyorum" demişsiniz. Ancak bir yarış oyununun incelemesini yaptığınıza göre bazı detayları da iyi bilmek durumundasınız. Aksi halde incelemede yaptığınız açıklamalar çok yanlış oluyor. Örneğin B-Spec modu için yaptığınız açıklama şu şekilde: "B-Spec modunda ise sözleşme imzaladığınız yarışçınıza bir nevi co-pilot'luk yapıyorsunuz". ??? Oyunda sözleşme şeklinde bir detay yok! Bunun yerine yarışçı seçimi yapıldığına dair bir açıklama daha yerinde olurdu. İlave olarak bu yarışçıyı seçerken nelere dikkat etmek gerekir, bahsedilmeliydi. Yarışçı seçiminde karakter yapısı, hızı gibi detaylar oyuna ciddi şekilde etki ediyor. Soğukkanlı olması veya aşırı sinirli olması ne gibi avantaj ve dezavantajlar getiriyor 1-2 cümle bile olsa vurgulanmalıydı.

Bir şey var ki kabullenmek mümkün değil, yarışçımıza co-pilot'luk yapmıyoruz!. GT4'ü ya hiç oynamadınız ya da B-Spec moduna hiç bakmadınız. Gerek GT4 de gerekse GT 5 de B-Spec modunda co-pilotluk yapılmamaktadır. Burada yarışçımıza adeta padok alanında bir takım direktörünün yaptığı gibi yarışçıya sürüşü için takım emri veya direktif diyebileceğimiz yönlendirmeler yapıyoruz.

Co-Pilot: Bir ralli aracında yarışçıya yol notunu okuyan yardımcı kişidir. (ben en kaba tabirle yazdım yoksa görevi daha fazla ama konumuz değil diye öz yazdım).

Modifiye bölümünde anlatım yaparken, performans parçalarını anlattıktan sonra "ve hatta korna değişimine kadar geniş bir modifiye seçeneği gözüküyor" demişsiniz. Buradaki parçalar arasında korna değişimi yok, ayrıca korna bir modifiye ekipmanı değildir. Sadece belli aşamalardan sonra hediye olarak kazandığımız bir detay. Direkt korna satın alabileceğiniz bir yer yok.

Müziklerde de menülerde çalan müziği klasik müzik şeklinde belirtmişsiniz. Menülerde çalan müzik tarzı jazz/smooth jazz olarak çalmaktadır. Klasik müzik değildir. Bu önemsiz bir detay zaten ama yukarıda bahsettiklerim hoş durmamış.

İnceleme için elbette ki bir emek ve zaman harcamışsınız bu konuda kimsenin söyleyecek bir sözü yok ancak incelemelerde ekip olarak çıtayı yükseltmiş olmanız, her inceleme de de benzer kaliteyi beklememize sebep oluyor. İnceleme de gayet güzel sadece bazı teknik bilgileri yanlış verdiğinize dikkat çekmek istedim o kadar. Biraz daha detaylı ve dikkatli bir inceleme sizlere yakışan bir iş olur. Biraz da lütfen incelediğiniz oyunun özelliklerini bilin. Teşekkürler, bir sonraki inceleme videonuzda başarılar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vcx -- 15 Aralık 2010; 10:13:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ParaBende

Oyun heycansız diyenler olmuş bu oyun NFS serisi gibi arcade değil yani viraja 300 de giremezsiniz bu oyun simulasyon. Bence gayet uzun soluklu ve güzel bir oyun inclemede bir o kadar iyi olmuş

heycansız lafına bende katılmıyorum,şimdye kadar hız hissini bu kadar iyi yansıtan sim. yapılmadı,sim. yarış kavramını kırlarda otluyoruz havasından uzaklaştırdı bu oyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampire Lestat -- 15 Aralık 2010; 11:04:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vcx

Lincourt "kısım kısım yerine bir bütün olarak bakmanızı rica ediyorum" demişsiniz. Ancak bir yarış oyununun incelemesini yaptığınıza göre bazı detayları da iyi bilmek durumundasınız. Aksi halde incelemede yaptığınız açıklamalar çok yanlış oluyor. Örneğin B-Spec modu için yaptığınız açıklama şu şekilde: "B-Spec modunda ise sözleşme imzaladığınız yarışçınıza bir nevi co-pilot'luk yapıyorsunuz". ??? Oyunda sözleşme şeklinde bir detay yok! Bunun yerine yarışçı seçimi yapıldığına dair bir açıklama daha yerinde olurdu. İlave olarak bu yarışçıyı seçerken nelere dikkat etmek gerekir, bahsedilmeliydi. Yarışçı seçiminde karakter yapısı, hızı gibi detaylar oyuna ciddi şekilde etki ediyor. Soğukkanlı olması veya aşırı sinirli olması ne gibi avantaj ve dezavantajlar getiriyor 1-2 cümle bile olsa vurgulanmalıydı.

Bir şey var ki kabullenmek mümkün değil, yarışçımıza co-pilot'luk yapmıyoruz!. GT4'ü ya hiç oynamadınız ya da B-Spec moduna hiç bakmadınız. Gerek GT4 de gerekse GT 5 de B-Spec modunda co-pilotluk yapılmamaktadır. Burada yarışçımıza adeta padok alanında bir takım direktörünün yaptığı gibi yarışçıya sürüşü için takım emri veya direktif diyebileceğimiz yönlendirmeler yapıyoruz.

Co-Pilot: Bir ralli aracında yarışçıya yol notunu okuyan yardımcı kişidir. (ben en kaba tabirle yazdım yoksa görevi daha fazla ama konumuz değil diye öz yazdım).

Modifiye bölümünde anlatım yaparken, performans parçalarını anlattıktan sonra "ve hatta korna değişimine kadar geniş bir modifiye seçeneği gözüküyor" demişsiniz. Buradaki parçalar arasında korna değişimi yok, ayrıca korna bir modifiye ekipmanı değildir. Sadece belli aşamalardan sonra hediye olarak kazandığımız bir detay. Direkt korna satın alabileceğiniz bir yer yok.

Müziklerde de menülerde çalan müziği klasik müzik şeklinde belirtmişsiniz. Menülerde çalan müzik tarzı jazz/smooth jazz olarak çalmaktadır. Klasik müzik değildir. Bu önemsiz bir detay zaten ama yukarıda bahsettiklerim hoş durmamış.

İnceleme için elbette ki bir emek ve zaman harcamışsınız bu konuda kimsenin söyleyecek bir sözü yok ancak incelemelerde ekip olarak çıtayı yükseltmiş olmanız, her inceleme de de benzer kaliteyi beklememize sebep oluyor. İnceleme de gayet güzel sadece bazı teknik bilgileri yanlış verdiğinize dikkat çekmek istedim o kadar. Biraz daha detaylı ve dikkatli bir inceleme sizlere yakışan bir iş olur. Biraz da lütfen incelediğiniz oyunun özelliklerini bilin. Teşekkürler, bir sonraki inceleme videonuzda başarılar dilerim

Öncelikle teşekkürler, gerçekten ince detayları yakalamışsınız Söylediğiniz bazı kısımlara katılıyorum. Fakat bazı kısımlar için 1-2 şey söylemek istiyorum. "Bir bütün" sözünü oyun için değil, yaptığım inceleme için söyledim. Yani bazı incelemelerde hatta çoğunda metni oyunun türüne göre yazarsınız. Yani oynanışı etkileyen bir detayı grafik kısmında da anlatabilirsiniz. Sadece oynanış kısmını dinleyip, verilen puanı göz önüne alırsanız yanlış bir değerlendirme olabilir diye dikkat çekmek istemiştim. Co plotun ne iş yaptığını biliyorum. Zaten bunu heralde bilmeyen yoktur. O nedenle o kısımda uzun anlatmak yerine "adeta" kelimesini kullanmayı uygun gördüm. "Co plotluk yapıyoruz" ve "Yarışçımıza adeta co plotluk yapıyoruz" cümlelerinde sizde takdir edersiniz ki farklı anlamlar bulunuyor. Tabi ki direk padok alanından yönlendiriyoruz da diyebilirdim.

Korna konusunda ise araba parçası değiştirme ve modifiye kısımlarını tek bir cümlede anlatabilmek için o tarzı kullandım. Korna gibi aksesuarlar hediye olarak geliyor. Hatta oyunda ilk aldığım hediyelerden birisiydi. Müze kartlarından sonra. Zaten çok uzun bir metin olduğu için bazı kısımlarda kısıtlamalar yapmak zorundasınız. İnceleme metninin ilk halinin burada okunanın neredeyse iki katı uzunlukta olduğunu söyleyebilirim. Oyun çok detaylı ve anlatacak bir çok şey olduğu için bazı cümlelerden feraget etmek zorundasınız. Bende anlatımı çok bozmayacağı ve anlatılmak istenenin vurgulanacağını düşündüğüm için böyle bir yol izledim.

Müzik kısmında ise haklısınız. Orada anlatım bozukluğu yapmışım. Klasik müzik yerine sanırım anlatmak istediğime uyabilecek "daha hafif, sade müzikler kullanılmış" diyebilirdim.

Tekrar teşekkürler

• Bir yanlis anlasilmayi duzeltmek isterim ben bir butun olarak degerlendirin sozunuzden zaten incelemeyi kast etmistim oyunu degil. Yanit verdiginiz icin ben tesekkur ederim. İyi calismalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vcx -- 15 Aralık 2010; 14:40:52 >
  • GUZEL OYUN AMA BENCE GRAFIKLERDE BIR HATA VAR GIBI YAAANI
  • İnceleme için teşekkürler
  • Ersin bey oyundaki premium araçlar ek bir para ödenerek mi alınıyor yoksa oyunun içinde var mı
  • İnceleme için teşekkürler
  • bence oyun beş para etmez bekledigim gibi çkmadı iyi oyuncuyumdur iyi gözlemciyimdir grıd ve dirt 2 yi oynayanlar beni anlarlar 5 para etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

bence oyun beş para etmez bekledigim gibi çkmadı iyi oyuncuyumdur iyi gözlemciyimdir grıd ve dirt 2 yi oynayanlar beni anlarlar 5 para etmez

[sizer=red]Gran Turismo 5 Video İnceleme
  • son eleştri bomba
  • 600MB'lik patch geldi artık memnun olmuşsunuzdur :))
  • forza 3 mü gran turismo 5 mi?kararını artık siz verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitruci

forza 3 mü gran turismo 5 mi?kararını artık siz verin.

gran turismo bence her kuruşunu hak eden bir projedir.
    ben bir yazılımcı olarak şunu iyi bilirim ki geliştirmiş olduğumuz bir projeyi piyasaya sürdükten ve tüm kullanıcılar aktif olarak gece gündüz kullanmaya başladıktan sonraki güncelleme sistemini kurup, onu oturtmak ve bunu başarılı bir şekilde uygulamak, projeyi yapmaktan daha zordur. gran turismo bu projeyi yapmakla kalmayıp sürekli güncellemeler yapıp bu projeyi daha da geliştiren tek oyundur. Bu projeye oyun demek büyük bir haksıklık aslında. Bu da demek oluyor ki gran turismo oyunu satıp, parasını alıp, arkasına bir daha bakmayan oyun firmalarından değil bu projeye gönül vermiş ve daha iyi hale getirmek için hala çalışan bir firmadır.

gran turismo karşıtı insanlar sürekli eksiklerini vurgulayıp çamur atıyorlar ama artılarının altında ezildiklerinin farkında değiller. gran turismo standart oyun firmaların yaptığı bir iş değildir. Final videosunu izleyen arkadaşlar iyi bilirler bakın bakalım bu proje için kimler ile çalışılmış. Bugün hangi oyun firması gidip mercedes ile ortaklaşa bir proje yapabilir? Ya hangi manyak gidip redbull ile bir yarış aracı tasarlayıp bunu üretip sonrada bu projeye tam anlamı ile simül edebilir?

ve anlatılacak yazılacak çok şey var...

sizde bu projeye forzayı rakip görüyorsunuz ve karşılaştırmaya çalışıyorsunuz ya gülüyorum sadece.

saygılar.
    cenk

edit: bu arada bölüm sonu canavarada çok iyi iş yapmış tebrik ediyorum. iki yarışa girip toplamda yarım saat oyuna bakarak inceleme çıkarmışlar harbiden süpersiniz. başarılarınızın devamını dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D1BD0D7F0 -- 1 Şubat 2011; 16:34:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcyenikoylu

quote:

ben bir yazılımcı olarak şunu iyi bilirim ki geliştirmiş olduğumuz bir projeyi piyasaya sürdükten ve tüm kullanıcılar aktif olarak gece gündüz kullanmaya başladıktan sonraki güncelleme sistemini kurup, onu oturtmak ve bunu başarılı bir şekilde uygulamak, projeyi yapmaktan daha zordur. gran turismo bu projeyi yapmakla kalmayıp sürekli güncellemeler yapıp bu projeyi daha da geliştiren tek oyundur. Bu projeye oyun demek büyük bir haksıklık aslında. Bu da demek oluyor ki gran turismo oyunu satıp, parasını alıp, arkasına bir daha bakmayan oyun firmalarından değil bu projeye gönül vermiş ve daha iyi hale getirmek için hala çalışan bir firmadır.

gran turismo karşıtı insanlar sürekli eksiklerini vurgulayıp çamur atıyorlar ama artılarının altında ezildiklerinin farkında değiller. gran turismo standart oyun firmaların yaptığı bir iş değildir. Final videosunu izleyen arkadaşlar iyi bilirler bakın bakalım bu proje için kimler ile çalışılmış. Bugün hangi oyun firması gidip mercedes ile ortaklaşa bir proje yapabilir? Ya hangi manyak gidip redbull ile bir yarış aracı tasarlayıp bunu üretip sonrada bu projeye tam anlamı ile simül edebilir?

sizde bu projeye forzayı rakip görüyorsunuz ve karşılaştırmaya çalışıyorsunuz ya gülüyorum sadece.

saygılar.
    cenk

edit: bu arada bölüm sonu canavarada çok iyi iş yapmış tebrik ediyorum. iki yarışa girip toplamda yarım saat oyuna bakarak inceleme çıkarmışlar harbiden süpersiniz. başarılarınızın devamını dilerim...

Adam sonuna kadar haklı dağılın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcyenikoylu

quote:

saygılar.
    cenk

Tebrikler Cenk Abi.Bu kadar mükemmel anlatılamazdı.Noktayı koymuşsun.

• İncelemeyi izledim,tam bir hüsran sanki uzaktan kumandalı araba oyunu bukadar gelişme süreci olan bir oyun kanımca daha iyi olmalıydı,kim nederse desin,henüz hiç bir oyun,bu gt5 dahil,, GT2 kadar iyi olamaz,psx başında azmı sabahlamıştım gt2 ile......gt2 üstüne tanımam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 1 Şubat 2011; 16:50:32 >
  • Beyler oyunda co-op özelliği mevcutmudur ?
  • Bir araba yarışında lk defa co-op arayan birini görüyorum...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.