PC'ye çıkıp çıkmayacağı belli bile değil, Ekim'de çıkacağı tamamen kolpa bir haber. Çıksa bile bu yıl imkansız en az 1 sene sonra çıkar.
Çıksın da ne zaman olursa olsun.
Arkadaşlar yapımcı ve dağıtımcı yanlış yazılmamış mı?
Yapımcı : Rockstar Games Dağıtımcı : Take Two
ben öyle biliyorum :S
quote:
Orjinalden alıntı: sinan02
Arkadaşlar yapımcı ve dağıtımcı yanlış yazılmamış mı?
Yapımcı : Rockstar Games Dağıtımcı : Take Two
ben öyle biliyorum :S
Doğru yazılmış. Yapımcı Rockstar North, dağıtımcı Rockstar Games. Take Two Interactive, Rockstar Games'in sahibi.
quote:
Orjinalden alıntı: *Furious*
kafelerdeki pc ler kaldırmaz gta 4 ü
Doğru diyosun artık kafelerde gta devrimi son bluyor ne hazin bi öykü tabi çıkarsa pc ye
İnternet Cafe'de oyun devri dediğiniz gibi kapandı.Gelen artık internet için gelecek...
Cafelerin işi zor artık harbiden küçük bebelerin bile elinde Pc ler var artık yeni oyunlarda parası tuzlu olan sistemler istiyor sonuç olarak...
İnternet Cafe Out ................... İn (olan ne bilmiyorum)
Ps3 bölümünde ki GTA IV topiğine yazdığım oyun hakkındaki düşüncelerimi sizlerinde okumasını istedim o nedenle buraya da koyuyorum
Kimse yorum yapmıyor bari ben bir şeyler yazayım. Öncelikle oyunu sonunda oynayabildiğimi belirtmek istiyorum Beşiktaş'ta her zaman gittiğim konsol kafeye oyun gelmiş sonunda ve ayrıca Gran Turismo 5 de gelmiş onu da yarın oynayacağım gelelim GTA IV ile ilgili izlenimlerime daha önceden de dediğim gibi bu oyun benim küçükken hayalini kurduğum bir oyundu ve sonunda Rockstar hayallerimi gerçekleştirdi ve GTA 1 i çıkardı o zamandan beri GTA benim için tüm zamanların tartışmasız en iyi oyunu oldu. Şimdiye kadar çıkan tüm serileri büyük bir zevkle oynadım ve asla herhangi bir sıkılma belirtisi göstermedim hala da GTA 1 i oynarım arada sırada da olsa. GTA: SA ise her zaman makinamda yüklü olmuştur çünkü serinin zirve yaptığı bir oyun idi bana göre ve hala da bıkmadan usanmadan oynarım En son GTA çıktığı zaman gerçekten çok heyecanlanmıştım çünkü hayatımın oyunu bir kere daha sahnedeydi ama 3. oyundan beri olan olay kendini tekrar ediyordu yani oyunun önce konsola çıkması durumu. Tabi şu an oyunun pc ye çıkacağı ile ilgili bir haber açıklanmış değil ama hiç belli olmaz yaz aylarında bir haber gelir oyunu pc ye aktaracağız diye tabi gelmeyedebilir ama her halükarda GTA IV ün de çıkmasıyla Ps3 almayı tam olarak kafama koymuş durumdayım hele ki bu akşamdan sonra bu durum iyice netleşmiş oldu Oyunu oynadığım lcd tv öyle ahım şahım bir model değildi Datron'un vasat bir tv si idi ve o tv de hangi Ps3 oyununu oynadıysam bir eksiklik hissetmiştim. Başka bir lcd tv de oyun oynadığım zaman aradaki farkı anladım ama maalesef GTA IV ü de Datron lcd tv de oynadım ve renkler ile ilgili daha önceden de yaşadığım sorunları tekrar yaşadım ama bu durum oyunun kalitesini hepten etkleyecek kadar fazla değil diyebilirim herneyse oyuna gelecek olursak görsel anlamda tam olarak beklentilerimi karşıladı diyebilirim karakter animasyonları harika olmuş özellikle r.a.g.e (rockstar advance graphic engine) adlı yeni grafik motorunun ne kadar harika olduğunu görmüş oldum ama tabi bazı eksiklikler de gözüme çarpmadı değil. Dokuların biraz daha sıkı olması gerekirdi ama genele baktığımızda çok büyük bir sorun gibi görünyüyor yine de daha iyi olabilirdi bunun haricinde çözünürlük meselesi biraz göze batıyor keşke biraz daha yüksek bir çözünürlükte çalışsaydı oyun çünkü bazen AA etkisi sizi rahatsız edebiliyor onun haricinde 2 saatlik GTA IV maceramda beni pek fazla rahatsız eden bir unsur göremedim o nedenle benim için grafikler 9 puandiyebilirim. Oynanabilirlik ise çok iyi olmuş gamepad ile oynamak hiç rahatsızlık vermiyor eskiden bu durum böyle değildi özellikle Ps2 de TPS ve FPS oyunları gamepad ile oynarken epey zor anlar yaşanabiliyordu ama Ps3 de durum böyle değil. Bitirdiğim bir kaç oyun oldu Ps3 te ve bunlarda biri de bir FPS idi gayet de rahat olarak bitirdim diyebilirim. GTA IV te de kontrollerin çok pürüzsüz olduğunu söyleyebilirim Nico'yu kontrol ederken hiç zorluk çekmiyorsunuz ayrıca araç kullanımı da bu seride 10 numara olmuş diyebilirim eski GTA serilerine göre daha gerçekci bir kontrol sistemi mevcut araçları kullanırken ve bu durum bence gerçekçiliği arttırmak adına gayet iyi olmuş diyebilirim. Ayrıca Nico'nun yapabileceği hareketler de eski GTA larla kıyaslandığında birhayli fazla. Nico birisiyle dövüştüğünde tekme, yumruk, diz atabiliyor ve rakibimiz yerdeyken de çeşitli hareketlerle onu ayağı kaldırmamak mümkün. Özellikle GOW,RS Vegas gibi oyunlarda kullanılan siper alma sistemi GTA IV te de uygulanmış ve bence çok da iyi olmuş bu şekilde aksiyon sahnelerinde çok daha rahat olabiliyorsunuz. Nico AC'deki Altair kadar olmasa da bir yerlere tırmanma konusunda diğer tüm GTA daki karaklerlerden daha başarılı olmuş. Binaların yangın merdivenlerinden çatıya tırmanabiliyor ve bir çıkıntı yakaladığı zaman eğer yukarısında çıkabileceği bir tümsek varsa çıkıyor veya çıkıntıya asılı kalmış iken yerinde sağa veya sola doğru hareket edebiliyor bunlar çok iyi düşünülmüş detaylar bence. Kontrollere de benden 10 puan. Sesleri çok net duyamadığım için onlarla ilgili net bir yorum yapmam yanlış olur çünkü kafe ortamındasınız ve tv nin sesi çok açık değil hadi açtık diyelim ama bu sefer de etrafımdaki Pes delilerinin çıkardıkları seslerden herhangi bir şey duymam imkansız hale geliyor. Pek fazla görev yapmadım sadece bir iki ufak görev yaptım onun dışında etrafı gezmeye başladım özellikle fizik motorunun neler yapabileceğini merak ediyordum doğrusu ve bu da beni hayal kırıklığına uğratmadı gerçekten şehirde gezinirken inanılmaz olaylar yaşadım hızlı bir şekilde arabayla giderken yanlışlıkla bir direğe çarptım ve Nico o hızla aracımın camından dışarıya fırladı gerçekten harika bir detay daha. Ayrıca motor kullanımı esnasında hızlı bir şekilde çarpıp düşerseniz Nico havalanarak taklalar atabiliyor. Araç çalma olayı ise eski oyunlara göre daha gerçekci bir şekilde tasarlanmış diyebilirim park halinde olan bir aracı eski serilerde olduğu gibi öyle hemen alıp götüremiyoruz ilk denememde aracı açamadım ve farklı bir araç almak istedim ama sonra aklıma park halindeki araçların camının kırılabildiği geldi ve tekrar denedim Nico aracın kapısını açamayınca dirseği ile aracın camını kırıyor ve düz kontak yaparak aracı kaçırabiliyor harika bir detay daha Eski GTA lara göre çok daha canlı bir şehir ile karşılaştığımı söyleyebilirim zira eskisine oranla etraftaki insanların yaptıkları uğraşlar da epey fazlalaşmış. Etrafta boş boş gezerken bir çok detay gözünüze çarpabiliyor örneğin aracı bozulan bir vatandaşın, arabasının kaputunu açarak onu tamir etme çabaları veya yanlışlıkla bir yayaya çarpan sürücünün, çarptığı yayaya yardım etme çabaları gibi. Oyundaki bir diğer önemli detay ise internet cafeler. İnternet cafe hatırlarsanız GTA III oyununda da vardı ama içeride pek bir şey yapamıyorduk şimdi ise internette sörf yapmak belli başlı sitelere girmek, çöpçatanlık sitelerine girip kız arkadaş ayarlamak gibi ince detayları yapabilme hakkına sahibiz. Aracımla gezinirken bir oto yıkamacı gördüm ve aracın yıkatılıp yıkatılmayacağını öğrenmek için yanaştım tahmin ettiğim gibi bu yıkama işi de kullanılabiliyordu 5 dolar karşılığında aracımızı pırıl pırıl yapabiliyoruz. Oyundaki ince detaylar oyundan sıkılmanızı imkansız hale getiriyor diyebilirim ki ben daha oyunun çok küçük bir kısmını gördüm ve gördüğüm kadarıyla bu yorumu yapıyorum konsol sahibi olup oyunu daha detaylı bir şekilde oynadıktan sonra kimbilir neler ile karşılaşırım Oyunda eksikliğini hissettiğim bir diğer şey ise garajımızın olmaması nedense eski oyunlarda olan garaj olayını be sefer yapmamışlar o biraz üzücü bir durum benim için. Forumdan okuduklarıma göre bir araç ile oyunu kaydedeceğimiz evin önüne gelip kaydettiğimiz de evin önüne bıraktığımız araç da orada kalıyormuş ben denemedim ama böyle oluyorsa bununla yetinmek zorundayız demektir. Forumdaki bazı arkadaşların oyunu bir kaç haftada ana görevlerini bitirip bir kenara koyduğunu gözlemledim ve bazı arkadaşlar da oyundan sıkıldıklarını yazmışlar gerçi bu durum kişiden kişiye göre de değişebilir ama GTA gibi bir oyundan bu kadar kısa sürede sıkılıyorsanız (tabi bütün gün oyunu oynamanızın bu durumdaki etkisi oldukça büyük) hangi oyunu uzun süre oynayacaksınız merak etmiyor değilim hani Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar umarım kısa süre sonra bende Ps3 sahibi olurum da benim için tüm zamanların en iyisi olan GTA yı oynama şansına kavuşabilirim
Konsol bölümündekiler oyunu kısa sürede bitirip kenara attılar ama ben GTA IV ün çok daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum. Ps3 bölümündeki GTA konusunun durumu içler acısı diyebilirim ne bir yorum ne de bir resim var. Xbox360 bölümü biraz daha hareketli ama orada da durum aşağı yukarı aynı sayılır bazıları bütün gün oyunu oynadı sonra da sıkıldıp deyip bir kenara bıraktılar oyunu. Neyse fazla söze gerek yok oyun hakkındaki yorumumu sizlere taktim ediyorum umarım oyun pc ye kısa süre sonra çıkar aksi halde GTA fanatiklerinin Ps3 ya da Xbox360 almaktan başka seçeneği kalmayacak.
Çok güzel yazmışsın venom800 hocam. İşte tüketim çılgınlığının sonu budur. Artık insanlar her şeyi bir anda tükettiği için, hiçbir şeyden zevk alamaz oldular. Gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri bile bir haftada unutuldu...
PC başına kitlicek oyun yine
Öncelikle 1 yıl önce veya sonra ne farkeder ki? Oyun değil mi bu. Hem oynayınca n'oluyo? Ne kazanıyoruz? Arkadaş mı? Sağlık mı? Para mı?
Bir miktar mutluluk hormonu belki, ama stres yüzünden kaybettiklerimiz?
Binlerce lirayı hiç katmıyorum.
Söylemek istediğim şu:
Sonuçta oyun denen şey eğlenceden 1 mikron öteye geçmez. Sanaldır. Evet hoş bir şey, kafa dağıtmak için de iyi. Ama bu kadar konuşmaya kesinlikle değmez. Nedir ya? Ben küçükken hileli oynadığım GTA'ları şimdi yeniden oynuyorum, keyif de alıyorum. Hem neymiş grafik grafik, evet FPS'de önemli, ama bir sürü oyun var... Crysis var PC için, var mı üstüne?
Ayrıca bence de GTA IV çıkacak. O zaman PC ile PS3'ün ekran görüntülerini karşılaştırmak için sabırsızlanıyorum... (Yanlış anlaşılmasın, PC PS3'e basar demiyorum, ama ezilmez de...)
pc ye çıkmayınca gta gibi bir oyunun beklenen ilgiyi (oynama süresi bakımından) görmemesi normal bence...hatta rockstara da kapak olsun dicem ama onlar zaten parayı kırdı...olay şuydu bence, gta vc, sa gibi oyunlarda sıkardı adamı belki ;ama ne yaptık biz pc kullanıcıları oyunu canlı tuttuk.. (kendi adıma konuşuorum ve benim gibi düşünenler adına), en sevdiğim arabalardan olan f430 u , gallardoyu, viperı, r8i oyuna monte ettik. lisans hakları yoktu oyunun, gerçek arabaları koyamıyodu r.star.bizler caddelerde gördüğümüz araçları gta ya yükledik.. Pc olanak tanıodu oyunun yaşamasına, onu canlı tutuyodu, konsolda bu yok...bir yerden sonra gta4 de bile herşey aynı gelcek,sıkcak ama pc ye çıksa o grafikler o sesler ile herkesin kendi kişiselleştirdiği oyun sıkmıcak. berbat grafikleri ile halen gtasa oynuosak bunun sebebi bu. burgershot yerine macdo... gibi gerçek binalar vs vs vs..bunları saymıorum bile...
quote:
Orjinalden alıntı: Pir
Çok güzel yazmışsın venom800 hocam. İşte tüketim çılgınlığının sonu budur. Artık insanlar her şeyi bir anda tükettiği için, hiçbir şeyden zevk alamaz oldular. Gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri bile bir haftada unutuldu...
Aynen bende öyle düşünüyorum Pir dostum. İnsanlar artık öyle bir hale gelmişler ki oyun tüm zamanların en iyisi bile seçilse bir kaç hafta ya da ayda oyunu bitirip tamam sıkıldık hadi yenisi çıksın diyebiliyor. Buna alışmak çok kötü bir şey böyle böyle kişide tatminsizlik oluşuyor ve yapımcı artık oyununda ne yapsa oyuncuya en fazla bir iki ay dayanıyor o yapım sonra hadi yenisi gelsin vs vs... Daha önce de söylediğim gibi hala GTA 1, GTA III ve GTA: SA oynuyorum tamam belki bu oyunları ilk oynayışımdaki heyecan yok şu anda ama ne olursa olsun bu oyunları oynamaktan sıkılmadım şimdiye dek ve eminim ki dün geceki GTA IV maceramdan sonra oyun pc ye gelse kesinlikle hdd ten silmeyeceğim oyunlardan biri olur. Umarım kısa süre sonra pc için yapılacağı haberi gelir
quote:
Orjinalden alıntı: wildlove
pc fanları neden pc'lerini böyle körü körüne savunuyor biliyor musunuz,1.5-2 milyar para döküyorlar,adam akıllı oyun oynayamıyorlar ve içlerinde bir eziklik oluşuyor,sonra bastırılmış psikoloji ile ülen ben bu makinaya 2 milyar para döktüm pc daha iyi ülen diye ortalıkta dolanıyorlar.benim de konsolum yok arkadaşlar,ps2'm vardı ama satalı 7-8 ay oldu,ve şu andaki imzamdaki sistem ps2'nin tadının yarısını veremiyor.yeni nesil konsolum yok ama asla pc'yi savunmuyorum,konsolların pc'yi kayısı gibi ezdiğini biliyorum.konsollara hakkını veriyorum.pc'ler bundan sonra hep ezik büzük kalacak konsolların karşısında.böyle klasik oyunlar 1 veya 1.5 yıl sonra çıkacak pc'ye,ama o zamana da o oyun demode olacak,bi garip olacak,pc'cilerin içinde ulen **** bu oyunu 2 sene önce yalayıp yuttu diye ezik psikoloji olup,pc daha iyi vay çözünürlük vay 8800gt bilmem ne,hebe hübe diye dışa vurulacak.
pc'ler ezik bir oyun ortamıdır arkadaşlar kabullenin artık.ha şimdi bana diyebilirsiniz sen niye pc'ni yeniledin,ps2'ni sattın diye işte o zaman da kerizlik ettim derim.
Ya çocuk çocuk mesajlar atmayın şuraya ya konsol pc'yi eziyomuş peh.... Senin konsolda oynadığın oyunlar bikere pc'de yapılıyor ve ayrıca Cevat Yerli'nin Crysis'i konsollara çıkarmamasının sebebi konsolda bu oyunu kaldıracak kapasite olmamasıdır bunu Cevat Yerli'nin kendisi de açıkladı. Galiba sen konsola o kadar para döktün, adam akıllı oyun oynayamadın, içinde bir eziklik oluştu, sende ben bu makinaya o kadar para döktüm konsol daha iyi diye kendini avutuyorsun
quote:
Orjinalden alıntı: SAMASRA
quote:
Orjinalden alıntı: *Furious*
kafelerdeki pc ler kaldırmaz gta 4 ü
Doğru diyosun artık kafelerde gta devrimi son bluyor ne hazin bi öykü tabi çıkarsa pc ye
En çok buna seviniyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: LastStand
quote:
Orjinalden alıntı: wildlove
pc fanları neden pc'lerini böyle körü körüne savunuyor biliyor musunuz,1.5-2 milyar para döküyorlar,adam akıllı oyun oynayamıyorlar ve içlerinde bir eziklik oluşuyor,sonra bastırılmış psikoloji ile ülen ben bu makinaya 2 milyar para döktüm pc daha iyi ülen diye ortalıkta dolanıyorlar.benim de konsolum yok arkadaşlar,ps2'm vardı ama satalı 7-8 ay oldu,ve şu andaki imzamdaki sistem ps2'nin tadının yarısını veremiyor.yeni nesil konsolum yok ama asla pc'yi savunmuyorum,konsolların pc'yi kayısı gibi ezdiğini biliyorum.konsollara hakkını veriyorum.pc'ler bundan sonra hep ezik büzük kalacak konsolların karşısında.böyle klasik oyunlar 1 veya 1.5 yıl sonra çıkacak pc'ye,ama o zamana da o oyun demode olacak,bi garip olacak,pc'cilerin içinde ulen **** bu oyunu 2 sene önce yalayıp yuttu diye ezik psikoloji olup,pc daha iyi vay çözünürlük vay 8800gt bilmem ne,hebe hübe diye dışa vurulacak.
pc'ler ezik bir oyun ortamıdır arkadaşlar kabullenin artık.ha şimdi bana diyebilirsiniz sen niye pc'ni yeniledin,ps2'ni sattın diye işte o zaman da kerizlik ettim derim.
Ya çocuk çocuk mesajlar atmayın şuraya ya konsol pc'yi eziyomuş peh.... Senin konsolda oynadığın oyunlar bikere pc'de yapılıyor ve ayrıca Cevat Yerli'nin Crysis'i konsollara çıkarmamasının sebebi konsolda bu oyunu kaldıracak kapasite olmamasıdır bunu Cevat Yerli'nin kendisi de açıkladı. Galiba sen konsola o kadar para döktün, adam akıllı oyun oynayamadın, içinde bir eziklik oluştu, sende ben bu makinaya o kadar para döktüm konsol daha iyi diye kendini avutuyorsun
OKumadan Yorum Yaptıgın Belli.Bak bakalım adam ne demiş.
quote:
duurr,amd sisteme ben 2 milyar vermedim,ağustos 2007'de bu sistem tümüyle bana eski sistemin üstüne 700 ytl civarında bir fiyata patladı.Benim lafım 2 milyar verip de,pc'de doğru düzgün oyun oynayamayan ve buna rağmen konsolları yerden yere vuran,çözünürlüktü aa'ydı yetmezdi poktu püsürdü diye vıdılayanlaraydı.Üstüne alındıysan hata etmişsin derim başka birşey demem. ayrıca ben de bi konsol alabilirdim o paraya xbox veya ps3,herhangi biri ama ps3 için god of war3 ve yeni bir wrc türü konsol aldıracak oyunu olmaması artı oyunlarının aşırı pahalı olması,xbox'ın 3 kırmızıları sonucu alanın elinde patlaması gibi durumlar beni pc'ye itmişti.bu ağustos'ta aldığım pc'mde ağzımdan salyarak saçarak oynadığım tek oyun da the witcher oldu ve o da konsollarda yoktu.eğer pc aldığıma pişmanlığım biraz azaldıysa sebebi the witcher'dır.witcher gibi oyunlar pc'ye geldikten sonra halt etmiş benim için konsollar da gta4 de..
tekrar özetleyelim,ben herhangi bir pc kullanıcısına laf çarpmadım ki kendim herhangi bir pc kullanıcısıyım,ayrıca AMD almayaydım da ne alaydım,abimin aldığı e6750 benim işlemciden daha da pahalıydı o zamanlar,aynı sistem bir tek onunki x1950pro idi ve e6750 işlemcisi vardı,ee ne oldu intele fazla para verince benden ortalama bir oyunda 2 fps fazla alıyor.Ben amd'ye oc bile atmadım defaultta duruyor,ekran kartıma da hafif oc yaptım ve diğer sistemi yakaladım,ee ne oldu hani amd kötüydü,parama göre en iyi performansı verdi mi,e niye 1-2 fps için 30-40$ fazla para bayınaydım.
quote:
Orjinalden alıntı: venom800
quote:
Orjinalden alıntı: Pir
Aynen bende öyle düşünüyorum Pir dostum. İnsanlar artık öyle bir hale gelmişler ki oyun tüm zamanların en iyisi bile seçilse bir kaç hafta ya da ayda oyunu bitirip tamam sıkıldık hadi yenisi çıksın diyebiliyor. Buna alışmak çok kötü bir şey böyle böyle kişide tatminsizlik oluşuyor ve yapımcı artık oyununda ne yapsa oyuncuya en fazla bir iki ay dayanıyor o yapım sonra hadi yenisi gelsin vs vs... Daha önce de söylediğim gibi hala GTA 1, GTA III ve GTA: SA oynuyorum tamam belki bu oyunları ilk oynayışımdaki heyecan yok şu anda ama ne olursa olsun bu oyunları oynamaktan sıkılmadım şimdiye dek ve eminim ki dün geceki GTA IV maceramdan sonra oyun pc ye gelse kesinlikle hdd ten silmeyeceğim oyunlardan biri olur. Umarım kısa süre sonra pc için yapılacağı haberi gelir
Bu sorun bende son zamanlarda ortaya çıktı.Artık bana hiçbir oyun zevk vermiyor bi oyunu bi kaç saat oynuyorum sonra bida açmıyorum .Ama hemen yenisini çıkarın demem.Zaten böyle birşey yapmak çok ama çok saçma. Ama böyle efsane bi oyunu en az 3 ay oynarım. Zaten GA SA yı hiç aralıksız her gün sabahtan akşama kadar bi yaz boyunca oynadım. GTA 4 olsa onuda oynarım.
En Güzeli Böyle Uzun Süre Alamamak ve O Oyunun özlemiyle yanıp tutuşmak.... Bu Konuda Çok Haklısınız Arkadaşlar Oynanıyor Oyun Bitiyor ve Hiçbir zevki kalmıyor.. Ama GTA Kolay Biten Bir Olay Değil.. Görevler Bitse Yan Görevler Var..... Kolay Kolay Unutulacağını Sanmam Baksanıza Topic 6 Sayfa Olmuş Bile....... :
PC her zaman pc dir yemişim konsolu mouse klavye kombinasyonu yeter sadece oyunlarda be FORZA PC
Arkadaşlar şuanda konsol pc den daha üstün bunu kabül edelim lütfen..He bu üstünlüğünü ne kadar sağlar en fazla 1-2 sene.Ondan sonra pc yine tavan yapıcak ve 2-3 sene üstünlüğünü sürdürecek taki ynei konsol çıkana kadar..Bu hep böyle oldu böylede devam eder tahminimce..He GTA IV pc ye çıkacakmı?Tabiki çıkacak ve oynanış,grafik açısından ps3 ten daha üstün bir şekilde çıkacak bu kaç ay kaç sene alır bilmem ama böyle olacak kesinlikle...