Merakla bekliyoruz, kolay gelsin hocam. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Grand Theft Auto III, Vice City & San Andreas - 2023 Türkçe Yamaları (PC & PS2) (14. sayfa)
-
-
Hocam bu oyunun steam atölyede bulunan bir definive edition eklentisi var. Onu kurduğum zaman türkçe yamada bozukluk alıyorum. Sanırsam türkçe karakterler sapıtıyor. Bunu nasıl çözebiliriz? Bahsettiğim eklenti;
steamcommunity.comSteam Community :: Guide :: Grand Theft Auto: San Andreas – Definitive Editionhttps://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=720460154 -
Merhaba, ayarlar menüsünden adı İngilizce olan bir menü var, oraya girip oradan bir yerden "MOBILE GUI" seçeneğini kapattığınızda sorununuz çözülecektir.
-
3 Aralık 2021 Güncellemesi: Scofield'ın düzenlediği fontlar sayesinde yamanın PS2 versiyonu tam Türkçe karakterli hâle geldi.
-
Mükemmel çevirileriniz var XIII de sayenizde Türkçe olmuş çok sağolun, yalnız bu oyundaki PC için yeni Font dosyasının boyutu aşırı fazla olmuş, rardan çıkınca yaklaşık 134mb boyutunda bir font dosyası oluşuyor. Ben eski fontu kullanmak istedim fakat sanırım Ş harfi ve bi kaç harf artık yeni Fonta göre ayarlandığı için bozuk görünüyor.
Eski font sadece 513kb ve o fontla ilgili hiç bir sorun yoktu, belki gözden kaçmıştır bildireyim istedim bu durumu. Bu işlerden uzağım artık ama sanırım font dosyasının içindeki yeniden düzenlenmiş png dosyaları içeri aktarılıp tekrar birleştirildiğinde sıkıştırma yapılmadığı için boyut bu kadar şişmiş, kullanılan araçta bu seçim yapılabiliyordu diye hatırlıyorum.
Eleştiri filan değil, sonuçta Pc için 130mb dosya hiç bir sorun değil sadece gözden kaçmış olabilir diyerek ufak bir bilgilendirme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 10 Aralık 2021; 8:8:49 >
-
Kullanılan aracı hatırladım fontu hiç kurcalamadan sadece sıkıştırma işlemi uyguladım 132mb olan boyut 32mb oldu.
https://www.mediafire.com/file/pdt8prc1n62u8u2/fonts.rar/file
-
Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Fontu sıkıştırdıktan sonra fontta bir gariplik, gözükmeyen yer falan gördünüz mü? Eğer hiçbir sıkıntı yaşamadığınızdan tam olarak eminseniz bu fontu ekleyeyim zip dosyasına, boyut gereksiz yere büyük kalmamış olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben teşekkür ederim, herhangi bir kalite kaybı yok karşılaştırdım birebir aynı diğeriyle. İşlem winrar mantığı zaten sadece sıkıştırıyor txd içinde dosyalar orjinal halinde duruyor.
-
Tamamdır, bu gece zip dosyasına ekleyeceğim yeni hâlini, tekrardan teşekkür ederim.
10 Aralık 2021 Güncellemesi: Yamanın PC versiyonundaki fontun boyutu SerdarS. tarafından hiçbir kalite kaybına uğramadan düşürüldü.
-
Tüm düzeltme yamaları yapılmış, geliştirilmiş ve 5 dil destekli GTA SA modu üzerinde çalışıyorum ve Türkçe dili olarak bu paketi kullanıyorum.
MAIN tablosuna FEL_TUR isminde "T¬rkœe" değerinde bir Entry ekleme şansın var mı? Ara sıra Türkçe dilini güncellediğimde her defasında eklemek zorunda kalıyorum.
-
Ekledim, indirebilirsin.
-
Olmamış, gene güncellerken 10 dakikamı harcamak zorunda kaldım.
Manuel olarak FEL_TUR (3DAC4E04) entry'sini MAIN tablosuna tekrar eklemek zorunda kaldım.
"T•RK…E"
Bir de "E4586AEA" entry isminde çevrilmemiş şu cümle var:
"~z~Thank you, sir, have a nice day!"
Bu düzenlemeleri, bu 5 dil desteği ekleyen özellik için yapıyorum:
Fotoğraf: https://www.teteos.net/assets/files/2021-12-24/1640376669-710062-image.png
FEL_TUR entry'sini eklemen, diğer Steam veya normal sürümü oynayan hiçbir oyuncuyu veya değişikliği etkilemeyecek.
Ama bu 5 dil desteği ekleyen mod için bir rahatlık olacak.
-
Benim hatam, MAIN'in içine değil de direkt kendi kategorisi olacak şekilde eklemişim. Şimdi olacaktır, tekrar indir.
Bahsettiğin cümle kullanılmayan bir alt yazıya ait olduğu için çevrilmesinin bir manası yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 24 Aralık 2021; 23:27:18 > -
Bu oyun böyle bir Türkçe yamayı hak ediyordu. Çok teşekkürler, hocam. Elinize sağlık.
-
Çeviri süper, nihayet saçma diyaloglar olmadan oyunu bitirme imkanı sağlıyor. Ben Mayıs 2021'de San Andreas'ı ilk kez bu çeviri ile bitirdim.
Şu günlerde oyunu bu çeviri ile tekrar bitirmek istedim fakat geçen sefer başıma gelen bir sorunla tekrar karşılaştım. Bilindiği üzere, mevcut fonts.txd dosyası tırtıklara sebep oluyor ve alt yazının okunmasını zorlaştırıyor. Çok iyi hatırlıyorum, Mayıs 2021 zamanlarında bu konuda bunun bir çözümü vardı. Çeviriyi hazırlayan arkadaş küçük bir not olarak alternatif bir fonts.txd dosyası vermişti. Mevcut font kadar net değildi, hatta oyunun orijinal fontu ile aynıydı fakat Türkçe karakterler düzgün bir şekilde çalışıyordu. Yani oyunun orijinal fontunda Türkçe karakterler varmış gibi düşünün, azıcık bulanık olsa da temiz ve okunaklı görünüyordu. Şimdi konuyu baştan sona tekrar tekrar kontrol etmeme rağmen o alternatif fontu bulamadım. Kaldırılmış olabilir, ki kaldırılması için hiçbir sebep yoktu, işe yarar bir paylaşımdı.
Muhtemelen bu bahsettiğim alternatif fonts.txd dosyasını şu an itibariyle kullanan yoktur fakat çeviri sahibi belki hatırlayıp tekrar paylaşabilir. En kısa sürede yardım bekliyorum, aksi takdirde diğer font ile bitirmek zorunda kalacağım.
-
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Ne yazık ki eski fonta artık destek vermiyorum, çünkü karakterlerin komple baştan uyarlanması gerekiyor ve 2 farklı PC versiyonuyla açıkçası uğraşmak istemiyorum artık. Yama üzerinde ne zaman güncelleme yapsam 3 versiyona da (PC, PS2 ve Definitive Edition PC) uyarlamam gerekiyor zaten ve açıkçası dördüncü bir versiyonla uğraşmak istemiyorum.
Uzun lafın kısası, uğraşmak istemediğimden kaldırdım. Hayal kırıklığı için üzgünüm ama yapacak bir şey yok.
Yani o font şimdiki güncel çeviri ile kullanıldığında çeviri hataları mı oluşuyor? Eğer bozuk 15-20 cümle gibi görmezden gelinecek türden ise benim için sorun olmaz. Dosyanın arşivlerinizde veya upload ettiğiniz sitede bir yedeği var ise bana gönderin, belki eskisi gibi işime yarar.
-
Yedeği maalesef elimde yok, güncel çeviriyi sizdeki eski fontla oynarsanız, güncel çevirideki farklı kullanılan karakterler nedeniyle bozuk gözükecektir.
Tamam o halde, teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X