Şimdi Ara

Grande Punto 1.3 yakıt tüketimi ve inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güel güle kullanın çok güzel secim. Özellikle Punto 1.3 performans olarak çok iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Güzel seçim güle güle kullanın. Aracı ne kadara almıştınız ve kaç model ?

Kardeşim çok aradım 23-23 500 arası çok buldum ya km 'leri orjinal değil , yada kaza vs vardı.ben biraz pahalı aldım .23.900 'e 2008 model 62 binde.Servis bakımlı.

biraz pahalıya almışın hocam bn bi tane bulmuştum 30 bin yada 40 binde kaza boya yok 24 demişti 2009yada 2010 olması lazımdı

inanın 22.500 'e 23.00 'e onlarca punto buldum.
    bir tanesi kasasız dedi full boyalı çıktı, birisi km 60 binde dedi 180 binde çıktı ,bir tanesi değişen yok dedi kaput değişmiş çıktı inanın şaka gibi insanlarda hiç utanma yok adam yemin ediyor bişi yok diye servise götürcem expertis yaptırcam diyorum anında dönüyor şurda boya olabilir fln

bende 1 teklik fazla olsun temiz olsun dedim ,araç ilk sahibinden boya değişen çizik vs yok , bakımları her 10 binde yapılmış ,faturalarını fln da aldım ,hatta 60 bin ağır bakımı 3 hafta önce yapılmıştı ,4 lastik sıfır (1 haftalık ) ama şuan aldığım fiyata yine satarım bayramdan sonra zor tabi :)

tabi hocam kişilk meselesi insanlardaki ama burda kide ii di yapçak bi şey yok banada denk geldi bn öğretmenim dedi bnde yamuk olmaz dedi ne yamuğu adam sopa çıktı töbe sinirim bozuldu

tekrar hayırlı olsun kazzsız belasız kullanın

• 26_____ kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler sağolun
  • Teşekkürler ,dediğim giibi linea doblo vs de kullandım 1.3 multijetin en seri ve uygun olduğu araç sanıyorum kasanın hafif olması sebebiyle punto
  • hocam eski kasa fiesta ile kıyaslarmısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar1941

hocam eski kasa fiesta ile kıyaslarmısınız.

Kardeş eski kasa fiestalar hiç ilgimi çekmedi ,kasa tipi hiç hoşuma gitmiyor o yuzden hiç eskilerini incelemedim ,yenileri gerçekten çok yakışıklı yakıtı vs de çok iyi ama onlarda 30 bin tl den başlıyor , 30 bin verdik sonra c sınıfı corollar civiler var ,o yuzden pahalı olduğu için fiestayı direk eledim yoksa gerçekten çok güzel araba
  • Hayırlı olsun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: derememo

hayırlı olsun,
    ben 2007 1,3 mj dinamik modelini kullanıyorum.
    kaskoyu ışık sigortadan 440 tl/10 taksit yaptırdım.
    grandepuntocuların bir sitesi var, orda daha ayrıntılı paylaşımlar bulabilirsiniz, tavsiye ederim.

440 tl mi ? :) çok iyi full mu peki

evet, ve kaza durumunda yetkili servisle anlaşmalı.
    en son 2009 da büyük kaza yapmıştım,
    o tarihten bu yana yapmadım.
    allah hiç kimseye kaza bela vermesin.
  • hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanmak nasip olsun..
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar ,

1 ay önce megane 2 1.4 sedan benzinli aracımı satıp ,2 hafta önce de Grande punto mu aldım.Araç 62.000 kmde full orjinal boya değişen yok . İlk olarak yakıt tüketiminden bahsetmek istiyorum

Yakıt Tüketimi : Megane 2 'yi o kadar dikkatli ve devirine uygun kullanmama rağmen 9 lt nin altına düşemedim.50 tl benzin ile 125 km anca yapıyordum.Punto ile şuan ortalama yakıt tüketimim 4.4 (fazla trafiğe girmiyorum ) 50 tl shell fuel save dizel ile 230 km yi geçiyor ,Açıkçası megandan sonra ilaç gibi geldi.

Dış Tasarım : Megane 2 çok geniş ve büyüktü sürerken nedense kendimi güvende hissediyordum , meganın en boşunda bile 6 airbag standarttı .Punto da ise 2 airbag standart ,Punto'nun tasarımı kişiden kişiye değişir.
    Benim fiestadan sonra en beğendiğim araç punto idi.Hayatta kırmızı renk almam diyordum , Ama puntoda bir başka duruyordu :)

İç mekan : Genişlik olarak kesinlikle meganı aratıyor ,arkası hafif kasvetli ,dar.Ses sistemi çok iyi değil.Bagaj Hb bir araba için gayet ideal ve kullanışlı.Ön konsol sade ama kaliteli herhangi bir soyulma veya aşınma görmedim.

Performans : İşte can alıcı nokta , daha önce doblo , symbol , megane 2 ve linea sürdüm ,punto kesinlikle açık ara hepsinden daha seri.2000 devirden sonra turbonun etkisiyle yokuş falan dinlemiyor.Meganın yokuşlarda bayılmasından geri kaçmasından sonra punto çok çok iyi geldi.

Yaşım 26 bu sebepten kasko ve sigorta biraz fazla çıktı , Kasko : 1450 tl mapfree Sigorta ise 450 tl tuttu :( gerçekten çok fazla.

Sonuç olarak : Bence tek eksikliği biraz dar ve küçük olması ki bu benim için bir artı.Megan'ın bagajı çok büyüktü mesela bir yere gideceğim zaman eş dost akraba herkes bir poşet ,çuval veriyordu şunuda götürüver diye. puntomda bagaj yok bana anca yetiyor diyorum kurtuluyorum Geniş çocuklu aileler için pek uygun olmasada ,türkiye koşullarında gayet ideal özellikle yakıt tüketiminde.

Grande Punto 1.3 yakıt tüketimi ve inceleme  Grande Punto 1.3 yakıt tüketimi ve inceleme  Grande Punto 1.3 yakıt tüketimi ve inceleme

Merhaba aracınız hayırlı olsun, bende 3 gün önce 2009 grande punto 1.3 mj aldım (beyaz, kırmızı kadar seksi durmuyor tabi:)) ,83000 de, diesel, boya değişen yok (sahiden değişensiz boyasız bulmak çok zor). 24.500 tl ye aldım, 1420 tl kasko (ray), 401tl trafik (axa) sigortası tuttu (35 plaka) . 20000 de çıkma pirelli 4 lastik 200 tl + 25 tl kurşunları çakıldı , motor yağı değişti, fren balatalarına bakıldı, yağ hava mazot filtreleri değişti işçilik dahil 230 tl (10000 bakımı hesabı) bakalım şimdilik kaçanlar böyle.

• lathspellinfield kullanıcısına yanıt
    Ya inanın beyaz çok aradım :)) beyaz bulamadım ilanda gezerken bunu gördüm dediğim gibi hayatta kırmızı almam diyordum baktım bi başka duruyor :)) Bi çelik jant film ve rüzgarlıkla daha yaptırmayı düşünüyorum.

Ben aldığımda adam 1 hafta önce satmıycam diye bütün 60 bin ağır bakımlarını yaptırmış 4 lastik sıfır almış sağolsun :) kasko ve sigorta malum gerçekten çok yüksekk
  • the_zula kullanıcısına yanıt
    haha bende kırmızısını çok istiyodum şans işte:) dizel için rakam baya uygun görünüyor. boyasız değişensiz araç için en azından.
  • Hayırlı olsun biraz aksesurla çok güzel olacaktır.

Grande Punto 1.3 yakıt tüketimi ve inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 Ocak 2011 -- 16 Temmuz 2013; 16:13:29 >
  • teşekkürler, sahiden aksesuarı kaldıracak bi araç bu.. ilk adımda ne önerirsiniz aksesuar için? görsel ve konfor anlamında artısı olabilecek?
  • Hayirli olsun arac yakiti gercekten kokluyor,zafira gibi genis yuksek bir arabaya alismamis olsam(yada bekar olsaydim) hem az yakmasi(en onemli avantaji) hemde rakiplerine gore daha uygun fiyatli olmasi sebebi ile degerlendirilebilecek bir arac.
    Tekrar hayirli olsun kazasiz belasiz binmeniz dilegiyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni motorun 2013 modelini kullanmistim uzun yolda konfor yakit tuketimi hoşta performans cok vasat gelmisti bana

• Hayırlı olsun diyelim.
    2011 model g.punto 1.3 mj. 75 bg kullanıcısıyım.
    Aracınız donanım olarak düşük olan active modeli sanırım.Puntolarda 1.3 motor, 75 ve 90 bg olarak iki secenek mevcut ,90 bg olanı daha makbuldur.
    Yakıt olarak istanbul şehiriçi trafikde ortalama yakıt tüketimi 5 civarında dolaşır.Uzun yolda araba 80-90 kmlerde ise 4 lt altına rahatlıkla düşer.110-120 lerde 5 in altını tutturmakda mümkündür.
    Turbo 2000 devirden sonra dervreye girdiği için 2000 devire kadar ölü ama ibre 2000 civarı olduğu anda araba kafa atmaya başlar hem düz yolda hemde yokuşda bu böyledir.
    Puntoyu kısaca tarif etmek gerekirse şehiriçi trafiğinde kullanılacak ekonomi aracıdır.
    Puntoların bazı ufak sıkıntıları vardır hepsinde olur.
    İlk olarak yapmanız gerekenler ise;
    1-maf sensörü temizliği
    2-debimetre temizliği
    Bu basit işlemlerden sonra aracınızın çok daha performanslı hale gelecegini söyleyebilirim.
    Daha detaylı bilgiler için g.punto forumu var orayada bekleriz.
    Fiyat olarak biraz pahalı almışsınız gibi ama temiz bulup gönlünüze yattıysa sorun değil. :)
    İyi günler.

• teşekkürler ,

@rasmus61
    böyle detayları paylaştığınız için teşekkürler hemen inceliycem nasıl yapıldığını :)
  • Hayırlı olsun aracınız. Tüketim konusunda konuşmak istiyorum biraz.

Aracınız çok yakıt yakan bir araç değil ama benzin ve mazot fiyatları bu seviyede iken istediğiniz kadar az tüketim yapın. Kazıklanıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: lathspellinfield

teşekkürler ,

@rasmus61
    böyle detayları paylaştığınız için teşekkürler hemen inceliycem nasıl yapıldığını :)

Rica ederim,merak ettiğiniz bir konu olursa sorabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.